Mida teie arvate nutitelefonide keelustamisest koolis

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 17:22
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 16:52
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 16:47

Tee endale selgeks pealtkuulamise ja pealt kuulmise mõistete sisu.
Lisaks on kohtu luba vaja SALAJA pealtkuulamiseks.
See on pealtkuulamine, kui sa lubad lapsel helistada ainult nii et sina kuulad.
Sõnumisaladus on iga inimese põhiõigus.
Küsi juristidele kui sa mind ei usu.
Ma olen jurist ja ära rohkem kirjuta.
Ja mina olen neitsi Maarja;)))
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 14:38
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 18:16
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 17:02 Minu lapsel on diabeet ja diabeedisensor töötab nutitelefoniga. Tööraadius on paar meetrit. Seega peab tal mobiil koolikotis olema ja töötama. Ka paljud teised meditsiiniseadmed töötavad tänapäeval nutitelefoniga. Seega olen totaalse ärakeelamise vastu.

Loomulikult peab lastele õpetama, et nina nutikas ei tohi olla. Kui keeldu eirab, saab märkuse.
No kuule, kuidas saab üldse nii mõelda, et tuleb täiesti paindumatu kivisse raiutud reegel. Loomulikult, kui see on põhjendatud ja suisa eluliselt vajalik ja vanemaga asjad räägitud, siis tehakse erandeid.
Jah, tead, elu näitab et niisuguseid paindumatuid kivisse raiutud reegleid on meie seadus kahjuks tuubil täis. Ka need pöördujad, kellest ajendatuna siingi teema tehti, ei käsitlenud oma pöördumises mitte mingeid erisusi. Vaid lajatasidki täie hooga, et nii on vaja - nutikad koolis keelustada ja kõik! Veelkord näitab see, et kõik seadusemuudatused tuleb ikkagi inimestega eelnevalt läbi arutada. Mida kõrgemal ja kaugemal keegi seadusemuutmise ettepaneku tegija on, seda vähem ta tavalisi inimesi kuulab. Ja tulemuseks on, et diabeedihaige laps ja ta vanemad peavad palvetama, et satuks õpetaja, kes puhtast inimlikkusest lubab mobiili ligi hoida. Aga kui seadus inimlikkust ei toeta ja erisusi kirja ei panda, leidub kindlasti ka neid pedagooge, kes näpuga järge ajavad ja ükskõikselt viskavad: "Kui ei sobi, eks siis jätke oma laps koduõppele!"
Ah ära mine tobedaks. Kui keegi ikka suudab ära põhjendada, et see on eluliselt oluline ja seotud diabeediga, siis ei tule õpetaja seda käest ära sikutama. See on ka sinu diabeediga lapse huvides, et ta oma mobiili akut kooli vahetunnis niisama tilulilu peale ei saa ära kulutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 16:39
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 16:29
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 16:17

Tarapita avita, see pole mingi sidevahendi abil edastatud sõnumi saladuse rikkumine, kui kuuled pealt, mida keegi telefoni ütleb.
Loomulikult on. Pealtkuulata tohib ainult kohtu loal.
Sa oled sama inimene, kes ükspäev väitis, et õpin heameelega käib kokku? Ja ei saanud ka EKI abiga aru, et ei käi. Ja nüüd loed mingit paragrahvi ja taas ei saa aru, et sul pole õigus?
Ta on see, kes on oma naise ja ämmaga sugulane. Sellistest suhetest ei saagi kirkamat kriiti tulla.
Külaline

Ei ela Eestis ja siin on elementaarne, et koolis telefoni ei kasutata (selleks on ainult kindel koht, kus vaba tunni ajal saab raamatut lugeda, on wifi ja võib telefoni välja võtta). Keeld kehtib ka nt nutikellade ja -kõrvakate kohta. Kui õpetaja näeb, korjab päevaks öra ja peale mitmendat korda järgnevad sanktsioonid. Lapsed harjuvad ära. Parem on ka veel see, et on õuevahetunnid, kuskil koridorinurgas ei kükitata, vaid liigutakse ringi. Meditsiiniseadmed vajavad tõenäoliselt eriluba ja ei käi tavalise telefoni alla (klausel arvatavasti sama- ilma hödaolukorrata kotist välja ei võeta).
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 18:41 Ei ela Eestis ja siin on elementaarne, et koolis telefoni ei kasutata (selleks on ainult kindel koht, kus vaba tunni ajal saab raamatut lugeda, on wifi ja võib telefoni välja võtta). Keeld kehtib ka nt nutikellade ja -kõrvakate kohta. Kui õpetaja näeb, korjab päevaks öra ja peale mitmendat korda järgnevad sanktsioonid. Lapsed harjuvad ära. Parem on ka veel see, et on õuevahetunnid, kuskil koridorinurgas ei kükitata, vaid liigutakse ringi. Meditsiiniseadmed vajavad tõenäoliselt eriluba ja ei käi tavalise telefoni alla (klausel arvatavasti sama- ilma hödaolukorrata kotist välja ei võeta).
Jah, igalpool peale Eesti on see "elementaarne";)))
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 18:41 Ei ela Eestis ja siin on elementaarne, et koolis telefoni ei kasutata (selleks on ainult kindel koht, kus vaba tunni ajal saab raamatut lugeda, on wifi ja võib telefoni välja võtta). Keeld kehtib ka nt nutikellade ja -kõrvakate kohta. Kui õpetaja näeb, korjab päevaks öra ja peale mitmendat korda järgnevad sanktsioonid. Lapsed harjuvad ära. Parem on ka veel see, et on õuevahetunnid, kuskil koridorinurgas ei kükitata, vaid liigutakse ringi. Meditsiiniseadmed vajavad tõenäoliselt eriluba ja ei käi tavalise telefoni alla (klausel arvatavasti sama- ilma hödaolukorrata kotist välja ei võeta).
Mis keeld see selline on?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2024 17:51 See kahe voi lausa kolme telefoni kooli kaasa tassimine hakkab sel juhul olema. Tean kooli, kus algklassiopetaja pani klassi seinale nn telefonitaskud, need taideti hommikul vanemate-vanavanemate igivanade nuppudega telefonidega, aga uued nutikad jaid taskusse edasi. Wcd olid vahetunnis netis surfavaid lapsi tais. Muide mina keelaks ka nutikellad, ma ei tunne end opetajana tunnis turvalisena, kui tean, et iga nutikella omaniku vanem saab suva hetkel lapse kella kaudu tundi pealt kuulsts, seaduse silmis on see keelatud jalitustegevus, aga isegi perekoolis kiitlesid eelmisel aastal mitmed mammad, et teevad seda, nii kooli kui lasteaia puhul
Kust see laps mitu telefoni saab? Miks vanemad need talle ostavad?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 20:22
Külaline kirjutas: 30 Sept 2024 17:51 See kahe voi lausa kolme telefoni kooli kaasa tassimine hakkab sel juhul olema. Tean kooli, kus algklassiopetaja pani klassi seinale nn telefonitaskud, need taideti hommikul vanemate-vanavanemate igivanade nuppudega telefonidega, aga uued nutikad jaid taskusse edasi. Wcd olid vahetunnis netis surfavaid lapsi tais. Muide mina keelaks ka nutikellad, ma ei tunne end opetajana tunnis turvalisena, kui tean, et iga nutikella omaniku vanem saab suva hetkel lapse kella kaudu tundi pealt kuulsts, seaduse silmis on see keelatud jalitustegevus, aga isegi perekoolis kiitlesid eelmisel aastal mitmed mammad, et teevad seda, nii kooli kui lasteaia puhul
Kust see laps mitu telefoni saab? Miks vanemad need talle ostavad?
Igal inimesel on mitu telefoni, kui just uue ostes eelmist ära ei viska.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 16:20
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 15:35
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 14:38

Jah, tead, elu näitab et niisuguseid paindumatuid kivisse raiutud reegleid on meie seadus kahjuks tuubil täis. Ka need pöördujad, kellest ajendatuna siingi teema tehti, ei käsitlenud oma pöördumises mitte mingeid erisusi. Vaid lajatasidki täie hooga, et nii on vaja - nutikad koolis keelustada ja kõik! Veelkord näitab see, et kõik seadusemuudatused tuleb ikkagi inimestega eelnevalt läbi arutada. Mida kõrgemal ja kaugemal keegi seadusemuutmise ettepaneku tegija on, seda vähem ta tavalisi inimesi kuulab. Ja tulemuseks on, et diabeedihaige laps ja ta vanemad peavad palvetama, et satuks õpetaja, kes puhtast inimlikkusest lubab mobiili ligi hoida. Aga kui seadus inimlikkust ei toeta ja erisusi kirja ei panda, leidub kindlasti ka neid pedagooge, kes näpuga järge ajavad ja ükskõikselt viskavad: "Kui ei sobi, eks siis jätke oma laps koduõppele!"
See on nii tore, kuidas neid diabeedihaigeid kogu aeg rindele visatakse.
Saab ka ilma telefonita monitoorida.
Mismoodi?
Lihtsalt, kas glükomeetri pealt või pumba pealt. Ja kogu aeg pole mingut mõtet seda veresuhkru väärtust vahtida. Ehk siis saavad hakkama kui vaja. Endal laps olnud ka lasteaias juba diabeediga, kui neid äppe ja online mõõtmist veel olemaski polnud. Saime ilusti hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 20:22 Kust see laps mitu telefoni saab? Miks vanemad need talle ostavad?
Pea igas kodus on vähemalt 1 või mitu vana juustu, mis on seisma jäänud uute telefonide ostmisel...
Külaline

See on õpetajatele hädavajlik, et oleks kindel ja ühtlane kord, millele vastuklähvivaid teimelisi talitsedes viidata saaks. Tunnis kuulatakse õpetajat, mitte ei istuta nutis.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 12:33
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 15:35

See on nii tore, kuidas neid diabeedihaigeid kogu aeg rindele visatakse.
Saab ka ilma telefonita monitoorida.
Mismoodi?
Lihtsalt, kas glükomeetri pealt või pumba pealt. Ja kogu aeg pole mingut mõtet seda veresuhkru väärtust vahtida. Ehk siis saavad hakkama kui vaja. Endal laps olnud ka lasteaias juba diabeediga, kui neid äppe ja online mõõtmist veel olemaski polnud. Saime ilusti hakkama.
Pumpa ei kasuta erinevatel põhjustel kaugeltki mitte kõik diabeetikud, minu laps ka mitte. Ja kui mu laps koolis manuaalse glükomeetriga veresuhkrut mõõtis, siis keelas õpetaja sellise tegevuse ära. Hetkel on mu lapsel koolipäeva pikkus 7-8 tundi, mõni päev kestavad koolitunnid kl 8.00-16.25. Sellist pikka aega ilma veresuhkrut mõõtmata olla ei tohi. Nii et probleem on täitsa olemas. See, kui sinu lapsele on sattunud mõistev ja normaalne õpetaja, ei tähenda, et ka kõigil teistel lastel niipalju vedanud on.

Kuna koolis veresuhkrut näputorkega mõõta ei lubatud ja mobiili kasutada ka ei tohtinud, siis olin sunnitud lahendama probleemi nii, et andsin lapsele kaasa kaks mobiili - ühe karbi sisse panekuks ja teise taskusse. Nii olid kõik osapooled rahul.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 13:53

Mismoodi?
Pumpa ei kasuta erinevatel põhjustel kaugeltki mitte kõik diabeetikud, minu laps ka mitte. Ja kui mu laps koolis manuaalse glükomeetriga veresuhkrut mõõtis, siis keelas õpetaja sellise tegevuse ära. Hetkel on mu lapsel koolipäeva pikkus 7-8 tundi, mõni päev kestavad koolitunnid kl 8.00-16.25. Sellist pikka aega ilma veresuhkrut mõõtmata olla ei tohi. Nii et probleem on täitsa olemas. See, kui sinu lapsele on sattunud mõistev ja normaalne õpetaja, ei tähenda, et ka kõigil teistel lastel niipalju vedanud on.

Kuna koolis veresuhkrut näputorkega mõõta ei lubatud ja mobiili kasutada ka ei tohtinud, siis olin sunnitud lahendama probleemi nii, et andsin lapsele kaasa kaks mobiili - ühe karbi sisse panekuks ja teise taskusse. Nii olid kõik osapooled rahul.
Mõõdetakse vahetunnis, mitte keset tundi.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Kuidas saab nii allaheitlik olla?!
Ühelgi koolil ei ole õigust keelata lapsel omale elutähtsat protseduuri tegemast (veresuhkru mõõtmine, taseme jälgimine), olgu see näputorkega või mobiilist või kuidas iganes! Ja kui vaja (tekib kahtlus, et VS liiga kõrge/madal), siis kasvõi keset tundi! Tõesti tahaks teada, mis koolist on jutt, sest see on täiesti ennekuulmatu. Juba 35 aastat tagasi ei tehtud diabeetikutele mingeid takistusi oma veresuhkrut kontrollida, kui vaja oli, ja ammugi on see tänapäeval absurdne. Kuidas üks vanem sellega niimoodi leppis, on mu jaoks ka müstika.
Külaline

iiR kirjutas: 03 Okt 2024 16:45

Ühelgi koolil ei ole õigust keelata lapsel omale elutähtsat protseduuri tegemast (veresuhkru mõõtmine, taseme jälgimine), olgu see näputorkega või mobiilist või kuidas iganes! Ja kui vaja (tekib kahtlus, et VS liiga kõrge/madal), siis kasvõi keset tundi! Tõesti tahaks teada, mis koolist on jutt, sest see on täiesti ennekuulmatu. Juba 35 aastat tagasi ei tehtud diabeetikutele mingeid takistusi oma veresuhkrut kontrollida, kui vaja oli, ja ammugi on see tänapäeval absurdne. Kuidas üks vanem sellega niimoodi leppis, on mu jaoks ka müstika.
Imestan sama.
Kui seda tol ajal peeti normaalseks, siis nüüd see küll enam absoluutselt normaalne pole.
Seda enam, kui vs VAATAMISEKS peab telefoni vaid kotist välja võtma. Isegi ekraaniöukku ei pea lahti tegema.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 17:13
iiR kirjutas: 03 Okt 2024 16:45

Imestan sama.
Kui seda tol ajal peeti normaalseks, siis nüüd see küll enam absoluutselt normaalne pole.
Seda enam, kui vs VAATAMISEKS peab telefoni vaid kotist välja võtma. Isegi ekraaniöukku ei pea lahti tegema.
Mida siin imestada on? Kui sinu lapsel on normaalne õpetaja, siis on sul väga vedanud. Ja nagu ütlesin, lahendasime selle probleemi ülilihtsalt, andes lapsele kaks mobiili. Mure murtud!
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 14:12

Minu laps tundis keset tundi, kuidas enesetunne kahtlaseks muutub. Palus õpetajalt luba veresuhkrut mõõta. Õpetaja ei lubanud, käskis paigale jääda ja olla "korralikult". Laps siis istus, ei julgenud midagi teha, kuni kaotas teadvuse ja kutsuti kiirabi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 20:58

Minu laps tundis keset tundi, kuidas enesetunne kahtlaseks muutub. Palus õpetajalt luba veresuhkrut mõõta. Õpetaja ei lubanud, käskis paigale jääda ja olla "korralikult". Laps siis istus, ei julgenud midagi teha, kuni kaotas teadvuse ja kutsuti kiirabi.
Pump läks lolliks ja süstis korraga ülisuure annuse?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 21:03
Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 20:58

Pump läks lolliks ja süstis korraga ülisuure annuse?
Ei ole ilmselt üldse pump süüdi. Selline äkiline langus võib tulla väga paljudest asjadest. Kasvõi näiteks hommikul või lausa eelmisel õhtul söödud söögist.

Mul on ka lapsel korra koolis nii paha hakkanud madalast, et oksendas ja kutsuti kiirabi. Teadvust päris, õnneks ei kaotanud. Siis veel pump kasutusel tal ei olnud. Oli süstide peal.
Paljud ei tea ka seda tegelikult, et sensori vs on 10-15 min hilinemisega. Sellepärast on vajalik vahel ka sõrmest üle kontrollida, kui enesetundes on mingi aimdus. Sensor võib juba halva enesetunde ajal veel normaalset näidata ja vot siis 10 min pärast ongi juba ka seal äkki nii madal, et kukutakse lausa kokku. Verest näitab kohest vs.
Ja kõik ei tunne seda madalat enesetundega ära.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Loomulikult on vaja kontrollida, kui laps vähegi tunneb (või isegi ei tunne, aga kardab), et VS jupsib.
Loomulikult peab vanem kooliaasta algul selle KÕIGILE õpetajatele selgeks tegema, et lapsel on luba igal hetkel oma VS kontrollida, kui vajadus tekib, ja vastasel juhul võib ta surra! Missugune õpetaja siis seda keelaks? Mitte ükski.

Ja telefonide koolis keelustamisesse ei puutu see, kui laps vajab seda abivahendina, loomulikult ka mitte kuidagi. See on õiguskantsleri teema, kui kuskil koolis selle peale kobisema peaks hakatama. Vanem/laps kooliaasta alguses igale õpetajale annab teada, et tema vajab telefoni oma tervise jälgimise eesmärgil ja muuks seda ei kasuta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], xqwerty ja 9 külalist