Mille üle rõõmustasite

vana hea klassika
Külaline

Mille üle rõõmustasite

Postitus Postitas Külaline »

Mul on pikemat aega selline periood, kus üks p.sk ajab teist taga. Hea, kui tulevad ühekaupa, mitte paar tükki korraga. Näiteks murdus alles parandatud hammas ära ja nii, et seda enam taastada ei saanud; põrandaküte ei tööta, ilmselt on kuskil parketi all lühises; kass on haige ja aru ei saa, mis tal viga on, hoolimata erinevatest kulukatest proovidest ja ravimitest olukord ei muutu; jne. jne. Vahel õhtul magama minnes mõtlen, et täna oli hea päev: ei juhtunudki rohkem ühtegi halba asja. Ja hakkasin meenutama, millal siis viimati eriti hästi läks. Et oli suur rõõm, kõrgendatud meeleolu ja "juhhuu"- tunne. Kahjuks ei meenunud viimasest paarist aastast midagi. Mõtlen, kas vanemas eas (50+) ongi nii, et neid asju, mille üle südamest rõõmustada, jääb üha vähemaks? Ja siis öeldakse, et vingus vanainimene?
Millal teil oli viimati suur rõõm, eufooria ja mille üle see oli?
Külaline

Mina rõõmustan küll, olen samuti vanainimene, N55. Viimati rõõmustasin täna öösel, st täna hommikul. Ma nimelt nägin unes, et see inimene, kellesse ma salaja armunud olen ja kellest ma kindlalt tean, et tema minusse ei ole, oli minuga koos ja võttis mu ümbert kinni. Sa juudas, kui õnnelik ma olin. Ärkasin ja see õnnetunne oli minus ikka olemas, kuigi ma teadsin, et kogesin seda vaid unes. Aga ikkagi sain ma seda tunnet ju tunda.
Ja täna õhtul rõõmustasin kollaste-punaste vahtrate üle, mida päike kuldas, tegin paar pilti.
Lapselaps on nagu pisike rõõmupall oma tatiste ja kleepuvate kätega.
Järgmisel nädalal on tantsutrupiga esinemine, bling-bling. Juba ette olen õnnelik.
Kass on terve, põrandaküte töötab, hambad terved. Kui kass oleks haige ja ei saaks aru, mis viga, oleksin ilmselt väga mures.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:35 Mina rõõmustan küll, olen samuti vanainimene, N55. Viimati rõõmustasin täna öösel, st täna hommikul. Ma nimelt nägin unes, et see inimene, kellesse ma salaja armunud olen ja kellest ma kindlalt tean, et tema minusse ei ole, oli minuga koos ja võttis mu ümbert kinni. Sa juudas, kui õnnelik ma olin. Ärkasin ja see õnnetunne oli minus ikka olemas, kuigi ma teadsin, et kogesin seda vaid unes. Aga ikkagi sain ma seda tunnet ju tunda.
Ja täna õhtul rõõmustasin kollaste-punaste vahtrate üle, mida päike kuldas, tegin paar pilti.
Sellise unenäo üle ma küll õnnelik ei oleks ega rõõmustaks, see hoopis tekitaks minus masendust, sest see oli vaid unes.
Mis neis vahtrates ikka erilist, iga aasta ju samamoodi..
Ja kleepuvate ning tatiste käte peale mõeldes tulevad külmajudinad peale. Õnneks pole ei lapsi ega lapselapsi.
Rõõmustasin ..ega jah midagi eriti erilist meelde ei tule. Oma juubel oli vbolla üks selline asi, ja jaanipäev ning firmapidu oma lahedate kolleegidest sõprade seltsis.
Aga tegelikult- mul on kodus kaks pisikest hiirekest- rõõmupalli, nende peale ma küll olen õnnelik igapäevaselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:35
Selliseid väikseid rõõme ilusast ilmast, heast kõhutäiest või huvitavast filmist on vast teemaalgatajal ka. Aga seda ta ju ei küsinud.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Jäin mõtlema ja ka ei meenunud sellist õnnetunnet otse, vist on rohkem tõesti see, et tõded, et hetkel nagu väga hull ei ole, siis on juba hästi. Naerda sain üle hulga aja paari päeva eest, kui kolleeg oma juhtumistest rääkis. (Kus need vahtrad muidu üldse värvilised on, meil on puhta rohelised.) Aga ega ma ei ole ka ise midagi teinud, et elu toredam oleks. Raamatud ja filmid on asendunud arvutis vahtimisega, kinno minna ei viitsi, teatrisse tihti ei täi. Mingi hobiring oleks ka väga hea mõte! Ehks siis ma kavatsen olukorda tasapisi parandama hakata.
Külaline

Mina käisin täna Kadrioru pargis jalutamas ja rõõmustasin ilusa sügisilma üle. Sügis on mu lemmik aastaaeg.
Murelikuks teeb see, et mu 9. klassis õppiv poeg, nelja-viieline võimekas noor tahab kutsekooli minna. Eks juhtub maailmas hullematki, aga minu arvates on see viga.
Jehuu

Postitus Postitas Jehuu »

Ohohohooo, ma just praegu rõõmustan! Mul on erivajadusega laps ja ta on hästi arake ja ettevaatlik. Me oleme praegu Saksamaal ja siin on sügislaatade aeg, kes käinud, see teab, et pigem on need nagu suured lõbustuspargid, mis nädalaks või paariks püsti pannakse. Me siis täna käisime ja laadal oli suuuuuuuur vaateratas, 55m kõrge. Ma olen juba varemgi tahtnud kõik koos sõitma minna, aga laps on iga kord keeldunud. Täna keeldus ka, lausa nutt oli kurgus, aga mina läksin siis ise ja sõitsin tiirud ära, teised vaatasid alt. Siis küsisin uuesti ja laps mõtles hetke ja ütles jah! Ostsingi kähku uuesti piletid, et ta ümber ei mõtleks ja ilma mingi pabina ega paanikata ronisime kahekesi gondlisse ja sõitsime. Ma teadsin kogu aeg, et talle tegelikult meeldiks ja oleks huvitav, kui hirmust üle saab ja nüüd lõpuks nii läkski. Kõik, kel ebatavalised lapsed, teavad, kui palju rõõmu selline väike asi toob.
Külaline

Ma olen alles 36 ja viimased 3 aastat on väga kehvad olnud. Sinna sisse on mahtunud mõlema vanema surm ja 1 noor lähedane, lisaks veel lapse pöördumatu haigestumine(välja ravida ei saa aga õpib sellega elama), lisaks suured rahahädad.
Olen ka mõelnud aegajalt ikka, et nii nõme elu on aga samas kui satun nägema, kui kellegi laps sureb või maja maha põleb, siis torkab südames, et tegelikult mul ju häda pole.
Soe tuba, hoolimata rahamurest ikkagi kõht täis kõigil ja tegelikult on igas päevas midagi head.
Me kipume need pisiasjad tähelepanuta jätma.
Külaline

Alati võib hullemini minna.

Kunagi räägiti, et oli üks baarimees Mihkel, kes iga asja peale ütles, et "oleks võinud ka hullemini minna".
No, joodikud kogunesid ühel päeval ja üks oli kuulnud koleda loo: kohalik politseiülem tuli eelmisel nädalal ühel päeval varem koju ja leidis naise armukesega voodist. Politseinik võttis püstoli ning lasi surnuks naise, armukese, pani maja põlema ja lasi ennast ka maha.
Joodikud otsustavad, et see on küll lugu, kus mitte midagi ei saaks enam hullemini minna. Otsustavad, peaks baarimehele rääkima, mis ta selle peale ütleb.
Noh, räägivadki Mihklile loo ära. Mihkel teatab: oleks võinud ka hullemini minna!

Mis teie arvate, mis oleks võinud veel hullemini minna?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 19:10 Mina käisin täna Kadrioru pargis jalutamas ja rõõmustasin ilusa sügisilma üle. Sügis on mu lemmik aastaaeg.
Murelikuks teeb see, et mu 9. klassis õppiv poeg, nelja-viieline võimekas noor tahab kutsekooli minna. Eks juhtub maailmas hullematki, aga minu arvates on see viga.
Kutsekoolis saab ju ka keskhariduse kätte ja ülikoolis on terve elu aega õppida, kui ta kunagi ümber peaks mõtlema. Ega see võimekus tal kutsekoolis ära ei kao ;)
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 20:29
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 19:10 Mina käisin täna Kadrioru pargis jalutamas ja rõõmustasin ilusa sügisilma üle. Sügis on mu lemmik aastaaeg.
Kutsekoolis saab ju ka keskhariduse kätte ja ülikoolis on terve elu aega õppida, kui ta kunagi ümber peaks mõtlema. Ega see võimekus tal kutsekoolis ära ei kao ;)
Minu gümnaasiumilõpetaja valis samuti sel sügisel kutsekooli ja minu meelest on see väga hea valik: tema erialal saab kohe alustada praktikaga, kutsekast saab tubli olles ülikooli lihtsamini sisse ja mis kõige tähtsam - ta saab 6 aastat haridust läbida 4 aastaga, kui peale esimest kutseka-aastat on ta jätkuvalt kindel, et see on tema ala. Samuti on tal ülikooli kõrvalt siis juba erialane töö olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 20:48
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:47
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:35 Mina rõõmustan küll, olen samuti vanainimene, N55. Viimati rõõmustasin täna öösel, st täna hommikul. Ma nimelt nägin unes, et see inimene, kellesse ma salaja armunud olen ja kellest ma kindlalt tean, et tema minusse ei ole, oli minuga koos ja võttis mu ümbert kinni. Sa juudas, kui õnnelik ma olin. Ärkasin ja see õnnetunne oli minus ikka olemas, kuigi ma teadsin, et kogesin seda vaid unes. Aga ikkagi sain ma seda tunnet ju tunda.
Sellise unenäo üle ma küll õnnelik ei oleks ega rõõmustaks, see hoopis tekitaks minus masendust, sest see oli vaid unes.
Mis neis vahtrates ikka erilist, iga aasta ju samamoodi..
Ja kleepuvate ning tatiste käte peale mõeldes tulevad külmajudinad peale. Õnneks pole ei lapsi ega lapselapsi.
Rõõmustasin ..ega jah midagi eriti erilist meelde ei tule. Oma juubel oli vbolla üks selline asi, ja jaanipäev ning firmapidu oma lahedate kolleegidest sõprade seltsis.
Aga tegelikult- mul on kodus kaks pisikest hiirekest- rõõmupalli, nende peale ma küll olen õnnelik igapäevaselt.
Postitus on kustutatud
Üksik ma kohe kindlasti pole, jah elukaaslast pole 7 aastat, aga see on mu oma vaba valik mitte tahtjate puudus. Ka lastetus on mul teadlik valik. Üdini negatiivne kindlasti ka pole, sest kuigi ei defineeri eriti suurt õnne enda jaoks, olen ikka suht rahul oma eluga. Aga jah, minu jaoks on pere alati olnud minu loomad ja kolleegid-sõbrad.
Külaline

Ma olen praegu rõõmus seda teemat lugedes, lausa väga rõõmus! Igapäevatoimetuste juures läheb meelest võtta aega ja tunda rõõmu kõige üle, mis mu ümber on aga just praegu see teema siin ajendas mind seda tegema. Ma olen iga päev õnnelik, jah võibolla mitte iga päev terve päeva aga ma tunnen südamest rõõmu igal päeval. Mul on 3 imearmsat last, parim abikaasa, armas kodu ja mõnus töökoht heade kolleegidega. Eile oli vanema lapse sünnipäev, kuhu kõik sõbrad-tuttavad-sugulased peredega kohale tulid ja tõesti silma võttis märjaks kui palju häid ja toredaid inimesi on mu ümber. Olen tõeliselt õnnelik inimene!
Külaline

Mulle tundub, et need inimesed, kes loomi inimestest kõrgemale seavad on ise suhtlemisvõimetud. Kuna loom ei räägi ega arva midagi, siis on lihtne looma pidada. Teise inimese jaoks peab olema väärt inimene ja seda ei suudeta või osata olla. Loomaarmastajad kipuvad olema küünilised inimesed.
Külaline

Igatahes väga hea teema minu meelest.
Külaline

Anonymous kirjutas: 04 Okt 2024 20:01lisaks suured rahahädad.
Rahahäda vastu aitab see, kui paned pea tööle ja teenid rohkem raha.
Külaline

Anonymous kirjutas: 04 Okt 2024 18:20Millal teil oli viimati suur rõõm, eufooria ja mille üle see oli?
Mul on üks ukraina rahvusest sõbranna, kes on mehest lahku läinud ja kasvatab kahte last. Käin teda hommikuti korra kuus keppimas. Alati kui ma tema Mustamäe korterist väljun ja tööle suundun, on mu näol mingi salapärane naeratus. Isegi tööle jõudes on vahel mõni kolleeg küsinud, mille üle sina täna rõõmustad. Ma ei hakka talle seletama, et näe just kep....
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:30
Anonymous kirjutas: 04 Okt 2024 20:01lisaks suured rahahädad.
Rahahäda vastu aitab see, kui paned pea tööle ja teenid rohkem raha.
Ahah. Mul loll pea ja lisaks beebi ka veel liiga väike, et veel lasteaeda saaks 🤷‍♀️
Külaline

Jehuu kirjutas: 04 Okt 2024 19:58aga mina läksin siis ise ja sõitsin tiirud ära, teised vaatasid alt. Siis küsisin uuesti ja laps mõtles hetke ja ütles jah!
Ma loodan, et teil tuleb täna ka tore päev. Ja homme. No ja üldse tuleb palju toredaid päevi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 08:23
Jehuu kirjutas: 04 Okt 2024 19:58aga mina läksin siis ise ja sõitsin tiirud ära, teised vaatasid alt. Siis küsisin uuesti ja laps mõtles hetke ja ütles jah!
Ma loodan, et teil tuleb täna ka tore päev. Ja homme. No ja üldse tuleb palju toredaid päevi.
No lõpuks tuleb ikka surm.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, libakägu, Tapper ja 9 külalist