Miks need kaaslased ise päästma ei sukeldunud

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Vähesed meist ju teavad, kuidas uppumine välja näeb. Enamasti arvatakse ekslikult, et uppuja karjub, lehvitab ja rabeleb. Vaiksest uppumisest ei teata midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 17:48
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 17:08
Hüppetorni ei tohiks ka olla, kui pole võimekust sügavalt päästmiseks. Saan aru, et see bassein on kuskilt vene ajast seal ja pärast ei lubatudki enam tornist hüpata.
Millisest vene ajast?! Vene ajal ei olnudki meil spaasid, ammugi mitte Tervise Paradiisi!
Ujulad siiski olid ja leidus ka hüppetornidega basseine.
Müh

Postitus Postitas Müh »

Mul on meeles tookord, kui see lugu toimus, mõningad üksikasjad, mis meedias avaldati.
Need "sõbrad" väidetavalt ei saanud aru, et mees hädas ja teadvusetu on, arvanud, et teeb nalja neile ja lollitab vastu vee all passides. See kõlab täiesti idiootlikult, aga noorem rahvas minu hinnangul ongi mõnedes eluvaldkondades väga loll. Infot kogutakse kuskilt ameerika filmidest jms. Ajataju ka ilmselt eriti ei ole, ma ei imestaks, kui nad arvasid, et inimene suudabki nii kaua vee all olla.
Teiseks, spaades Eestis ei pidavatki olema kohustuslik päästmisvõimekusega töötaja kohalolu basseini ääres. Seega spaa ilmselt saab väita, et nemad pole seadust rikkunud.
Kolmandaks, ja see minu meelest on küll spaa poolt kuritegelik idiootsus, lähim töötaja, keda alarmeeriti, ei omanud mingit sidevahendit, telefoni, raadiosaatjat ega midagi. Kuna ta ise oli nääpsuke naisterahvas ja ei oleks suutnud uppujat välja tõmmata, läks ta lihtsalt tipatapa kuhugi teisele korrusele vms meeskolleegi kutsuma.

Meie pere pole kunagi veekeskuses käinud, lapsel on praegu kõrvas šundid, mina ei talu hästi kloorivett ja mehe tervis on selline, et ta kipub sooja nahaga külma kätte minnes kergesti haigeks jääma. Aga kunagi nooremana ülikooli ajal tegeles ta ujumisega ja läbis ka vetelpääste kursuse. Ja mina selle juhtumi valguses vist julgekski minna ainult koos personaalse vetelpäästjaga, kui muidugi nüüd seadusi ei muudeta või spaad ise mõistusele ei tule ja reegleid ümber ei tee.
Külaline

Millisest vene ajast?! Vene ajal ei olnudki meil spaasid, ammugi mitte Tervise Paradiisi!
See maja avati 1971. aastal, siis oli see sanatoorium "Tervis". Maja ja basseinid on sellest ajast pärit. Nüüdsetel spaadel pole nii sügavaid basseine. Teenindati juba nõuka ajal kolhoosnikke, kes käisid sanatooriumis puhkamas. Sisu oli spaadega täpselt sama, kuigi nimi teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 20:41
See maja avati 1971. aastal, siis oli see sanatoorium "Tervis". Maja ja basseinid on sellest ajast pärit. Nüüdsetel spaadel pole nii sügavaid basseine. Teenindati juba nõuka ajal kolhoosnikke, kes käisid sanatooriumis puhkamas. Sisu oli spaadega täpselt sama, kuigi nimi teine.
Ära aja lolli juttu, ma elasin seal kõrval ja ranna ääres polnud nõukaaja lõpuni seda kompleksigi. Sanatoorium "Tervis" oli ja on siiani hoopis teises ranna servas! Mingit basseini ega hüppetorni polnud nõukaajast ja hüpatakse seal praegu ka.
Hotell ja veekeskus "Tervisparadiis" avati 2004.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 20:41
Loll, aga enesekindel.

https://et.m.wikipedia.org/wiki/Tervise_Paradiis
Külaline

Tiktokis on palju selliseid olukordi jäädvustatud. Vette lükkamised, viskamised. Seda peetakse ikka naljaks.
Külaline

No niikaua on naljakas, kuni keegi selle kä'tte ei sure, eksole. Kui kõik oleks õnnelikult lõppenud, siis oleks neil ka naljakas olnud, nüüd ei ole.
Külaline

Müh kirjutas: 09 Okt 2024 19:51 Ja mina selle juhtumi valguses vist julgekski minna ainult koos personaalse vetelpäästjaga, kui muidugi nüüd seadusi ei muudeta või spaad ise mõistusele ei tule ja reegleid ümber ei tee.
Ajuvaba ju. Endal ei pea üldse mõistust olema, teised peavad sinu järgi vaatama? Kas liikluses sa ka ei käi?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 15:40 Raske teema. Vanematest on väga kahju.

Olen nõus sellega, kes ütles, et nii sügavat basseini ei tohiks tavalises veekeskuses olla. Või kui on, siis peaksid selle kõrval istuma päästjad, kes kogu aeg pilku peal hoiavad. Praegu on tegemist täiskasvanutega, aga vabalt võib sinna kukkuda mõni laps. Isegi hea, et siiani on asi piirdunud ainult ühe õnnetusega.

Veekeskusel on selgelt oma osa selles õnnetuses, ilmselt ei olnud piisavalt päästjaid palgatud külastajate hulga kohta. Kas selle basseiniosa ees olid ikka suure hoiatussildid sügavuse kohta? Aga see on Eesti, kus kokkuhoid on nr. 1, parem 10 000 eurot kasumit, kui inimelu. Peaks looma kohtupretsedendi, et teised samasugused ettevõtjad saaksid aru, kust läheb kokkuhoiu piir, kui tahame tsiviliseeritud riikide hulgas olla.

Mis sellesse lükkajasse puutub, siis ilmselt tuleks tõestada tema tahtlust viga teha. Samuti seda, et ta teadis nii seda, kui sügav on seal bassein kui ka seda, et see mees ei oska piisavalt ujuda. Kui neid asju ei ole võimalik tõestada, siis ilmselt kuriteo koosseis puudub.
Mida sa sellega öelda tahad? Et lapse uppumine on kuidagi veel halvem kui täiskasvanu uppumine?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 06:04

Olen nõus sellega, kes ütles, et nii sügavat basseini ei tohiks tavalises veekeskuses olla. Või kui on, siis peaksid selle kõrval istuma päästjad, kes kogu aeg pilku peal hoiavad. Praegu on tegemist täiskasvanutega, aga vabalt võib sinna kukkuda mõni laps. Isegi hea, et siiani on asi piirdunud ainult ühe õnnetusega.

Veekeskusel on selgelt oma osa selles õnnetuses, ilmselt ei olnud piisavalt päästjaid palgatud külastajate hulga kohta. Kas selle basseiniosa ees olid ikka suure hoiatussildid sügavuse kohta? Aga see on Eesti, kus kokkuhoid on nr. 1, parem 10 000 eurot kasumit, kui inimelu. Peaks looma kohtupretsedendi, et teised samasugused ettevõtjad saaksid aru, kust läheb kokkuhoiu piir, kui tahame tsiviliseeritud riikide hulgas olla.

Mis sellesse lükkajasse puutub, siis ilmselt tuleks tõestada tema tahtlust viga teha. Samuti seda, et ta teadis nii seda, kui sügav on seal bassein kui ka seda, et see mees ei oska piisavalt ujuda. Kui neid asju ei ole võimalik tõestada, siis ilmselt kuriteo koosseis puudub.
Mida sa sellega öelda tahad? Et lapse uppumine on kuidagi veel halvem kui täiskasvanu uppumine?
Millest selline järeldus?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 11:26 Kas selle basseiniosa ees olid ikka suure hoiatussildid sügavuse kohta?
Jah, selles baasinis on ALATI olnud suured sildid mõlemal pool küljel sügavuse kohta, selle kohta, et serva pealt sisse hüpata ei tohi. Kui on avatud kõrgem hüppetorn, siis minu kogemuse kohaselt on seal alati töötaja juures, et lapsed ei hüppaks 6m kõrguselt üksteisele pähe. Kui hüppetorn oli nt hetkel üldse suletud, siis miks peab töötaja seal 24/7 kõrval passima, et äkki mõni lükatakse sisse? Peale õnnetust on veel lisapiire ehk ketid basseini servas. Sa pole näinudki seda basseini või? Võta mõni video või pilt lahti, ei pea rumalaid küsimusi esitama:

See on pilt peale avamist- on piirded, on sildid:
Pilt
Külaline

Kui inimene lükkab kellegi pikali nii, et lükatu kukub nii õnnetult just peaga vastu maad ja sureb, siis on tegemist tapmisega ettevaatamatusest. Minu arust on paar sellist juhtumit küll kohtus olnud, kus lükkaja on vangi läinud, kuigi tõukamise eesmärk ei olnud mõrv. Kui ettevaatamatus vabastab vastutusest, siis võib ju ka väita, et autoga allaajaja on süütu, sest jalakäija ise sattus auto ette ja vot siis, juht ei näinud, ei kuulnud, ei saanudki teada.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 14:39 See lükkaja oli ikka täielik jobu! Saan aru, kui laps või teismeline lükkab sõbra vette ja möirgab naerda, aga et 30ndates naine sellist asja naljakaks peab, on täiega infantiilne. Nüüd sai oma elu "nalja" kätte!
Kui see lükkaja oleks olnud mina, ei suudaks ma elu lõpuni süüst ja kahetsusest üle saada. Tegelik lükkaja ja tema sõbrad ei näe endal ka nüüd, peale sõbra surma, mingit süüd, mingit kahetsust, mingit põhjust vabandada. Elu on lill. Täiesti arusaamatu suhtumine.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 11:26
Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 06:04

Millest selline järeldus?
Seetõttu, et miks öelda, et seekord oli täiskasvanu, aga vabalt võiks ola laps. Mis vahet seal on?
Külaline

Anonymous kirjutas: 10 Okt 2024 18:56Kui see lükkaja oleks olnud mina, ei suudaks ma elu lõpuni süüst ja kahetsusest üle saada. Tegelik lükkaja ja tema sõbrad ei näe endal ka nüüd, peale sõbra surma, mingit süüd, mingit kahetsust, mingit põhjust vabandada. Elu on lill. Täiesti arusaamatu suhtumine.
Seda ei näe, mis teiste inimeste sees tegelikult toimub.
Külaline

Elan järve lähedal ja seega käin suvel iga päev ujumas. Ma käin alati hommikul vara ära, sest hiljem tulevad lastega pered ja siis algab üks hullumeelne hüppamine ja kulli mängimine. Kui kõik lükkajad ja pähe kargajad kurjategijateks kuulutada, siis istuks enamus rahvastikust vanglas.
Külaline

Ei saa aru. Täiskasvanud inimesed, kes poisi tegelikult vette lükkasid ega midagi päästmiseks ei teinud, on tunnistajad ja täiesti süüst puhtad, ja süüpingis istuvad hoopis inimesed, kes nagu üritasid päästa. Ajuvaba.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 20:38 Ei saa aru. Täiskasvanud inimesed, kes poisi tegelikult vette lükkasid ega midagi päästmiseks ei teinud, on tunnistajad ja täiesti süüst puhtad, ja süüpingis istuvad hoopis inimesed, kes nagu üritasid päästa. Ajuvaba.
Sest, kui nad süüdi tunnistada, siis võiks kõiki, kes basseinide ja veekogude juures kedagi vette lükkavad, süüdistada mõrva katses.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 20:55
Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 20:38 Ei saa aru. Täiskasvanud inimesed, kes poisi tegelikult vette lükkasid ega midagi päästmiseks ei teinud, on tunnistajad ja täiesti süüst puhtad, ja süüpingis istuvad hoopis inimesed, kes nagu üritasid päästa. Ajuvaba.
Sest, kui nad süüdi tunnistada, siis võiks kõiki, kes basseinide ja veekogude juures kedagi vette lükkavad, süüdistada mõrva katses.
Aga see ongi mõrvakatse. Kust tuleb üldse pähe kedagi vette lükata? Terve elu on korrutatud, et nii ei tehta. Ei lükata auto ette, ei lükata trepist ega aknast alla, üleüldse ei lükata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass ja 6 külalist