Toitudega seotud valeteadmised
-
Külaline
Mina ei tea, kas Hiina toit muidu on tervislik, aga siinsetes Hiina toidukohtades küll tervislikku toitu ei valmistata. Meeletult rasvane, friteeritud, suhkrut palju. Magushapu kana või meekana kastmes on ikka tõeline kaloripomm, kus kana ennast on ülimalt vähe, enamus on mingi tainas ja suhkrut on ülimalt palju. Mingit meeletut köögiviljade kogust ma ka ei näe, tibakene on sinna praetud riisi sisse pandud. Tervislikkusest on asi kaugel.
-
Külaline
Mina arvan, et märksa rohkem mõjutab, kui üldse räägitakse, aga katsu sa mingit tervislikku toitu kuskilt supermarketist üldse leida. Kõik on ära mürgitatud, keemiat täis. Ma mäletan, et kui laps olin, siis vanaema tegi ise võid, küpsetas leiba, sõime omakasvatatud kana- ja sealiha, aias kasvatatud juurvilja, puuvilja. Siis oli tõesti tervislik toit, kuigi oli ka suhteliselt rasvane, aga puhas. Nüüd pole poest praktiliselt ühtki tervislikku asja võtta. Kala on kuskil kasvanduses kahjulike ainetega toidetud, masstootmise kanadele söödetakse antibiootikume sisse, muidu nad sureks maha jne, jne.Arvan, et toit mõjutab meie tervist palju vähem, kui oleme harjunud tänu toiduainetetööstuse reklaamile arvama.
-
Külaline
No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 20:50Mina arvan, et märksa rohkem mõjutab, kui üldse räägitakse, aga katsu sa mingit tervislikku toitu kuskilt supermarketist üldse leida. Kõik on ära mürgitatud, keemiat täis. Ma mäletan, et kui laps olin, siis vanaema tegi ise võid, küpsetas leiba, sõime omakasvatatud kana- ja sealiha, aias kasvatatud juurvilja, puuvilja. Siis oli tõesti tervislik toit, kuigi oli ka suhteliselt rasvane, aga puhas. Nüüd pole poest praktiliselt ühtki tervislikku asja võtta. Kala on kuskil kasvanduses kahjulike ainetega toidetud, masstootmise kanadele söödetakse antibiootikume sisse, muidu nad sureks maha jne, jne.Arvan, et toit mõjutab meie tervist palju vähem, kui oleme harjunud tänu toiduainetetööstuse reklaamile arvama.
-
Külaline
Minule Eestis Chopstix absoluutsel ei meeldi. Nuudlid on tavalised spagetid. Rasvamaitse käib üle ja liha/mereande pannakse ka vaid näpuotsatäis. Praktiliselt saab seal suure portsu tavalisi keedetud spagette paari porganijupi ja ülipisikeste ja kummiste krevettidega.
Pärnus vähemalt küll. Pettusin ikka täiega.
Tallinas kunagi ammu olen mingit suppi söönud, see oli küll hea aga see oli ka ikka tükk-tükk aega tagasi.
Soomes on küll palju igasuguseid päris autentseid Hiina "restorane". Seal ikka kõik oma riigi kokad ja tehakse väga häid toite ka normaalse hinna eest nurgatagustes kohtades.
On buffee stiilis ja söl erinevaid asju palju jaksad. Kahju, et Eestis saab seda õiget asja hirmkallist restoranist.
Pärnus vähemalt küll. Pettusin ikka täiega.
Tallinas kunagi ammu olen mingit suppi söönud, see oli küll hea aga see oli ka ikka tükk-tükk aega tagasi.
Soomes on küll palju igasuguseid päris autentseid Hiina "restorane". Seal ikka kõik oma riigi kokad ja tehakse väga häid toite ka normaalse hinna eest nurgatagustes kohtades.
On buffee stiilis ja söl erinevaid asju palju jaksad. Kahju, et Eestis saab seda õiget asja hirmkallist restoranist.
-
Külaline
1) majanduse /sotsiaal- ja tervisevaldkonna kõrge taseKülaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:21Aga seleta siis ära miks inimesed Hongkongis elavad kõige kauem terves maailmas? Hongkongi kantoni köök on maailmakuulus ja eriti just dimsum.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 14:13Teema on nt, kas tärklis on kasulik, kahjutu või kahjulik. Sina jaurad, et mehed on paremad kokad ja dim sum on parim. Saad vahest aru?
Oh, ja hiina söök oleks puhas jama, kui nad ei kasutakse igas asjas maitsetugevdajaid, nt msg. Sulle on tekitatud kunstlik sõltuvus. Sa isegi ei tea enam, mis on hea. Mazel tov.
2) elanikkonna jõukus
3) hea kliima
Ei usu, et õlis praetud pelmeenid mingi oluline faktor on.
-
Külaline
Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
-
Külaline
Mis mõtet siis ammuseid aegu tagasi nutta?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:34Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
Ja keskmine eluiga muudkui tõuseb.
-
Külaline
Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:34Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
-
Külaline
See, et inimesed söövad laias ulatuses konkreetselt poolfabrikaatidest saasta, ei ole ju poodide, vaid inimeste enda laiskuse ja oskamatuse süü. Keegi ei keela endale toitu ise kasvatada või kasvõi eelistada siis mahedaid ja väiketootjaid.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:34Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
-
Külaline
Vana hea perekool on tagasi. Igal normaalsel inimesel on TUTTAV TALUNIK. Tema käest saab palju palju toidukraami. Kas sul ei olegi tuttavat talunikku?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:41Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:34Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
-
Külaline
Jah, muidugi! Köögiviljad segatud ülirohke suhkru, rasva, õli ja maitsetugevdajatega!Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 12:40Hiina toidus on palju juurvilju või köögivilju, nende toidud on hästi rohelised. Mingi burgeriga võrreldes on nad kindlasti tervislikumad.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 11:21 Tuli meelde, et ka varem olen kuulnud teistelt inimeselt (kõik mehed) seda arvamust, et Hiina toit on väga tervislik.
-
Külaline
Õlis praetud??????????Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:191) majanduse /sotsiaal- ja tervisevaldkonna kõrge taseKülaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:21Aga seleta siis ära miks inimesed Hongkongis elavad kõige kauem terves maailmas? Hongkongi kantoni köök on maailmakuulus ja eriti just dimsum.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 14:13
Teema on nt, kas tärklis on kasulik, kahjutu või kahjulik. Sina jaurad, et mehed on paremad kokad ja dim sum on parim. Saad vahest aru?
Oh, ja hiina söök oleks puhas jama, kui nad ei kasutakse igas asjas maitsetugevdajaid, nt msg. Sulle on tekitatud kunstlik sõltuvus. Sa isegi ei tea enam, mis on hea. Mazel tov.
2) elanikkonna jõukus
3) hea kliima
;>))))))))
Sa ei tea ikka ööd ega mütsi.
-
Külaline
Raha pole rottidel.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:41Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:34Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
-
Külaline
Dim sum'e loomulikult praetakse ka õlis. Aurutamine pole ainus võimalus. Mitte et aurutamine selle jahuplönni köögivilja ümber übertervislikuks teeks, aga noh on ka hullemaid ja ebatervislikumaid variante.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:31Õlis praetud??????????Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:191) majanduse /sotsiaal- ja tervisevaldkonna kõrge taseKülaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:21
Aga seleta siis ära miks inimesed Hongkongis elavad kõige kauem terves maailmas? Hongkongi kantoni köök on maailmakuulus ja eriti just dimsum.
2) elanikkonna jõukus
3) hea kliima
;>))))))))
Aga tegelikult sain alles sellest teemast teada, et on inimesi, kes Hiina toitu tervislikuks peavad...
-
Külaline
Miks see talunik ilmtingimata tuttav peab olema? Või on see kuidagi especially crème de la crème il meglio del meglio?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:41Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:34Ei ela enam inimesed taludes, kui sa pole märganud.No aga tee ka siis ise võid, küpseta leiba ja kasvata kanu ja sigu, kes keelab?
Et kui mittetuttavalt talunikult osta, siis kvaliteet ja toiteväärtus kukub mühinal?
-
Külaline
Võid turult mingit vene ahvilt ka osta.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:40Miks see talunik ilmtingimata tuttav peab olema? Või on see kuidagi especially crème de la crème il meglio del meglio?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:41Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.
Et kui mittetuttavalt talunikult osta, siis kvaliteet ja toiteväärtus kukub mühinal?
-
Külaline
Sul on veel palju asju teada saamata.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:37Dim sum'e loomulikult praetakse ka õlis. Aurutamine pole ainus võimalus. Mitte et aurutamine selle jahuplönni köögivilja ümber übertervislikuks teeks, aga noh on ka hullemaid ja ebatervislikumaid variante.
Aga tegelikult sain alles sellest teemast teada, et on inimesi, kes Hiina toitu tervislikuks peavad...
-
Külaline
See on ju loomulik, või kuidas?Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:49Sul on veel palju asju teada saamata.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:37Dim sum'e loomulikult praetakse ka õlis. Aurutamine pole ainus võimalus. Mitte et aurutamine selle jahuplönni köögivilja ümber übertervislikuks teeks, aga noh on ka hullemaid ja ebatervislikumaid variante.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:31
Õlis praetud??????????
;>))))))))
-
Külaline
Kah kurb, kui inimesel on ainult kaks valikut - vene ahv või tuttav talunik.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:48Võid turult mingit vene ahvilt ka osta.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:40Miks see talunik ilmtingimata tuttav peab olema? Või on see kuidagi especially crème de la crème il meglio del meglio?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:41
Elab küll inimesi taludes, ma saan oma munad-lihad tuttavatelt talunikelt. Samamoodi on võimalik saada puu-ja juurvilju ning piima- ja teraviljatooteid. Neid "tänapäeva" kirujaid on alati nii nõme kuulata, nagu keegi käseks relvaähvardusel poest seda pritsitud banaani ja antibiootikume täis kana osta. Ära osta siis.
-
Külaline
Milles sina siis praed? Kantud soki leotusvees?Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2024 00:31Õlis praetud??????????Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 21:191) majanduse /sotsiaal- ja tervisevaldkonna kõrge taseKülaline kirjutas: ↑05 Okt 2024 16:21
Aga seleta siis ära miks inimesed Hongkongis elavad kõige kauem terves maailmas? Hongkongi kantoni köök on maailmakuulus ja eriti just dimsum.
2) elanikkonna jõukus
3) hea kliima
;>))))))))
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy, Google [Bot], kaegu ja 4 külalist