Suured autod Tallinnas

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Jah igaüks ostab millise auto tahab, aga sellistele sõidukile, mis võtavad rohkem ruumi ja on ohtlikumad, peab olema maks peal, et need ei oleks soositud ja domineerivad sõiduvahendid.
Külaline

Päriselt keegi ostab sedaani selle argumendiga, et kui kellegi alla ajab, siis see keegi jääb tõenäolisemalt ellu? Olge nüüd.
Suur auto soetatakse siiski tavaliselt põhjusega, milleks väga tihti on suur pere, mida ka siin mainitud. Mu esimene auto oli 2 uksega citroen, kusjuures väga nautisin sellega sõitmist noorena. Siis abiellusin, sain 3 last ja võtsime koera- kogu seda punti ju väiksesse autosse väljasõitude puhul ei topi. Isegi 5-kohaline auto jääb väikseks, kui lapsed väikese vahega ja turvatoolid-hällid vaja paigutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 20:43 Lõik artiklist:
Palju on võimekaid “tõstetud” universaalkerega masinaid (Audi Allroad, Subaru Outback, Škoda Octavia Scout jt.), mis lisaks maastikuvõimetele säilitavad ka sõiduautoliku kerguse ja juhitavuse.
Forester on kõrgem ja lühem kui Outback. Ehk et metsas parem ja linnas parklas ka parem. Mina eelistan seda.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 18:58
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 18:48 Mitte ehitamisele, vaid eputamisele.
Tõsiselt mõtled, et inimene istub oma suurde autosse ja läheb sellega liiklusesse lihtsalt enda näitamiseks? :lol:
Ei saa ju nii jabur olla?
Kelle ees ta siis nii väga eputab, kui kõigil suured autod on?
Sa ära siis ise eputa, et ilma hakkama saad.
Meile (enamusele siin) on auto tarbeese ja parasjagu nii suur, kui meie jaoks õige tundub.
Tõesti... täiskasvanud inimesed nagu õelad tänitavad külamoorid. Miks peab ja miks peab. Vot on vaja, elud on erinevad.
Issakene, õpi lugema. Ma kirjutasin sedasama, et täiskasvanud inimesed ei eputa. No mismoodi ei saa inimesed enam tekstist aru?
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Sept 2024 18:15 Ma ostan järjest suuremaid autosid, sest ma tahan.
Ainus normaalne põhjendus siin teemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 20:41 "Madala linnakiirusega õnnetuse korral on jalakäijal võimalus sedaankerega auto kapotile maandudes suuremat sorti kondiväänamisest pääseda, aga rinna kõrgusele tõstetud maasturi nina tähendab halvemal juhul õnnetule ohvrile auto all kaasa lohisemist viimaste pidurduse meetrite ajal."

Paljulapseline räägib, et suures autos on tal lapsed paremini turvatud, aga unustab samal ajal asjaolu, et tema lapsed on samuti igapäevased jalakäijad ja võivad mõne teise maasturi nina ette jääda.
See kõik tuletab meelde kängururaudu, kui need ära keelati, milline hala. Küll oli j6be ilus ja väga praktiline ja mida veel. A kus kohas meil need kängurud ringi hüppavad, jäi arusaamatuks. Asjaolu, et need inimesi kiiremini tapavad, ei huvitanud autojuhte karvavõrdki, peaasi, et "ilus" oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 21:37
Anonymous kirjutas: 24 Sept 2024 18:15 Ma ostan järjest suuremaid autosid, sest ma tahan.
Jah. Ma arvan ka, et põhjuseid võib olla erinevaid, suur pere ja maakodu jne. Aga ka see on arvestatav põhjus, et lihtsalt inimene tahab. Ja see pole tegelikult mitte kellegi teise asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 21:54
Jah. Ma arvan ka, et põhjuseid võib olla erinevaid, suur pere ja maakodu jne. Aga ka see on arvestatav põhjus, et lihtsalt inimene tahab. Ja see pole tegelikult mitte kellegi teise asi.
Kuna mind ühe sellise poolt teelt välja lükatud ja tuima näoga edasi sõidetud, siis on ikka küll minu asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 22:01

Kuna mind ühe sellise poolt teelt välja lükatud ja tuima näoga edasi sõidetud, siis on ikka küll minu asi.
Ju koperdasid siis jalus, vaevalt keegi meelega sind teelt välja ajab. Tallinnas on kohutavalt tüütud need naised, kes on roolis ebakindlad, ei tea nad ise ega ammugi teised, kuhu minna tahavad või mis mõtted pähe tulevad.
Ja kaasliikleja asi ei ole kohe kindlasti, kes millise autoga sõidab.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 20:30
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:48 I
Miks sa maale elama ei lähe? Selline tihe pika maa paarutamine, millega sa sead oma 3 last kogu aeg ohtu. Ei see suur auto ei ole siiski tank ja aknast sisse lendav, põder, rekka, motikas on suur oht.
Kellele ma seal siis oma ilust autot näitan? Ja siis ei saaks Tallinna ummikus ka väikeautodele närvidele käia.
Siiani pole ka madallennul rekkasid näinud. Mingi uudne liikumisviis? Ühel korral olen teinud klassikalise "põdrapõike" (loodan, et tead, mida see tähendab). Puhas instinkt kiirusel 107. Välja vedas ja päästis maanteel äkkpidurduse teinud ning ees seisma jäänud idioodist mootorratturi elu. Käed värisesid pärast kaua.
Rehvivalik annab manööverdamiskindluse - uued rehvid igal hooajal ja tükk maksab sama palju kui väikeauto ring. Automaksu maksan ka nurisemata ära - eks hea asi ongi kallis. Aga muus osas on mu elu korraldatud praktiliselt keskkonnajäljeta ja süümekaid ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 22:04

Ju koperdasid siis jalus, vaevalt keegi meelega sind teelt välja ajab. Tallinnas on kohutavalt tüütud need naised, kes on roolis ebakindlad, ei tea nad ise ega ammugi teised, kuhu minna tahavad või mis mõtted pähe tulevad.
Jah, loomulikult on vastusõitev auto jalus ees, kui maastur oma ritta ära ei mahu. Kuidas ta julgeb. Jeebus, milline suhtumine
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 07:52

Jah, loomulikult on vastusõitev auto jalus ees, kui maastur oma ritta ära ei mahu. Kuidas ta julgeb. Jeebus, milline suhtumine
Järelikult tegi möödasõitu. Meil on hullult seda mina tagaajamist. Lätis oleks nagu teised maailmas, kolmes reas sõidetakse, st et tõmmatakse kõrvale nii siis, kui keegi mööduma hakkab ja samas ka auto vastu tuleb. Ja ka siis tõmmatakse kõrvale, kui on näha, et vastutulevast autpst tehakse möödasõitu. Meil valitakse vingus näoga ja sõidetakse veel keskele ka, et jumala eest keegi mööda ei saaks. Meil on veel väga pikk maa üksteisemõistmiseni. Meil ainult filmiks, kasvataks, õpetaks, takistaks. Nii palju on totakaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 08:22

Järelikult tegi möödasõitu. Meil on hullult seda mina tagaajamist. Lätis oleks nagu teised maailmas, kolmes reas sõidetakse, st et tõmmatakse kõrvale nii siis, kui keegi mööduma hakkab ja samas ka auto vastu tuleb. Ja ka siis tõmmatakse kõrvale, kui on näha, et vastutulevast autpst tehakse möödasõitu. Meil valitakse vingus näoga ja sõidetakse veel keskele ka, et jumala eest keegi mööda ei saaks. Meil on veel väga pikk maa üksteisemõistmiseni. Meil ainult filmiks, kasvataks, õpetaks, takistaks. Nii palju on totakaid.
Mis jrd järelikult möödasõitu? Tavaline kitsas tänav, maastur sõidab keset teed, vastusõitja sõitku teelt välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 08:43
Mis jrd järelikult möödasõitu? Tavaline kitsas tänav, maastur sõidab keset teed, vastusõitja sõitku teelt välja.

Saa üle, ükskord juhtus, no ja siis. Mis sellist asja meeles pidada ja kedrata. Sõidad vist väga vähe, linnaliikluses toimub iga päev midagi, mis ei meeldi.
Külaline

See Lätis möödasõitmine ja kolme raja tekitamine on minu meelest jama.
Selleks et keegi saaks kihutada ja mööda sõita. Muudkui passi kas ikka keegi tahab mööda sõita.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 08:47

Saa üle, ükskord juhtus, no ja siis. Mis sellist asja meeles pidada ja kedrata. Sõidad vist väga vähe, linnaliikluses toimub iga päev midagi, mis ei meeldi.
Saa ise üle. Mida sa eeldad igas postitudes, kogu aeg valesti. Peaasi et möliseda saaks.
Aga äkki käituks liikluses viisakalt ja mõstlikult? Ja kui suure autoga teel sõita ei oska, siis sõidaks bussiga?
Külaline

kui mulle kitsal teel maastur vastu tuleb, siis jään lihtsalt seisma (sõidan niikuinii omas ääres) ja eeldan, et tema sõidab üle kraavide ja kändude, et mööda saada. No kui juba on endale sellise tõlla soetanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 08:52

Saa ise üle. Mida sa eeldad igas postitudes, kogu aeg valesti. Peaasi et möliseda saaks.
Aga äkki käituks liikluses viisakalt ja mõstlikult? Ja kui suure autoga teel sõita ei oska, siis sõidaks bussiga?

No mida on kogu aeg viriseda. Ja minul ei olegi mingit maasturit, on tavaline universaalauto. Ega selleks, et laiemalt asju näha ei pea kõike ise omama. Ma tahaks väga suurt autot, aga pole hetkel võimalik. Aga need pisikeste punnide omanikud, kes sõita ei oska/julge ja igal sammul virisevad, on ülitüütud. Kahe käega roolist kinni, näost valge, aru ei saa, kus on või kuhu minna tahab.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 09:27
Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 08:52

No mida on kogu aeg viriseda. Ja minul ei olegi mingit maasturit, on tavaline universaalauto. Ega selleks, et laiemalt asju näha ei pea kõike ise omama. Ma tahaks väga suurt autot, aga pole hetkel võimalik. Aga need pisikeste punnide omanikud, kes sõita ei oska/julge ja igal sammul virisevad, on ülitüütud. Kahe käega roolist kinni, näost valge, aru ei saa, kus on või kuhu minna tahab.
Julgen viriseda, kuna mind kraavi sõideti? Palun vabandust. Vabandust, et samuti eksisteerin ja tahaks kah elada, aga sulle jalgu jään.
Külaline

Mölakaid on igas suuruses autode roolis. Mulle keeras hiljuti üks uunikum jõhkralt ette ja lasi mulle veel signaali ka :roll: Mina tegin parempööret, tema vasakpööret.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 10 külalist