Kas tõesti inimesed ei pese ennast hommikuti?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 12:12
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 09:55 Kas tõesti mõni peseb ennast kaks korda päevas?
Üks anektoot oli, et miks tšuks lahutas prantslannast?
Sellepärast, et ta oli must. Iga päev pesi ennast.
Mina ja terve mu pere käib kaks korda päevas duši all. Ma ei teadnudki, et see võiks ka kuidagi teisiti olla. Vahel käib kolm korda ka, peale tööd ja enne peole minekut näiteks.
Appi, kas teil on perekondlikult mingi higi- või rasunäärmete häire või mõni naharakkude genereerimise häire, ebanormaalne mikrofloora, bakterite vohamine peensooles, mõni seenhaigus??
14-21 korda nädalas duši all käia on ikka haiglane! Kui teie peres on ka ainult üks laps, siis ärkveloleku ajast ligi 5 tundi on muudkui keegi duši all. Suurpere puhul jääks ööpäevatundidest puudu. Ma ei kujuta ette, kui kõik see mees veel 3x käib... uneajast puudu ei tule?
külaline

Postitus Postitas külaline »

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:39
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:03
Sinu kitsas silmaring on häbiks sinu vanusele! Sugugi mitte kõik inimesed ei elanud nõukaajal korterites, kus veevärk sees oli ja isegi kui oli, siis suveperioodil sooja vett ikka ei olnud. Ei usu, et sa isegi 2x päevas külma vee sees lobistasid, pigem hakkab see mäleku selles vanuses juba alt vedama.
Ei, külmas vees ei lobistatud. Vett soojendati pliidi peal (elektri-, gaasi- või puupliit, kuidas kellelgi). Pesukaussi (vanaema nimetas seda "silmapesukausiks") valati külm vesi ja seejärel veidi kuuma vett hulka, kuni vesi kausis oli pesemiseks paras soe. Selle veega pesti nägu, kael, kaenlaalused. Igaühel oli isiklik froteerätik, millega ennast kuivatati. Niimoodi pesid ennast täiskasvanud hommikuti (näit. enne tööleminekut). Väiksemad lapsed väga ei viitsinud, kastsid vaid näo moepärast veega üle.

Jalgade pesuks (jalgu pesti tavaliselt õhtuti enne voodisse minekut ja jalgu pesema kamandati kindlasti ka lapsed) oli teine kauss (jalapesukauss), mis pandi põrandale, tehti samamoodi soe vesi, pesti taburetil istudes jalad. Mäletan veel, et suvel, kui jalad olid õues käimisest tõiseselt mustad/mullased ja puhtaks pesemiseks tuli panna üsna palju seepi, nii et vesi kausis sai mustaks ja seebiseks, aga uut vett ei viitsinud panna, siis teine pereliige aitas jalapesijal kannust leiget vett peale valades jalgu loputada. Seejärel võis jala nn. jalarätikuga kuivatada ja sussi sisse panna.

Ehk siis ilma sooja veeta majapidamises olid mingid oma rutiinid välja kujunenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 09:55 Kas tõesti mõni peseb ennast kaks korda päevas?
Mina ja terve mu pere käib kaks korda päevas duši all. Ma ei teadnudki, et see võiks ka kuidagi teisiti olla. Vahel käib kolm korda ka, peale tööd ja enne peole minekut näiteks.
Ma saaks aru veel kui ühe korra päevas.
Kas tõesti nii mustaks ja haisvaks lähete terve perekonnaga?
Monki moodi?
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Olid ajad, kui inimesed käisid kord nädalas saunas (näiteks internaadis kooliajal) , nüüd oled imelik räpakoll kui päevas kaks korda, hommikul ja õhtul, duši all ei käi. Vähemalt on lahti saadud bakterihirmust ja enam ei määrita söögi ette ja taha pähe bakterivabu seepe, mis näiteks laste immuunsüsteemi nõrgaks jätaks.
Külaline

külaline kirjutas: 13 Okt 2024 12:49
Sinu kitsas silmaring on häbiks sinu vanusele! Sugugi mitte kõik inimesed ei elanud nõukaajal korterites, kus veevärk sees oli ja isegi kui oli, siis suveperioodil sooja vett ikka ei olnud. Ei usu, et sa isegi 2x päevas külma vee sees lobistasid, pigem hakkab see mäleku selles vanuses juba alt vedama.
Ei, külmas vees ei lobistatud. Vett soojendati pliidi peal (elektri-, gaasi- või puupliit, kuidas kellelgi). Pesukaussi (vanaema nimetas seda "silmapesukausiks") valati külm vesi ja seejärel veidi kuuma vett hulka, kuni vesi kausis oli pesemiseks paras soe. Selle veega pesti nägu, kael, kaenlaalused. Igaühel oli isiklik froteerätik, millega ennast kuivatati. Niimoodi pesid ennast täiskasvanud hommikuti (näit. enne tööleminekut). Väiksemad lapsed väga ei viitsinud, kastsid vaid näo moepärast veega üle.

Jalgade pesuks (jalgu pesti tavaliselt õhtuti enne voodisse minekut ja jalgu pesema kamandati kindlasti ka lapsed) oli teine kauss (jalapesukauss), mis pandi põrandale, tehti samamoodi soe vesi, pesti taburetil istudes jalad. Mäletan veel, et suvel, kui jalad olid õues käimisest tõiseselt mustad/mullased ja puhtaks pesemiseks tuli panna üsna palju seepi, nii et vesi kausis sai mustaks ja seebiseks, aga uut vett ei viitsinud panna, siis teine pereliige aitas jalapesijal kannust leiget vett peale valades jalgu loputada. Seejärel võis jala nn. jalarätikuga kuivatada ja sussi sisse panna.

Ehk siis ilma sooja veeta majapidamises olid mingid oma rutiinid välja kujunenud.
Nii ongi, ei pea end iga päev üleni pesema, vaid ainult teatud kohad.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:03 Lugesin higipulga teemat ja olen väga üllatunud.. Õhtul käiakse pesemas ja siis hommikul pesemata nahale pannakse higipulka. Muidugi, öösel ei higistata otseselt, aga ikkagi oled ju olnud 8 tundi pesemata, ma ei kujuta sellist asja üldse ette, et hommikul duši all ei käiks. Terve mu lapsepõlve (olen üle 50), kohe, kui läksin kooli ja kolisime paneelikasse, käisin õhtul ja hommikul pesemas, elementaarne. Mu kolm last samamoodi ja nende peres käib asi samuti. Kas tõesti minnakse inimeste sekka nii, et hommikul ei pesta? Sellepärast siis ongi meil nii palju ebameeldivaid lõhnu kõikjal?
Magades ainevahetus aeglustub võrreldes päevasega miinimumini, pole mingit vajadust ärkamisel pesta, kui enne magama jäämist juba pesti. Iseasi kui öösel on tegeletud seksiga, siis tõesti minnakse hommikul duši alla.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 12:51
Ma saaks aru veel kui ühe korra päevas.
Kas tõesti nii mustaks ja haisvaks lähete terve perekonnaga?
Monki moodi?
Ei pruugi üldse mingit haisuprobleemi olla.
Või-olla on see lihtsalt nende pere harjumus.
Mina käin kord päevas, õhtuti. Ja sellisel juhul on see ikkagi korralik ja pikk dušš.
Ma arvan(loodan), et need kes käivad päevas mitu korda, piirduvad ikka lihtsalt meie mõistes kergelt üle loputamisega. Et noh värskenduseks või nii.

3x seebiga pesta ja nühkida pole tõesti nahale hea.

Suvel palavaga ma ise ka käin päeva jooksul mitmeid kordi mõneminutilisel värskendusel. Ütlen ka jah, et duši all käisin. Aga ei pea vajalikuks seebiga mässata.

Mõni käib ka hommikuti selle pärast duši all, et nö üles ärgata ja hommikul värskem olla.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

külaline kirjutas: 13 Okt 2024 12:49

Täpselt nii. Lapsena olin suvel tädi juures, temal oli ainult kaevuvesi. Õnneks oli gaasipliit mis töötas ballooni pealt. Sellega sai siis vett soojendatud. Sauna köeti kord nädalas, seal pesti ka pesu.
Külaline

See on muidugi ok, et hommikuti lihtsalt jahedama veega ennast üle lasta. Õhtuti siis seebiga pesu. Aga teemaalgataja vist seebitab ennast hommikuti ka. Minu jaoks on seda liiga palju, kui hommikuti ka üleni ennast ära pestakse. Aga tehku nagu tahab, oma keha. Lapsed kindlasti ei peaks ennast nii palju seebitama. Milleks.
Külaline

Kilekoti all magad? Osta omale hingav naturaalne tekk. Kuidas sul need varbad küll öösel higistavad? Käid öö läbi vetsu vahet või kuidas sul seal see hais tekib öösel?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 09:14 Kui TA läheb puhtana voodisse ja 8 tundi hiljem haiseb, on tal kiiresti vajalik pöörduda arsti juurde. Perearst saaks anda saatekirja näiteks endokrinoloogile.
Mis 8 tundi? Pesed õhtu 20, jõuad hommikul tööle kell 9, see on 13 tundi. Kui veel hommikul on higistele kaenlaalustele deodoranti kah otsa pandud, on ikka paras lebra. Päeva peale läheb veel hullemaks.
Ja iga õhtu vahetad linu? Vaevalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 13:29
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 09:14 Kui TA läheb puhtana voodisse ja 8 tundi hiljem haiseb, on tal kiiresti vajalik pöörduda arsti juurde. Perearst saaks anda saatekirja näiteks endokrinoloogile.
Mis 8 tundi? Pesed õhtu 20, jõuad hommikul tööle kell 9, see on 13 tundi. Kui veel hommikul on higistele kaenlaalustele deodoranti kah otsa pandud, on ikka paras lebra. Päeva peale läheb veel hullemaks.
Kuule see on sinu mingi individuaalne probleem, kui sa ei ole omale õiget tekki osanud valida või tervis käes ära ja higistad nii hirmsasti öösel.
Külaline

Pikalt pesemata mustus tekib ebameeldiva läbra. Värske higi ei ole nii hull hais. Mehed hakkavad praktiliselt kohe peale pesu higistama ja pole mingi vahet. Tööle jõudes on nad kõik juba haisukollid.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 13:33
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 13:29
Kuule see on sinu mingi individuaalne probleem, kui sa ei ole omale õiget tekki osanud valida või tervis käes ära ja higistad nii hirmsasti öösel.
Mina võin öösel maratoni ka joosta, ma pesen end hommikul puhtaks. Pole probleemi. Aga sina haised.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 12:48
Appi, kas teil on perekondlikult mingi higi- või rasunäärmete häire või mõni naharakkude genereerimise häire, ebanormaalne mikrofloora, bakterite vohamine peensooles, mõni seenhaigus??
14-21 korda nädalas duši all käia on ikka haiglane! Kui teie peres on ka ainult üks laps, siis ärkveloleku ajast ligi 5 tundi on muudkui keegi duši all. Suurpere puhul jääks ööpäevatundidest puudu. Ma ei kujuta ette, kui kõik see mees veel 3x käib... uneajast puudu ei tule?
Ma pole küll see, kes tavalisel päeval 2-3x duši all käib - mulle piisab ühest korrast - aga isegi siis läheb mul enamasti umbes 5 minutit. Koos peapesu ja raseerimisega (jalad, intiimpiirkond), kui selleks vajadust on. Mida seal 5x kauem teha, ei kujuta ette.
Külaline

Kui inimene, kes päev läbi teeb rasket füüsilist tööd, viibib ehitustolmus jne, siis on arusaadav, et peale tööd esimene asi dušš ja nii iga päev. Kui ka muidu suurem higistaja, käib ka hommikul duši alt läbi. Arusaadav. Kuid, kui miski kontoritöötaja ja perelapsed ka veel takkaotsa käivad kõik regulaarselt ja igapäevaselt 2-3 korda päevas duši all, siis see nüüd ka normaalne pole (ei räägi eranditest nagu kuum ilm, mõni tervisehäire jne).

Samas ma muidugi ei tea, mida keegi siin dušitamise all silmas peab. Kui mõni kirjutab, et tal kogu käik koos raseerimistega võtab aega max 5 minutit, siis ma küsiks, et inimene kas sa pesed ennast ka kunagi...
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:03 Muidugi, öösel ei higistata otseselt, aga ikkagi
Miks öösel ei higistata? Mina just öösel higistangi ja sageli nii, et terve voodi on märg. Seetõttu ma just hommikuti dušši all käingi. Õhtul ei käi, sest kontorilaua taga töö tegemine ei määri ega aja higiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 11:28
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 11:04
Anonymous kirjutas: 13 Okt 2024 08:44Jah, kui siis nina otse varvaste juurde, kaenla alla või suguelundite juurde panna, poleks lõhn enam värske, aga hais poleks nii lämmatav, et teised seda eemalt tunneks.
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Kui rõve! Ma ei suudaks mingil juhul suuseksi nautida, kui ma tean, et ma ei ole täiesti puhas ja lõhnavaba.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 11:52
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 11:28
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 11:04

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Kuidas seda saaks üldse öelda, kui ei taha et teine solvuks?
Jah, nagu aru saada, siis vähemalt kaks meest kolmest, ei soovinud enam selle naisega hiljem lähedased olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 13:44
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 12:48
Ma pole küll see, kes tavalisel päeval 2-3x duši all käib - mulle piisab ühest korrast - aga isegi siis läheb mul enamasti umbes 5 minutit. Koos peapesu ja raseerimisega (jalad, intiimpiirkond), kui selleks vajadust on. Mida seal 5x kauem teha, ei kujuta ette.
Mul võtab ainuüksi peapesu 5 minutit. Ja palsamit peab ka natukene aega peas hoidma. Kuidas mõni suudab 5 minuti sisse veel raseerimise ja üle kogu keha korraliku pesemise mahutada?

Kui ma käin dušši all, siis kogu protsess kokku, koos raseerimise ning juuste föönitamise ja koolutamisega, võtab 40 minutit. Ja siis ma olen veel tohutult kiiresti teinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, xqwerty ja 5 külalist