Mis asi selle supi vastikuks, vängeks teeb
-
Külaline
Mis asi selle supi vastikuks, vängeks teeb
Ei saagi aru kas on soolane või kibe, mõru, vuhhh
https://www.salvest.ee/tooted/salvest-rassolnik-530g/
Koostises maitsetugevdajat ei paista, mis see vastikus tegija on? Soolakurk või?
Koostises maitsetugevdajat ei paista, mis see vastikus tegija on? Soolakurk või?
-
Külaline
Tahaks ka teada. Neil on kõikidel purgisuppidel sama maitse, kui hernesupp ja borš välja arvata.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 17:21 Ei saagi aru kas on soolane või kibe, mõru, vuhhh
-
Külaline
Kanasupil on ka mingi imelik kõrvalmaitse juures. Kunagi vähemalt oli. Korra olen ostnud, rohkem selle maitse pärast mitte.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 17:53Tahaks ka teada. Neil on kõikidel purgisuppidel sama maitse, kui hernesupp ja borš välja arvata.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 17:21 Ei saagi aru kas on soolane või kibe, mõru, vuhhh
Salvesti sortimendist kõlbab minu jaoks ainult borš ja lihaga seljanka. Neil mini arust pole seda imelikku kõrvalmaitset.
-
Külaline
Sellel seda kondirasva kõrvalmaitset ei tundnudki, see oli teistmoodi jälk.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 17:21 Ei saagi aru kas on soolane või kibe, mõru, vuhhh
-
Külaline
Sellist "delikatessi" koduperenaine juba ei keeda, selleks peab proff olema.
-
Külaline
salvesti tooted on soola täis, ei olegi neid aastaid ostnud
-
Külaline
Ainult sool 0,69 g, või see soolakurgi sool on lisaksKülaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 21:49 salvesti tooted on soola täis, ei olegi neid aastaid ostnud
-
Külaline
Sool ei saa toitu vastikuks teha, kui just pool soola pole. Kahtlustan ka maitsetugevdajat (kui kirjas pole, siis ehk on % nii väike et ei pea kirja panema, aga mõju ülemäära suur). Minu meelest on väga palju poolfabrikkate vastikud ja mida aasta edasi, seda vastikumaks lähevad. Purgisuppidest olen ammu loobunud (kunagi sai suvel ostetud, et peale rannas-metaskäiku kiresti midagi süüa teha), nüüd on enamus grill-lihasid ka vastikuks muutunud, otse grillilt võetuna veel kannatab süüa, aga kui midagi järele jääb, siis isegi lõhn on jälk ja aina hullemaks läheb. Üsna vähe on neid tooteid, mida järgmisel päeval ka süüa tahaks.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 21:49 salvesti tooted on soola täis, ei olegi neid aastaid ostnud
Minu kiiks muidugi, aga saan teemaalgatajst täiesti aru. Ostad enda arvates mingi normaalse toote, mis sulle maitseb ja siis tuleb sinna mingi häiriv kõrvalmaitse, mida loogiliselt olla ei tohiks.
-
Külaline
Kusjuures sama kogemus, et söödavad on ainult borš ja seljanka. Hernesup ka kuidagi aga frikadelli-, kana- minestrone jm supid on nii tugeva kõrvalmaitsega, mida naljalt ei unusta. Müstika, mis seda maitset ja lõhna seal põhjustab?!
Muuhulgas on neil spetsiifilise kõrvalmaitsega suppidel ka sama spetsiifiline lõhn. Kui nt välitöödel paar päeva Salvesti suppide peal elada, siis hakkab väljaheide ka sama moodi lõhnama.
Muuhulgas on neil spetsiifilise kõrvalmaitsega suppidel ka sama spetsiifiline lõhn. Kui nt välitöödel paar päeva Salvesti suppide peal elada, siis hakkab väljaheide ka sama moodi lõhnama.
-
Külaline
Mulle on purgisupid olnud eluaeg liiga soolased. Varem, kui sõin vahel purgi-hernesuppi (ei viitsinud ise herneid keeta), tekkis peale söömist alati mõne aja pärast kohutav janu. Nüüd polegi ühtegi purgisuppi ammu söönud.
Samas saan aru, et kui tegu on konservtoiduga, mis peab säilima, on sool säilivuse huvides. Kui paneks vähem soola, tuleks panna ilmselt mingit konservanti.
Samas, mehe jaoks pole purgisupid liiga soolased. Sööb ja kiidab. Inimeste soolataluvus on ikka erinev.
Samas saan aru, et kui tegu on konservtoiduga, mis peab säilima, on sool säilivuse huvides. Kui paneks vähem soola, tuleks panna ilmselt mingit konservanti.
Samas, mehe jaoks pole purgisupid liiga soolased. Sööb ja kiidab. Inimeste soolataluvus on ikka erinev.
-
Külaline
Ilmselt on asi maitsestamises. Maitseained, mis on tugeva maitse ja lõhnaga, läbi inimese käies annavad inimese väljaheitele ka lõhna, võivad mõjutada isegi inimese naha/higi lõhna.Kui ma pääseks tehasesse, siis ma küsiks näha/maitsta neid maitseainesegusid, millega nad suppe maitsestavad. Usun, et see selgitaks asja. No kes mind sinna laseb, aga põhimõtteliselt.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 02:15 Kusjuures sama kogemus, et söödavad on ainult borš ja seljanka. Hernesup ka kuidagi aga frikadelli-, kana- minestrone jm supid on nii tugeva kõrvalmaitsega, mida naljalt ei unusta. Müstika, mis seda maitset ja lõhna seal põhjustab?!
lmselt on retseptide väljaarenusmeeskond mingist maitseainetesegust vaimustusse sattunud ja sellega mitu suppi suht ühtemoodi maitsestanud, sest nende maitsemeelele see maitse (ja lõhn) meeldib. Mõnele teisele aga tundub ebameeldiv.
Vaatasin,et ketšupil on küll (osali selt) lahti kirjutatud: "lõhna-ja maitseained, sh. must pipar, nelk, kaneel, cayenne'i pipar, sibul, küüslauk" - aga paljud tootjad seda üldse lahti ei kirjuta või toovad välja ainult levinumad allergeenid (näit. seller, sinep). Ei taheta ju liiga täpselt kõike avaldades konkurentide elu ka liiga kergeks teha jne.
-
Külaline
No näiteks Salvesti Seljankas on 100g kohta sool 0,96 g see teeb terve purgi peale ca 5 grammi soola. Päevane soovituslik kogus on 5 grammi.
Liigse soola tarbimisega saad endale kõrge vererõhu. Eesti rahvas on esirinnas kõrge vererõhu ja südameveresoonkonna haigustes.
Soome toitudes pole üldse sellist massilist soola kasutamist nagu meil on.
https://www.salvest.ee/tooted/salvest-seljanka-530g/
-
Külaline
Mul pole soola vastu midagi, kergitabki muidu nii madalat vererõhku. Aga see sool EI OLE süüdlane Salvesti (ja ka teiste tootjate) purgisuppide kõrvalmaitses. Las see sool nüüd olla. Millest see õudne maitse tuleb?
-
Külaline
Miks siis Soomes seda kõrget vererõhku ja rasvumist veel rohkem on?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 11:54No näiteks Salvesti Seljankas on 100g kohta sool 0,96 g see teeb terve purgi peale ca 5 grammi soola. Päevane soovituslik kogus on 5 grammi.
Liigse soola tarbimisega saad endale kõrge vererõhu. Eesti rahvas on esirinnas kõrge vererõhu ja südameveresoonkonna haigustes.
-
Külaline
Rohke alkohol
-
Külaline
Kehv kliima, inimesed on istuva eluviisiga. Lapsed ei tohi nälga kannatada, siis juba lapsena sunnitakse üle sööma ja nii see pekk kasvab ümber kere.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 12:50Miks siis Soomes seda kõrget vererõhku ja rasvumist veel rohkem on?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 11:54No näiteks Salvesti Seljankas on 100g kohta sool 0,96 g see teeb terve purgi peale ca 5 grammi soola. Päevane soovituslik kogus on 5 grammi.
-
Külaline
Sinna on kirjutatud "maitsetaimed". Rassolniku supp ongi selline imelik supp algusest peale olnud, kunagi öeldi - vaesemehe seljanka.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 17:21 Ei saagi aru kas on soolane või kibe, mõru, vuhhh
-
Külaline
Sama asi. Ma juba mõtlesin, et olen äkki koroonat põdenud ja sellepärast on paljud asjad imeliku maitsega. Aga tuttavad räägivad sama. Suitsuvorstidel on imelik maitse, proovisin mingi päev pihve, neil täiesti teine maitse, ma ei taha enam midagi eriti poest osta. Rassilnikut sõime eelmisel talvel päris tihti, proovisin mitmed ära, üksainuke oli hea maitsega, kusjuures kõige odavam, teised kohe ebameeldivad. Nüüd tegin hunniku boršipõhjasid ise. Varsti võtan sea ka, kui nii jätkub (nali muidugi, aga tõesti on toitude maitsed läinud väga halvaks).Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 00:06Sool ei saa toitu vastikuks teha, kui just pool soola pole. Kahtlustan ka maitsetugevdajat (kui kirjas pole, siis ehk on % nii väike et ei pea kirja panema, aga mõju ülemäära suur). Minu meelest on väga palju poolfabrikkate vastikud ja mida aasta edasi, seda vastikumaks lähevad. Purgisuppidest olen ammu loobunud (kunagi sai suvel ostetud, et peale rannas-metaskäiku kiresti midagi süüa teha), nüüd on enamus grill-lihasid ka vastikuks muutunud, otse grillilt võetuna veel kannatab süüa, aga kui midagi järele jääb, siis isegi lõhn on jälk ja aina hullemaks läheb. Üsna vähe on neid tooteid, mida järgmisel päeval ka süüa tahaks.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 21:49 salvesti tooted on soola täis, ei olegi neid aastaid ostnud
Minu kiiks muidugi, aga saan teemaalgatajst täiesti aru. Ostad enda arvates mingi normaalse toote, mis sulle maitseb ja siis tuleb sinna mingi häiriv kõrvalmaitse, mida loogiliselt olla ei tohiks.
-
Külaline
Maitsetundlikkuse muutus võib olla seotud hingamisteede haigustega, aga mõnikord ka neoroloogiliste probleemidega(närvihaigustega).Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 22:54Sama asi. Ma juba mõtlesin, et olen äkki koroonat põdenud ja sellepärast on paljud asjad imeliku maitsega. Aga tuttavad räägivad sama. Suitsuvorstidel on imelik maitse, proovisin mingi päev pihve, neil täiesti teine maitse, ma ei taha enam midagi eriti poest osta. Rassilnikut sõime eelmisel talvel päris tihti, proovisin mitmed ära, üksainuke oli hea maitsega, kusjuures kõige odavam, teised kohe ebameeldivad. Nüüd tegin hunniku boršipõhjasid ise. Varsti võtan sea ka, kui nii jätkub (nali muidugi, aga tõesti on toitude maitsed läinud väga halvaks).Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 00:06Sool ei saa toitu vastikuks teha, kui just pool soola pole. Kahtlustan ka maitsetugevdajat (kui kirjas pole, siis ehk on % nii väike et ei pea kirja panema, aga mõju ülemäära suur). Minu meelest on väga palju poolfabrikkate vastikud ja mida aasta edasi, seda vastikumaks lähevad. Purgisuppidest olen ammu loobunud (kunagi sai suvel ostetud, et peale rannas-metaskäiku kiresti midagi süüa teha), nüüd on enamus grill-lihasid ka vastikuks muutunud, otse grillilt võetuna veel kannatab süüa, aga kui midagi järele jääb, siis isegi lõhn on jälk ja aina hullemaks läheb. Üsna vähe on neid tooteid, mida järgmisel päeval ka süüa tahaks.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 21:49 salvesti tooted on soola täis, ei olegi neid aastaid ostnud
https://www.kliinik.ee/toitumine-ja-ule ... tion=66878
-
Külaline
Kunagi ammu-ammu kui ma veel Tartus elasin, siis Salvesti reklaaminaine sussutas Eedenis väiksel pliidil neid suppe ja pakkus maitsta. Terve pood haises.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Bing [Bot], Google [Bot], rucola ja 9 külalist