Lennuhirm

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 22:10
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:35
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:07

Kes selle purjus inimesega seal siis reisil tegeleb sinu arust.
Pool pudelit on tõesti nati palju, aga 100-200g teeb oma töö vast ära ning teeb vaid meeldivalt vindiseks.
Pool pudelit ongi 250, see küll veel kedagi hulluks ei aja. Aga eks doosi võib varieerida, mõnele rohkem ja teisele vähem.
Tõesti? On 0,375, 0,5, 0,75 ja 1l.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 22:12
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 22:10
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:35

Pool pudelit on tõesti nati palju, aga 100-200g teeb oma töö vast ära ning teeb vaid meeldivalt vindiseks.
Pool pudelit ongi 250, see küll veel kedagi hulluks ei aja. Aga eks doosi võib varieerida, mõnele rohkem ja teisele vähem.
Tõesti? On 0,375, 0,5, 0,75 ja 1l.
Kohe näha et algaja.
Kui räägitakse "pudelist", siis peetakse alati silmas pooleliitrist. See on reegel.
Ülejäänud suuruste puhul tuleb mahtu eraldi mainida.
Muide 0,75 mina oma silmaga veel näinud pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:30
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:13
Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 19:13Kõik lastakse masinast ju läbi, mis näitab tablettide olemasolu. Ka käsipagas. 😃
Mul on lihtsalt püksitaskus olnud. Mitte keegi pole leidnud.
Äraantavas pagasis on mitme inimese ravimid koos olnud ühes kotis ja minu kohvris. Kindlasti üle lubatud normi inimese kohta. Ei mingit kobinat mitte kunagi.
Käsipagasis on valuvaigistid ja veel mõni leht tablette igaks juhuks, pole pidanud seletama kunagi.
Mul küll läks kaaslase kott lisakontrolli. Tähelepanu köitsid just ravimid. Tal on psoriaas ja palju erinevaid kreeme. Lisaks veel mitu erinevat sorti tablette. Just need ravimid kougiti tal kotist välja. Lend toimus eelmisel nädalal.
Kas käsipagasist? Või kutsuti tagasi juba ära antud pagasi juurde? Ja mis sai?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 22:23
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 21:13

Mul on lihtsalt püksitaskus olnud. Mitte keegi pole leidnud.
Äraantavas pagasis on mitme inimese ravimid koos olnud ühes kotis ja minu kohvris. Kindlasti üle lubatud normi inimese kohta. Ei mingit kobinat mitte kunagi.
Käsipagasis on valuvaigistid ja veel mõni leht tablette igaks juhuks, pole pidanud seletama kunagi.
Mul küll läks kaaslase kott lisakontrolli. Tähelepanu köitsid just ravimid. Tal on psoriaas ja palju erinevaid kreeme. Lisaks veel mitu erinevat sorti tablette. Just need ravimid kougiti tal kotist välja. Lend toimus eelmisel nädalal.
Käsipagasist.

Õnneks midagi eriti ei saanud. Kraabiti kott tühjaks ja vaadati kõik üle. Pidi ka selgitusi andma. Õnneks väga kaua ei läinud. Tagasiteel umbes sama pull.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:36

Käsipagasist.

Õnneks midagi eriti ei saanud. Kraabiti kott tühjaks ja vaadati kõik üle. Pidi ka selgitusi andma. Õnneks väga kaua ei läinud. Tagasiteel umbes sama pull.
V-o siis kreemid olid põhjuseks. Tablettidega pole kunagi kotti läbi vaadatud. Ja taskus mis on, see on, keegi ei näe.
Oli Tallinna lennujaamas juhus, kus mu käsipagasist leiti 2 välgumihklit. Polnud kahte lubatud. Tuli üllatusena, et keelatud ja toreda üllatusena, et üks mingist taskust üles leiti! Ei teadnudki, et ta seal on. Imestama pani, et see teine lubati kohe reisikaaslase kotti ümber tõsta, nii et lennukile läks ikka sama arv välgumihkleid 😀
Edaspidi olen välgumihklid kotist välja korjanud ja püksitaskusse pannud. Ei mingit probleemi, väravad ei karju. Taskus tablette pole ka 20 aasta jooksul märgatud, ka läbi kobades mitte.

Tagasi Eestisse sisenedes ei kontrollita ju midagi, kui just toll sind kõrvale ei tõmba?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 01:06

Käsipagasist.

V-o siis kreemid olid põhjuseks. Tablettidega pole kunagi kotti läbi vaadatud. Ja taskus mis on, see on, keegi ei näe.
Oli Tallinna lennujaamas juhus, kus mu käsipagasist leiti 2 välgumihklit. Polnud kahte lubatud. Tuli üllatusena, et keelatud ja toreda üllatusena, et üks mingist taskust üles leiti! Ei teadnudki, et ta seal on. Imestama pani, et see teine lubati kohe reisikaaslase kotti ümber tõsta, nii et lennukile läks ikka sama arv välgumihkleid 😀
Edaspidi olen välgumihklid kotist välja korjanud ja püksitaskusse pannud. Ei mingit probleemi, väravad ei karju. Taskus tablette pole ka 20 aasta jooksul märgatud, ka läbi kobades mitte.

Tagasi Eestisse sisenedes ei kontrollita ju midagi, kui just toll sind kõrvale ei tõmba?
Kui Kolumbist või Venezuelast tuled, siis ka arvad, et tagasi Eestisse sisenedes ei kontrollita midagi?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 06:46
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:36 Käsipagasist.

Kui Kolumbist või Venezuelast tuled, siis ka arvad, et tagasi Eestisse sisenedes ei kontrollita midagi?
Ei kontrollita muidugi. Mind pole kunagi kontrollitud maandumisel. Üle 100 korra.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 06:46
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:36 Käsipagasist.

Ei tea ka, et Eestiga neil otselende oleks, nii et see pole kuigi relevantne näide.
Külaline

Mul ka alati valuvaigistid, retseptiravim igaks juhuks kaasas. Lisaks xanax käsipagasis - kui on pikem lend, saab selle abil väga ilusti kohe algul magama jääda ja terve lennu magada. Keegi pole kunagi midagi küsinud. Kreemid ei tohi olla üle 100 ml jälle. Lendan tihti ja erinevate firmadega.
Külaline

Vahepeal on teema muutunud pagasiaruteluks.
Ma soovitan. Ma olen lennanud palju sh veidrate lennufirmadega. Olin kõige hullem kaaslane, keda lennukis oodata - näost kriitvalge, halisev, alkoholi või rahusteid võttev jne. Pere käis mitu korda usas ja austraalias, mina loobusin. Ja käisimegi lähemal autoga - mitu korda Türgis, Hispaanias. Õuduse suurusest saab aru ainult lennufoobik, teistele teeb see nalja.
Kui pere jälle USAsse sättis ja ma koju pidin jääma, mõtlesin teema ratsionaalselt läbi. Esiteks lennuõnnetusi juhtub harva, oluliselt harvem kui auto- või rongiõnnetusi. Teiseks. Kui see juhtub, siis on pääsemislootus väga väike - on täpselt nii nagu on, aga surm on kiire ja võib juhtuda, et ei saa arugi. Kolmandaks - meeskond on (arvatavalt) enne ka ikka lennukit juhtinud. Nad on profid, lendavad iga ilmaga. Viiendaks. Nũũdisaegsed lennukid on ohitud. Ja viimaseks - see abstraktne hirm olukorras, mida ma ei kontrolli ja kus tegutsevad profid, on mind saatnud ja mu elu piiranud.
Noh ja otsustasin, et ma enam ei karda ja kõik. Ma lihtsalt ei lase ennast häirida, juhindun ratsionaalsetest lausetest. Nt turbulents - see on tingitud õhuvooludest mägede või ookeani kohal. Pilvedest läbi minnes raputabki veidi jms. Ega ma lendamist naudi, aga minemata enam ei jää, maani täis ei joo ja olen paaril korral pidanud näost valget kõrvalistujatki lohutama.
Külaline

Olen juba 20 aasta jooksul palju lennanud igal pool, ja mitte kusagil ei ole paar lehte tablettidega käekotis probleemiks olnud. Ei mingit huvi.

Kreemid on teine asi, kui vedelike limiit täis.

Lennuhirmu kohta ei oska soovitada muud, kui mõtle läbi, kui väga sa tahad sinna sihtkohta lennata, ja kui see soov on suurem kui hirm, siis ongi juba motivatsioon olemas.
Külaline

Käsipagasist.

Ma ju ei räägi kontrollimist Eestisse tagasisaabumisel. Kui tuled sealt Türgist (või kus iganes) tagasi, seal pead ju ka lennukile minnes kontrolli läbima.

Temal olid konkreetselt ravikreemid (retseptiravimid), mitte lihtsalt päikesekreemid vmt.
Lennukimehaanik

Postitus Postitas Lennukimehaanik »

Olen terve elu töötanud lennukitega aga mul on lennuhirm. See on irratsionaalne hirm, täiesti ilma põhjuseta. Lõpuks mõtlesin siiski põhjust välja: mulle ei meeldi olla olukorras, mida ma ei kontrolli. See tunne halvab mind ja tekitab paanika. Muidu olen teinud elus kõike. Motosporti, autosporti, veesporti. Ei mingeid hirme. Aga lendamine näed, see tekitab hirmu. Hirm õltub suuresti isiklikust vaimset olukorrast. Kui kerge olla ja tuju hea, siis on ainult natuke ebameeldiv. Kui väsinud ja tüdinud, ületöötanud ja pingutanud, siis on lendamine jube vastik.

Üks kord pidin lendama vahemaandumisega Frankfurdis. Kõik oli kehv; tuju, tervis, lend, maandumine. Jõhker turbulents. Mõtlesin, et järgmisele lennule ma vabatahtlikult ei lähe. Ostsin lennujaama poest pool liitrit rummi ja koka. Jõin umbes pool rummi ära ja läksin järgmisele lennule. Sain hakkama.

Kui kardad paaniliselt lendamist, otsi abi psühholoogilt. Kui veidi alkoholi aitab, siis joo alkoholi. Ma kaine peaga ei lendagi enam. Mu meelest on kõik inimesed, kes lasevad ennast alumiiniumist torusse toppida ja 11 kilomeetri kõrgusele lennutada, veidi peast segased.
Külaline

Nii hull hirm pole olnud, aga ma lähenesin sellele nii, et vaatasin ära peaaegu kõik reisilennukitega juhtunud õnnetuste lood. Kuna neid alati väga põhjalikult uuritakse ja lennukitel on mustad kastid, siis nende alusel on lennunduseksperdid teinud väga asjalikud videod. Üksikasjalikud seletused, mis hetkel mis juhtuma hakkas. Imelikul kombel see mõjub, kui tead, miks üldse õnnetused juhtuvad. Pärast igat õnnetust muudetakse midagi ja sama viga rohkem ei juhtu. Tänasel päeval on kõige nõrgem koht piloodi vaimne tervis. Kui ta ikka soovib vastu mäge sõita, siis ta seda ka teha saab.
Külaline

Minu arvates teeb lendamise ebameeldivaks see hõljuv olek. Tavapäraselt oleme kogu aeg maaga seotud. Kui mitte otseselt sellel kõndides, siis läbi ratta, läbi konstruktsioonide. Isegi kui sa oled võrkkiiges, siis see on ikkagi maaga seotud. Lendamine pole meile looduse poolt ette nähtud ja seetõttu tekitab ajule alarmolukorra. Toimub midagi, mida justkui ei saa olla - ühendus maaga on kadunud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist