Sina, sooda, ei saa üldse maad ega mütsi aruKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:21 Mul üks töökaaslane otsustas ka, et tema peseb nüüd pead ainult üks kord nädalas. Istusime kontoris kõrvuti. Ja oiii, kui paha haisu sealt poolt ühel hetkel tulema hakkas.
Kas tõesti inimesed ei pese ennast hommikuti?
-
Külaline
-
Külaline
Kuna mina olen see, kellel hommikul on liigutused aeglasemad-kohmakamad ja võibolla seetõttu tundub, et hommikuti kell liigub kuidagi armutult kiiresti, siis hommikuti mingit suuremat pesemist/juuste kuivatamist/iluprotseduure küll ette võtta ei taha.
Hommikuti piirdun ainult vältimatult vajalikuga: pesen näo (et padjanägu peas ei oleks) ja kaenlaalused ja panen kaenla alla rullikuga deodoranti.
Käin duši all õhtuti. Juuksed föönitan natuke kuivemaks ja lasen siis õhu käes kuivada, nii et magamineku ajaks on kuivad. See on juustele säästvam kui päris kuivaks föönitamine, aga hommikul poleks see võimalik ja aega võtaks hommikul kuivaks föönitamine ka liiga palju.
Hommikuti piirdun ainult vältimatult vajalikuga: pesen näo (et padjanägu peas ei oleks) ja kaenlaalused ja panen kaenla alla rullikuga deodoranti.
Käin duši all õhtuti. Juuksed föönitan natuke kuivemaks ja lasen siis õhu käes kuivada, nii et magamineku ajaks on kuivad. See on juustele säästvam kui päris kuivaks föönitamine, aga hommikul poleks see võimalik ja aega võtaks hommikul kuivaks föönitamine ka liiga palju.
-
Külaline
See paha lõhn tuli pesemata alakeha piirkonnast ma arvanKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:21 Mul üks töökaaslane otsustas ka, et tema peseb nüüd pead ainult üks kord nädalas. Istusime kontoris kõrvuti. Ja oiii, kui paha haisu sealt poolt ühel hetkel tulema hakkas.
-
Külaline
See töökaaslane on ilmselt sama isik, kes siin "kalalõhna" reklaame muudkui näebKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:39See paha lõhn tuli pesemata alakeha piirkonnast ma arvanKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:21 Mul üks töökaaslane otsustas ka, et tema peseb nüüd pead ainult üks kord nädalas. Istusime kontoris kõrvuti. Ja oiii, kui paha haisu sealt poolt ühel hetkel tulema hakkas.
-
Külaline
Jah seep ongi kahjulik. Imelik, et üks täiskasvanud naine seda ei tea. Tihe pesemine ei ole naha tervise huvides. Seda tehaksegi puhtalt selle haisu hirmu tõttu. Kuiv nahk on meie kliimas tohutu probleem.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:13 Jah, siingi teemas tõstavad häält just need mittepesijad. Pigem käivad nädal aega musta peaga ringi, et oma juukseid pesemisega "mitte ära rikkuda". Pesemine, vesi ja seep on pahad ja kahjulikud.
-
Külaline
Ma pole oma kassi kordagi pesnud. Täitsa haisuvaba loomake. Ei loodus pole ette näinud, et elusolendid end kogu aeg vee alla kastaks.
-
Külaline
Ma nüüd küsin, et mis asi sul seal meetrite viisi kasvab, et iga kord duši all tuleb rasseerida? Mul on muidugi karvad laserdatud, aga ei mäleta, et karvakasv nii kiire ja julm oli, et peaks kord päevas tunni rasseerima.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 14:11 Kui inimene, kes päev läbi teeb rasket füüsilist tööd, viibib ehitustolmus jne, siis on arusaadav, et peale tööd esimene asi dušš ja nii iga päev. Kui ka muidu suurem higistaja, käib ka hommikul duši alt läbi. Arusaadav. Kuid, kui miski kontoritöötaja ja perelapsed ka veel takkaotsa käivad kõik regulaarselt ja igapäevaselt 2-3 korda päevas duši all, siis see nüüd ka normaalne pole (ei räägi eranditest nagu kuum ilm, mõni tervisehäire jne).
Samas ma muidugi ei tea, mida keegi siin dušitamise all silmas peab. Kui mõni kirjutab, et tal kogu käik koos raseerimistega võtab aega max 5 minutit, siis ma küsiks, et inimene kas sa pesed ennast ka kunagi...
Ja kuidas hommikune kaenlaaluste pesu muutus nüüd tunniajaseks peapesuks?
Tänapäeval on küllaga seebivabu õrnu pesemisvahendeid.
-
Külaline
Kui see pesemata peaga kolleeg on suitsetaja või tema pereliige suitsetaja, siis tõesti nädala jooksul võib tema pea väga kõva läbraka juurde võtta.
-
Külaline
Lastel olen ka tuksi keeranud? Lapsi pole kusjuures kunagi heast peast iga päev pesnud, isegi mitte titena vannitanud. Saage palun aru, et osal inimestel on rasune nahk ja juuksed pärilikud.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:04
Kuule hüsteerik loe ka millele sa vastad. Sina oma kolme peadligi karva pead ehk tõesti hommikul ja õhtul pesema. Mis pagana paluks mitte rohkem targutada??? Sa siin foorumis üksi pole. Kui inimene kirjutas, et temal liiga sage pesu viis selleni, et juuksed muutusid kiirelt rasuseks ja mina kirjutasin selle peale, et minu juuksur soovitas minul juukseid harvem pesta ja ma ka nüüd ei ole enam "igapäeva pesu" orjuses, siis vähemalt kaks inimest siin teemas juba on, kellel toimib! Katsu vahest aru saada, ise rasunäärmed tuksi keeranud vs rasupea
Selles mõttes muidugi on rasune nahk hea, et nahk püsib kaua nooruslik ilma igasuguseid imevahendeid kasutamata. Puhas Loodus kreem peale pesemist peale ja korras. Ei hakka siin parem heietama oma vanusest ja sellest, kui vanaks peetakse. Siis on järgmine "ei usu" kisakoor platsis.
-
Külaline
Kaasaegses ühiskonnas on siiski puhtus normiks, inimene peab olema hoolitsetud ja hästi lõhnama. Hügieeninõuded on palju kõrgemal tasemel, kui olid minu lapsepõlves, siis paljudel puudus kodus pesemisvõimalus ja oligi kord nädalas pesu saunas. Hügieeninorme mitte järgivaid inimesi hakatakse tõrjuma. Siingi teemas heidetakse nalja kalalõhna üle ja tegelikult õigusega, kui on norm mitte haiseda ja haisu eemaldamiseks on kõik vahendid olemas ja vähese raha eest kättesaadavad (kapslid), siis miks sa ei järgi ühiskondlikku normi? Miks sa teed seda endale ja teistele inimestele?
P.S: Pesemata pea lõhnab tõesti halvasti, selline iseloomulik rasu ja mustuse lõhn. Ühistranspordis, kus inimesed üksteisele väga lähedal seisavad, võib seda vahel tunda.
P.S: Pesemata pea lõhnab tõesti halvasti, selline iseloomulik rasu ja mustuse lõhn. Ühistranspordis, kus inimesed üksteisele väga lähedal seisavad, võib seda vahel tunda.
-
Külaline
Seda küsi sellelt, kes 2-3x dušis käib ja koos raseerimisega 5 minutit sellele kulutab ja mitte sellelt, kes selle üle imestabKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:49Ma nüüd küsin, et mis asi sul seal meetrite viisi kasvab, et iga kord duši all tuleb rasseerida? Mul on muidugi karvad laserdatud, aga ei mäleta, et karvakasv nii kiire ja julm oli, et peaks kord päevas tunni rasseerima.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 14:11 Kui inimene, kes päev läbi teeb rasket füüsilist tööd, viibib ehitustolmus jne, siis on arusaadav, et peale tööd esimene asi dušš ja nii iga päev. Kui ka muidu suurem higistaja, käib ka hommikul duši alt läbi. Arusaadav. Kuid, kui miski kontoritöötaja ja perelapsed ka veel takkaotsa käivad kõik regulaarselt ja igapäevaselt 2-3 korda päevas duši all, siis see nüüd ka normaalne pole (ei räägi eranditest nagu kuum ilm, mõni tervisehäire jne).
Samas ma muidugi ei tea, mida keegi siin dušitamise all silmas peab. Kui mõni kirjutab, et tal kogu käik koos raseerimistega võtab aega max 5 minutit, siis ma küsiks, et inimene kas sa pesed ennast ka kunagi...
Ja kuidas hommikune kaenlaaluste pesu muutus nüüd tunniajaseks peapesuks?
Tänapäeval on küllaga seebivabu õrnu pesemisvahendeid.
-
Külaline
Mina see, kel kolm karva peas. Ma ikka kirjutasin selge sõnaga ja mitu korda, et pean pead pesema iga 1,5 päeva tagant.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:25Kui erinevalt võib aru saada. Ma sain nüüd teada, et 2-3 korda päevas käivad duši all oma kolme karva pesemas. Viis minutit ja kõik "pestud/kooritud/raseeritud" on minu silmis sama, et ei pese kunagi. Ära rikkuda nad oma juukseid sealjuures ei saagi, sest polegi nagu midagi seal peas, mida rikkudaKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:13 Jah, siingi teemas tõstavad häält just need mittepesijad. Pigem käivad nädal aega musta peaga ringi, et oma juukseid pesemisega "mitte ära rikkuda". Pesemine, vesi ja seep on pahad ja kahjulikud.
Seda ma ei usu, et keegi peseks oma juukseid 2-3 korda päevas. Ma käin duši all 1-2 korda päevas. Tavapäevadel 1 kord. Alati hommikul. Ja trennipäevadel veel teist korda - pärast trenni.
Ja minu duši all käimise pikkus kestab 15-30 minutit. Sõltuvalt sellest, kas pesen ka juukseid ja kas on vaja raseerida.
-
Külaline
Kassiinimeste koduhaisud on muidugi legendaarsedKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:48 Ma pole oma kassi kordagi pesnud. Täitsa haisuvaba loomake. Ei loodus pole ette näinud, et elusolendid end kogu aeg vee alla kastaks.
-
Külaline
Minu arust ta keha ikka pesi. Vähemalt ütles, et peseb. Pigem oli jah selline juusterasu ja -higi lõhn.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:39See paha lõhn tuli pesemata alakeha piirkonnast ma arvanKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:21 Mul üks töökaaslane otsustas ka, et tema peseb nüüd pead ainult üks kord nädalas. Istusime kontoris kõrvuti. Ja oiii, kui paha haisu sealt poolt ühel hetkel tulema hakkas.
-
Külaline
Ei ole suitsetaja. Ja ta kodus ka ei suitsetata.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:53 Kui see pesemata peaga kolleeg on suitsetaja või tema pereliige suitsetaja, siis tõesti nädala jooksul võib tema pea väga kõva läbraka juurde võtta.
-
Külaline
Oi, nüüd saame kolm lehekülge vaidlusi, kas kassinimeste korterid haisevad kassikusi järele või ei
-
Külaline
No aga mille üle me vaidleme või täpsemalt sina? Sinu lastest pole ma midagi kirjutanud, mis küsimus see nüüd oli? Ma ju väidan kokkuvõttes täpselt sama, et loomukult kui on rasune nahk, siis inimene seda vastavalt ka hooldab ja arusaadav, et siis ka tihe peapesu on paramatus. Ma pole kordagi midagi muud raiunud. Aga katsu aru saada, et kõigil pole rasune nahk ja et väga hästi on võimalik oma muidu normaalne rasueritus kunstlikult tuksi keerata.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:56Lastel olen ka tuksi keeranud? Lapsi pole kusjuures kunagi heast peast iga päev pesnud, isegi mitte titena vannitanud. Saage palun aru, et osal inimestel on rasune nahk ja juuksed pärilikud.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 16:04
Kuule hüsteerik loe ka millele sa vastad. Sina oma kolme peadligi karva pead ehk tõesti hommikul ja õhtul pesema. Mis pagana paluks mitte rohkem targutada??? Sa siin foorumis üksi pole. Kui inimene kirjutas, et temal liiga sage pesu viis selleni, et juuksed muutusid kiirelt rasuseks ja mina kirjutasin selle peale, et minu juuksur soovitas minul juukseid harvem pesta ja ma ka nüüd ei ole enam "igapäeva pesu" orjuses, siis vähemalt kaks inimest siin teemas juba on, kellel toimib! Katsu vahest aru saada, ise rasunäärmed tuksi keeranud vs rasupea
Selles mõttes muidugi on rasune nahk hea, et nahk püsib kaua nooruslik ilma igasuguseid imevahendeid kasutamata. Puhas Loodus kreem peale pesemist peale ja korras. Ei hakka siin parem heietama oma vanusest ja sellest, kui vanaks peetakse. Siis on järgmine "ei usu" kisakoor platsis.
Ja tore, et sa oma rasuga noor püsid, ma võtsin tegelikult sõna vaid juuste pesemise teemal
-
Külaline
Kassi polegi vaja pesta, ta hoolitseb ise oma karvakasuka eest ja õues ei käi nagu koer. Kassiomanike kodud haisevad või ei haise vastavalt sellele, kui puhas on kassiomanik ise. Kui pole puhtuseharjumust, siis on tuba segamini, endal pea pesemata ja kassipissi lõhna kõik kohad täis, sest kassiliiv vahetamata ja kass ei taha musta liiva sees oma käppi määrida.
Mul on olnud kaks kassi, mõlemad väga puhtad loomad, kunagi ei teinud oma häda mujale kui liivakasti, aga ma puhastasin liivakasti iga päev ja liiva vahetasin täielikult välja kord nädalas. Kassipissi haisu ei olnud tunda, aga mind häiris saviliiva enda lõhn, nii et hakkasin kasutama teraviljakestadest tehtud kassiliiva, mis tegi korterisse mõnusa heinalõhna. Kui on vana või haige kass, kes alati õigel ajal liivakasti ei jõua, siis selle jaoks on olemas ebameeldivat lõhna eemaldavad vahendid. Nende kassiomanike, keda mina tunnen, kodud ei haise.
Mul on olnud kaks kassi, mõlemad väga puhtad loomad, kunagi ei teinud oma häda mujale kui liivakasti, aga ma puhastasin liivakasti iga päev ja liiva vahetasin täielikult välja kord nädalas. Kassipissi haisu ei olnud tunda, aga mind häiris saviliiva enda lõhn, nii et hakkasin kasutama teraviljakestadest tehtud kassiliiva, mis tegi korterisse mõnusa heinalõhna. Kui on vana või haige kass, kes alati õigel ajal liivakasti ei jõua, siis selle jaoks on olemas ebameeldivat lõhna eemaldavad vahendid. Nende kassiomanike, keda mina tunnen, kodud ei haise.
-
Külaline
Minestage nüüd, aga
a) naistearstid ei soovita liiga tihti ja liiga agressiivsete vahenditega intiimpiirkonda pesta, seene all kannatajad võivad teadmiseks võtta;
b) mu lapsed ei kasutanud kuni teismeeani sampooni, sets polnud vajadust, nende juuksed ei läinud rasuseks. Ja nüüdki on üks neist väga tagasihoidlik higistaja ja teine peabki 2x päevas pesema+higipulka, et vähegi haisuvaba olla ning pead peseb üle päeva. Inimesed on erinevad.
https://tervis.postimees.ee/6464632/nah ... ult-pesema
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/74 ... naba-pesta
"Miks ülemäärane intiimhügieen kahjulik on?
Ülemäärane intiimhügieen, eelkõige tihe seebi või dušigeeliga pesemine, rikub intiimpiirkonna mikrofloora normaalset tasakaalu ja võib kaasa tuua välissuguelundite ärritust. Tupeloputused muudavad tupe keskkonda ja selle tagajärg on rohke ebameeldiv voolus. Liiga sage vannis ja ujumas käimine soodustab ka kandidoosi ehk tupeseene teket."
a) naistearstid ei soovita liiga tihti ja liiga agressiivsete vahenditega intiimpiirkonda pesta, seene all kannatajad võivad teadmiseks võtta;
b) mu lapsed ei kasutanud kuni teismeeani sampooni, sets polnud vajadust, nende juuksed ei läinud rasuseks. Ja nüüdki on üks neist väga tagasihoidlik higistaja ja teine peabki 2x päevas pesema+higipulka, et vähegi haisuvaba olla ning pead peseb üle päeva. Inimesed on erinevad.
Ülemäärane intiimhügieen, eelkõige tihe seebi või dušigeeliga pesemine, rikub intiimpiirkonna mikrofloora normaalset tasakaalu ja võib kaasa tuua välissuguelundite ärritust. Tupeloputused muudavad tupe keskkonda ja selle tagajärg on rohke ebameeldiv voolus. Liiga sage vannis ja ujumas käimine soodustab ka kandidoosi ehk tupeseene teket."
-
Külaline
Pesed kaenlaaluseid, saad tupeseene? Vau. Mida kõike ikka ei välja ei mõelda.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 17:37 Minestage nüüd, aga
Ära too mingeid iidvanu teadmisi lauale. Ega sa fairyga tagumikku pese. Või pesed?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist