Kui laps jääb rasedaks

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 14 Okt 2024 10:40. Milline oleks vanema õige reaktsioon?
Õiget ilmselt polegi.

Oleneb omavahelistest suhetest.
Mina isiklikult ilmselt aitaks ja toetaks nii palju kui jaksan. Eriti kui laps on juba 18.
Kui oleks noorem, siis ilmselt koos arutaks, kas on mõistlik, et nii alles laps lapse saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 12:28
Õiget ilmselt polegi.

Mina isiklikult ilmselt aitaks ja toetaks nii palju kui jaksan. Eriti kui laps on juba 18.
Kui oleks noorem, siis ilmselt koos arutaks, kas on mõistlik, et nii alles laps lapse saaks.
Ma saan aru, et probleem on selles, et vanemad on seni olnud nõus täiskasvanud tütart üleval pidama, kuna nad näevad oma unistustes, et tütar lõpetab ülikooli, saab kõrge palga peale, teeb karjääri. Aga nüüd lapse sünd purustab kogu nende unistuse ja nüüd on neil kadunud ka mõte, miks oma täiskasvanud tütart ülal pidada.
Külaline

Anonymous kirjutas: 15 Okt 2024 12:38Aga nüüd lapse sünd purustab kogu nende unistuse ja nüüd on neil kadunud ka mõte, miks oma täiskasvanud tütart ülal pidada.
Ärgu keegi kandku oma unistusi tütrele üle. Ja lapse sünd ei purusta kellegi elu ega karjääri. Lükkab ehk natuke edasi, aga kuhu kiiret?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 12:38
Õiget ilmselt polegi.

Ma saan aru, et probleem on selles, et vanemad on seni olnud nõus täiskasvanud tütart üleval pidama, kuna nad näevad oma unistustes, et tütar lõpetab ülikooli, saab kõrge palga peale, teeb karjääri. Aga nüüd lapse sünd purustab kogu nende unistuse ja nüüd on neil kadunud ka mõte, miks oma täiskasvanud tütart ülal pidada.
18a üldjuhul käib veel gümnaasiumis?
Ma olin 19 kui gümnaasiumo lõpetasin.

Aga vanematel ongi kuni kooli lõpuni ülalpidamise kohustus. Gümnaasiumi puhul, ülikooli puhul ma ei tea kas on. Vist mitte.

Hea lapsevanem toetab nii kuidas oskab, jaksab ja saab.
Külaline

külaline kirjutas: 14 Okt 2024 23:59
Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 21:47
Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 21:25

Raisatud lapse peale, kui noor 18 aastane saab lapse, jäävad ära ülikooliaastad sellisel kujul nagu teistel, kursareisid, euroopas matkamine, hostelites teiste noortega tutvumine. Istud mingi mõttetu titega kodus oma nooruse ilusad aastad ja siis oled lõputus lasteaia, kooli, laagri “orjuses” ja koolivaheaja ootuses. Kohutav
Loomulikult annavad lapsed/noored (lapsed, teismelised, noored täiskasvanud...) elule särtsu ja värvi.

Mõttetu? Oma noor pereliige ei ole mõttetu, titt olemine kestab vaid lühikest aega.

Niipalju olen nõus, et päris sellisel kujul nagu teistel neid õpinguaastaid siis ei tule. Aga samas, noorel täiskasvanul on palju energiat ja jõuab ka palju. Need õpinguaastad, reisid , hobid jne. võivad kõik ikkagi olla, lihtsalt veidi teisel kujul. Ja eluetapid on veidi nihkes. Näiteks, kui teised jäävad beebiga koju, on vara lapse saanul juba suur laps, aga ta ise on veel noor. Kes olid meie ülikooli ajal (2000a paiku) üliõpilastest emmed/issid, pole praegu tööelus sugugi kehvemad ja tollased väikelapsed on neil üle 20a nüüd.Ja üliõpilaste üritustest võtsid meie lapsevanematest üliõpilased ka osa - ei olnud nii, et nad oleks olnud üliõpilaselust ära lõigatud. Nad jätsid lapse hoida (teisele lapsevanemale, vanavanemale) ja tulid. Lapsevanemad mõtlesid muidugi küll rohkem läbi, kas üritus on nende jaoks piisavalt huvitav, et osa võtta.

Muidugi, toetust (et vanem aitaks rahaliselt, elamispinnaga, hoiaks last jne.)õppiv noor ema vajab. Aga ka paljud lastetud neiud/noormehed saavad õpingute ajal vanematelt tuge, nii et ma midagi ülihullu siin ka ei näe. Nagu keegi väga õigesti märkis, ei pruugi kõik ollagi mõeldud suure-suure karjääri jaoks (see selgub sageli alles hiljem, kui hästi see karjääriredel kellegi sobib/ei sobi, ka lastetute puhul).

Nii et noor täiskasvanu pisarsilmi aborti tegemas mingi hüpoteetilise karjääri nimel - ei-ei, mina ei kallutaks sellisele valikule.

See teemaalgataja küsimuse tagamõte ilmselt oli.
Vinguv energiline põnn, omadega mitte hakkama saav koolilaps kes vajab palju juhendamist, tüütu nõudlik teismeline. Särtsu ja värve 18 aastaks. Vaadata teisi oma elu elamas kui ise elad tite, lapse, teismelise päevakava ja nõudmiste järgi. Masendav
Külaline

külaline kirjutas: 15 Okt 2024 00:19
Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 10:40 Teadupärast jääb ema reaktsioon eluks ajaks meelde lapsele. Kui aga rasestub täiskasvanud laps, kel on kool pooleli, elab vanematega, sissetulekut pole. Milline oleks vanema õige reaktsioon?
See, et täiskasvanud laps elab vanematele kuuluval elamispinnal või tal on mingi haridusaste pooleli, ei oleks minu silmis takistus lapse saamisel ja kasvatamisel.

Ma ei tea, milline oleks see õige reaktsioon, kuid mina ei soovitaks kellegi lapsest loobuda ainult "ah, mul pole veel piisavalt kõrget ametit, rikkust ja uhket elu" vms. põhjusel. Ega lapse saamisega elu ära ei lõppe, haridust juurde omandada ja tööle minna saab ka hiljem.
Saab hiljem. Pensionile, finantsvabaks saad suurima tõenäosusega hiljem. Kellele laps, kellele 10+ aastat varem töö”orjusest” pääsemine. Kas laps on seda väärt? Laps võib tulla milline tahes, tüütu, igav, rumal…
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 12:46
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 12:38

Õiget ilmselt polegi.

18a üldjuhul käib veel gümnaasiumis?
Ma olin 19 kui gümnaasiumo lõpetasin.

Aga vanematel ongi kuni kooli lõpuni ülalpidamise kohustus. Gümnaasiumi puhul, ülikooli puhul ma ei tea kas on. Vist mitte.

Hea lapsevanem toetab nii kuidas oskab, jaksab ja saab.
Teemaalgataja ei öelnud vanust, üksnes täiskasvanud laps, kes võib vabalt ka 25 olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 12:16
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 10:09
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 09:52

Riik maksab ju emapalka tervelt üks ja pool aastat.
Ja enne seda ostab mähkmed ja beebriided lepalehtede eest?
Aga mine Humanasse. Sealt saab viimasel päeval riideid 50 senti tükk. Osta kasvõi kärutäis beebiriideid. Riided on küll viimased asjad, mille pärast muretseda. Neid antakse ka tasuta väga palju ära. Pole ju midagi nendega teha, kui laps välja kasvab ja nõudlust ka nüüd nii palju pole, et kallilt müüa.
Nii tahax lapse pärast esimest kehvapalgalist töökohta, seejärel minna esiklapsele humanast kellegi vanu beebiriideid skoorima. Milline väljavaade noorele. Kui väga õnnestub saab õhtuks maiustada -50% lihaga ja vaadata oma tühjenevat pangakontot, taamal kasutatud vanades bodides põnn.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 13:10

Nii tahax lapse pärast esimest kehvapalgalist töökohta, seejärel minna esiklapsele humanast kellegi vanu beebiriideid skoorima. Milline väljavaade noorele. Kui väga õnnestub saab õhtuks maiustada -50% lihaga ja vaadata oma tühjenevat pangakontot, taamal kasutatud vanades bodides põnn.
Eks selle peale tulnuks enne seksimist mõelda. Mis nüüd ohkida, mida tahaks või ei tahaks, kaardid on laiali jagatud ja nendega tuleb mängida.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 08:16
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 00:06
Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 11:30 Katrin Pauts, ainus laps, näiteks lõpetas ülikooli ja tegi karjääri, aga alatasa kurdab vaesuse üle ja ühtki last pole. Võib-olla oleks tema ja ta vana ema elus rohkem värve, kui ta oleks nooruse lolluse tõttu lapse teinud.
Ta ei ole ainus laps, tal on mitu venda.
Olen ta elulugu lugenud. Nad elasid emaga + ema elukaaslane
sa ajad kellegi teisega segamini, lisaks vendadele on tal ka õde.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 13:43
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 13:10

Eks selle peale tulnuks enne seksimist mõelda. Mis nüüd ohkida, mida tahaks või ei tahaks, kaardid on laiali jagatud ja nendega tuleb mängida.
Sellepärast ongi abort valikuna ju olemas. Saab valida millist elu omale soovib.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 09:52

Riik maksab ju emapalka tervelt üks ja pool aastat.
Aga mine Humanasse. Sealt saab viimasel päeval riideid 50 senti tükk. Osta kasvõi kärutäis beebiriideid. Riided on küll viimased asjad, mille pärast muretseda. Neid antakse ka tasuta väga palju ära. Pole ju midagi nendega teha, kui laps välja kasvab ja nõudlust ka nüüd nii palju pole, et kallilt müüa.
Ja 50 senti pole raha? See tuleb ka kuskilt saada.
Külaline

Ei ole õiget ega vale reaktsiooni, on vaid beebiootaja vanema mõte. Täiskasvanud lapse vanem on ehk siiski mõelnud, et ühel päeval saab tema laps lapse ja kas ta on valmis oma last tema lapsekasvatamise teekonnal toetama või mitte. Toetus omakorda jaguneb rahaliseks ja tegevusteks nagu lapselapsega koos aja veetmine, et väikese vanematel oleks võimalik võtta aega endale. Aga ühel päeval tuleb ka vanadus ja siis oleks iseenesest ju tore, kui laps koos oma lapsega abiks on.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 15:44

Kui ka 50 senti on palju kulutada, siis vajab see pere abi ka ilma lapseta.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 16:00

No mitte-töötav õppiv rase vajab muidugi kuskilt rahavooge. Miks sa arvad, et need peaks raseda vanemad olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 16:15
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 16:00

No mitte-töötav õppiv rase vajab muidugi kuskilt rahavooge. Miks sa arvad, et need peaks raseda vanemad olema?
Kui see seni pole probleemiks olnud, siis miks raseduse puhul äkki sente lugema hakatakse? Kui on sellised kitsid ja vaesed vanemad, kes on nii agressiivselt rasedused vastu, siis oleks tütrel targem üürikasse kolida. Makstakse tal toimetulekutoetuse kaudu eluasemekulud kinni ja saab toiduraha pealekauba. Pääseb oma vanemate vingumisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 13:03
Vinguv energiline põnn, omadega mitte hakkama saav koolilaps kes vajab palju juhendamist, tüütu nõudlik teismeline. Särtsu ja värve 18 aastaks. Vaadata teisi oma elu elamas kui ise elad tite, lapse, teismelise päevakava ja nõudmiste järgi. Masendav
Aga mine ära siit PEREELU ja suhete rubriigist, Sul pole selle valdkonnaga ju ilmselgelt mingit pistmist.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 16:56
Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 11:30 Katrin Pauts, ainus laps, näiteks lõpetas ülikooli ja tegi karjääri, aga alatasa kurdab vaesuse üle ja ühtki last pole. Võib-olla oleks tema ja ta vana ema elus rohkem värve, kui ta oleks nooruse lolluse tõttu lapse teinud.
Postitus on kustutatud
Aga mõned inimesed lähevad õelaks / kibestuvad, sest neil pole peret ega lapsi ja seda me ju ei tea, mispidi kellelgi need asjad läinud on.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 10:40 Teadupärast jääb ema reaktsioon eluks ajaks meelde lapsele. Kui aga rasestub täiskasvanud laps, kel on kool pooleli, elab vanematega, sissetulekut pole. Milline oleks vanema õige reaktsioon?
minu jaoks on õige rektsioon rõõmustada, et vanaemaks saan. sinupuhul võib olla hoopis mingi muu variant.
Külaline

Anonymous kirjutas: 15 Okt 2024 17:21Teadupärast jääb ema reaktsioon eluks ajaks meelde lapsele.
Millisena sa tahad, et ta ka 10+ aasta pärast sind meenutaks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline