Rotid Tallinnas

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Rotid Tallinnas

Postitus Postitas Külaline »

No täitsa lõpp, kui palju neid on. Kristiines on ammu teada, et on palju, seal enam ei imesta, kui jooksevad üle varba. Kalamajas olen ka näinud, kuid varem harva. Nüüd lihtsalt järjest, Kentmanni tänaval jooksis üle tee ja siis edasi maja äärest, ma vaatasin esialgu, et siil, nii suur oli, aga kuna ta liikus mul auto kõrval, siis veendusin, et oli rott. Siis Mere puiesteel, selle kasiino juures hiigelsuur rott jooksis hotelli poole. Kalamajas mitmes kohas üle tee jooksnud suured rotid. Midagi peaks ikka ette hakkama võtma, minu arust on see juba liig. Kas olete ka näinud rohkem või on mul lihtsalt järjest juhtunud?
Külaline

Eile jooksis üks Kadriorus mu peaagu pikali.
Külaline

Neid on igas suurlinnas ja sinna pole suurt midagi parata. Eriti armastavad nad vanalinna minu meelest. Meil on neid ka, elan Skandinaavias ja üks hommik läbi vabalinna tööle minnes jooksis rott peaaegu üle varvaste.
Külaline

Minul tekkisid aeda närilised seoses uue prügiseadusega. Mul oli aias kompostikast, ise tehtud, puust, pealt kaanega. Aga võrku polnud sees et närilised sisse ei saaks. Nii palju kui silm nägi, teistel naabritel ka. Muidu viskasime söögijäätmed olmeprügisse. Aga enam ei tohi. Ja nii nad siis rändasid ühest kastist teise, kus alati oli midagi süüa. Nüüd sai tellitud mul ja teisel naabril boijäätmete prügikast. Kolmas naaber ikka kasutab oma kompostikasti ja närilised saavad süüa.
Külaline

Paraku jah, käivad linnaeluga kaasas. Eks nad ikka tahavad sinna kus on inimesed ja võimalikud toidujäätmed, praht :)
Kusjuures Kentmannis olen mina ka ühte hiiglaslikku rotti näinud, äkki püsielanik seal. See, keda mina nägin, oli küll ikka väga suur, alguses vaatasin pimedas, et kass vms jooksis üle tee.
Suurtematest linnadest näiteks Pariisis oli neid tohutult. Ausaltöeldes päris veider paatepilt oli Notre Dame juures- ilus rajoon, mõnus õhkkond ja tänaval korrastatud kõrgemad ilupeenrad, mis kubisesid närilistest.
Külaline

Soomes on igalpool need rottide mürgitamise kastid, meil ma pole neid näinud. Soojal ajal muidugi need värdjad sigivad.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 09:24 Paraku jah, käivad linnaeluga kaasas. Eks nad ikka tahavad sinna kus on inimesed ja võimalikud toidujäätmed, praht :)
Kusjuures Kentmannis olen mina ka ühte hiiglaslikku rotti näinud, äkki püsielanik seal. See, keda mina nägin, oli küll ikka väga suur, alguses vaatasin pimedas, et kass vms jooksis üle tee.
Suurtematest linnadest näiteks Pariisis oli neid tohutult. Ausaltöeldes päris veider paatepilt oli Notre Dame juures- ilus rajoon, mõnus õhkkond ja tänaval korrastatud kõrgemad ilupeenrad, mis kubisesid närilistest.
Äkki ongi üks ja sama rott, ta on tõesti suur. Ma olen teda autost näinud, kui vastu jookseks tänaval, siis ma vist rääkis surnuks end. Ta on nii jube. Ja muuseas, rotid võivad tulla kallale ka, see pole mingi muinasjutt. Ma olen oma silmaga lapsepõlves näinud, kuidas suur rott kanalas hüppas vanaisa püksisäärde kinni.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 08:19 Minul tekkisid aeda närilised seoses uue prügiseadusega. Mul oli aias kompostikast, ise tehtud, puust, pealt kaanega. Aga võrku polnud sees et närilised sisse ei saaks. Nii palju kui silm nägi, teistel naabritel ka. Muidu viskasime söögijäätmed olmeprügisse. Aga enam ei tohi. Ja nii nad siis rändasid ühest kastist teise, kus alati oli midagi süüa. Nüüd sai tellitud mul ja teisel naabril boijäätmete prügikast. Kolmas naaber ikka kasutab oma kompostikasti ja närilised saavad süüa.
Pange seinaäärtesse mürgituskastid. Jooksevad läbi ja näkitsevad.
Meie aias rotte ei ole aga olid hiired, panime neile kastidesse mürki paar korda ja nüüd pole juba ammu neist mingeid jälgi olnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kaegu ja 6 külalist