Kui palju tarbite vett?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 09:32
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 09:23
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 09:02

Ka 50 aastat tagasi vahetati sokke ja aluspükse iga päev. Mis ajastust su hea elu hakkas?
Pesumasin Rigaga pesid või?
Isegi tänapäeval ei ole suur vaev sokid ja aluspüksid käe vahel läbi pesta. Või teil on?
Tõesti heast elus sel juhul lolliks läinud.
Vanasti pestigi käsitsi, sest polnud nii palju sokke ja alukaid saadagi, et igapäevase vahetuse juures nädalateks jaguks neid.
Tegelikult veel lihtsam ja kokkuhoidlikum on sokke ja ihupesu suus mäluda. Vett ei kulu ja hambapastat läheb ka vähem.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 10:11
Isegi tänapäeval ei ole suur vaev sokid ja aluspüksid käe vahel läbi pesta. Või teil on?
Vanasti pestigi käsitsi, sest polnud nii palju sokke ja alukaid saadagi, et igapäevase vahetuse juures nädalateks jaguks neid.
Sa arvad tõesti, et see on mingi suur veekokkuhoid, kui oma aluspükse ja sokke lobistad kraani all aga ülejäänud pesu pesed ikka masinaga? Ära nüüd hakka ajama, juba selgitasid, et iga päev ei ole vaja vahetada seega sa neid kindlasti iga päev kraani all ei pese.
Heh ei ole mina see, kes igapäev ei vaheta. Ma olen see, kes mitu korda päevas vajadusel vahetab ja kelle eksmees mitu päeva samu vanasid kõvaks kuivanud "töösokke" kasutas 😃
Õnneks nüüdseks on ta eks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 10:26
Tegelikult veel lihtsam ja kokkuhoidlikum on sokke ja ihupesu suus mäluda. Vett ei kulu ja hambapastat läheb ka vähem.
No ei. Mina kirjutasin seda tsiteeritut. Oh, me oleme suured vee laristajad. Ma arvan, et kuus 3 inimese peale tuleb ilmselt 15m3 kindlasti, kui mitte rohkem. Ma maksan hetkel inimeste arvult, mitte kulutuse järgi, seega täpset kulu ei tea ja pole jälginud. Inimene maksab 24 eur/kuus.
Mina ja suurem laps armastab pikka ja kuuma duši. Beebi arvelt läheb pesumasina kasutust palju.
Elektriäpist näitas, et sept kasutasin pesumasinat 10x rohkem, kui augustis.
Ikka iga päev peaaegu tuleb masinatäis kokku. Nõusid pesen ka käsitsi, sest nõudepesumasinat ei ole(pole ruumi selle jaoks).
Uuel aastal hakkame kulutuse järgi maksma, eks siis saab näha ka, kui palju kuus vett kulub.

Aga vajadusel suudan käsitsi ka selle sokipaari ära pesta, kui alla poole masinatäie on. Ma poolikut masinat tööle üldjuhul ei pane.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 10:26

Kokkuhoidlikum ja lihtsam on neid mitte üldse kanda 😆
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 20:06 1 täiskasvanu
2 pubekat
Keskmiselt 9 kuupi kuus (3 sooja, 6 külma). Pesu pesen 2-3x nädalas, nõudepesumasin käib iga päev.
Meie majapidamises täpselt sama koosseis. Läheb ka kuskil 8-9 kuupi. Vahel ligi 10, kui on olnud suurem koristamine või remont.
Võiks vähem küll kuluda, aga me enda arust ei larista just ülearu palju vett, seega pole kokkuhoiureegleid paika pannud.
Meie kandis on vesi üsna kallis ka, juba viimased 3 aastat on olnud veearve tunduvalt suurem kui elektriarve....
Külaline

Ma arvan, et te peate oma jalanõud üle vaatama. Muidugi hakkab jalg umbses ebakvaliteetses jalanõus higistama ja siis tuleb sokke vahetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 13:08 Ma arvan, et te peate oma jalanõud üle vaatama. Muidugi hakkab jalg umbses ebakvaliteetses jalanõus higistama ja siis tuleb sokke vahetada.
Minul jalad ei higista aga ikka vahetan sokke iga päev, see ju on normaalne. Lapsed talvesaabastega vahetavad lausa mitu korda sokke päevas, olenemata jalanõude kvaliteedist. Tahaks näha neid jube "kvaliteetseid ja hingavad" veekindlaid ja sooje laste talvesaapaid :)
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 21:44Iga päev vahetate sokke?
Kui sokid on jalga pandud, siis nad on kohe automaatselt mustad. Kui ma võtan sokid jalast ära, siis ainuke koht, kuhu nad lähevad, on mustapesukast. Mitte mingil juhul ei ole nii, et ma panen kasutatud sokid uuesti jalga. M49.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 08:27
Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 21:44Iga päev vahetate sokke?
Kui sokid on jalga pandud, siis nad on kohe automaatselt mustad. Kui ma võtan sokid jalast ära, siis ainuke koht, kuhu nad lähevad, on mustapesukast. Mitte mingil juhul ei ole nii, et ma panen kasutatud sokid uuesti jalga. M49.
Oled ehk kunagi mõelnud jalgade pesemisele?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 13:41 Mis on teie veetarbimise suurus kuu kohta? Lisage ka inimeste arv.
Veekulu kuus, 2 täiskasvanu ja 1 väikese lapse kohta on keskmiselt 4 m3, suvel 5 m3. Masinaga pesu pesemine, sh voodilinad kord nädalas, väiksemaid riideid, sokke, aluspesu peseb jooksvalt, enda pesemine 3 korda nädalas. Nõudepesumasinat ei kasuta, ei meeldi musti nõusid kusagile koguda ja oodata, kui masin täis saab. Ei tunne, et väga kokku hoiaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 13:41 Mis on teie veetarbimise suurus kuu kohta? Lisage ka inimeste arv.

Huvitav oleks võrrelda, kas meil on normaalne tarbimine või priiskame liiga palju (endale ei tundu, mehele tundub). Keskmiselt 12m3 kuus, 2 täiskasvanut ja 3 väikest last.
Ma ei saa kunagi sellisest küsimusest aru. Mul pole udust aimugi, palju me kulutame, selge, et keegi lase vett niisama voolata, kasutame nii palju, kui vaja on, olgu minu poolest või 200 ämbritäit. Kas keegi tõesti võrdleb end teiste kasutamishulgaga ja teeb siis selle põhjal mingeid korrektiive? Normaalne on ikka enda vajadustest lähtuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 14:38
Ma ei saa kunagi sellisest küsimusest aru. Mul pole udust aimugi, palju me kulutame, selge, et keegi lase vett niisama voolata, kasutame nii palju, kui vaja on, olgu minu poolest või 200 ämbritäit. Kas keegi tõesti võrdleb end teiste kasutamishulgaga ja teeb siis selle põhjal mingeid korrektiive? Normaalne on ikka enda vajadustest lähtuda.
No kui arveid ise maksma ei pea, siis muidugi pole udust aimugi.
Külaline

Üks täiskasvanu ja teismeline, kuus kulub umbes 8 kanti vett. Varem kahe täiskasvanu ja lapsega kulus umbes 10 kanti kuus.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 20:56 Üks täiskasvanu ja teismeline, kuus kulub umbes 8 kanti vett. Varem kahe täiskasvanu ja lapsega kulus umbes 10 kanti kuus.
Järelikult allesjäänud täiskasvanu ja teismeline kulutavad kumbki 2 korda rohkem vett kui lahkunud täiskasvanu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:53
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 20:56 Üks täiskasvanu ja teismeline, kuus kulub umbes 8 kanti vett. Varem kahe täiskasvanu ja lapsega kulus umbes 10 kanti kuus.
Järelikult allesjäänud täiskasvanu ja teismeline kulutavad kumbki 2 korda rohkem vett kui lahkunud täiskasvanu.
Nii see ikka ei ole, nt masin ei võta vähem vett kui linade vahel on maganud kahe inimese asemel üks inimene või pannil on praetud kolme šnitsli asemel kaks
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 08:13
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:53
Nii see ikka ei ole, nt masin ei võta vähem vett kui linade vahel on maganud kahe inimese asemel üks inimene või pannil on praetud kolme šnitsli asemel kaks
Ole nüüd, see ei seleta 2x vahet.
Külaline

Need rõvedad mittesokivahetajad mehed, kannate mitu päeva järjest aluspükse ka, eks. Sest te ju pesite oma mune mingi päev, ega püksid ei määrdu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 11:37 Need rõvedad mittesokivahetajad mehed, kannate mitu päeva järjest aluspükse ka, eks. Sest te ju pesite oma mune mingi päev, ega püksid ei määrdu.
Mul on näiteks kodus käsidush, millega pesen alumise otsa alati üle. Paljud arvavad, et haisu ei jää kui paberiga pühkida. Jääb küll, ma tunnen.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 11:37 Need rõvedad mittesokivahetajad mehed, kannate mitu päeva järjest aluspükse ka, eks. Sest te ju pesite oma mune mingi päev, ega püksid ei määrdu.
Vabandust, aga ma olen naine. Ja ei vaheta sokke iga päev.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 19:00
Vabandust, aga ma olen naine. Ja ei vaheta sokke iga päev.
Ehket kui kannad, ütleme, 5-8h neid sokke, siis paned järgmisel päeval samad. Ning trennisokke omakorda järgmises trennis?
Aluspükstega sama?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist