Kas tõesti inimesed ei pese ennast hommikuti?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:16
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:03 Muidugi, öösel ei higistata otseselt, aga ikkagi
Miks öösel ei higistata? Mina just öösel higistangi ja sageli nii, et terve voodi on märg. Seetõttu ma just hommikuti dušši all käingi. Õhtul ei käi, sest kontorilaua taga töö tegemine ei määri ega aja higiseks.
Miks sa öösel higistad? Tee aken lahti, kui on palav. Keegi ei higista, kui näiteks toas on 15 kraadi ja alasti lina all.

Mõned higistavad kui üleminekuaeg...
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:37
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:16
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:03 Muidugi, öösel ei higistata otseselt, aga ikkagi
Miks öösel ei higistata? Mina just öösel higistangi ja sageli nii, et terve voodi on märg. Seetõttu ma just hommikuti dušši all käingi. Õhtul ei käi, sest kontorilaua taga töö tegemine ei määri ega aja higiseks.
Miks sa öösel higistad? Tee aken lahti, kui on palav. Keegi ei higista, kui näiteks toas on 15 kraadi ja alasti lina all.

Mõned higistavad kui üleminekuaeg...
Ruumi palavuses ei ole asi. Mõne inimese ainevahetus on selline. Hetkel olen üleminekueas, aga ka nooremana oli sageli öösel palju higistamist. Nii et öösärk läbimärg.

Ahjaa, kilpnäärme alatalitlus on mul ka.
Külaline

Küsimus neile, kes 2-3 korda päevas duši all käivad. Kas tõesti pesete igal korral ka juukseid :shock:
Mina pesen juukseid šampooniga külmal perioodil 1 (ÜKS) kord nädalas. Ja tean, et see on liiga vähe, kui on loodud rasvasemad juuksed (poeg näiteks peab ikka 2-3 korda nädalas pesema), aga tean ka seda, et liiga sagedase pesuga jõuabki sinna punkti, kus peabki iga päev pesema. Minul on kuivad-lendlevad juuksed ja oli periood, kus pesin juukseid üle päeva ja saavutasin oma kuivade juustega selle, et pidingi pidevalt pesema ja juuksed muutusid väga kiirelt rasvaseks. Tänu gripile sain uuesti peanaha korda, ei pesnud kaks nädalat juukseid ja olingi kodus "õlipea". Pärast seda hakkasin taas pesema vastavalt vajadusele, mis on 1 kord nädalas ei rohkem
Külaline

Tööpäevadel pesen iga päev juukseid, sest kui üks päev jääb vahele, siis juba on rasvapulgad peas ja tööl ei saa niiviisi käia. Puhkepäevadel ja puhkuse ajal pesen nii harva kui võimalik ja lasen juustel ning peanahal puhata. Ei föönita, sirgenda ega kooluta, lasen õhu käes kuivada.
Külaline

Kuulge, see sõna käändub dušš-duši, mitte ei käida dušši all. Ma ei saa aru, kuidas nii paljude jaoks see keeruline on.
Külaline

Läksin laovärvide ja kuue kuusega dušši alla.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:54 Küsimus neile, kes 2-3 korda päevas duši all käivad. Kas tõesti pesete igal korral ka juukseid :shock:
Mina pesen juukseid šampooniga külmal perioodil 1 (ÜKS) kord nädalas. Ja tean, et see on liiga vähe, kui on loodud rasvasemad juuksed (poeg näiteks peab ikka 2-3 korda nädalas pesema), aga tean ka seda, et liiga sagedase pesuga jõuabki sinna punkti, kus peabki iga päev pesema. Minul on kuivad-lendlevad juuksed ja oli periood, kus pesin juukseid üle päeva ja saavutasin oma kuivade juustega selle, et pidingi pidevalt pesema ja juuksed muutusid väga kiirelt rasvaseks. Tänu gripile sain uuesti peanaha korda, ei pesnud kaks nädalat juukseid ja olingi kodus "õlipea". Pärast seda hakkasin taas pesema vastavalt vajadusele, mis on 1 kord nädalas ei rohkem
Minul soovitas juuksur harvem juukseid pesta, kui uurisin rasustele juustele mõeldud heade salongitoodete kohta. Ja julgen öelda, et soovitus oli õige. Pesen pühapäeviti ja kolmapäeviti, varem pesin igal õhtul, sest teisiti ei saanud.
Külaline

Kahjuks olen erinevaid vahendeid katsetanud, kaasa arvatud looduslikke, aga minu puhul ei toimi. Uskuma jäänud valet, et mida harvemini pead pesta, seda aeglasemalt juuksed rasuseks lähevad ja hakkavad isepuhastuma - käisin nädalaid ringi nagu räpakoll, oodates, millal juuksed juba puhastuksid, aga ei. Kõige lihtsam ja pingevabam on juukseid pesta, see pole tegelikult üldse raske. Olen kindel, et juuksur kindlasti müüks mulle mõne hingehinnaga salongitoote, aga ma lihtsalt pesen ennast ja probleem ongi lahendatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:54 Küsimus neile, kes 2-3 korda päevas duši all käivad. Kas tõesti pesete igal korral ka juukseid :shock:
See jutt, et pese pead harvem, siis ei lähe see nii kiiresti mustaks, on tohutult tüütu ja täiesti kindlasti vale! Minu juuksetüüp on selline, et pean pead pesema 1,5 päeva tagant. Vastasel juhul ei kannata inimeste ette tulla. Nii on! Ja paluks mitte vaielda ega soovitada, et jäta pesemata, siis probleem kaob. Ei kao! Olen samamoodi olnud puhkuse või haiguse ajal pesemata peaga nädal aega. Ja see ei ole muutnud mitte midagi! Saad aru! Mitte midagi!

Mul on õhukesed ja peadligi hoidvad juuksed. Kui mul on pea pesemata kauem kui poolteist päeva, siis kleepuvad rasvased juuksed peanaha külge, ja rasvaste salkude vahelt paistab välja paljas, roosa peanahk. Usu, see on inetu vaatepilt!
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:15 Kahjuks olen erinevaid vahendeid katsetanud, kaasa arvatud looduslikke, aga minu puhul ei toimi. Uskuma jäänud valet, et mida harvemini pead pesta, seda aeglasemalt juuksed rasuseks lähevad ja hakkavad isepuhastuma - käisin nädalaid ringi nagu räpakoll, oodates, millal juuksed juba puhastuksid, aga ei. Kõige lihtsam ja pingevabam on juukseid pesta, see pole tegelikult üldse raske. Olen kindel, et juuksur kindlasti müüks mulle mõne hingehinnaga salongitoote, aga ma lihtsalt pesen ennast ja probleem ongi lahendatud.
Tegelikult minu puhul oli just vastupidi, juuksur ei määrinud pähe hingehinnaga tooteid, et mida rohkem ja kallim seda uhkem. Vähem pesta, seega ka toodet kasutada, soovitas hoopis. Aga see soovitus muidugi saabki toimida ikka nende puhul, kes ise liiga sagedase pesuga on oma rasunäärmete töö tuksi keeranud. Kui ikka sünnist saadik rasusemad juuksed, siis tihedamast pesust ei pääse tõesti.
Külaline

Mõni siin väidab, et ta öösel hirmsasti higistab ja öösärk märg. No arusaadav, et ta läheb hommikul läheb pesema. Ise läheks siis ka. Aga mina olen see, kes higistab öösel ainult siis kui on rohkem kui +27. Ma magan sokid jalad, sest jalad külmetavad. Ma ei näe mingit põhjust oma niigi kuiva nahka veega lobistada, kui pole higistanud. Ja ega see pesemine ei aitagi neid, kes on kõvad higistajad. Kontorisse jõudes on neil särk seljas juba märg ja higilehk vaatamata deodorandile üle pea.
Külaline

Anonymous kirjutas: 13 Okt 2024 15:19Mul on õhukesed ja peadligi hoidvad juuksed. Kui mul on pea pesemata kauem kui poolteist päeva, siis kleepuvad rasvased juuksed peanaha külge, ja rasvaste salkude vahelt paistab välja paljas, roosa peanahk. Usu, see on inetu vaatepilt!
+1
Proovitud küll seda "ole pesemata ja asi laabub", ei laabu. Kui on rasune peanahk, siis on. Mul on nägu ka rasune.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:21
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:15 Kahjuks olen erinevaid vahendeid katsetanud, kaasa arvatud looduslikke, aga minu puhul ei toimi. Uskuma jäänud valet, et mida harvemini pead pesta, seda aeglasemalt juuksed rasuseks lähevad ja hakkavad isepuhastuma - käisin nädalaid ringi nagu räpakoll, oodates, millal juuksed juba puhastuksid, aga ei. Kõige lihtsam ja pingevabam on juukseid pesta, see pole tegelikult üldse raske. Olen kindel, et juuksur kindlasti müüks mulle mõne hingehinnaga salongitoote, aga ma lihtsalt pesen ennast ja probleem ongi lahendatud.
Tegelikult minu puhul oli just vastupidi, juuksur ei määrinud pähe hingehinnaga tooteid, et mida rohkem ja kallim seda uhkem. Vähem pesta, seega ka toodet kasutada, soovitas hoopis. Aga see soovitus muidugi saabki toimida ikka nende puhul, kes ise liiga sagedase pesuga on oma rasunäärmete töö tuksi keeranud. Kui ikka sünnist saadik rasusemad juuksed, siis tihedamast pesust ei pääse tõesti.
Üks kord veel! Soovitus pesta pead võimalikult harva, ei toimi kõikide inimeste puhul ühtemoodi. See soovitus sobib hästi paksude juuste omanikele. Hõredate juustega inimestele see soovitus ei toimi. Ja siin ei ole vaja targutada, et inimene on tiheda peapesuga oma rasunäärmete töö tuksi keeranud. Asi on lihtsalt selles, et peadligi hoidvate õhukeste juuste puhul toimub määrdumine ja mustuse väljapaistmine kiiremini ja rohkem kui paksude ja kohevate juustega inimestel. Kohevate juustega inimestel ei ole juuksed vastu peanahka ja seega juuksed ei lähe nii kiiresti rasvaseks. Paksude juustega inimestel võivad peanaha vastas olevad juuksed juba pisut rasvased olla, kuid juuksed on nii paksud, et pealmised juuksed ei ole peanahaga kontaktis ja rasu ja mustus ei paista silma.

Kui sul on suht kolm karva peas ja needki liibuvad mööda peanahka, siis on tõesti päeva küsimus, kui see inetu välja paistab. Mingisugused spetsvahendid või pea pikalt pesemata hoidmine seda ei muuda. Aitabki ainult igapäevane või ülepäevane pesemine.

Paluks mitte sel teemal targutada rohkem!
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:19
See jutt, et pese pead harvem, siis ei lähe see nii kiiresti mustaks, on tohutult tüütu ja täiesti kindlasti vale! Minu juuksetüüp on selline, et pean pead pesema 1,5 päeva tagant. Vastasel juhul ei kannata inimeste ette tulla. Nii on! Ja paluks mitte vaielda ega soovitada, et jäta pesemata, siis probleem kaob. Ei kao! Olen samamoodi olnud puhkuse või haiguse ajal pesemata peaga nädal aega. Ja see ei ole muutnud mitte midagi! Saad aru! Mitte midagi!

Mul on õhukesed ja peadligi hoidvad juuksed. Kui mul on pea pesemata kauem kui poolteist päeva, siis kleepuvad rasvased juuksed peanaha külge, ja rasvaste salkude vahelt paistab välja paljas, roosa peanahk. Usu, see on inetu vaatepilt!
Ma ju ei väidagi, et harva pesemine on universaalne soovitus või miski nõks, mis kõigile sobib. Kirjutan ju isegi, et poeg peseb 2-3 korda nädalas. Tundsin huvi, kas tõesti mõni 2-3 korda päevas ka juukseid peseb, kuna ise liiga sagedase pesuga keerasin juuksed konkreetselt peesse.
Ja räägin puhtalt enda kogemusest! Minul on kuivad juuksed, mis pesule järgnval päeval on koledamad kui nt neli päeva pesemata. Juuksed lendavad, talvel võtan mütsi peast ja juuksed on püsti, staatilist elektrit täis. Tihti tõmban pisut kreemise käega juuksed üle. Kasutan niisutavaid tooteid jms. Loo moraal on see, et isegi kuivad juuksed on võimalik liiga sagedase pesuga rasvaseks muuta, küllap siis normaalsetest juustest rääkimata. Ei muud, ära nüüd pahanda
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:32
Ma pole küll see, kes tavalisel päeval 2-3x duši all käib - mulle piisab ühest korrast - aga isegi siis läheb mul enamasti umbes 5 minutit. Koos peapesu ja raseerimisega (jalad, intiimpiirkond), kui selleks vajadust on. Mida seal 5x kauem teha, ei kujuta ette.
Mul võtab ainuüksi peapesu 5 minutit. Ja palsamit peab ka natukene aega peas hoidma. Kuidas mõni suudab 5 minuti sisse veel raseerimise ja üle kogu keha korraliku pesemise mahutada?

Kui ma käin dušši all, siis kogu protsess kokku, koos raseerimise ning juuste föönitamise ja koolutamisega, võtab 40 minutit. Ja siis ma olen veel tohutult kiiresti teinud.
Mul jällegi on õhukesed ülirasused juuksed. Seega pesen pead igal hommikul ja palsamit ei kasuta. Juuste šampoonitamine ja loputamine ei võta mul kindlasti üle 30 sekundi. Juustel lasen duši alt tulles ca pool tundi õhu käes kuivada ja siis keeran pea alaspidi ja föönitan maksimaalselt 20 sekundit lõplikult kuivaks. Korras.

Nii et duši all jääb mul 5 minuyi jooksul veel piisavalt aega nii enda seebitamuseks, jalgade korralikuks pesuks kui raseeritavate piirkondade koorimuseks - st švammiga kõvemini nühkimuseks ja raseerimiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:39
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:21
Üks kord veel! Soovitus pesta pead võimalikult harva, ei toimi kõikide inimeste puhul ühtemoodi. See soovitus sobib hästi paksude juuste omanikele. Hõredate juustega inimestele see soovitus ei toimi. Ja siin ei ole vaja targutada, et inimene on tiheda peapesuga oma rasunäärmete töö tuksi keeranud. Asi on lihtsalt selles, et peadligi hoidvate õhukeste juuste puhul toimub määrdumine ja mustuse väljapaistmine kiiremini ja rohkem kui paksude ja kohevate juustega inimestel. Kohevate juustega inimestel ei ole juuksed vastu peanahka ja seega juuksed ei lähe nii kiiresti rasvaseks. Paksude juustega inimestel võivad peanaha vastas olevad juuksed juba pisut rasvased olla, kuid juuksed on nii paksud, et pealmised juuksed ei ole peanahaga kontaktis ja rasu ja mustus ei paista silma.

Kui sul on suht kolm karva peas ja needki liibuvad mööda peanahka, siis on tõesti päeva küsimus, kui see inetu välja paistab. Mingisugused spetsvahendid või pea pikalt pesemata hoidmine seda ei muuda. Aitabki ainult igapäevane või ülepäevane pesemine.

Paluks mitte sel teemal targutada rohkem!
Kuule hüsteerik loe ka millele sa vastad. Sina oma kolme peadligi karva pead ehk tõesti hommikul ja õhtul pesema. Mis pagana paluks mitte rohkem targutada??? Sa siin foorumis üksi pole. Kui inimene kirjutas, et temal liiga sage pesu viis selleni, et juuksed muutusid kiirelt rasuseks ja mina kirjutasin selle peale, et minu juuksur soovitas minul juukseid harvem pesta ja ma ka nüüd ei ole enam "igapäeva pesu" orjuses, siis vähemalt kaks inimest siin teemas juba on, kellel toimib! Katsu vahest aru saada, ise rasunäärmed tuksi keeranud vs rasupea
Külaline

Jah, siingi teemas tõstavad häält just need mittepesijad. Pigem käivad nädal aega musta peaga ringi, et oma juukseid pesemisega "mitte ära rikkuda". Pesemine, vesi ja seep on pahad ja kahjulikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 15:47
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:32
Ma pole küll see, kes tavalisel päeval 2-3x duši all käib - mulle piisab ühest korrast - aga isegi siis läheb mul enamasti umbes 5 minutit. Koos peapesu ja raseerimisega (jalad, intiimpiirkond), kui selleks vajadust on. Mida seal 5x kauem teha, ei kujuta ette.
Mul võtab ainuüksi peapesu 5 minutit. Ja palsamit peab ka natukene aega peas hoidma. Kuidas mõni suudab 5 minuti sisse veel raseerimise ja üle kogu keha korraliku pesemise mahutada?

Kui ma käin dušši all, siis kogu protsess kokku, koos raseerimise ning juuste föönitamise ja koolutamisega, võtab 40 minutit. Ja siis ma olen veel tohutult kiiresti teinud.
Mul jällegi on õhukesed ülirasused juuksed. Seega pesen pead igal hommikul ja palsamit ei kasuta. Juuste šampoonitamine ja loputamine ei võta mul kindlasti üle 30 sekundi. Juustel lasen duši alt tulles ca pool tundi õhu käes kuivada ja siis keeran pea alaspidi ja föönitan maksimaalselt 20 sekundit lõplikult kuivaks. Korras.

Nii et duši all jääb mul 5 minuyi jooksul veel piisavalt aega nii enda seebitamuseks, jalgade korralikuks pesuks kui raseeritavate piirkondade koorimuseks - st švammiga kõvemini nühkimuseks ja raseerimiseks.
Nojah kui peas kolm karva ja altpoolt see üks pikk sindrik välja tõmmata, võibolla sulle tõesti viiest minutist piisab kogu pesuks ja raseerimiseks ja koorimuseks (misiganes see siis on). Minu jaoks utoopia, minimaalselt kui kiirelt 20 minutit duši all ja seda ilma raseerimiseta. Ma ei tea, ma pesen ainuüksi hambaid juba 2 minutit
Külaline

Mul üks töökaaslane otsustas ka, et tema peseb nüüd pead ainult üks kord nädalas. Istusime kontoris kõrvuti. Ja oiii, kui paha haisu sealt poolt ühel hetkel tulema hakkas.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 16:13 Jah, siingi teemas tõstavad häält just need mittepesijad. Pigem käivad nädal aega musta peaga ringi, et oma juukseid pesemisega "mitte ära rikkuda". Pesemine, vesi ja seep on pahad ja kahjulikud.
Kui erinevalt võib aru saada. Ma sain nüüd teada, et 2-3 korda päevas käivad duši all oma kolme karva pesemas. Viis minutit ja kõik "pestud/kooritud/raseeritud" on minu silmis sama, et ei pese kunagi. Ära rikkuda nad oma juukseid sealjuures ei saagi, sest polegi nagu midagi seal peas, mida rikkuda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist