Poes rikutakse raamatuid
Poes rikutakse raamatuid
Täna jälle, otsin poest Perioodilisuse tabelit selgitava raamatu allahindlusega, kaanele (kus muide on tabel!) oli kleebitud suur ümmargune kleps vana ja uue hinnaga. Aga see on tavaline igal pool, on ka olnud, et kleepsud kleebitakse räigelt isegi üle pealkirja. Mõned olen ettevaatlikult kraapides lahti saanud ilma raamatut kahjustamata, teised on tulnud lahti lõhkuda auruti abil. Lihtsalt kaeban siin ära.

-
Külaline
Nii juhtub seetõttu, et tööle on võetud klienditeenindajad, kes ei armasta ega austa kirjasõna. Lihtsalt töö. Raamat pole väärtus, vaid mingi ühik. Väärtusetut eset võib rahuga sodida ja rikkuda.
-
Külaline
Ma kardan, et klienditeenindajal pole valikut. Talle antakse peotäis kleepse ja korraldus ning aeg mille jooksul tuleb töö ära teha. See tuleb ära teha või kirjanduse nimel ennast ohvriks tuua ja töölt lahkuda. Mädanemine hakkab peast, so. juhtkonnast.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:21 Nii juhtub seetõttu, et tööle on võetud klienditeenindajad, kes ei armasta ega austa kirjasõna. Lihtsalt töö. Raamat pole väärtus, vaid mingi ühik. Väärtusetut eset võib rahuga sodida ja rikkuda.
Mingit põhjust pole allahindlust otse raamatutele kleepida. Toodete hinna jaoks on riiulil hinnasildid.
-
Külaline
Aga raamat ongi ju samamoodi ese, nagu mingi tass või taldrik! Ka need on kellegi tehtud , aga keegi ei tee probleemi sellest, kui seal on mitu hinnakleepsu pealKülaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:21 Nii juhtub seetõttu, et tööle on võetud klienditeenindajad, kes ei armasta ega austa kirjasõna. Lihtsalt töö. Raamat pole väärtus, vaid mingi ühik. Väärtusetut eset võib rahuga sodida ja rikkuda.
Ma ei tea kas sa mõtled seda päriselt või oled järjekordne troll? Kas siis viskame taldrikuid nagu näiteks patju virna? Kas saame kuhja taldrikuid või kuhja kilde? Laps saab aru, et esemeid tuleb kohelda erinevalt!Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 22:23Aga raamat ongi ju samamoodi ese, nagu mingi tass või taldrik! Ka need on kellegi tehtud , aga keegi ei tee probleemi sellest, kui seal on mitu hinnakleepsu pealKülaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:21 Nii juhtub seetõttu, et tööle on võetud klienditeenindajad, kes ei armasta ega austa kirjasõna. Lihtsalt töö. Raamat pole väärtus, vaid mingi ühik. Väärtusetut eset võib rahuga sodida ja rikkuda.
Mina jätan sellise raamatu ostmata. Lähen kas või teise poodi ja ostan kas või täishinnaga. Aga mingit kleepsu raamatukaanel olla ei tohi. Minu valik.
Olen võtnud kleepsuga raamatu riiulist ja viinud selle raamatupoe müüjale sõnadega: "Ostan ära siis, kui suudate kleepsu ilma liimijälgi jätmata eemaldada." Müüja siis sikutaski kleepsu maha, vaatasime koos vastu valgust - liimijälgi polnud, ja ostsin ära.
Õnneks kasutatakse tänapäeval paljudes raamatupoodides selliseid kleepse (ka hinnasildid), mis esimese tõmbega kergelt maha tulevad ja kaant ei riku.
Olen võtnud kleepsuga raamatu riiulist ja viinud selle raamatupoe müüjale sõnadega: "Ostan ära siis, kui suudate kleepsu ilma liimijälgi jätmata eemaldada." Müüja siis sikutaski kleepsu maha, vaatasime koos vastu valgust - liimijälgi polnud, ja ostsin ära.
Õnneks kasutatakse tänapäeval paljudes raamatupoodides selliseid kleepse (ka hinnasildid), mis esimese tõmbega kergelt maha tulevad ja kaant ei riku.
-
Simon says
Ok ma õpetan sulle ühe nipi. Tee silt õliga kokku natuke, jäta seisma üle öö ja hommikul võta ära, lapiga üle ja sipsti puhas.
-
Külaline
täpsustan - apelsiniõliga, siis tuleb juba paari minutiga mahaSimon says kirjutas: ↑16 Okt 2024 00:28 Ok ma õpetan sulle ühe nipi. Tee silt õliga kokku natuke, jäta seisma üle öö ja hommikul võta ära, lapiga üle ja sipsti puhas.
-
Simon says
Ma ei tea kas apelsini sees on õli.
-
Külaline
Ok, kui mind ennast ei häiri kleeps ja las ta olla, siis sellist raamatut ikka kinkida ei saa kus kleeps peal. Ja kahju, kui kleepsu eemaldamine rikub raamatu. Peaks paluma müüjal see eemaldada. Kui nemad annavad juhtkonnale teada, et see on raske või rikub raamatu, siis vast muutub midagi.
Kas oled kindel, et raamatu kaant öö läbi õliga leotada ei riku seda? Kõikide raamatute kaaned ei ole kilekattega, mõni on paberist või kartongist ka. Mulle ei meeldi õliplekilised raamatud.Simon says kirjutas: ↑16 Okt 2024 00:28 Ok ma õpetan sulle ühe nipi. Tee silt õliga kokku natuke, jäta seisma üle öö ja hommikul võta ära, lapiga üle ja sipsti puhas.
-
Külaline
Mulle ei meeldi, et raamatukogudes pannakse tagakaanele kleeps sisu lühikirjelduse peale.
-
Simon says
Ma armastan sind ka.
-
Külaline
Teemasse: õli või wd võtab maha kõik kleepsud. Lihtsalt veidi niisutades saab ka pealmise kihi lahti ja liimikihi hõõrud lihtsalt näpuga maha. Selle pärast ma pole küll midagi ostmata jätnud, ammugi ei lähe vaest müüjat peedistama.
Aga sellele, kes apelsiniõli meelde tuletas, suur tänu! Millegipärast pole ammu ostnud, aga see on väga hea looduslik vahend ja annab puhastades tervele elamisele hea lõhna. Panin seda varasemalt alati mopile, parketi jaoks lahjendatuna ideaalne.
Aga sellele, kes apelsiniõli meelde tuletas, suur tänu! Millegipärast pole ammu ostnud, aga see on väga hea looduslik vahend ja annab puhastades tervele elamisele hea lõhna. Panin seda varasemalt alati mopile, parketi jaoks lahjendatuna ideaalne.
-
Külaline
Aga miks üldse peab pärast raamatu ostmist hakkama seda veel õlitama ja muud tralli tegema? Meie poed on teatavasti kaupa tuubil täis ja kaupmehed poevad oma reklaamidega lausa nahast välja, et ostja ometi rohkem ostaks. Ilmselgelt valib ostja sellise toote, mille saab võimalikult hõlpsalt kasutusele võtta, ilma igasuguse lisatrallita. Ilma õliga määrimata jne. Pealegi pole kunagi kindel, et ostja nii osavate näppudega on, et mitte ühtegi liigset õliplekki raamatukaantele valesse kohta ei satu ja seda ei riku.
-
Simon says
Mul pole nende kleepekatega ammu mingit jama olnud. Ma ostan Rocca raamatupoest teisel korrusel enamiku osa raamatutest, ei mäleta kas Apollo või rahva raamat, ei viitsi vaadata ka, aga nende kleepekad on küll sellised et tuleb kergesti maha näpuga.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 14:32 Aga miks üldse peab pärast raamatu ostmist hakkama seda veel õlitama ja muud tralli tegema? Meie poed on teatavasti kaupa tuubil täis ja kaupmehed poevad oma reklaamidega lausa nahast välja, et ostja ometi rohkem ostaks. Ilmselgelt valib ostja sellise toote, mille saab võimalikult hõlpsalt kasutusele võtta, ilma igasuguse lisatrallita. Ilma õliga määrimata jne. Pealegi pole kunagi kindel, et ostja nii osavate näppudega on, et mitte ühtegi liigset õliplekki raamatukaantele valesse kohta ei satu ja seda ei riku.
-
Külaline
Mitte ainult raamatuid! Mõnes teiseski kodusisustus poes on kleepsudega koonerdatud või kvaliteedikontroll tegemata. Miks muidu valitakse õudsaid kleepse mis jätavad liimijälgi, nühi tund aega, mõnda ei saagi maha. Vihale ajab. Kontrollige oma kleepsude kvaliteet äkki üle, suurfirmad eriti.
-
külaline
Ma ostsin ühe allahinnatud raamatu, millel oli suur ümmargune eredas toonis allahindluse kleeps peal. Kuna kleeps kaanekujundusega üldse ei sobinud, eemaldasin kleepsu. Õnneks oli kaas kileja pinnaga ja kleeps sellise hea liimiga, et äärest sikutades tuli ilusti maha. Normaalne.
Mõistan, et pood tahab kliendi tähelepanu juhtida (Osta!!!! Saad soodsalt!!!), aga kinnijääva liimiga (mida pärast sulata kuidagi) kleepsude panek või kleepsude panek kuhugi paberpinna peale, kust need enam maha ei tule, on küll sigadus.
Noh, kui kleepsude kallal pusima sunnitud klient (igasugu õli jm. vahenditega) ei jäta seda enda teada, vaid poodi kaebama läheb - ju teevad järeldused.
Mõistan, et pood tahab kliendi tähelepanu juhtida (Osta!!!! Saad soodsalt!!!), aga kinnijääva liimiga (mida pärast sulata kuidagi) kleepsude panek või kleepsude panek kuhugi paberpinna peale, kust need enam maha ei tule, on küll sigadus.
Noh, kui kleepsude kallal pusima sunnitud klient (igasugu õli jm. vahenditega) ei jäta seda enda teada, vaid poodi kaebama läheb - ju teevad järeldused.
-
Külaline
Häirib, et kui posti teel raamatuid tellida, siis on üsna sageli, mitte küll igakord, postipakki pandud rikutud raamat. Korduvalt olen saanud raamatuid, mis on ühe nurgaga vastu maad kukkunud, nii et esikaane nurk on tugevalt lömmis. Olen saanud mustade sõrmejäldedega raamatuid, katkiste ja rebenenud lehtedega raamatuid. Selline tunne, et rikutud raamatud tõstetakse poe tagaruumis kuhugi kõrvale ja saadetakse postiga tellijatele. Hiljem raske vaidlustada ka, sõrmejäljed ja mahapillamised võisin ju ise tekitada. Poest rikutud raamatut ju ei osta, aga postiga saatmiseks valib raamatu klinediteenindaja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: suvitaja ja 2 külalist