Delikaatsed isikuandmed= eurolollus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ja sinu hädaldamisel pole mitte midagi pistmist ei euroliidu ega delikaatsete isikuandmetega. Tundud täiesti harimatu inimene, kes ei jaga asjadest mitte halligi, lihtsa inimese rõõmud on teiste veristest õnnetustest lugemine. See, et inimese nõusolekuta sellistele oma vigastuste täpset ülevaadet ei ole lubatud anda, on ainult HEA. Pole lihtsalt sinu asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 22:53
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 18:25 Ja samas-kuidas võtta- õudukate ja vägivallafilmide vaatamine on igati normaalne ,detailsete kirjelduste vastu huvi tundmine "madal uudishimu". Mis seal vahet on, närvikõdi ja veri on mõlemas-nii õudusfilmides, kui õnnetuste kirjeldustes.
On ikka päris naljakas, kui täiseas inimene ei tee vahet filmiefektidel ja PÄRIS ÕNNETUSTEL. Vaata õudukaid niipalju kui kulub, aga päris inimeste kohta mingi veriste kirjelduste õhinal lugemine on midagi muud, haige uudishimu.
Nagu TA kirjutas, avaldati millalgi meedias nii ohvri täisnimi kui ka põhjalikult tema vigastused.
Kas te ise tõesti tahaksite, et kui sattusite kogemata avariisse - nt kasvõi libastusite teel vales kohas seda ületades, siis kõik saaksid Delfist lugeda, et teil murdus kas 3 või 5 jalaluud, lisaks 4 roiet ja koljus on mõra? Ja nimi oleks juures?
Mina ei soovi oma terviseandmete avalikku avaldamist mitte mingil juhul.
Anonüümselt neid vigastusi ka kirjeldada pole võimalik - oma küla või suguvõsa ikka saaks teada ja tunneks ära. Mingil juhul ei tahaks kuskilt lugeda omaenda täpseid vigastusi.
Terviseandmed olgu salastatud ja ainult inimesel endal olgu õugus neid avaldada.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 23:20
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 22:53
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 18:25 Ja samas-kuidas võtta- õudukate ja vägivallafilmide vaatamine on igati normaalne ,detailsete kirjelduste vastu huvi tundmine "madal uudishimu". Mis seal vahet on, närvikõdi ja veri on mõlemas-nii õudusfilmides, kui õnnetuste kirjeldustes.
On ikka päris naljakas, kui täiseas inimene ei tee vahet filmiefektidel ja PÄRIS ÕNNETUSTEL. Vaata õudukaid niipalju kui kulub, aga päris inimeste kohta mingi veriste kirjelduste õhinal lugemine on midagi muud, haige uudishimu.
Nagu TA kirjutas, avaldati millalgi meedias nii ohvri täisnimi kui ka põhjalikult tema vigastused.
Kas te ise tõesti tahaksite, et kui sattusite kogemata avariisse - nt kasvõi libastusite teel vales kohas seda ületades, siis kõik saaksid Delfist lugeda, et teil murdus kas 3 või 5 jalaluud, lisaks 4 roiet ja koljus on mõra? Ja nimi oleks juures?
Mina ei soovi oma terviseandmete avalikku avaldamist mitte mingil juhul.
Anonüümselt neid vigastusi ka kirjeldada pole võimalik - oma küla või suguvõsa ikka saaks teada ja tunneks ära. Mingil juhul ei tahaks kuskilt lugeda omaenda täpseid vigastusi.
Terviseandmed olgu salastatud ja ainult inimesel endal olgu õugus neid avaldada.
Mind küll ei häiriks ,kui minu kohta sellised asjad kirjas oleksid. Ja imelik, kuidas varem inimesi ka see ei häirinud, et nende või nende lähedaste kohta nii kirjutati.. Järelikult on midagi juhtunud inimkonnaga tervikuna, mingi lumehelbestumine või midagi..
Külaline

Mind küll ei häiriks ,kui minu kohta sellised asjad kirjas oleksid. Ja imelik, kuidas varem inimesi ka see ei häirinud, et nende või nende lähedaste kohta nii kirjutati.. Järelikult on midagi juhtunud inimkonnaga tervikuna, mingi lumehelbestumine või midagi..
Kust sa võad, et ei häirinud? Häiris küll, lihtsalt kedagi ei huvitanud. Mina mäletan üheksakümnendatest, et telekas näidati üht äralõigatud naise pead. Et kes tunneb. Naise äraraiutud pea oli asetatud valgele linale. Naise ripsmed ja huuled olid värvitud. Ma mäletan siiamaani seda, kui õudne see minu jaoks oli. Mõtlesin, et seesama naine oli hommikul vannitoa peegli ees ja värvis oma huuli ja ripsmeid, tegi soengut. Ja ei aimanud, et sama päeva õhtuks on ta pea maha raiutud ja ta muud kehaosad vedelvad mööda metsa laiali. Kui mõni selliseid vahvaid meediakajastusi naudib, on ta hälbega ja peaks pöörduma ravile.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 23:48Mind küll ei häiriks ,kui minu kohta sellised asjad kirjas oleksid. Ja imelik, kuidas varem inimesi ka see ei häirinud, et nende või nende lähedaste kohta nii kirjutati.. Järelikult on midagi juhtunud inimkonnaga tervikuna, mingi lumehelbestumine või midagi..
Kedagi ei huvitanud, kas ohvreid häiris või mitte, ajakirjandusel puudus igasugune inimlik suhtumine, ei moraali, ei empaatiat.
Häh

Postitus Postitas Häh »

Mnjah. Mõni siin kirjutab, et lausa ahmib õnnetuste kirjeldusi ja ise räägib ka kõigile võikaid detaile, aga näe, krt, ei avaldatudki. Ja et see oleks nagu vabandus, et kedagi ei häiri ju, nad ise tahavadki jagada. Ei ole nii. See on pigem selline sinu isiklik omamoodi perverssus. Inimene arvab, et saab siis tähelepanu, kaastunnet, ahhetamist, kõik jooksevad tema pärast kokku, kõik räägivad temast, kõik teavad, nüüd olen, näete, nii eriline. Võta teadmiseks, et üldiselt inimesed ei ole sellised, teised ei mõtle nii. Sinusugune vähemus on olemas jah, eks püüa analüüsida, millest sul elus puudu on, et selline väärastus välja kujunes. Aga see ei ole midagi loomulikku ega tavapärast.

Ja veel, päris rumal on arvata, et vahet pole, kes kõik minu terviseinfot teavad. Saad nt peapõrutuse, ajaleht kirjutab su täisnimega. Nüüd tahad tööle kandideerida, aga tööandja guugeldab kandidaate ja vaatab, et hmm, see on kolaka pähe saanud, ega nalja ole, mine sa tea, äkki ikka päris normaalne pole enam. Või nt said seljavigastuse, hmmm, see jääb pikaks mõjutama, äkki tal kroonilised valud, hakkab tihti haiguslehel olema. Kas oleks tore, kui niiviisi eelarvamuste pärast unistuste töökohast ilma jääd või nt üldse keegi ei taha enam tööle võtta?
Külaline

Kuidas saab nii öelda, et ei häiri? Mul üks tuttav Lõuna-Ameerikast on väga häiritud, et nende meedias kuulutatakse rasvaselt ja suurelt kuritöö ohvrite nimesid ja detaile. A la Maria Garciat Saint Lucia linnast Maca tänav 5 vägistati ja pikk kirjeldus, kuidas täpsemalt.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 23:48Mind küll ei häiriks ,kui minu kohta sellised asjad kirjas oleksid. Ja imelik, kuidas varem inimesi ka see ei häirinud, et nende või nende lähedaste kohta nii kirjutati.. Järelikult on midagi juhtunud inimkonnaga tervikuna, mingi lumehelbestumine või midagi..
Käi metsa oma lumbehelbekestega. Kust tead, et lähedasi või kannatanuid ei häirinud? Mingit ohvrikaitset, eetikat ega eeskirju polnud olemaski, laterdasid ükskõik kes ajakirjanikele kõik ihulised detailid ette, kus toimetuses veel ilukirjanduslik liialdus lisati. Ja on hea, et selline lollus on kadunud. Teemaalgatuse mõte pole ju mingi kaastunne ega kõrgemast huvist ajendatud, puhas "näidake verd ka!"
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 08:11 Kuidas saab nii öelda, et ei häiri? Mul üks tuttav Lõuna-Ameerikast on väga häiritud, et nende meedias kuulutatakse rasvaselt ja suurelt kuritöö ohvrite nimesid ja detaile. A la Maria Garciat Saint Lucia linnast Maca tänav 5 vägistati ja pikk kirjeldus, kuidas täpsemalt.
Ameerikas siiamaani avaldatakse? Seega ongi ju, et euroliiduga kaasnev lollus. Järelikult on inimesed ikka muutunud siin ühisriigis pehmodeks, ei mäleta küll kedagi mõne aastakümne tagusest ajast, kes oleks saanud kreepsu sellest, et tema pereliikmest kirjutati- murdis õnnetuses sääreluu- nt. Ja ega neid kirjeldusi ei oleks ju muidu avaldatud- inimesi huvitas dokumentaalsus- vaadates tele-edetabeleidki oli paljunäitavad krimisaated palju kõrgematel kohtadel, kui praegused filtreeritud.
Järelikult kas olid inimesed teistsugused, või on siia foorumisse kogunenud euroliidu tallalakkujad, kelle arust kõik mis nemad ette kirjutavad, ongi õige.
Külaline

Ameerikas siiamaani avaldatakse?
Ei avaldata. Lihtsalt seal on kombeks avaldada surma põhjus. Lähedased on sellega nõus, mitte seda ei tehta nende selja taga. Minu arust ei peaks seda ka siin varjama, sest siis hakatksegi igasugu spekulatsioone välja mõtlema. Aga see on siiski lähedaste valik, mitte neid andmeid ei avalda haiglad, politsei või jumal teab kes.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 09:49
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 08:11 Kuidas saab nii öelda, et ei häiri? Mul üks tuttav Lõuna-Ameerikast on väga häiritud, et nende meedias kuulutatakse rasvaselt ja suurelt kuritöö ohvrite nimesid ja detaile. A la Maria Garciat Saint Lucia linnast Maca tänav 5 vägistati ja pikk kirjeldus, kuidas täpsemalt.
Ameerikas siiamaani avaldatakse? Seega ongi ju, et euroliiduga kaasnev lollus. Järelikult on inimesed ikka muutunud siin ühisriigis pehmodeks, ei mäleta küll kedagi mõne aastakümne tagusest ajast, kes oleks saanud kreepsu sellest, et tema pereliikmest kirjutati- murdis õnnetuses sääreluu- nt. Ja ega neid kirjeldusi ei oleks ju muidu avaldatud- inimesi huvitas dokumentaalsus- vaadates tele-edetabeleidki oli paljunäitavad krimisaated palju kõrgematel kohtadel, kui praegused filtreeritud.
Järelikult kas olid inimesed teistsugused, või on siia foorumisse kogunenud euroliidu tallalakkujad, kelle arust kõik mis nemad ette kirjutavad, ongi õige.
Ma rääkisin ühest Lõuna-Ameerika riigist. Kogu Ameerika kaks mandri täit pole üks riik. Seal ei maksa inimese elu mitte midagi ja inimesi hukkub tohutult küll õnnetuste, mõrvade ja haiguste tõttu. Kellel on raha, sellel on ka õigus ja võim. Tavalise inimese ohutus pole kellegi teema. Kui see on sinu unistuste ühiskond, siis sa siin veel oled?
Külaline

Vanasti polnud mobiile ja internetti, üleriigilisi andmebaase, mille abil lähedastega nii lihtsalt kontakti hoida. Eks see nimede avalikustamine oli sugulastele abiks. Teises linnas elava täiskasvanud lapse õnnetuse info ei pruukinud pereni jõuda. Kuritegude uurimine samuti oli midagi muud, polnud valvekaameraid ja lindistusi. Tunnistajate ütlused olid sageli ainus allikas.
Külaline

Anonymous kirjutas: 28 Sept 2024 10:39Ma rääkisin ühest Lõuna-Ameerika riigist. Kogu Ameerika kaks mandri täit pole üks riik. Seal ei maksa inimese elu mitte midagi ja inimesi hukkub tohutult küll õnnetuste, mõrvade ja haiguste tõttu. Kellel on raha, sellel on ka õigus ja võim. Tavalise inimese ohutus pole kellegi teema. Kui see on sinu unistuste ühiskond, siis sa siin veel oled?
Sa selle riigi nime ei tea :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 12:55 Jah, varem kui kurjategijate nimed olid avalikud, oli ka kuritegusid vähem. Vähemalt teadsid kui ohtlik tont kõrval korteris elas.
Iga teine kurjategija on oma nime eestis muutnud. Mis see kurjategija avalik nimi muudab?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 10:39
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 09:49
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 08:11
Ma rääkisin ühest Lõuna-Ameerika riigist. Kogu Ameerika kaks mandri täit pole üks riik. Seal ei maksa inimese elu mitte midagi ja inimesi hukkub tohutult küll õnnetuste, mõrvade ja haiguste tõttu. Kellel on raha, sellel on ka õigus ja võim. Tavalise inimese ohutus pole kellegi teema. Kui see on sinu unistuste ühiskond, siis sa siin veel oled?
Ma pidasin silmas tegelikult, et väljaspool euroopa liitu! Et tegelikult siis ikkagi- eurolollus! Ja taas põhjus, miks ma vihkan seda liitu!
Külaline

Ma pidasin silmas tegelikult, et väljaspool euroopa liitu! Et tegelikult siis ikkagi- eurolollus! Ja taas põhjus, miks ma vihkan seda liitu!
Mine siis sinna, kus rohkem meeldib. Kes sind kinni siin hoiab? Mina jälle vihkan inimesi, kes aina vinguvad ja vinguvad, aga ära minna ei taha, sest see on raske, keegi ei oota neid mujal ja tegelikult seal mujal on tegelikult hullem. Aga vinguda ikka tahaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 21:00
Mine siis sinna, kus rohkem meeldib. Kes sind kinni siin hoiab? Mina jälle vihkan inimesi, kes aina vinguvad ja vinguvad, aga ära minna ei taha, sest see on raske, keegi ei oota neid mujal ja tegelikult seal mujal on tegelikult hullem. Aga vinguda ikka tahaks.
Ei saa ära minna, tervis seab piirid.. Muidu oleksin ammu läinud
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 21:05
Jajaa, oleksid oleksid.. illusioonid on tugevad sellel vingatsil.
Külaline

Eks vist peabki ära käima, et aru saada, kui hea Eestis tegelikult on. Ka kõigi puudustega, mis meil siin näiliselt või tegelikult on.

Ise olen ka pikalt ära olnud. Kuid juba ammu Eestis tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 21:09

Jajaa, oleksid oleksid.. illusioonid on tugevad sellel vingatsil.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist