Ebameeldiv intsident tänaval, seotud lemmikloomaga

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 16:05
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 14:42
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 14:36

Päriselt? Keegi peksab sinu juuresolekul imikut, kägistab vanainimest, lõikab kajakal tiibu küljest ja sina lähen tuimalt mööda? Jälk inimene.
Politsei ei soovita ise õigusrikkumise sekkuda.
Aga appi nad ka ei tule. Politsei oma tegematajätmisega soosib kahjuks omakohut.
Soosib ka targutajate peksasaamist.
Külaline

Mina olen väga kodanikualgatuse poolt! Ehk siis, märgates näiteks teemas kirjeldatud intsidenti, tasub sekkuda või vähemalt anda märku, et nii ei tehta. Teemaalgataja käitus väga õigesti. See, kui reageeringust kohe ei tehta väljagi, soovitatakse tegeleda oma asjadega vms, ei tähenda, et teine üldse mõtlema ei hakkaks. Küllap jäi ka tollele neiule sinu reaktsioonist miskit kripeldama ja kui sinusuguseid oma sõna sekka ütlejaid veelgi on, hakkab ehk mõtlema.

Ega politseigi ju ei saa teha eriti muud kui lihtsalt rääkida. Hoiatused, trahvid - ega needki pole võluvits.

Mulle meeldib, kui inimene astub juurde ja suhtleb. Kõige vastikum asi, mida tean, on see, kui mingi tüüp vahib eemalt ja siis tõttab kohe "teatama, kuhu vaja", kaebust tehes valetab ja liialdab ka veel. (Uskumatu, aga ametnikele kaebust tehes on isegi siin arutle-foorumis soovitatud lausa valetada ja liialdada.) Pärast on jama kui palju ja kasutegur vaid üks suur null. See on pealekaebamisühiskond. Mitte aga see, kus kodanik teise kodanikuga vestleb ja teada annab, et ei pea tolle käitumist õigeks.
Külaline

Teema algatajale aitäh, et märkas ja sekkus. Tubli oled! Nii peabki. Sa ei saanud olukorda lahendada, aga sa andsid märku.
Sellele tropile aga, kes siin olukorda õigustada ja provotseerida proovib, halba karmat kuhjaga juurde. Mitte, et sul seda juba praegu vähe seljas poleks, aga tuleb veel ja sul läheb veel halvemini. Mida külvad, seda lõikad.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 16:54 Mina olen väga kodanikualgatuse poolt! Ehk siis, märgates näiteks teemas kirjeldatud intsidenti, tasub sekkuda või vähemalt anda märku, et nii ei tehta. Teemaalgataja käitus väga õigesti. See, kui reageeringust kohe ei tehta väljagi, soovitatakse tegeleda oma asjadega vms, ei tähenda, et teine üldse mõtlema ei hakkaks. Küllap jäi ka tollele neiule sinu reaktsioonist miskit kripeldama ja kui sinusuguseid oma sõna sekka ütlejaid veelgi on, hakkab ehk mõtlema.

Ega politseigi ju ei saa teha eriti muud kui lihtsalt rääkida. Hoiatused, trahvid - ega needki pole võluvits.

Mulle meeldib, kui inimene astub juurde ja suhtleb. Kõige vastikum asi, mida tean, on see, kui mingi tüüp vahib eemalt ja siis tõttab kohe "teatama, kuhu vaja", kaebust tehes valetab ja liialdab ka veel. (Uskumatu, aga ametnikele kaebust tehes on isegi siin arutle-foorumis soovitatud lausa valetada ja liialdada.) Pärast on jama kui palju ja kasutegur vaid üks suur null. See on pealekaebamisühiskond. Mitte aga see, kus kodanik teise kodanikuga vestleb ja teada annab, et ei pea tolle käitumist õigeks.
Nõus aga jällegi siinmainitud Kuuuurija saade näiteks, kus tüüp sai avalikus kohas nuga, kui julges kommenteerima minna, et teine oma naise peale ei karjuks lapse nähes. Antud intsident lõppes surmaga. Sellised juhtumid teevad ikka äärmiselt ettevaatlikuks ja siin võiks olla politseil ka muidugi mõttekoht, et kui teavitatakse, siis TULEB reageerida, sh lemmikloomadega seotud juhtumite puhul. Ise torkima ausaltöeldes ei läheks, kui sellist olukorda pealt näeks, jumal teab mis teisel seal kupli all toimub aga võib järeldada, et kui ta looma väärkohtleb, siis suurt seal ei toimu. Selline võib vabalt ka sulle endale kallale tulla vms. Vb sellisel juhul läheks, kui silmnähtavalt endal jõud üle käiks inimesest konflikti tekkides aga väikese naisterahvana on see tõenäosus väike.
teemaalgataja

Postitus Postitas teemaalgataja »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 11:47 Mis see koerapeksja näoilme sinna puutus? Ise olid sel hetkel puhanud, naeratav ja lahke? Autoaknast tänitamine selliste käitumist kindlasti ei paranda, näidanud siis ette, kuidas korrektne kasvatamine välja näeb, kui see sinu jaoks nii oluline oli.
Olen TA.
Näoilme seetõttu, et ma mõtlesin, et inimesel on hetkel mingi suur mure või probleem. Kuigi see minu arvates ikkagi kellegi löömist ei õigusta, ega? Noh et mingi suur mure oli tal ja seetõttu käitus nõrgema suhtes vägivaldselt.
Mina olin tõesti naeratav ja lahke, kuigi väsinud, töölt tulnud. Ja minu näolime pole ka teemaks, sest ma sõitsin rahulikult ja ei löönud kedagi ega teinud midagi muud paha kellelegi, isegi kui oleksin ka morni näoga olnud.
Ja mida mõtled ettenäitamise all? Lähen autost välja, võtan rihma enda kätte ja tipsin koos koeraga edasi?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 21:03
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 19:27
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 18:39

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud

Postitus on kustutatud
Miks te risustate teemat?
Külaline

Miks te risustate teemat?
[/quote]

Vabandust, siiralt ka. Ma muud ei oska õigustuseks öelda, et ma sügavalt jälestan selliseid "vaatame, kes on kes" ja loomade väärkohtlejaid. Näis, kas õnnestub temaga homme kohtuda...
Aga püüan rohkem mitte kontekstivälist toota.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 11:28
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 10:55 See on vägagi kaaskodanike asi. Täpselt nii peaks üks normaalne ühiskond toimima, et inimesed märkavad, lähevad vahele ja vajadusel aitavad.
Keegi pole sinu abi palunud.
Jalaga vastu puud löödud väike koer ilmselt tõesti kellegi möödasõitja abi ei palunud, sul on täitsa õigus.
Chop-Chop
Kontakt:

Postitus Postitas Chop-Chop »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 22:29
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 11:28
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 10:55 See on vägagi kaaskodanike asi. Täpselt nii peaks üks normaalne ühiskond toimima, et inimesed märkavad, lähevad vahele ja vajadusel aitavad.
Keegi pole sinu abi palunud.
Jalaga vastu puud löödud väike koer ilmselt tõesti kellegi möödasõitja abi ei palunud, sul on täitsa õigus.
Aiaiai, täna löödi surnuks 322 lehma. Neid ei aita keegi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist