ei saa mehest lahti

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 10:56 Sellele inimesele on see mees juba 10 aastat kinnisidee, mis kahe nädala ära valutamisest sa räägid. Ükskord suutis "isegi" 2 kuud eemal olla, siis kukkus jälle auku. Ehk siis ilmselt hakkas taas sõnumite, kirjade ja telefonikõnedega ahistama.

Kui ma seda teemat siin loen, siis tunnen kaasa sellele mehele, selle loo ohver on tema. Selline kinnisideeline on lihtsalt jube nähtus. Minu tuttav sõber, keda mingi naine endale tahab ja aastaid ahistab, on näiteks mures oma elukaaslase pärast, et see hull võib armukadedusest ta elukaaslast rünnata. Ta ei julge numbrit vahetada ega hullu blokeerida, sest siis see naine tuleb kohale, võib jälitama hakata jms. Ta on korduvalt läbi aastate naisega kokku saanud ja üritanud naisele arusaadavas keeles selgeks teha, et neil pole suhet ja nende vahel pole midagi. Heaga ei saa, siis naine tõlgendab seda valesti, kurjaga ei saa, siis teeb stseeni, ähvardab enesetappudega, kaldub äärmuslikust alandlikkusest fuuriani. Üldiselt pole neist vestlustest mingit tolku olnud, korraks võib näo teha nagu oleks aru saanud. Õudus lihtsalt.
Kaua sa jaurad selle oma "tuttavaga" siin? Teemaalgatajal pole sinu väljamõeldud tuttava ja tema ahistajaga mingit pistmist. Palun loe tema tekst uuesti mõttega läbi, ehk saad aru. Mees on temaga ka ise ühendust võtnud, teda moosinud ja talle igati tähelepanu pööranud. Kaks täiesti erinevat teemat seega.

Minu meelest väga hea arutlus, mis pakub kaasa mõtlemist.
Külaline

Oijah.. ma ei saatnud öösel sõnumit. Mitte midagi ei teinud. Niisama ahastasin omaette ja läksin magama ära. Ja no hommikul tuli mehelt hoopis sõnum. Vaat seda ma küll ei oodanud. Ühtegi otsest põhjust ei olnud, miks ta oleks pidanud kirjutama. Meie viimane vestlus ei lõppenud ühegi lahtise küsimusega. Aga täna soovis ilusat päeva ja rääkis, mis tal täna päeval plaanis on. Ja nüüd tuleb see koht, kus ma saan piku päid ja jalgu. Aga ma vastasin. Vahetasime terve rea sõbralikke, aga neutraalseid sõnumeid. No niipalju siis minu no contact ja ma ei tea, mis suured plaanid mul olid.
Ma pean ta ikkagi päriselt ära blokkima. Sest ma olen hädavaevu piisavalt tugev, et mitte ise alustada. Aga nii tugev ma küll pole praegu, et mitte vastata kui tema alustab. Aga ega midagi ju muutunud ei ole. Ta ei ole minusse armunud. Talle meeldib see tähelepanu, mida ta minult saab, aga ma saan aru küll, et mind ennast teeb see ikkagi katki.
P.S. Aitäh kõigile kaasamõtlejatele!
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 22:33 Ma pean nüüd kirjutama halbu asju ka tema juures. Näiteks ükskord ma sõitsin ainult tema pärast kolmeks päevaks New Yorki. Ainult selleks, et temaga koos olla. Ta ise kutsus, minule tuli üllatusena. Ja kui ma kohale jõudsin, siis ta läks sõpradega välja ja jättis minu üksinda hotelli.
Või siis kui mingi tüli oli.. ja ma väga rahulikult - nagu õpikust - kirjutasin, mida mina tunnen. Siis ta lihtsalt ei vastanud. Mitte midagi. See oli päris õudne komme lihtsalt mitte vastata.
Ja ta ei täitnud oma lubadusi. Pidevalt kinnitas kui väga ta tahab mind. Ja kuidas ta "üritab meile midagi korraldada". No tõesti ma ei teagi, mitu korda ta lubas seda "millegi korraldamist". Midagi ei korraldanud.
Ja ta oli teenindajate jms personali vastu kärsitu ja üsna ülbe.
(Oeh, palju parem sai nüüd :D)
Mehele tunnetest rääkimine on üks suurim jama, mida eneseabiõpikute järgi teha. Mehed pole loodud tunnetega tegelema, tunded on sõbrannadega arutamiseks.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 11:56 Oijah.. ma ei saatnud öösel sõnumit. Mitte midagi ei teinud. Niisama ahastasin omaette ja läksin magama ära. Ja no hommikul tuli mehelt hoopis sõnum. Vaat seda ma küll ei oodanud. Ühtegi otsest põhjust ei olnud, miks ta oleks pidanud kirjutama. Meie viimane vestlus ei lõppenud ühegi lahtise küsimusega. Aga täna soovis ilusat päeva ja rääkis, mis tal täna päeval plaanis on. Ja nüüd tuleb see koht, kus ma saan piku päid ja jalgu. Aga ma vastasin. Vahetasime terve rea sõbralikke, aga neutraalseid sõnumeid. No niipalju siis minu no contact ja ma ei tea, mis suured plaanid mul olid.
Ma pean ta ikkagi päriselt ära blokkima. Sest ma olen hädavaevu piisavalt tugev, et mitte ise alustada. Aga nii tugev ma küll pole praegu, et mitte vastata kui tema alustab. Aga ega midagi ju muutunud ei ole. Ta ei ole minusse armunud. Talle meeldib see tähelepanu, mida ta minult saab, aga ma saan aru küll, et mind ennast teeb see ikkagi katki.
Sa lihtsalt mängid mu meelest praegu sellist mängu, et äkkkki kui sa suudad ennast ja teda veenda, et sa justkui mõtleks temast lahtilaskmist päriselt, siis ta hakkab ise sind küttima ja siis on õnn su õuel. See on umbes nagu et alkohoolik ise ei läheks õlle järele poodi, aga kui keegi alksi koju toob, siis rüüpab ikka. See "ainult vastamine" toob su täpselt algusesse tagasi, kõik see vahepealne tiruliru on seega mõttetu olnud. Ju sa pead ikkagi siis veel kõrgemalt kukkuma, enne kui endast päriselt kahju hakkab, ju sa siis veel pole valmis.
Aga seni mõtle - kui sinu taganemisest häiritult hakkabki too suure egoga mees sind ise viiiiiiiimaks jahtima, siis kas sa kunagi tunneksid ennast temaga suhtes turvaliselt? Saaksid kunagigi teda 100% usaldada?

Ja mulle hakkab ka tunduma see eepos veits libaloona. Aga üsna hästi konstrueeritud-kirjutatud, huvitav oli kaasa mõelda :) Edu!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 11:19
Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 10:56 Sellele inimesele on see mees juba 10 aastat kinnisidee, mis kahe nädala ära valutamisest sa räägid. Ükskord suutis "isegi" 2 kuud eemal olla, siis kukkus jälle auku. Ehk siis ilmselt hakkas taas sõnumite, kirjade ja telefonikõnedega ahistama.

Kui ma seda teemat siin loen, siis tunnen kaasa sellele mehele, selle loo ohver on tema. Selline kinnisideeline on lihtsalt jube nähtus. Minu tuttav sõber, keda mingi naine endale tahab ja aastaid ahistab, on näiteks mures oma elukaaslase pärast, et see hull võib armukadedusest ta elukaaslast rünnata. Ta ei julge numbrit vahetada ega hullu blokeerida, sest siis see naine tuleb kohale, võib jälitama hakata jms. Ta on korduvalt läbi aastate naisega kokku saanud ja üritanud naisele arusaadavas keeles selgeks teha, et neil pole suhet ja nende vahel pole midagi. Heaga ei saa, siis naine tõlgendab seda valesti, kurjaga ei saa, siis teeb stseeni, ähvardab enesetappudega, kaldub äärmuslikust alandlikkusest fuuriani. Üldiselt pole neist vestlustest mingit tolku olnud, korraks võib näo teha nagu oleks aru saanud. Õudus lihtsalt.
Kaua sa jaurad selle oma "tuttavaga" siin? Teemaalgatajal pole sinu väljamõeldud tuttava ja tema ahistajaga mingit pistmist. Palun loe tema tekst uuesti mõttega läbi, ehk saad aru. Mees on temaga ka ise ühendust võtnud, teda moosinud ja talle igati tähelepanu pööranud. Kaks täiesti erinevat teemat seega.

Minu meelest väga hea arutlus, mis pakub kaasa mõtlemist.
Pigem on teemaalgataja ennast, selle mehe ja ka pooled vastajad siin ilmselt välja mõelnud, paremal juhul ja kui mitte siis vajaks pehmete seintega ruumi kiiremas korras!
Ja mõttega võid ise lugeda, kohe esimeses postituses kirjutab "Kui mina temaga ühendust ei võta, siis ongi "suhe" läbi.. Tema ise mind otsima ei tule." Kui sünnipäevaks sõnumi sai, siis kohe rõhutab, et mees ISE saatis, mitte tema. Mõtle vaid kui tähelepanuväärne, tavapäraselt järelikult isegi oma sünnipäeval harjunud meeldetuletuseks sõnumeid saatma, et tal on sünnipäev. Siit pole muud välja lugeda, kui suurt häiret.

Kahjuks minu tuttav pole väljamõeldud ja seetõttu tean väga hästi, mida selline ahistajast manipuleeriv naine tegelikkuses tähendab.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 13:54 Täitsa enam-vähem. Vahetasime paar ebaolulist sõnumit pärast kohtumist. Aga üldiselt praegu on mul päris palju lootust. Lootust siis selles osas, et ma saan siiski lõpetatud ja oma õige olemise tagasi.
See raamatusoovitus, mis siin keegi andis, osutus väga heaks. Ma ostsin audio variandi ja tõesti on tunne nagu sõber oleks kõrval :) Seal on nii, et iga päev kuulad ühe peatüki. Ja ma täitsa ootan neid kuulamisi. Tunne on üsna helge. Mingit masendust või nuttu mul küll pole. Ei ole ka viha vms. ainult lootus, et äkki ma siis kuu aja pärast tõesti enam ei igatse ja ei mõtle ainult ühest asjast nagu poolearuline.
Aga noh, praegu on siiski ainult kolm päeva möödas. Mul on varemgi olnud pause. Ükskord isegi kahe kuu pikkune, ikka kukkusin tagasi.
Nii et eks näis, kuidas seekord läheb.
Rõõm kuulda, rühi sihikindlalt edasi ja hoia meid ka kursis!

Mina olen see raamatusoovitaja. Istusin 4 aastat tagasi mustas masenduses, silmini armunud aga teadsin, et suhet sealt ei tule. Guugeldasin ja sattusin selle raamatu otsa, ostsin nii Kindle'i kui audioversiooni ja umbes nädala-kahega sain mehe jäädavalt peast välja.

Mees on tutvusringkonnas ikka alles, vahepeal kirjutab ja uurib, kuidas mul läheb. Need pisivestlused ei tekita mingeid emotsioone ega too mälestusi tagasi. Ei mäletagi, millal viimati rääkisime ja millest ta pajatas. Justkui oleks tegu poolvõõraga. Mina ise kontakti ei otsi, sest tema olemasolu pole mul meeles :)
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 10:56 Kui ma seda teemat siin loen, siis tunnen kaasa sellele mehele, selle loo ohver on tema. Selline kinnisideeline on lihtsalt jube nähtus. Minu tuttav sõber, keda mingi naine endale tahab ja aastaid ahistab
Mida sa plärad, see mees vaatab ikka väga hoolega, et naine konksu otsast lahti ei saaks, võtab ühendust, kutsub kuhugi, siis köäitub nagu siga. Inimene, kes päriselt ahistatud oleks, ei käituks absoluutselt niimoodi. Ei ole alati naine süüdi, et armastab emotsionaalselt kättesaamatut inimest.
Külaline

iiR kirjutas: 26 Sept 2024 12:28
Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 11:56 Oijah.. ma ei saatnud öösel sõnumit. Mitte midagi ei teinud. Niisama ahastasin omaette ja läksin magama ära. Ja no hommikul tuli mehelt hoopis sõnum. Vaat seda ma küll ei oodanud. Ühtegi otsest põhjust ei olnud, miks ta oleks pidanud kirjutama. Meie viimane vestlus ei lõppenud ühegi lahtise küsimusega. Aga täna soovis ilusat päeva ja rääkis, mis tal täna päeval plaanis on. Ja nüüd tuleb see koht, kus ma saan piku päid ja jalgu. Aga ma vastasin. Vahetasime terve rea sõbralikke, aga neutraalseid sõnumeid. No niipalju siis minu no contact ja ma ei tea, mis suured plaanid mul olid.
Sa lihtsalt mängid mu meelest praegu sellist mängu, et äkkkki kui sa suudad ennast ja teda veenda, et sa justkui mõtleks temast lahtilaskmist päriselt, siis ta hakkab ise sind küttima ja siis on õnn su õuel. See on umbes nagu et alkohoolik ise ei läheks õlle järele poodi, aga kui keegi alksi koju toob, siis rüüpab ikka. See "ainult vastamine" toob su täpselt algusesse tagasi, kõik see vahepealne tiruliru on seega mõttetu olnud. Ju sa pead ikkagi siis veel kõrgemalt kukkuma, enne kui endast päriselt kahju hakkab, ju sa siis veel pole valmis.
Aga seni mõtle - kui sinu taganemisest häiritult hakkabki too suure egoga mees sind ise viiiiiiiimaks jahtima, siis kas sa kunagi tunneksid ennast temaga suhtes turvaliselt? Saaksid kunagigi teda 100% usaldada?

Ja mulle hakkab ka tunduma see eepos veits libaloona. Aga üsna hästi konstrueeritud-kirjutatud, huvitav oli kaasa mõelda :) Edu!
Ma ei oska seda hästi seletada jah. Ma saan aru, et see suhe mitte kunagi toimima ei saa hakata. Ei saakski usaldada, mitte üldse. Ma saan sellest ka aru, et mina saan siin palju rohkem haiget kui tema. Ja ta ei hakka mind jahtima, selles ma olen ka täiesti kindel. Isegi kui hakkaks, poleks vahet. See suhe on ikka liiga põhjalikult rikutud.
Ma tahan ikka väga siiralt seda ära lõpetada. Aga ma tahaks seda teha kuidagi plaksti. Et ma ei peaks seda lõpetamise osa läbi tegema vaid oleks kohe seal, et mul on ükskõik. Et seda hullu valu seal vahel ei oleks.
Teised inimesed vihastavad ja solvuvad sellise käitumise peale. Minul on ainult valus, mingit viha ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 12:52
Ma tahan ikka väga siiralt seda ära lõpetada.
Tahtmine on iseasi, kui keha on nõder... Harjuta veel!
Külaline

Nägin nüüd vahepealseid kommentaare ka.

Need, kes libateemat kahtlustavad - oi, selliseid äraarmujaid ja ülemõtlejaid naisi on küll ja veel. Mina tundsin siin loos ennast ära ja sellepärast see teema mind kõnetaski. Iga sõnumi ja vestluse ületähtsustamine on ka väga tuttav. Igaühest ei saagi stalkerit ja ahistajat, piinleme üksinda oma tunnete ja unistuste küüsis :D

(olen see raamatusoovitaja)
Anonymous kirjutas: 26 Sept 2024 11:56 [...] hommikul tuli mehelt hoopis sõnum. [..] täna soovis ilusat päeva ja rääkis, mis tal täna päeval plaanis on. Ja nüüd tuleb see koht, kus ma saan piku päid ja jalgu. Aga ma vastasin. Vahetasime terve rea sõbralikke, aga neutraalseid sõnumeid. [...]
Ta ei ole minusse armunud. Talle meeldib see tähelepanu, mida ta minult saab, aga ma saan aru küll, et mind ennast teeb see ikkagi katki.
Väga õige, oled asja läbi hammustanud. Paljudele meestele ja ka naistele sobib väga hästi, kui on üks semu ja kirjasõber varnast võtta. Sa oled väärt palju enamat kui need riismed, mida see konkreetne indiviid sulle pakub.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 12:55
Postitus on kustutatud
Ma arvan ka, et see mees teab täpselt, mida ta teeb. Ta mängib ja manipuleerib sinnuga, sest teab, et saab. Sa oled talle seda kümme aastat võimaldanud ja tema ego paitanud. Aeg on lahti lasta ja enda vajadusi rahuldama hakata.
Külaline

Alusta numbri vahetusest hetkel, iga nädal kraadi kangem samm.
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Sept 2024 12:52Ma ei oska seda hästi seletada jah. Ma saan aru, et see suhe mitte kunagi toimima ei saa hakata. Ei saakski usaldada, mitte üldse. Ma saan sellest ka aru, et mina saan siin palju rohkem haiget kui tema. Ja ta ei hakka mind jahtima, selles ma olen ka täiesti kindel. Isegi kui hakkaks, poleks vahet. See suhe on ikka liiga põhjalikult rikutud.
Ma tahan ikka väga siiralt seda ära lõpetada. Aga ma tahaks seda teha kuidagi plaksti. Et ma ei peaks seda lõpetamise osa läbi tegema vaid oleks kohe seal, et mul on ükskõik. Et seda hullu valu seal vahel ei oleks.
Teised inimesed vihastavad ja solvuvad sellise käitumise peale. Minul on ainult valus, mingit viha ei ole.
Ise kirjutad ju kohe teema alguses, et tema sinuga ühendust võta. Siis jälle kirjutad mingitest ilusatest sõnumitest, millele ei suutnud vastamata jätta.
Ma ei saa tegelikult ka aru, mis suhtest sa räägid ja mille lõpetamisest. Oled sa päevagi selle mehega koos elanud?
Väga vastuoluline jutt
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 14:38 Oled sa päevagi selle mehega koos elanud?
Väga vastuoluline jutt
Loomulikult ta ei ole, kuidas sellest aru ei saa. Mingi 10a pikkune sebimine käib, naine jookseb ja mees vaatab, et liiga kiiresti eest ära ei jookseks. Ma arvan, et mes on viimane, kes ahistamises TAd süüdistaks, vastupidi, ta ei lase ju naist minema.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 14:12 Alusta numbri vahetusest hetkel, iga nädal kraadi kangem samm.
Miks ta numbrit peaks vahetama, kas oled üldse lugenud, mida TA kirjutab või pigem pealkirjast kaugemale ei jõudnud? Pealkiri ei vasta sisule. Numbrit peaks vahetama hoopis mees
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Sept 2024 14:38Ise kirjutad ju kohe teema alguses, et tema sinuga ühendust võta. Siis jälle kirjutad mingitest ilusatest sõnumitest, millele ei suutnud vastamata jätta.
Ma ei saa tegelikult ka aru, mis suhtest sa räägid ja mille lõpetamisest. Oled sa päevagi selle mehega koos elanud?
Väga vastuoluline jutt
Pole midagi vastuolulist, väga tavaline keiss. Mees suhet ei taha ja tal on suva. Aga kui tal hakkab igav, siis saadabki sõnumi, on sõbralik ja tore.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 12:51
Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 10:56 Kui ma seda teemat siin loen, siis tunnen kaasa sellele mehele, selle loo ohver on tema. Selline kinnisideeline on lihtsalt jube nähtus. Minu tuttav sõber, keda mingi naine endale tahab ja aastaid ahistab
Mida sa plärad, see mees vaatab ikka väga hoolega, et naine konksu otsast lahti ei saaks, võtab ühendust, kutsub kuhugi, siis köäitub nagu siga. Inimene, kes päriselt ahistatud oleks, ei käituks absoluutselt niimoodi. Ei ole alati naine süüdi, et armastab emotsionaalselt kättesaamatut inimest.
Tõesti jah? Vaatame mida TA kirjutab:

Võin lihtsalt ta telefoni numbri ära kustutada. Kui mina temaga ühendust ei võta, siis ongi "suhe" läbi.. Tema ise mind otsima ei tule.

ma ei taha kedagi teist. ja keegi ei taha mind ka. ma olen veids imelik

ma olen sada korda otsustanud, et nüüd on kõik. pean vastu nädala ja siis ikka võtan ühendust

Olen jah ülimeheks mõelnud. Mulle tundub, et minu enda suurim väärtus on see vähene tähelepanu, mis ma talt välja kauplen

Üks tunne on mul veel. Kuidagi nii, et kui ma temast lahti lasen, siis tema võidab. Et "seda ta ju tahabki"

Võib-olla mõtlen aasta pärast, et oleks ikkagi pidanud edasi suhtlema.. mis siis et harva ja tema tingimustel. Aga vähemalt on ta mul elus olemas. Nagu side mingi coolide inimeste maailmaga.

täna siis saatsin mehele sõnumi, et saame kokku...aga vastanud ta mulle ei ole kuigi luges.

....

Ja maasikas tordil on, et TA on kindel ja kahtlegi selles, et see mees on teise naisega suhtes
Külaline

Kõige hullem on, et selliste hulludega pole midagi teha. Lähenemiskeeldu ei saa ka nõuda, vähemalt seni kuni nad ei kujuta ohtu teisele poolele.
Külaline

Kammoon inimesed, loomulikult see on libateema. Teemaalgataja ja see ahistamisest jauraja on yks ja sama inimene. Raudselt mingi sotsiaalne eksperiment vms.
Mitte keegi ei saa olla nii kalts kui teemaalgataja. Ja mitte keegi ei saa olla nii loll kui see möku sõbraga ahistaja.
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Sept 2024 15:14Ja maasikas tordil on, et TA on kindel ja kahtlegi selles, et see mees on teise naisega suhtes
No jah :roll: ega madalamale enam langeda ei saa
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 11 külalist