Külapoe ees ongi õueala, mis arusaamatuks jäi?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:06Pole see, kellele vastad, aga jaurad ikka sina. Liiklusseadus keelab töötava mootoriga parkida üle 2 minuti vaid õuealal ja elumajadele lähemal kui 10 meetrit. Mujal pole keelatud, kui territooriumi valdaja pole ise märkidega reguleerinud.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 10:24Jaurad ja jaurad. Ega see vanaema kedagi ei häiri, vaid et istud ja ootad töötava mootoriga. Põhjenduseks see, et aku ei lähe äkki käima või et külm hakkab. Läinud siis kaasa vanaemaga, kui külm on ja mittetöötava akuga ei tohi ringi sõita.No vabandan sel juhul siis, et ise käitusin valesti, et kalli vanaema poodi viisin
Täitsa loomulik, et talvel külmaga autos oodates mootor töötab. Meil näiteks ootab vanaema lastega autos ja ise käin poes, miks nad külmetama peaksid?
Ükski papi ei tule oma seadust tegema ega uksi lõhkuma.
Liiklusraev
-
Külaline
-
Külaline
Purjus oled või? Mis mõttes mina teen autoga trenni?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:57Mis kuradi trenni? Kas sa teed autoga trenni??
Jalgratas on väga hea liiklusvahend ja tal on sama õigus liikuda kui sinu kuradi plekk-kuudil. Muide, jalgrattast möödumisel tuleb jätta 1,5 meetrit vahet.
Ma kirjeldasin olukorda, kus jalgrattur teeb trenni suure liiklustihedusega Tallinna tänaval, tipptunnil. Miks on raske valida trenni tegemiseks ohutum ja mugavam koht?
Vabaduse puiesteel ei ole mitte kuidagi võimalik hoida jalgratturist 1,5 meetrit vahet. Selleks, et temast mööduda pean mina ja kõik teised autojuhid reastuma vasakpoolsesse ritta. Kuna tee on foore täis, siis kahjuks kujuneb olukord selliseks, et kui oled saanud selle reastumise ära teha ja parempoolsesse ritta tagasi reastunud, siis on jalgrattur juba pärast fooritsüklit kuidagi jälle mööda sõitnud. Ja siis pead jälle hakkama ukerdama, et temast mööduda. Ja nii ei pea tegema ainult mina, vaid ka kõik teised autojuhid.
Ilmselt sa ise ei ole autojuht ja ei saa väga täpselt aru, mis olukorda ma kirjeldan.
-
Külaline
Seda nimetatakse start-stop süsteemiks, guugelda. Milleks see küsimärk nii elementaarse asja juures. Ja sel pole midagi pistmist temperatuuriga, tule Ansip appi.
-
Külaline
"Õueala on jalakäijate ja masinate samaaegselt liiklemiseks ettenähtud ala, kus ehituslike või muude vahenditega on vähendatud sõidukite kiirust ning mille sisse- ja väljasõiduteed on tähistatud õueala liiklusmärkidega."
Mul on 10 raadiuses 3 külapoodi ja paar km kaugemal 2 suurt kauplust. Õuealad need ei ole.
-
Külaline
Las nimetatakse! Küsimus tekkis pigem sinu väitest, et KÕIKIDEL AUTODEL on see süsteem. No ei ole!Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:19Seda nimetatakse start-stop süsteemiks, guugelda. Milleks see küsimärk nii elementaarse asja juures. Ja sel pole midagi pistmist temperatuuriga, tule Ansip appi.
-
Külaline
No "ammu juba kõigil autodel" seda ei ole. Me lülitasime enda omal ka välja.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:19Seda nimetatakse start-stop süsteemiks, guugelda. Milleks see küsimärk nii elementaarse asja juures. Ja sel pole midagi pistmist temperatuuriga, tule Ansip appi.
-
Külaline
Väga hästi saan aru, autojuht üle 30 a. ja jalgrattur veel kauem.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:15Purjus oled või? Mis mõttes mina teen autoga trenni?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:57Mis kuradi trenni? Kas sa teed autoga trenni??Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:53
On, aga tehku oma trenni kuskil mujal, mitte Tallinnas, tipptunni ajal, ühel enim koormatud tänaval.
Jalgratas on väga hea liiklusvahend ja tal on sama õigus liikuda kui sinu kuradi plekk-kuudil. Muide, jalgrattast möödumisel tuleb jätta 1,5 meetrit vahet.
Ma kirjeldasin olukorda, kus jalgrattur teeb trenni suure liiklustihedusega Tallinna tänaval, tipptunnil. Miks on raske valida trenni tegemiseks ohutum ja mugavam koht?
Vabaduse puiesteel ei ole mitte kuidagi võimalik hoida jalgratturist 1,5 meetrit vahet. Selleks, et temast mööduda pean mina ja kõik teised autojuhid reastuma vasakpoolsesse ritta. Kuna tee on foore täis, siis kahjuks kujuneb olukord selliseks, et kui oled saanud selle reastumise ära teha ja parempoolsesse ritta tagasi reastunud, siis on jalgrattur juba pärast fooritsüklit kuidagi jälle mööda sõitnud. Ja siis pead jälle hakkama ukerdama, et temast mööduda. Ja nii ei pea tegema ainult mina, vaid ka kõik teised autojuhid.
Ilmselt sa ise ei ole autojuht ja ei saa väga täpselt aru, mis olukorda ma kirjeldan.
Inimesed sõidavad jalgrattaga,et jõuda ühest kohast teise. See pole mingi trenn.
Sõidukiirus Vabaduse puiesteel on 48 km/h, pole midagi hullu kui aeglasemalt pead sõitma vahepeal. Koli kuskile maakohta, seal saad väljapeal paarutada oma parsaga kui jahimehed kliimas põdra pähe maha ei lase;))
-
Külaline
Pole neid trenni tegevaid Tallinnas küll näinud. Mingid inimesed ei ela isegi Tallinnas, aga räägivad koguaeg nendest ratturitest. See ongi see viha, kus vihatakse kedagi ilma et ise sellega kokku oleks isegi puutunud.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:53On, aga tehku oma trenni kuskil mujal, mitte Tallinnas, tipptunni ajal, ühel enim koormatud tänaval.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:45Mis sa hädaldad. Jalgrattur on ka inimene.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:42 Jälestan liiklejaid, kes ei suuda pikivahet hoida. No, mida sulle annab see, et sa esimesel koguaeg p..ses sõidad? Jõuad kiiremini kohale? Kord on mulle selline tegelane tagant sisse sõitnud, sest ma jäin ülekäiguraja ees seisma ja lasin jalakäijad üle tee.
Veel jälestan tüüpe, kes nõeluvad ja tekitavad sellega ohtlikke olukordi. See on üsna tüüpiline ja igapäevane olukord. Näide. Alustan sõitu Pääsküla tornmajade juures. Tee kulgeb mööda Vabaduse puiesteed. Juba seal tornmajade juures reastub üks mersu, mille roolis blondiin, väga ohtlikult ja lähedalt minu ette. Ehmun. Pidurdan. Edasi näen, kuidas ta terve tee teeb koguaeg samasuguseid ettekeeramisi - muudkui nõelub. Tulemus: Delta maja juures (ehk ca 10 km hiljem) seisame sama autoga kõrvuti foori taga. Kui palju ta siis nüüd võitis sellise sõdiustiiliga?
Ei mõista jalgrattureid, kes sõidavad linnas mööda sõiduteed, eriti tipptunni ajal. Selleks, et temast mööda saada, pean reastuma poolenisti teise ritta. Saan temast mööda. Jõuan foori taha, rattur jõuab mulle seal järele. Startides pean jälle hakkama temast mööduma, reastudes selleks vahepeal kõrvalritta, aga ka seal on ju katkematu autoderivi - pean jälgima ja valima momenti, millal see liigutus teha. Ja nii mitmeid kilomeetreid järjest.
-
Külaline
Korra saad nüpeldada, siis jääb meelde.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:20"Õueala on jalakäijate ja masinate samaaegselt liiklemiseks ettenähtud ala, kus ehituslike või muude vahenditega on vähendatud sõidukite kiirust ning mille sisse- ja väljasõiduteed on tähistatud õueala liiklusmärkidega."
Mul on 10 raadiuses 3 külapoodi ja paar km kaugemal 2 suurt kauplust. Õuealad need ei ole.
-
Külaline
Mis nüpeldamine ja mis jääb meelde? Liiklusseadus on meeles.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:27Korra saad nüpeldada, siis jääb meelde.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:20"Õueala on jalakäijate ja masinate samaaegselt liiklemiseks ettenähtud ala, kus ehituslike või muude vahenditega on vähendatud sõidukite kiirust ning mille sisse- ja väljasõiduteed on tähistatud õueala liiklusmärkidega."
-
Külaline
Oma seaduse võid pehmesse kohta pista, kui mahub.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:29Mis nüpeldamine ja mis jääb meelde? Liiklusseadus on meeles.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:27Korra saad nüpeldada, siis jääb meelde.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:20
"Õueala on jalakäijate ja masinate samaaegselt liiklemiseks ettenähtud ala, kus ehituslike või muude vahenditega on vähendatud sõidukite kiirust ning mille sisse- ja väljasõiduteed on tähistatud õueala liiklusmärkidega."
Maakohas inimesed jätavad meelde.
-
Külaline
Olen selle algse jutu kirjutaja, mitte papi valele käitumisele viitav kirjutaja.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:05Ei, papikese käitumine ei ole õige. Aga sinu käitumine samuti mitte. Miks sa ometi pöörad iseenda valelt käitumiselt fookuse papi käitumisele?Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2024 23:22 No kuulge halloo, te jätate selle üldse tähelepanuta, et võõras inimene pagitab teise auto uksi niimodi, et juhu käsi sinna peaargu vahele jääb???
Ja enim härib teid just töötav mootor?
Et siis papikese võõra autoukse lahti rebimine ja kinni lajatamine on õigustatud käitumine?
Ma ei viitsi rohkem sel teemal vaielda. Võtan teadmiseks, et ju siis käitusin valesti. Mida ikka enam jaurata. See juhtus aastaid tagasi, oma 10 kindlasti, kui vanaema veel elas. Muideks see akujama juhtus vaid korra enne seda. Uut akut polnud vajagi. Lihtsalt pikemaid otsi, et aku ka laeks.
Nüüdseks on juba ammu ammu uus auto ja Eestis ma enam ei ela. Ei olnud ka mingi vana musta diislitossu ajav ront. Bensiinimootoriga auto.
Teised võivad vaielda. Mina enam selle kohta ei kirjuta rohkem.
-
Külaline
Aga kui sa kõva nüpeldaja ühel hetkel väheke valele inimesele seda nüplit püüad teha ja nädalakese haigemajas pikutad pärast, siis jääb ilmselt sulle ka meelde...või kuidas? Kust see julgus tuleb, et võhivõõra inimesega põrkama minna ja veel tema vara (autot siis) väärkohelda?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:27Korra saad nüpeldada, siis jääb meelde.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:20"Õueala on jalakäijate ja masinate samaaegselt liiklemiseks ettenähtud ala, kus ehituslike või muude vahenditega on vähendatud sõidukite kiirust ning mille sisse- ja väljasõiduteed on tähistatud õueala liiklusmärkidega."
-
Külaline
Mulle kakelda meeldib, vaatame kes peale jääb!Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:26Aga kui sa kõva nüpeldaja ühel hetkel väheke valele inimesele seda nüplit püüad teha ja nädalakese haigemajas pikutad pärast, siis jääb ilmselt sulle ka meelde...või kuidas? Kust see julgus tuleb, et võhivõõra inimesega põrkama minna ja veel tema vara (autot siis) väärkohelda?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:27Korra saad nüpeldada, siis jääb meelde.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:20
-
Külaline
TeadagiKülaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:37Mulle kakelda meeldib, vaatame kes peale jääb!Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:26Aga kui sa kõva nüpeldaja ühel hetkel väheke valele inimesele seda nüplit püüad teha ja nädalakese haigemajas pikutad pärast, siis jääb ilmselt sulle ka meelde...või kuidas? Kust see julgus tuleb, et võhivõõra inimesega põrkama minna ja veel tema vara (autot siis) väärkohelda?
Sellise asja kuulutajad reeglina kaklevad naistega parimal juhul
-
Külaline
Kui ratturil on konkreetsed rattatrenni riided seljas ja tal on treeningratas, mitte ei ole ta lihtsalt kulgeja punktist A punkti B (selliseid ma ei olegi selles alas näinud), siis on ta trenni tegija.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:25Väga hästi saan aru, autojuht üle 30 a. ja jalgrattur veel kauem.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:15Purjus oled või? Mis mõttes mina teen autoga trenni?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:57
Mis kuradi trenni? Kas sa teed autoga trenni??
Inimesed sõidavad jalgrattaga,et jõuda ühest kohast teise. See pole mingi trenn.
Sõidukiirus Vabaduse puiesteel on 48 km/h, pole midagi hullu kui aeglasemalt pead sõitma vahepeal. Koli kuskile maakohta, seal saad väljapeal paarutada oma parsaga kui jahimehed kliimas põdra pähe maha ei lase;))
Sõidu kiiruses ei ole absoluutselt asi. Ma ei ole mingi paarutaja, vaid väga korralik ja eeskujulik liikleja. Mina ei ületa piirkiirust ja võin vajadusel ka aeglasemalt sõita. Küsimus on konkreetsel juhul olukordades, kus mina ja teised autojuhid peavad iga viie minuti tagant vasakpoolsesse ritta reastuma, et jälle mööduda ühest ja samast jalgratturist.
Miks nii on vaja teha?
P S Paluks mitte aru saada, et ma olen jalgratturite vihkaja. Kindlasti mitte! Asi on trenni tegemise asukoha valikus.
-
Külaline
Vihale ajavad autojuhid, kes ei suuda ühtlast kiirust hoida. Olgu, kõikidel autodel ei ole püsikiirusehoidjat, aga siiski... Kui on vaja, ma võin terve tee sõita 85-90-ga, aga palun ära sõida 90 alas vaheldumisi 60 ja 100-ga. Katsu nii enam-vähem olla samas kiiruses 90 alas.
-
Külaline
Ei vihasta, aga imestan siiralt, et väga palju on autojuhte, kes ringteele sisenedes näitavad vasakut suunatuld. Veel rohkem imestan selle üle, et sageli on selliselt käituvad juhid mehed.
-
Külaline
Olen linnaliikluses igapäevane autojuht ja pole sellist asja näinud mitte ühtgi korda.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 22:13 Ei vihasta, aga imestan siiralt, et väga palju on autojuhte, kes ringteele sisenedes näitavad vasakut suunatuld. Veel rohkem imestan selle üle, et sageli on selliselt käituvad juhid mehed.
-
Külaline
mina ka pole näindKülaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 11:10Olen linnaliikluses igapäevane autojuht ja pole sellist asja näinud mitte ühtgi korda.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 22:13 Ei vihasta, aga imestan siiralt, et väga palju on autojuhte, kes ringteele sisenedes näitavad vasakut suunatuld. Veel rohkem imestan selle üle, et sageli on selliselt käituvad juhid mehed.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], libakägu, Tapper ja 9 külalist