Sa said valesti aru. Sa pead küsima emalt miks ta sind sünnitas, mida tema sinus näha soovis. Siis saad vastuse oma hirmule. Mis su emal siis ära rebenes? Mis sinu unistused elus on, ega ometi arutle foorumis elada?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:53Tahtis lapsi ja võimalikud kõrvalmõjud ei morjendanud teda? Ema sai ka jah rebendid sünnitusel. Kuidas minu EMA otsus minu otsusega seotud on? Kui mu ema leppis sünnituse valuga, rebenditega ja venitusarmidega, peaksin ka minagi leppima? Väga tänulik sellistele hirmudele, kui neid ei oleks, oleksin teadmatusest ema ja oma unistustele vee peale tõmmanudKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 14:20Mine küsi emalt, miks ta aborti ei teinud, siis saad äkki vastuse oma probleemile? Kui ema oleks aborti teinud, siis oleks sul ju õigus, kui ei oleks, siis peaksid oma hirme mõnele arstile rääkima, ehk aitaks sind? Foorumis sellist rumalust kirjutada on tobe.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 14:14
Armastust on. Kogu maailma armastus ja hoolimine ei paneks mind oma tervist rikkuma tittede pärast. Võimas armastus, laps rikub tervise
Kas suhtute eelarvamusega inimestesse kellel pole lapsi?
-
Külaline
-
Külaline
Soovis last, tollel ajal said kõik noorelt lapsedKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:59Sa said valesti aru. Sa pead küsima emalt miks ta sind sünnitas, mida tema sinus näha soovis. Siis saad vastuse oma hirmule. Mis su emal siis ära rebenes? Mis sinu unistused elus on, ega ometi arutle foorumis elada?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:53Tahtis lapsi ja võimalikud kõrvalmõjud ei morjendanud teda? Ema sai ka jah rebendid sünnitusel. Kuidas minu EMA otsus minu otsusega seotud on? Kui mu ema leppis sünnituse valuga, rebenditega ja venitusarmidega, peaksin ka minagi leppima? Väga tänulik sellistele hirmudele, kui neid ei oleks, oleksin teadmatusest ema ja oma unistustele vee peale tõmmanudKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 14:20
Mine küsi emalt, miks ta aborti ei teinud, siis saad äkki vastuse oma probleemile? Kui ema oleks aborti teinud, siis oleks sul ju õigus, kui ei oleks, siis peaksid oma hirme mõnele arstile rääkima, ehk aitaks sind? Foorumis sellist rumalust kirjutada on tobe.
Ühiskonna suundumus oli teine, ei mõeldud miks ja kuidas see oli asjade loomulik käik. Sünnitus oli tal valus, rebendid tulid, rinnapõletik. Miks ma peaksin valima sellise kogemuse oma ellu kui alternatiiv on palju eaha, vabadust, oluliselt vähem riske. Lapse saamine, ei kujuta ette vabatahtlikult tahtmist
-
Külaline
Rahu, rahu. Sa ei peagi. Chill..Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 16:03Soovis last, tollel ajal said kõik noorelt lapsedKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:59Sa said valesti aru. Sa pead küsima emalt miks ta sind sünnitas, mida tema sinus näha soovis. Siis saad vastuse oma hirmule. Mis su emal siis ära rebenes? Mis sinu unistused elus on, ega ometi arutle foorumis elada?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:53
Tahtis lapsi ja võimalikud kõrvalmõjud ei morjendanud teda? Ema sai ka jah rebendid sünnitusel. Kuidas minu EMA otsus minu otsusega seotud on? Kui mu ema leppis sünnituse valuga, rebenditega ja venitusarmidega, peaksin ka minagi leppima? Väga tänulik sellistele hirmudele, kui neid ei oleks, oleksin teadmatusest ema ja oma unistustele vee peale tõmmanud
Ühiskonna suundumus oli teine, ei mõeldud miks ja kuidas see oli asjade loomulik käik. Sünnitus oli tal valus, rebendid tulid, rinnapõletik. Miks ma peaksin valima sellise kogemuse oma ellu kui alternatiiv on palju eaha, vabadust, oluliselt vähem riske. Lapse saamine, ei kujuta ette vabatahtlikult tahtmist
-
Külaline
Ma olen sinuga päri, sa ei peaks lapsi kunagi saama, sest laps pole ese ega asi vaid inimolend. Sa ei ole vaimselt täiskasvanuks saanud ja last sa saada ei tohiks, sest sa oleksid lapsele ohtlik. Kui sa nüüd ühegi mehega ei seksi, siis sa rasedaks jääda ei saa. Nii noorelt sind steriliseerima ei võeta.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 16:03Soovis last, tollel ajal said kõik noorelt lapsedKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:59Sa said valesti aru. Sa pead küsima emalt miks ta sind sünnitas, mida tema sinus näha soovis. Siis saad vastuse oma hirmule. Mis su emal siis ära rebenes? Mis sinu unistused elus on, ega ometi arutle foorumis elada?Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:53
Tahtis lapsi ja võimalikud kõrvalmõjud ei morjendanud teda? Ema sai ka jah rebendid sünnitusel. Kuidas minu EMA otsus minu otsusega seotud on? Kui mu ema leppis sünnituse valuga, rebenditega ja venitusarmidega, peaksin ka minagi leppima? Väga tänulik sellistele hirmudele, kui neid ei oleks, oleksin teadmatusest ema ja oma unistustele vee peale tõmmanud
-
Külaline
Tung järglasi saada on bioloogiline ja imetajatele looduse poolt kaasa antud. Kellel seda pole, on teatud mõttes teistsugune ja eks seda on inimestel keeruline mõista või sellest aru saada. Sest ega iseenda tungist lapsi saada ju ka väga ratsionaalselt aru saada ei ole võimalik. Intelligentne inimene muidugi annab endale aru, et ka neid inimesi, kelle valikuid ta ei mõista, tuleb aktsepteerida.
-
Külaline
Tung võib ju olla, aga ega kõik ei pea tungi järgima. See meid loomadest eristabki, et kui tekib tung, siis ei karga kohe kellelgi otsa. Inimene enne mõtleb, siis tegutseb. Inimühiskonnas on laste saamine siiski ratsionaalne otsus, mitte tungist tulenev.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 16:41 Tung järglasi saada on bioloogiline ja imetajatele looduse poolt kaasa antud. Kellel seda pole, on teatud mõttes teistsugune ja eks seda on inimestel keeruline mõista või sellest aru saada. Sest ega iseenda tungist lapsi saada ju ka väga ratsionaalselt aru saada ei ole võimalik. Intelligentne inimene muidugi annab endale aru, et ka neid inimesi, kelle valikuid ta ei mõista, tuleb aktsepteerida.
-
Külaline
Tahad, ma panen teisti? Tung järglasi saada, tung paljuneda-st et iga mees võiks lõputukt vägistada, sest tal on bioloogiline tung paljuneda.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 16:41 Tung järglasi saada on bioloogiline ja imetajatele looduse poolt kaasa antud. Kellel seda pole, on teatud mõttes teistsugune ja eks seda on inimestel keeruline mõista või sellest aru saada. Sest ega iseenda tungist lapsi saada ju ka väga ratsionaalselt aru saada ei ole võimalik. Intelligentne inimene muidugi annab endale aru, et ka neid inimesi, kelle valikuid ta ei mõista, tuleb aktsepteerida.
Ja kel.pole tungi vägistada, on teistsugune...
-
Külaline
Sul on elus üks suur asi õppimata jäänud- oskus õigel ajal vait jääda. Sinu "analoogid" lähevad järjest haigemaks. Palun, ürita säilitada vähegi ratsionaalset arutlusvõimet sulle NII valusa teema puhul!Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 17:33
Tahad, ma panen teisti? Tung järglasi saada, tung paljuneda-st et iga mees võiks lõputukt vägistada, sest tal on bioloogiline tung paljuneda.
-
Külaline
Täielikult ajuvaba jutt. Sünnituspõrgut läbi teha ei taha = oleksid päriselt eksisteerivale lapsele ohtlik. Kasva suureksKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 16:32Ma olen sinuga päri, sa ei peaks lapsi kunagi saama, sest laps pole ese ega asi vaid inimolend. Sa ei ole vaimselt täiskasvanuks saanud ja last sa saada ei tohiks, sest sa oleksid lapsele ohtlik. Kui sa nüüd ühegi mehega ei seksi, siis sa rasedaks jääda ei saa. Nii noorelt sind steriliseerima ei võeta.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 16:03Soovis last, tollel ajal said kõik noorelt lapsedKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 15:59
Sa said valesti aru. Sa pead küsima emalt miks ta sind sünnitas, mida tema sinus näha soovis. Siis saad vastuse oma hirmule. Mis su emal siis ära rebenes? Mis sinu unistused elus on, ega ometi arutle foorumis elada?
-
Külaline
Kaks eri kirjutajat. Analoog on pädev. Kui sa tahad elada nagu loodus sättis siis nii ongi. Loodus on karmKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 20:44Sul on elus üks suur asi õppimata jäänud- oskus õigel ajal vait jääda. Sinu "analoogid" lähevad järjest haigemaks. Palun, ürita säilitada vähegi ratsionaalset arutlusvõimet sulle NII valusa teema puhul!Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 17:33
Tahad, ma panen teisti? Tung järglasi saada, tung paljuneda-st et iga mees võiks lõputukt vägistada, sest tal on bioloogiline tung paljuneda.
-
Külaline
Mina olen täiesti teine inimene. Mina toon välja lihtsalt asjaolu, et tungidega pole vaja mitte midagi õigustada, see läheb kohe rappa. See lõpebki sellega, et naised seotakse tuppa kinni ja neid sundpaljundatakse nii kaua, kui nende fertiilne iga kestab. Siis lastakse maha.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 20:44Sul on elus üks suur asi õppimata jäänud- oskus õigel ajal vait jääda. Sinu "analoogid" lähevad järjest haigemaks. Palun, ürita säilitada vähegi ratsionaalset arutlusvõimet sulle NII valusa teema puhul!Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 17:33
Eile üks standupper ütles, et tegelikult peaks abort olema by default. Kui sa ei suuda tõendada, et oled võimeline lapsi kasvatama ega lähe ise peast soodaks, siis ei sünnita.
-
Külaline
Sa ei saanud aru. Tung on see, mis naist üldse laste saamist kaaluma paneb. Sest see ei ole poest saia ostmine. See on ligi aasta otsa oma kehas teise inimese valmis kasvatamine, tundide kaupa valudes piinlemine, oma keha teadlik rikkumine, mitu aastat omaenda mina tahaplaanile seadmine + vähemalt 18 aastat vastutust. Kui väga ratsionaalselt mõelda, siis kes üldse tahaks vabatahtlikult midagi sellist läbi teha? Kui suudaks ratsionaalselt mõelda, siis ilmselt mitte keegi. Ainult see seletamatu sisemine vajadus on see, mis paneb selle kõigega nõustuma.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 17:05 Inimühiskonnas on laste saamine siiski ratsionaalne otsus, mitte tungist tulenev.
-
Külaline
See sisemine vajadus on kas mehe sidumise võimalus või et oleks keegi, kes sind armastaks.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 21:40Sa ei saanud aru. Tung on see, mis naist üldse laste saamist kaaluma paneb. Sest see ei ole poest saia ostmine. See on ligi aasta otsa oma kehas teise inimese valmis kasvatamine, tundide kaupa valudes piinlemine, oma keha teadlik rikkumine, mitu aastat omaenda mina tahaplaanile seadmine + vähemalt 18 aastat vastutust. Kui väga ratsionaalselt mõelda, siis kes üldse tahaks vabatahtlikult midagi sellist läbi teha? Kui suudaks ratsionaalselt mõelda, siis ilmselt mitte keegi. Ainult see seletamatu sisemine vajadus on see, mis paneb selle kõigega nõustuma.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 17:05 Inimühiskonnas on laste saamine siiski ratsionaalne otsus, mitte tungist tulenev.
-
Külaline
Armastan oma lapsi ja nemad armastavad mind. Ühtegi venitusarmi ei ole, rasedused murevabad. Sünnitus on hetk vaid. Põie pidamise probleemid kaasnevad menopausiga niiehknii. Mul ei olnud sünnitustega seoses ehk nooremana.
Üldse ei mõista, miks nii palju välimusele keskendutakse. Ei taha sünnitada, siis ei taha. Aga kas siis oleksite nõus näiteks adopteerima?
Minu tutvusringkonnas on üks lastetu naine. Ta on veidi isekas ja lapsik, võibolla isegi naiivne. Miks ta lapsi saanud ei ole, ei oska öelda, mees on olemas. Minu kogemuse järgi lastetutel inimestel on vähem enda vajaduste tahaplaanile seadmise oskust - sest just seda nõuavad beebi esimesed aastad. Kes siin rääkis aastakümneteks vabaduse kaotamiseks, eks proovi pubeka järel käia, saadab su kohe pikalt
See oli nali muide 
Mingit ratsionaalset põhjust laste saamiseks ei ole, aga armastus ei olegi ratsionaalne. See on tunne.
Üldse ei mõista, miks nii palju välimusele keskendutakse. Ei taha sünnitada, siis ei taha. Aga kas siis oleksite nõus näiteks adopteerima?
Minu tutvusringkonnas on üks lastetu naine. Ta on veidi isekas ja lapsik, võibolla isegi naiivne. Miks ta lapsi saanud ei ole, ei oska öelda, mees on olemas. Minu kogemuse järgi lastetutel inimestel on vähem enda vajaduste tahaplaanile seadmise oskust - sest just seda nõuavad beebi esimesed aastad. Kes siin rääkis aastakümneteks vabaduse kaotamiseks, eks proovi pubeka järel käia, saadab su kohe pikalt
Mingit ratsionaalset põhjust laste saamiseks ei ole, aga armastus ei olegi ratsionaalne. See on tunne.
-
Külaline
Nii kena kirjeldus. Mul täpselt samad mõtted. Ainult see, et isegi sünnitus mu jaoks oli.. noh, ütleme, et mul on olnud pohmelle, mis on kõvasti hullemad kui sünnitus.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 23:10 Armastan oma lapsi ja nemad armastavad mind. Ühtegi venitusarmi ei ole, rasedused murevabad. Sünnitus on hetk vaid. Põie pidamise probleemid kaasnevad menopausiga niiehknii. Mul ei olnud sünnitustega seoses ehk nooremana.
Minu tutvusringkonnas on üks lastetu naine. Ta on veidi isekas ja lapsik, võibolla isegi naiivne. Miks ta lapsi saanud ei ole, ei oska öelda, mees on olemas. Minu kogemuse järgi lastetutel inimestel on vähem enda vajaduste tahaplaanile seadmise oskust - sest just seda nõuavad beebi esimesed aastad. Kes siin rääkis aastakümneteks vabaduse kaotamiseks, eks proovi pubeka järel käia, saadab su kohe pikaltSee oli nali muide
-
Külaline
Sa ei saa ise aru ja räägid iseendale vastu. Väidad, et tung on looduslik ja bioloogiline, aga eitad mingil põhjusel lastetutel sellise tungi olemasolu. Ka lastetud on looduslikud ja bioloogilised olendid, seega on veel miski, mis lapsesaamist mõjutab ja see on mõistus. Olen näinud naisi, kes tungile tuginedes on lapsed saanud. Ma saan aru, millest sa räägid, aga enamik naisi sellised olla ei soovi.Külaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 21:40 Sa ei saanud aru.
Laps saadakse siis, kui teatud baasvajadused on kaetud ja pakun, et lastetutel on mingi oluline aspekt elus selline, mis lapsi saada ei võimalda. Seda nimetatakse sotsiaalseks lastetuseks ja põhjused pole tervisest tulenevad või lapsevabadus omal valikul. Pidada ennast eriliseks bioloogiliseks pritsessiks ja tungide kuningannaks - nojah, võib ju, kui see enesetunnet parandab. Teistel inimestel on teised põhjused, nii laste saamiseks kui ka mittesaamiseks.
-
Külaline
Minu jaoks on suur vahe, kas pole ühtegi last või on 1 või 2.. last. Kui 35+ inimestel on elukaaslane olemas, siis vahel ikka mõtled, et miks neil lapsi pole, kas ei taha või tervislikel põhjustel. Samas on see igaühe enda valik.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 11:13 Kas suhtute eelarvamusega inimestesse kellel pole lapsi?
Rohkem imestan inimeste üle, kellel on väikese vanusevahega 3+ last, et milline on nende pereelu, kuidas nad saavad argitoimetustes hakkama ja kas närvid on korras jne. Lihtsalt keeruline on ette kujutada mitme väikese lapsega pereelu, et kui üks väike laps ärkab, teine tahab magama minna ja kolmas mängida, siis kuidas kõik toimima panna ja säilitada rahulik õhkkond? Ühe väikelapsega saab tegeleda naine, teisega mees, aga kui on rohkem 1-3 aastaseid lapsi, siis tundub, et kõik võivad kergesti kisama hakata ja pereelu võib rappa minna. See on puhtalt minu arvamus.
-
Külaline
Suhtun eelarvamusega inimestesse, kes peavad vajalikuks avaldada arvamust teiste inimeste lastetuse või laste arvu kohta.
-
Külaline
Mina väga tahtsin seda! Kahjuks ei saanud ja pidin kahe lapsega piirduma, aga mu ideaal oligi 3-4 ja kindlasti võimalikult väikese vahega.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 10:15Minu jaoks on suur vahe, kas pole ühtegi last või on 1 või 2.. last. Kui 35+ inimestel on elukaaslane olemas, siis vahel ikka mõtled, et miks neil lapsi pole, kas ei taha või tervislikel põhjustel. Samas on see igaühe enda valik.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 11:13 Kas suhtute eelarvamusega inimestesse kellel pole lapsi?
Rohkem imestan inimeste üle, kellel on väikese vanusevahega 3+ last, et milline on nende pereelu, kuidas nad saavad argitoimetustes hakkama ja kas närvid on korras jne. Lihtsalt keeruline on ette kujutada mitme väikese lapsega pereelu, et kui üks väike laps ärkab, teine tahab magama minna ja kolmas mängida, siis kuidas kõik toimima panna ja säilitada rahulik õhkkond? Ühe väikelapsega saab tegeleda naine, teisega mees, aga kui on rohkem 1-3 aastaseid lapsi, siis tundub, et kõik võivad kergesti kisama hakata ja pereelu võib rappa minna. See on puhtalt minu arvamus.
-
Külaline
Minu arust on pereplaneerimise puhul hästi oluline hinnata oma võimeid adekvaatselt ja aru saada, kas ja kui paljude lastega suudetakse füüsiliselt ja eelkõige vaimselt hakkama saada. Mulle on tundunud, et mitme väikese vanusevahega laste puhul jääb keegi ikka tahaplaanile ja pole energiat ega jaksu kõigile võrdselt tähelepanu pöörata ja rahu säilitada. Vähesed on võimekad tegelema korraga mitme tegevusega, sh väikese vanusevahega lastega. Kindlasti selliseid leidub ja samuti on õige mitte lapsi saada neil, kes tunnevad, et rikuvad rasedusega oma keha ära. Sest võib ainult ette kujutada, milline närviline ja lapsi süüdistav võib olla ema, kes lapsi ei taha, aga kogemata saab ja süüdistab ja elab ennast laste peal välja.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 11:04Mina väga tahtsin seda! Kahjuks ei saanud ja pidin kahe lapsega piirduma, aga mu ideaal oligi 3-4 ja kindlasti võimalikult väikese vahega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist