Toitudega seotud valeteadmised

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:50
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:49
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:37

Dim sum'e loomulikult praetakse ka õlis. Aurutamine pole ainus võimalus. Mitte et aurutamine selle jahuplönni köögivilja ümber übertervislikuks teeks, aga noh on ka hullemaid ja ebatervislikumaid variante.

Aga tegelikult sain alles sellest teemast teada, et on inimesi, kes Hiina toitu tervislikuks peavad...
Sul on veel palju asju teada saamata.
See on ju loomulik, või kuidas?
Jep, sinu puhul eriti. Ka 3-aastane laps imestab.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:52
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:31
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 21:19
1) majanduse /sotsiaal- ja tervisevaldkonna kõrge tase
2) elanikkonna jõukus
3) hea kliima

Ei usu, et õlis praetud pelmeenid mingi oluline faktor on.
Õlis praetud??????????
;>))))))))
Sa ei tea ikka ööd ega mütsi.
Milles sina siis praed? Kantud soki leotusvees?
Praen?????
Hoidku jumal.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 02:21
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:52
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:31
Õlis praetud??????????
;>))))))))
Sa ei tea ikka ööd ega mütsi.
Milles sina siis praed? Kantud soki leotusvees?
Praen?????
Hoidku jumal.
Praadimine tekitab sinus agressiivset segadusesolekut, samas higiste/mustade sokkide leotusvee toiduks tarbimine on okei?

Ok, lõpetan meeldiva keskustelu sinuga - pole vaja Turvasiilile lisatööd teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:40
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 21:41
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 21:34
Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.
Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.
Miks see talunik ilmtingimata tuttav peab olema? Või on see kuidagi especially crème de la crème il meglio del meglio?

Et kui mittetuttavalt talunikult osta, siis kvaliteet ja toiteväärtus kukub mühinal?
Kus kirjas on, et peab olema ilmtingimata tuttav? Ei pea.
Külaline

Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.
Ega see nii lihtne pole ka seda mahetoitu kogu aeg osta. Ma käin pidevalt biomarketis, puuviljalett on seal pidevalt selline, nagu oleks kuskil mingit prügikasti rüüstamas käidud. Eks siis saab jah, kui oled rikkur, üks pereliige on kodune, kes muudkui käib mingit kraami mööda linna hankimas jne. Tavainimesele on see päris kurnav. Aga see sinu tuttava taluniku jutt on jah naljakas, seda oled ka päris palju siin kedranud. Kõik ei ole maalt nagu sina.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 06:59
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 00:40
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 21:41

Miks see talunik ilmtingimata tuttav peab olema? Või on see kuidagi especially crème de la crème il meglio del meglio?

Et kui mittetuttavalt talunikult osta, siis kvaliteet ja toiteväärtus kukub mühinal?
Kus kirjas on, et peab olema ilmtingimata tuttav? Ei pea.
Jumal tänatud! Ma juba paanikas ja mõtlesin, et tütretütre pulm on tulemas, et äkki peaks mõned talunikud ka kutsuma. Et siis nagu tuttavad talunikud varuks, kui vaja teinekord suuremas koguses toitu hankida või peenemat sorti ortoreksikutest prouad külla satuvad.
Külaline

Mittetuttav talunik kasvatab köögivilju väetiste abil ja pritsib mürkidega kahjurite tõrjumiseks.

Suhteliselt võimatu on saaki saada, kui sitikate vastu tõrjevahendeid ei kasuta. Suurtootmistes ei suuda ainult nõgeseleotiste peal ka köögivilju kasvatada. Üldiselt soovitan unustada praeguse 8-miljardilise rahvahulga juures mingi eriliselt mahe ja tervislik toidutootmine. Ainult üksikutele rikastele jõukohane. Hea, kui ülejäänud rahvamassile üldse mingit toitu on võimalik tagada, iga päev sureb maailmas nälga tuhandeid inimesi.

Dim sum? Tavaline pelmeen. Pelmeen jääb pelmeeniks, prae teist või võiga.
Külaline

Mida sappi päriselt, kes teid pühapäeva hommikul vara p-sest hammustas? Ma vastasin kommentaarile, et supermarketite kaup on "mürki" täis, et võib oma oste teha ka ju mujal või ise kasvatada. Ei pea olema see ostukoht teie jaoks täiesti müstiline tulnukas "tuttav talunik" ega biomarketi kurblett, lööge suvaline FB isekasvatajate grupp lahti ja saate täiesti võhivõõralt kerge vaevaga isekasvatatud toitu osta, kui endal viitsimist selle kasvatamisega tegeleda ei ole. Ikka üks ving ja virin kuidas ei saa ja aega pole ja ei oska ja ei saa, kes tahab see oskab ja saab.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:04 Mida sappi päriselt, kes teid pühapäeva hommikul vara p-sest hammustas? Ma vastasin kommentaarile, et supermarketite kaup on "mürki" täis, et võib oma oste teha ka ju mujal või ise kasvatada. Ei pea olema see ostukoht teie jaoks täiesti müstiline tulnukas "tuttav talunik" ega biomarketi kurblett, lööge suvaline FB isekasvatajate grupp lahti ja saate täiesti võhivõõralt kerge vaevaga isekasvatatud toitu osta, kui endal viitsimist selle kasvatamisega tegeleda ei ole. Ikka üks ving ja virin kuidas ei saa ja aega pole ja ei oska ja ei saa, kes tahab see oskab ja saab.
Tore ju, et vähemalt sina siin p*sameres särad ja naeratad.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:04 Mida sappi päriselt, kes teid pühapäeva hommikul vara p-sest hammustas? Ma vastasin kommentaarile, et supermarketite kaup on "mürki" täis, et võib oma oste teha ka ju mujal või ise kasvatada. Ei pea olema see ostukoht teie jaoks täiesti müstiline tulnukas "tuttav talunik" ega biomarketi kurblett, lööge suvaline FB isekasvatajate grupp lahti ja saate täiesti võhivõõralt kerge vaevaga isekasvatatud toitu osta, kui endal viitsimist selle kasvatamisega tegeleda ei ole. Ikka üks ving ja virin kuidas ei saa ja aega pole ja ei oska ja ei saa, kes tahab see oskab ja saab.
Ja sa naiivselt usud, et see taluniku müügiks kasvatatud kraam on puhta lehmasõnniku najal saadud? Kui kasvatatakse müügiks, siis selge on see, et kasutatakse nii väetised kui putukatõrjevahendeid. Võib olla veel rohkemgi pestitsiide täis kui poest pärit kaup.
Külaline

Haruta püksikud sõlmest lahti. "Tuttav talunik" on samasugune väärikas Perekoolist üle kandunud klišee nagu "lapseisa" ja "imearmsad lapsed".
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 16:21
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 14:13
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 13:06
Ise sa ei saa aru. Olen Hiinas palju rännanud.
Teema on nt, kas tärklis on kasulik, kahjutu või kahjulik. Sina jaurad, et mehed on paremad kokad ja dim sum on parim. Saad vahest aru?
Oh, ja hiina söök oleks puhas jama, kui nad ei kasutakse igas asjas maitsetugevdajaid, nt msg. Sulle on tekitatud kunstlik sõltuvus. Sa isegi ei tea enam, mis on hea. Mazel tov.
Aga seleta siis ära miks inimesed Hongkongis elavad kõige kauem terves maailmas? Hongkongi kantoni köök on maailmakuulus ja eriti just dimsum.
Palun esita statistika, mis su väidet esimeses lauses kinnitaks. Ja kantoni köögist ega mingitest simsumitest ei ole enamus inimesi kuulnud mitte midagi. Maailmakuulsaks võib tituleerida väga-väga paljusid toidustiile, ja päris kindlasti pole su kanton nende eesotsas.
Külaline

Suhkur ja suhkruasendajad on küsimus. Kumb on tervislikum?
Millist magusainet on kõige tervislikum süüa?
Külaline

Arvan, et suhkur on tervislikum ükskõik millisest süsteetilisest suhkruasendajast.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:12 Suhkur ja suhkruasendajad on küsimus. Kumb on tervislikum?
Millist magusainet on kõige tervislikum süüa?
Kas tõesti on selline küsimus? Ma arvassin, et sellist küsimust enam inimestel ei ole. Lisatud suhkrutega tuleb olla ettevaatlik, vahet ei ole, on see tavaline valge suhkur, mesi või midagi muud. Suhkruasendajad on kõik kahjulikud, välja arvatud stevia, mida tehakse stevia lehest. Sellegipoolest on suurem osa stevia nime all müüdavaid tooteid paras saast, seal on põhiosas teised sünteetilised suhkruasendajad ja ainult väike osa steviat. Vastus on, et kasuta lisatud suhkrutega tooteid nii vähe kui võimalik, magusat saad puuviljadest juba täiesti piisavalt. Lisatud suhkruid on suurtes kogustes ka sellistes toodetes, mida sa võib-olla ise väga ei kahtlustagi, näiteks Heinz ketšupis on 20 g suhkrut 100 g peale. Coca-colas on näiteks 10 g, millele maks tahetakse peale panna. Ka näiteks BigMacis on 11 g suhkrut 100 g kohta, sama palju kui coca-colas.
Külaline

Samas ka puuviljasuhkur ehk fruktoos suures koguses aitab kaasa maksa rasvumisele ja sealt edasi metaboolse sündroomi tekkeni.
Külaline

Andy kirjutas: 06 Okt 2024 09:09
Ja sa naiivselt usud, et see taluniku müügiks kasvatatud kraam on puhta lehmasõnniku najal saadud? Kui kasvatatakse müügiks, siis selge on see, et kasutatakse nii väetised kui putukatõrjevahendeid. Võib olla veel rohkemgi pestitsiide täis kui poest pärit kaup.
Ma ei usu naiivselt midagi, ma saan aru ja teadvustan endale, et päris puhast toitu ei saa nagunii. Mul pole probleemi osta toitu tavapoodidest ja enamus ajast seda teengi, lisaks sellele võimalusel ostan kas siis turult, vihatud tuttavalt talunikult või mittetuttavatelt talunikelt. Mind ajendas kirjutama see kommentaar, et poekaup on kõik saasta ja mürki täis mille peale andsin soovituse siis otsida alternatiivseid viise toidu hankimiseks või oma toit ise kasvatada. Kui ükski neist siinsetele ei sobi, siis ei jää muud üle kui nälgida ilmselt. Aga oleme ausad, enamuse inimeste jaoks on lihtsam oma lidli valmiskotletid õliga pannile visata või macist woltida ja vinguda ning vabandada oma kehvi toitumisharjumusi välja väitega, et kõik on nagunii mürk. Puhtalt toituda on keeruline aga paremini toituda ei ole keeruline.
Külaline

Ja siit ka teemasse toitudega seotud valeteadmine- et tänapäeval on raske normaalselt toituda. Mina arvan, et s*ta söömine on valik, mis enamjaolt tehakse mugavusest ja laiskusest, harvematel juhtudel oskamatusest ja ressursside puudumisest.
Külaline

Puhtalt toituda on keeruline aga paremini toituda ei ole keeruline.
Mina rääkisingi sellest, et puhtaid tooteid pole kerge saada. Sina hakkad rääkima mingitest Lidli pihvidest või MacDonaldsist, millest mina pole sõnagi rääkinud. Ka kui nullist süüa teed, ei ole toit puhas, mis põhjustab palju tervisehäireid. Ma rääkisin sellest, et ka tervislikud toiduained nagu lõhe ja kana pole poest ostetutna tervislikud, Sina hakkad rääkima mingitest pritsitud banaanidst, mina ütlesin, et käin mahepoest puuvilju ostmas, aga tihtipeale ei ole sealt mitte midagi võtta. Piirdungi siis peamiselt kodumaise kartuli, kapsa ja porgandiga, kuigi mahedalt kasvatatud kapsast praktiliselt pole olemas. Ma räägin sellest, et tänapäeval on üldiselt toidu kvaliteet väga halb, sina räägid mingist rämpstoidust, mida mina söövat. Tegin just lastele ülesannet, mis toiduaine see võiks olla:

Koostisosad: suhkur, NISUJAHU, jõhvikas 18%, vesi, KANAMUNA, täielikult hüdrogeenitud taimsed õlid (palmituumaõli, päevalilleõli), rapsiõli, täisPIIM, RÕÕSK KOOR, VADAKUvalgu kontsentraat, vähendatud rasvasisaldusega kakaopulber, palmirasv, PIIMAvalgud, emulgaatorid (E472, SOJAletsitiin), sool, lõhna- ja maitseained, toiduvärv E160a, stabilisaatorid (E420, E463, E412), glükoosisiirup, glükoos, paksendaja E440, happesuse regulaatorid (E330, E331), juuretis, modifitseeritud tärklis, säilitusaine E202. ToorJUUSTu 9%.

Need on selveri köögi magusad korvikesed: https://www.selver.ee/valik-magusaid-ko ... tellimisel

Sees on transrasvad, värvained, säilitusained jne, jne. Sina ütled, et ei peaks neid sööma, ei peaks jah, aga näiteks lastel on väga raske kõike saasta vältida, kui kutsutakse sünnipäevadele, külla jne. Sisi pole imestada, kui tervis on täiskasvanuna halb. Kuna inimese organism on väga vastupidav, siis ega midagi väga hullu ehk ei juhtugi, lihtsalt tulevad igasugused ebamugavust tekitavad asjad: allergiad, ekseemid, seedimine ei tööta, silmad jooksevad, nohu, ülekaal, depressioon, ärevus jne, jne.
Külaline

Ja siit ka teemasse toitudega seotud valeteadmine- et tänapäeval on raske normaalselt toituda.
See ei ole valeteadmine. Sul on valeteadmine, et kui rämpstoitu ei söö ja ise süüa teed, on su toit kvaliteetne ja mürgivaba. Ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kaegu ja 6 külalist