Liiklusraev

vana hea klassika
Külaline

Liiklusraev

Postitus Postitas Külaline »

Ajendatult "Kupli all" saatest, millised olukorrad teid närvi ajavad?
Ma muidugi ei mõtle päris seda esiklaaside purukspeksmist kurikaga, nagu osades viedotes on.

Saates on välja toodud adhd/ath.
Minul seda ei ole. Aga mind ajab närvi see, kui pöördel enne piiiiikalt pidurdatakse ja alles poole keeramise pealt märgatakse suunatuli sisse panna. Teine asi on see, kui julmalt trügitakse vahele, nii et peaaegu lausa sõidetakse külg/nurk maha. No ei päästa need kaks sekundit sind rohkem edasi.
Ja kolmandaks. Ma jään seisma, annan teed jalakäijale ja ta lihtsalt ei suvatse üle minna!!! Vot see on minu jaoks kõige hullem 😬
Chop-Chop
Kontakt:

Postitus Postitas Chop-Chop »

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 13:00 Ajendatult "Kupli all" saatest, millised olukorrad teid närvi ajavad?
Ma muidugi ei mõtle päris seda esiklaaside purukspeksmist kurikaga, nagu osades viedotes on.

Saates on välja toodud adhd/ath.
Minul seda ei ole. Aga mind ajab närvi see, kui pöördel enne piiiiikalt pidurdatakse ja alles poole keeramise pealt märgatakse suunatuli sisse panna. Teine asi on see, kui julmalt trügitakse vahele, nii et peaaegu lausa sõidetakse külg/nurk maha. No ei päästa need kaks sekundit sind rohkem edasi.
Ja kolmandaks. Ma jään seisma, annan teed jalakäijale ja ta lihtsalt ei suvatse üle minna!!! Vot see on minu jaoks kõige hullem 😬
Mind ei aja mitte miski närvi.
Meid on mitme rongi peale, nagu soomlased ütlevad.
Ükskord oli küll selline juhtum, et oleksin surma saanud. Lõuna Eestis kuskil maanteel sõitsin, kiirus saja ümber ja tee käis üles-alla, mäest alla tulles nägin et kõrvalteelt keerab välja auto ja ekstra aeglaselt, ettevaatlikult ronib, vastu tuleb rekka. Läbi häda sain pidama, välja keeranud auto seisab ka teeääres. See hetk käis küll läbi mõte lõuksi sõita.
Ok, astusin ligi, roolis noor naisterahvas, käed värisevad ja nägu kaame. Ütles et lihtsalt paanika tuli peale. Nojah, lohutasin nagu oskasin ja lubas edaspidi kiirust panna sellises kohas. Eks kõik on kunagi olnud algajad.
Külaline

Sõidan palju ja aastakümneid. Üldiselt elan igasugused vigurdajad rahulikult üle. Aga sügavalt ja pettunult ohkama panevad osad asjad küll.
Näiteks
Suurel kiirusel ootamatult teele ette keeranud tõuksid- jalgrattad. Iga kord käib jõnks südamest läbi, krt, ega mina ju viga saa, aga tema isegi ei vaata, kas on ohutu teele söösta.
Lühikese (3 sek roheline) fooritsülkiga pöörangutel munejad. Nende ristmike läbilaskvus sõltubki kollasega pöörajate arvust, sest rohelisega otsivad paljud alles pedaale. Eriti palju pedaale tundub eessõitjatel olevat, kui mul parasjagu kiire on.
Ühe korra vilkuvad foorid. Üks kord roheline vilgub ja juba kollane ees. Võin seal ka 20 km/h sõita, ikka leian end kollasega ülekäigurajalt. Näiteks Tehnika tn ülekäigurada enne Pärnu mnt alt läbi sõitmist. Kunagi oli nõue, et foor peab vilkuma 3 sekundit, et juht jõuaks reageerida, seda vist enam pole?
Asulavälisel teel teisel rajal kulgejad, kes ei soorita möödasõitu.
Asulavälisel teel pikivahe mittehoidmine ja kiirusega jõnksutamine 80,90,100,90,100,80 jne. Otsusta ära juba, millise kiirusega sa sõidad. Isegi vanematel mudelitel on püsikiirusehoidjad, miks ei kasuta?
Ja sina, kes sa sõidad spidoka järgi 90 km/h, su tegelik kiirus on 84 km/h ja sul pole mingit vajadust kiiruskaamera ees pidurdada.
Nahaalsed vaheletrügijad tipptundidel.
Viimasel ajal ajab ärritab täiesti peapeale pööratud arulage liikluskorraldus Tallinnas.
Külaline

Mind ajavad ka vihale jalgratturid,kes enne ei vaata midagi, aga kui see ohtlik olukord on ära olnud, siis otsivad küll pilkkontakti koos keskmise sõrme näitamisega.
Külaline

Närvi ajavad autojuhid, kes kõnniteel, halajasaladel sõidavad, pargivad ja “teenindavad”. Elektritõuksid on jàllegi kõige ettearvamatum seltskond liikluses.
Külaline

Autojuhid, kes jõhkralt reegleid rikuvad ja ohtlikke olukordi põhjustavad.

Peateele ettesõit nii, et teised peavad piduri põhja panema, eriti maanteel, kus kiirused suured
Maakad, kes ei lase mõistlikult vahele reastuda, eriti suurte kiiruste juures, sest ego on suur ja on vaja teistel p....es rippuda (pikivahe)
Kihutamine 30 km/h alas
Kiirteel, maanteel kiirusel 150 teistele sappa sõitmine ja pikivahe mittehoidmine
Jalakäijatele teed mitte andmine, kuna telo on tähtsam kui liikluse jälgimine
Jne.

Karistused kõigil eelnimetatud juhtudel peaksid olema palju, palju rangemad, ja juba ohu põhjustamise korral, mitte alles siis, kui juba 5 laipa taga. Kõik need olukorrad toovad varem või hiljem kaasa õnnetuse, hea, kui mitte tõsise.

Juhtimiskogemust 25 a.
Külaline

Eemine nädal näiteks. Sõitsin kohas, kus võiks tee väljanägemise järgi eeldada, et asula on juba lõppenud, tegelikult lõppeb asula alles pärast kurvi ja on 50 ala. Enne kurvi üks sõidab minust demonstratiivselt mööda ja siis 90 alas jääb 80-ga ette tuterdama. Kurviline tee ja möödasõitu ka temast omakorda teha ei saanud. No ajas närvi küll.
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 16:16 Autojuhid, kes jõhkralt reegleid rikuvad ja ohtlikke olukordi põhjustavad.

Peateele ettesõit nii, et teised peavad piduri põhja panema, eriti maanteel, kus kiirused suured
Maakad, kes ei lase mõistlikult vahele reastuda, eriti suurte kiiruste juures, sest ego on suur ja on vaja teistel p....es rippuda (pikivahe)
Kihutamine 30 km/h alas
Kiirteel, maanteel kiirusel 150 teistele sappa sõitmine ja pikivahe mittehoidmine
Jne.

Karistused kõigil eelnimetatud juhtudel peaksid olema palju, palju rangemad, ja juba ohu põhjustamise korral, mitte alles siis, kui juba 5 laipa taga. Kõik need olukorrad toovad varem või hiljem kaasa õnnetuse, hea, kui mitte tõsise.

Juhtimiskogemust 25 a.
Kus maanteel muidu 150 ga sõita võib?
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 04 Okt 2024 16:51
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 16:16 Autojuhid, kes jõhkralt reegleid rikuvad ja ohtlikke olukordi põhjustavad.

Kihutamine 30 km/h alas
Jne.

Juhtimiskogemust 25 a.
Eesti ei ole kogu maailm.
Külaline

Mind ei aja miski närvi ja ei mõista inimesi, keda ajab.
Külaline

Mind ajavad närvi küll mõningad asjad: inimene ei näita suunda, kui ära pöörab, teised peavad ootama, et teda läbi lasta, aga tegelikult ta keerab üldse ära ja oodatakse ilmaasjata. Siis need, kes teevad vasakpööret nii, et ninaga teeb suure kaare läbi kõrvalrea. Ükspäev just jubedalt ehmatasin sinna Kopli poole sõites. Seal on ärapöörajatele väga väike ruum jäetud, mõni siis paikeb osaliselt vastassuunavööndis, osa natuke teises reas. Ja kui ta siis niimoodi pöörab, et teeb ninaga suure kaare, siis tuleb ju teisele täiesti otsa. Ma ehmatan, et hakkab minu ritta tulema, aga ta lihtsalt pöörab niimoodi. Siis sellised ajavad närvi, et ootad valgusfoori taga ja siis hakkad sõitma, aga mõni teisest reast otsustas sulle ette pöörata sealt rivist, kes teises reas valgusfoori taga ootavad, mõni ei näita suunda ka siis. Ja väga ootamatult hüppavad niimoodi ette. Siis ajavad närvi need, kes pööravad peateele ette, üldse ei huvita. Vana-Rannamõisa teel on neid massiliselt igal hommikul. Siis ajavad närvi need, kes keeravad ära keelatud kohas ja panevad siis liikluse kinni. Aga teiselt poolt siis arvaks, et võiks ta lasta ära pöörata, kui ta seal juba jalus seisab, sest siis saaks vähemalt edasi sõita. Siis ajab närvi, et meil ei osata sõita sik-sak meetodil. Inimesed tahavad välja sõita, aga ei lasta. Kui mina siis lasen, siis tuleb terve joru ja jäängi sinna, mitte nii, et üks laseb ühe ja teine järgmise. Eks neid asju ole veel.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 17:52 Mind ajavad närvi küll mõningad asjad: inimene ei näita suunda, kui ära pöörab, teised peavad ootama, et teda läbi lasta, aga tegelikult ta keerab üldse ära ja oodatakse ilmaasjata. Siis need, kes teevad vasakpööret nii, et ninaga teeb suure kaare läbi kõrvalrea. Ükspäev just jubedalt ehmatasin sinna Kopli poole sõites. Seal on ärapöörajatele väga väike ruum jäetud, mõni siis paikeb osaliselt vastassuunavööndis, osa natuke teises reas. Ja kui ta siis niimoodi pöörab, et teeb ninaga suure kaare, siis tuleb ju teisele täiesti otsa. Ma ehmatan, et hakkab minu ritta tulema, aga ta lihtsalt pöörab niimoodi. Siis sellised ajavad närvi, et ootad valgusfoori taga ja siis hakkad sõitma, aga mõni teisest reast otsustas sulle ette pöörata sealt rivist, kes teises reas valgusfoori taga ootavad, mõni ei näita suunda ka siis. Ja väga ootamatult hüppavad niimoodi ette. Siis ajavad närvi need, kes pööravad peateele ette, üldse ei huvita. Vana-Rannamõisa teel on neid massiliselt igal hommikul. Siis ajavad närvi need, kes keeravad ära keelatud kohas ja panevad siis liikluse kinni. Aga teiselt poolt siis arvaks, et võiks ta lasta ära pöörata, kui ta seal juba jalus seisab, sest siis saaks vähemalt edasi sõita. Siis ajab närvi, et meil ei osata sõita sik-sak meetodil. Inimesed tahavad välja sõita, aga ei lasta. Kui mina siis lasen, siis tuleb terve joru ja jäängi sinna, mitte nii, et üks laseb ühe ja teine järgmise. Eks neid asju ole veel.
Ma lugesin oma eelmist kirjutist ja avastasin, et sõnu keerama ja pöörama on lootusetult valesti kasutatud, aga noh, ehk on siiski arusaadav.
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 04 Okt 2024 16:51

Kihutamine 30 km/h alas
Jne.

Juhtimiskogemust 25 a.
See Nisu pole iialgi Eeestist välja sattunud?
Külaline

Mind ajab närvi, kui linnas 50 alas mööda pikka sirget tänavat sõites, kus on kaks rida ühes suunas ja kus mina sõidan paremas reas ja minu ees on veidi ruumi, hakkab kõrvalt vasakus reas sõitja gaasi lisama, et minust mööda pressida ja minu ette paremasse ritta reastuda. Kuigi on 50 ala ja ma sõidan peaaegu 60-ga. Krt, kui vihale ajab. Te ei taha teada, mida ma siis teen.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 17:52 Mind ajavad närvi küll mõningad asjad: inimene ei näita suunda, kui ära pöörab, teised peavad ootama, et teda läbi lasta, aga tegelikult ta keerab üldse ära ja oodatakse ilmaasjata. Siis need, kes teevad vasakpööret nii, et ninaga teeb suure kaare läbi kõrvalrea. Ükspäev just jubedalt ehmatasin sinna Kopli poole sõites. Seal on ärapöörajatele väga väike ruum jäetud, mõni siis paikeb osaliselt vastassuunavööndis, osa natuke teises reas. Ja kui ta siis niimoodi pöörab, et teeb ninaga suure kaare, siis tuleb ju teisele täiesti otsa. Ma ehmatan, et hakkab minu ritta tulema, aga ta lihtsalt pöörab niimoodi. Siis sellised ajavad närvi, et ootad valgusfoori taga ja siis hakkad sõitma, aga mõni teisest reast otsustas sulle ette pöörata sealt rivist, kes teises reas valgusfoori taga ootavad, mõni ei näita suunda ka siis. Ja väga ootamatult hüppavad niimoodi ette. Siis ajavad närvi need, kes pööravad peateele ette, üldse ei huvita. Vana-Rannamõisa teel on neid massiliselt igal hommikul. Siis ajavad närvi need, kes keeravad ära keelatud kohas ja panevad siis liikluse kinni. Aga teiselt poolt siis arvaks, et võiks ta lasta ära pöörata, kui ta seal juba jalus seisab, sest siis saaks vähemalt edasi sõita. Siis ajab närvi, et meil ei osata sõita sik-sak meetodil. Inimesed tahavad välja sõita, aga ei lasta. Kui mina siis lasen, siis tuleb terve joru ja jäängi sinna, mitte nii, et üks laseb ühe ja teine järgmise. Eks neid asju ole veel.
Seda sik-sak meetodit vist Eestis ei harrastatagi, või ei teata. Mina ka kusjuures ei teadbud seda. Tutvusin sellega alles ühes teises euroopa riigis. Seal siis koguaeg järjekorras( kui kui näiteks üks rida ära lõppeb) üle ühe lastakse viisakalt vahele.
Külaline

Jalakäijane ajavad mind kõige rohkem närvi need autojuhid ,kes vajutavad gaasi juba siis, kui ma pole veel teeületust lõpetanudki. Olen liikumispuudega- enamasti küll ilma karguta, aga ikkagi nähtavalt kehva kõnnakuga..ja siis need tolvanid annavad gaasi ,kui ma võin veel täitsa vabalt ehmudes hoopis auto ette kukkuda jalgupidi.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:26 Mind ajab närvi, kui linnas 50 alas mööda pikka sirget tänavat sõites, kus on kaks rida ühes suunas ja kus mina sõidan paremas reas ja minu ees on veidi ruumi, hakkab kõrvalt vasakus reas sõitja gaasi lisama, et minust mööda pressida ja minu ette paremasse ritta reastuda. Kuigi on 50 ala ja ma sõidan peaaegu 60-ga. Krt, kui vihale ajab. Te ei taha teada, mida ma siis teen.
Vähendad kiirust seadusega ettenähtud kiiruseni ja lased teisel reastuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:28
Seda sik-sak meetodit vist Eestis ei harrastatagi, või ei teata. Mina ka kusjuures ei teadbud seda. Tutvusin sellega alles ühes teises euroopa riigis. Seal siis koguaeg järjekorras( kui kui näiteks üks rida ära lõppeb) üle ühe lastakse viisakalt vahele.
Ole nüüd, see üle ühe sõitmine on igal pool normaalne, meil lihtsalt ei kasutata seda, trügitakse igal pool vahele.
Vihale ajab, et teada on, et rida lõppeb aga viimase hetkeni sõidavad seal ja siis topivad end peaaegu vägisi vahele.
Külaline

Karistused liikluskuritegudes on eestis olematud, ega see enne ei muutu kui eesti võta soome suuna. Kui ikka kiiruse ületamise eest peab mõni 100 000 eurot maksma, siis võtab mõtlema. Aga praegu on eestis surmaga lõppenud liiklusõnnetus täiesti karistuseta nagu mingi kaks inimest ära tapnud naine kohtus vastas - eks ma pean selle teadmisega edasi elama. Mingit muud karistust talle ei määratud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:54
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 18:26 Mind ajab närvi, kui linnas 50 alas mööda pikka sirget tänavat sõites, kus on kaks rida ühes suunas ja kus mina sõidan paremas reas ja minu ees on veidi ruumi, hakkab kõrvalt vasakus reas sõitja gaasi lisama, et minust mööda pressida ja minu ette paremasse ritta reastuda. Kuigi on 50 ala ja ma sõidan peaaegu 60-ga. Krt, kui vihale ajab. Te ei taha teada, mida ma siis teen.
Vähendad kiirust seadusega ettenähtud kiiruseni ja lased teisel reastuda.
Vale vastus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu ja 7 külalist