Liiklusraev

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sinu jutt on ikkagi liiklusraev. Vaata, elu ongi selline kus me ei tekita teistele probleeme ja teised ei tekita meile. See ongi selline sujuv elu. Liiklusraevuks nimetatakse tegusid kus minnakse oma õiglust nõudma, ka nendel juhtudel kus seda polegi. Autojuhid ongi kõige närvilisemad ja kurjad. Ei teagi miks see nii on. Mis ajab mugavustega saanus istuvat inimest nii närvi? Põhjust polegi, aga ometi on just autojuhid täis liiklusraevu.
Külaline

Anonymous kirjutas: 04 Okt 2024 22:31Ei mind ei häiri teiste auto töötav mootor! Liiklusummikus kõigil mootorid töötavad.
Eks autol ja autol on vahe. Kui pead mingi vana diiselrondi taga ummikus seisma, siis on omal kabiin vingu täis ja ei ole meeldiv. Sama võib juhtuda õuealal, kui mõni oma rikkis diiseronti 10 minutit soojendab. Normaalsel korras uuel autol ei ole jah midagi tunda.
Külaline

Anonymous kirjutas: 04 Okt 2024 22:31Liiklusummikus kõigil mootorid töötavad.

Ammu juba kõigil autodel lülitub mootor kohe välja kui auto seisma jääb.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:31
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:24
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:19

Mis see mu mugavus antud juhul siis oli? Et vanaema poodi viisin ja et hirmust, et auto uuesti tööle ei lähe ja ta koju tagasi saab, on mugavus?
Ikka ei saa aru? Automootori töötamine häirib teisi. Kindlasti häirib ka sind kui selline auto seisaks sinu akna all.
See oli külapoe parkla. Ühtegi elumaja akent seal ei olnud. Ümber maantee ja mets.
10 min töötavat mootorit kedagi häirib, siis on ju kehvasti ta närvidega. Vanaema just 5 min pärast ka tuli.
No oli häda tal, et poodi vaja. Ma olin ainuke tol hetkel kes aidata sai.

Nüüd siis tõmmatakse sellepärast hoopis saag käime.
Närvihaige vanahärra siis käitus õieti jah?

Kuidas te siis talvel oma autot soojendate/lumest puhastate(kortermajade piirkonnas näiteks), kui 5 min juba närvi ajab?

Ei mind ei häiri teiste auto töötav mootor! Liiklusummikus kõigil mootorid töötavad.

No vabandan sel juhul siis, et ise käitusin valesti, et kalli vanaema poodi viisin 🥲
Häirib tõesti. Eriti suure pakasega kui tuult pole. See pole ilma asjata Soomes keelatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:40

See toimib ju vaid teatud temperatuuridel.
Külaline

No kuulge halloo, te jätate selle üldse tähelepanuta, et võõras inimene pagitab teise auto uksi niimodi, et juhu käsi sinna peaargu vahele jääb???
Ja enim härib teid just töötav mootor?

Et siis papikese võõra autoukse lahti rebimine ja kinni lajatamine on õigustatud käitumine?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 23:22 No kuulge halloo, te jätate selle üldse tähelepanuta, et võõras inimene pagitab teise auto uksi niimodi, et juhu käsi sinna peaargu vahele jääb???

Et siis papikese võõra autoukse lahti rebimine ja kinni lajatamine on õigustatud käitumine?
Loomulikult pole see õigustatud käitumine, kanad läksid lihtsalt aiaaugu peale puhevile. Nagu ikka, kannatanu tühistatakse, agressorit õigustatakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 21:37
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 21:36
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 21:34

Ta väidab et sõidab õige kiirusega õiges alas ja sa väidad et see on vale? Mis on siis vale, seda sa selgitada ei oska? Peaks 50ne alas teisest mööda sõitma?
Sa ei oska lugeda või mäluprobleemid, et loetu 2 sekundiga ära unustad? Mis kahjuks ei takista tegemast hunniku postitusi.
Tegin kaks postitust millele sul on null vastust. Oled siis ise ka liikluskurjategija? Roolijoodik?
Et kui ma viitan, et inimene peaks järgima liiklusseadust ning sõitma õige piirkiirusega, teeb minust liikluskurjategija ja roolijoodiku? Huvitav lähenemine.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 23:22 No kuulge halloo, te jätate selle üldse tähelepanuta, et võõras inimene pagitab teise auto uksi niimodi, et juhu käsi sinna peaargu vahele jääb???

Loomulikult. Poeskäijad peavad taluma tema tekitatud müra ja hingama sisse heitgaase. Kui ise aru ei saa, siis ühiskond tuletab meelde.
Külaline

No vabandan sel juhul siis, et ise käitusin valesti, et kalli vanaema poodi viisin 🥲
Jaurad ja jaurad. Ega see vanaema kedagi ei häiri, vaid et istud ja ootad töötava mootoriga. Põhjenduseks see, et aku ei lähe äkki käima või et külm hakkab. Läinud siis kaasa vanaemaga, kui külm on ja mittetöötava akuga ei tohi ringi sõita.
appi

Postitus Postitas appi »

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 23:18

See toimib ju vaid teatud temperatuuridel.
:lol: Päriselt mõtled nii?
Külaline

Jälestan liiklejaid, kes ei suuda pikivahet hoida. No, mida sulle annab see, et sa esimesel koguaeg p..ses sõidad? Jõuad kiiremini kohale? Kord on mulle selline tegelane tagant sisse sõitnud, sest ma jäin ülekäiguraja ees seisma ja lasin jalakäijad üle tee.

Veel jälestan tüüpe, kes nõeluvad ja tekitavad sellega ohtlikke olukordi. See on üsna tüüpiline ja igapäevane olukord. Näide. Alustan sõitu Pääsküla tornmajade juures. Tee kulgeb mööda Vabaduse puiesteed. Juba seal tornmajade juures reastub üks mersu, mille roolis blondiin, väga ohtlikult ja lähedalt minu ette. Ehmun. Pidurdan. Edasi näen, kuidas ta terve tee teeb koguaeg samasuguseid ettekeeramisi - muudkui nõelub. Tulemus: Delta maja juures (ehk ca 10 km hiljem) seisame sama autoga kõrvuti foori taga. Kui palju ta siis nüüd võitis sellise sõdiustiiliga?

Ei mõista jalgrattureid, kes sõidavad linnas mööda sõiduteed, eriti tipptunni ajal. Selleks, et temast mööda saada, pean reastuma poolenisti teise ritta. Saan temast mööda. Jõuan foori taha, rattur jõuab mulle seal järele. Startides pean jälle hakkama temast mööduma, reastudes selleks vahepeal kõrvalritta, aga ka seal on ju katkematu autoderivi - pean jälgima ja valima momenti, millal see liigutus teha. Ja nii mitmeid kilomeetreid järjest.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 11:42 Jälestan liiklejaid, kes ei suuda pikivahet hoida. No, mida sulle annab see, et sa esimesel koguaeg p..ses sõidad? Jõuad kiiremini kohale? Kord on mulle selline tegelane tagant sisse sõitnud, sest ma jäin ülekäiguraja ees seisma ja lasin jalakäijad üle tee.

Veel jälestan tüüpe, kes nõeluvad ja tekitavad sellega ohtlikke olukordi. See on üsna tüüpiline ja igapäevane olukord. Näide. Alustan sõitu Pääsküla tornmajade juures. Tee kulgeb mööda Vabaduse puiesteed. Juba seal tornmajade juures reastub üks mersu, mille roolis blondiin, väga ohtlikult ja lähedalt minu ette. Ehmun. Pidurdan. Edasi näen, kuidas ta terve tee teeb koguaeg samasuguseid ettekeeramisi - muudkui nõelub. Tulemus: Delta maja juures (ehk ca 10 km hiljem) seisame sama autoga kõrvuti foori taga. Kui palju ta siis nüüd võitis sellise sõdiustiiliga?

Ei mõista jalgrattureid, kes sõidavad linnas mööda sõiduteed, eriti tipptunni ajal. Selleks, et temast mööda saada, pean reastuma poolenisti teise ritta. Saan temast mööda. Jõuan foori taha, rattur jõuab mulle seal järele. Startides pean jälle hakkama temast mööduma, reastudes selleks vahepeal kõrvalritta, aga ka seal on ju katkematu autoderivi - pean jälgima ja valima momenti, millal see liigutus teha. Ja nii mitmeid kilomeetreid järjest.
Mis sa hädaldad. Jalgrattur on ka inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 21:34
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 21:31
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 21:14 Millist seadust ta siis rikub?
Liiklusseadust. Mis käsib sõita piirkiirusega, mitte 50 alas 60ga. Oled ehk ikka kuulnud? Numbreid tunned? Nägemine korras?
Ta väidab et sõidab õige kiirusega õiges alas ja sa väidad et see on vale? Mis on siis vale, seda sa selgitada ei oska? Peaks 50ne alas teisest mööda sõitma?
Loe korralikumalt! Ta kirjutas, et ta sõidab 50ne alas 60ga. Ja see on liiklusrikkumine. See, et keegi juhmakas sõidab temast veel kiiremini, ei puutu üldse asjasse.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 11:45
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 11:42 Jälestan liiklejaid, kes ei suuda pikivahet hoida. No, mida sulle annab see, et sa esimesel koguaeg p..ses sõidad? Jõuad kiiremini kohale? Kord on mulle selline tegelane tagant sisse sõitnud, sest ma jäin ülekäiguraja ees seisma ja lasin jalakäijad üle tee.

On, aga tehku oma trenni kuskil mujal, mitte Tallinnas, tipptunni ajal, ühel enim koormatud tänaval.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 11:53
Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 11:45

On, aga tehku oma trenni kuskil mujal, mitte Tallinnas, tipptunni ajal, ühel enim koormatud tänaval.
Mis kuradi trenni? Kas sa teed autoga trenni??
Jalgratas on väga hea liiklusvahend ja tal on sama õigus liikuda kui sinu kuradi plekk-kuudil. Muide, jalgrattast möödumisel tuleb jätta 1,5 meetrit vahet.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:09
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:02
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 22:00 Minul on aastaid tagasi ikka päris nagu liiklusraevu olnud, mitte niisama, mis närvi ajab.

Viisin vanaema autoga poodi. Oli talv, nii umbes -15 väljas ja mina jäin autosse seniks, kui vanaema kiirelt poes ära käib. Parkisin ära, auto mootori jätsin tööle, kuna esiteks oli külm ja alles hiljuti oli ka akuga probleem, seega ei julgenud autot välja suretada. 5 min olin olnud parklas, kui üks vanahärra rebis vihaga mu juhiukse lahti ja kukkus sõimama, et töötava mootoriga just SIIN seista ei tohi. See juhtus mitu aastat tagasi, vahtisin siis hirmunult oma vasikasilmadega härrale otsa, sõnu suust välja ei saanud ja siis lõi ta pauguga mu auto ukse kinni, nii, et mu käsi jäi peaaegu ukse vahele.

Peale seda juhtumit kasutan alati ukse lukustust. Olgu see siis töötav auto või seisev, kui ise sees istun.
Äkki seal oli märk mis keelas parkival autol automootori töötamise?
Kohe kindlasti ei olnud. Tavaline külapoe parkla.
Ja isegi kui oleks olnud, siis ei anna see õigust teise auto ust niimodi lahti rebida ja kinni virutada. Akna peale koputamisest oleks piisanud.
Oma viga jah, et lukustust peale ei pannud aga ma ei oleks arvanud, et võõras niimoodi käituda võib.
Nüüd olen targem ja tean. Hoian alati ust lukus.
Selle asemel, et edaspidi alati uks lukus hoida - kartes korralekutsujaid, võiksid tõesti autol aku ära vahetada ja lõpetada harjumus töötava mootoriga seista. Mul on kunagi kortermaja ees üks selline tegelane otse akna all (elan I korrusel) mootorit käianud mitukümmend minutit. Seaduse järgi tohib töötava mootoriga olla õue alal või poe parklas - täpselt ei mäleta kas 3 või 5 minutit.
Külaline

?
Külaline

Ei, papikese käitumine ei ole õige. Aga sinu käitumine samuti mitte. Miks sa ometi pöörad iseenda valelt käitumiselt fookuse papi käitumisele?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2024 10:24
Jaurad ja jaurad. Ega see vanaema kedagi ei häiri, vaid et istud ja ootad töötava mootoriga. Põhjenduseks see, et aku ei lähe äkki käima või et külm hakkab. Läinud siis kaasa vanaemaga, kui külm on ja mittetöötava akuga ei tohi ringi sõita.
Pole see, kellele vastad, aga jaurad ikka sina. Liiklusseadus keelab töötava mootoriga parkida üle 2 minuti vaid õuealal ja elumajadele lähemal kui 10 meetrit. Mujal pole keelatud, kui territooriumi valdaja pole ise märkidega reguleerinud.
Täitsa loomulik, et talvel külmaga autos oodates mootor töötab. Meil näiteks ootab vanaema lastega autos ja ise käin poes, miks nad külmetama peaksid?
Ükski papi ei tule oma seadust tegema ega uksi lõhkuma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 7 külalist