Suured autod Tallinnas

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul oli juba esimene auto suur - Land Cruiser, praegune auto on veidi väiksem ja võibolla ostan kunagi jälle LC. Nii hea on kõrge autoga sõita - parem vaateväli, ei pea iga tänavaaugu pärast seisma jääma ja kuidagi turvalisem tunne on liikluses sellisega sõita.
Osadele meeldib jällegi kihutada ja tahavad madalaid autosid. Igaühele oma.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 18:58
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 18:48 Mitte ehitamisele, vaid eputamisele.
Tõsiselt mõtled, et inimene istub oma suurde autosse ja läheb sellega liiklusesse lihtsalt enda näitamiseks? :lol:
Ei saa ju nii jabur olla?
Kelle ees ta siis nii väga eputab, kui kõigil suured autod on?
Sa ära siis ise eputa, et ilma hakkama saad.
Meile (enamusele siin) on auto tarbeese ja parasjagu nii suur, kui meie jaoks õige tundub.
Tõesti... täiskasvanud inimesed nagu õelad tänitavad külamoorid. Miks peab ja miks peab. Vot on vaja, elud on erinevad.
Jah, see on AINUS põhjus. Ja ostetaksegi aina suuremaid autosid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:02 Mul oli juba esimene auto suur - Land Cruiser, praegune auto on veidi väiksem ja võibolla ostan kunagi jälle LC. Nii hea on kõrge autoga sõita - parem vaateväli, ei pea iga tänavaaugu pärast seisma jääma ja kuidagi turvalisem tunne on liikluses sellisega sõita.
Aga sul ei ole parem vaateväli, sa ei näe absoluutselt, mis auto ümber toimub. Parkimisel peaks tegelikult peegli asenditki muutma, sest ei näe äärekive. Sa ei näe keskjoont ega äärejooni. Sul on mingi võltsillusioon, paneme umbes pimedalt edasi, ehk läheb õnneks.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:02 Mul oli juba esimene auto suur - Land Cruiser, praegune auto on veidi väiksem ja võibolla ostan kunagi jälle LC. Nii hea on kõrge autoga sõita - parem vaateväli, ei pea iga tänavaaugu pärast seisma jääma ja kuidagi turvalisem tunne on liikluses sellisega sõita.
Meil on lausa eraldi load c ja d kategooria jaoks, suured sõidukid. B osas kahjuks istu sedaanist maasturi ja uha ringi. Sina arvad, et on turvalisem, tegelikult oled sa kõikide teiste jaoks väga ohtlik. Mõni ime, et sebral nii palju auto alla jäädakse, sa lihtsalt ei näe oma kõrgelt istmel jalakäijat.
Külaline

Tegelikult suht mõttetu vaidlus, see “miks, miks…” kedagi ümber ei veena, kui inimene on suure auto usku, siis nii on.
Mõnel on seda maasturit päriselt vaja, teisel mitte. Mina ei saa aru, kuidas see kedagi segama peaks, et mul maastur on? Ise pole kunagi teiste inimeste autovaliku üle mõelnud, sest mul on ükskõik, millega kaasliikleja sõidab. Pahandan ainult siis, kui mu ees keegi tossava autoga kärutab. Sellisel juhul olen küll mõelnud, et kurat, tee korda või osta uus.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:19
Meil on lausa eraldi load c ja d kategooria jaoks, suured sõidukid. B osas kahjuks istu sedaanist maasturi ja uha ringi. Sina arvad, et on turvalisem, tegelikult oled sa kõikide teiste jaoks väga ohtlik. Mõni ime, et sebral nii palju auto alla jäädakse, sa lihtsalt ei näe oma kõrgelt istmel jalakäijat.
Ma pole elu sees ühtegi elusolendit alla ajanud. Maastur pole mingi veok, et jalakäijaid ei näeks :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:11
Aga sul ei ole parem vaateväli, sa ei näe absoluutselt, mis auto ümber toimub. Parkimisel peaks tegelikult peegli asenditki muutma, sest ei näe äärekive. Sa ei näe keskjoont ega äärejooni. Sul on mingi võltsillusioon, paneme umbes pimedalt edasi, ehk läheb õnneks.
Mul on parkimiskaamera. Mul on joonte andurid, ma ei tea neid ise jälgima. Mul on iseparkimise funktsioon autol. Midagi ma muutma ei pea..
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:25
Mul on parkimiskaamera. Mul on joonte andurid, ma ei tea neid ise jälgima. Mul on iseparkimise funktsioon autol. Midagi ma muutma ei pea..
Mis näitabki, et sa oled ohtlik. Sa ei oska ise mitte midagi.
Külaline

[/quote]

[/quote]

Kõik sellised lisad teevad autojuhtimise turvalisemaks. Sina uha oma 30 aastat vana, ilma lisavarustuseta panniga edasi. Keda huvitab? Ilmselt pole sa normaalse auto roolis kunagi olnudki.
Külaline

Aga kuidas sa tead, et ta tahab eputada. Sa ei tea ju, mida ta vahepeal selle autoga teeb. Ma ei kujuta ette, mismoodi inimesed arvavad teiste kohta, et tahab eputada. Täiskasvanud inimesed.
Sest aastate jooksul ikka õpib natuke inimest tundma. Tahabki ainult eputada, sest sõidab selle autoga ainult oma kodu ja lasteaia vahel, kaubanduskeskusesse ka vahel. Lasteaed on väikesel tänaval, kus on selle autoga väga ebamugav, teisi segab väga palju ja tal endal on ka ebamugav. Ohib ja ähib pidevalt, kui raske on parkida. Mingeid surnud põtru või kipsplaate nende perekond ei vea, selleks on teenusepakkujad olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:38

Roolivõimendi ikka võib olla või näitab see ka, et ise ei oska rooli keerata? Kui kaugele kiviaega tagasi peab minema, et kõik ikka näeks, et ma ise oskan?

Uskumatu seltskond siin :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:49
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:38

Roolivõimendi ikka võib olla või näitab see ka, et ise ei oska rooli keerata? Kui kaugele kiviaega tagasi peab minema, et kõik ikka näeks, et ma ise oskan?

Uskumatu seltskond siin :lol:
Oh, mis kiviaeg. Autofirmad panevad andurid ja vidinad külge, et välistada miljardite eest kahjunõudeid endi vastu. Sest ilma nendeta on suured autod ohtlikud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Sept 2024 19:38Mis näitabki, et sa oled ohtlik. Sa ei oska ise mitte midagi
Ahahh, kohe mitte midagi ta ei oska, jah? Muidugi, muidugi. Kas valus on ka nii loll olla? 🤔

Täiesti mõttetu vaidlus, mis kokkuvõttes ei vii kumbagi osapoolt soovitud tulemuseni. Ei tule me keegi roolist ära, ei ole meil kellelgi piinlik oma valikute pärast. Kes tahab, sõidab bussiga, kes tahab, autoga. Pole meie liikluskultuuril ka häda midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 20:07
Anonymous kirjutas: 24 Sept 2024 19:38Mis näitabki, et sa oled ohtlik. Sa ei oska ise mitte midagi
Ahahh, kohe mitte midagi ta ei oska, jah? Muidugi, muidugi. Kas valus on ka nii loll olla? 🤔

Täiesti mõttetu vaidlus, mis kokkuvõttes ei vii kumbagi osapoolt soovitud tulemuseni. Ei tule me keegi roolist ära, ei ole meil kellelgi piinlik oma valikute pärast. Kes tahab, sõidab bussiga, kes tahab, autoga. Pole meie liikluskultuuril ka häda midagi.
Ainult et me räägime auto v ülisuur auto, mitte buss v auto.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:48 Inimeste vajadused on erinevad. Paarutan ka 250 km kaugusel asuva maakodu vahet suviti igal nädalal, talvel umbes kord kuus. Tavaliselt on 6 inimest autos - lapsi 3 ja kooliajal igal kaasas koolikott, igal täiskasvanul ka koolikoti mõõtu seljakott - arvuti, paar riidehilp jne. Meil on linnakodu ja maakodu sarnase varustatusega, ei pea vedama iga kord eraldi midagi suuremat kaasa. Suvehooajal on mul autos alati kõigile ujumisriided-rätikud ja väike piknikuvarustus, endale rulluisud. Suvel liiguvad maale istikud, sest muidu peaks nende jaoks ekstra sõitma. Sügisel sõidavad koju õunad-porgandid-viinamarjad... Eelmisel nädalavahetusel tegime mahla enam kui 300 liitrit. Osa jõudsin kuumutada kohapeal, osa mitte. Paar kotti mahedalt kasvanud kartuleid. Keegi naabritest palub nt Ikeast oma ostu ära tuua... Talvel on mul auto katusel alati suusaboks murdmaa- ja mäevarustusega, pagasiruumi lähevad nt tühjad mahlapurgid maale keldrisse.
Ma ei sõida kunagi tühjalt - suure pere teema. Muidugi saaks ka väiksemaga, aga 7-kohaliste autode valik on väga väike, 5+2 peale mahuvad viimasesse ritta küll väikselapsed, kuid mitte enam nt teismeline. Jah, ma sõidan ka kesklinna - hommikul toon kolm last kooli, sest mul on nendega sama tee. Ausalt öeldes, neljakesi autos, mõtlen vahel, et võiks küll bussiraja kasutamine lubatud olla (nagu USAs Carpool nt), sest enamasti on autodes, olgu nad siis väikesed ja säästlikud üks kontoririietes inimene.
Miks sa maale elama ei lähe? Selline tihe pika maa paarutamine, millega sa sead oma 3 last kogu aeg ohtu. Ei see suur auto ei ole siiski tank ja aknast sisse lendav, põder, rekka, motikas on suur oht.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 19:19 Tegelikult suht mõttetu vaidlus, see “miks, miks…” kedagi ümber ei veena, kui inimene on suure auto usku, siis nii on.
Mõnel on seda maasturit päriselt vaja, teisel mitte. Mina ei saa aru, kuidas see kedagi segama peaks, et mul maastur on? Ise pole kunagi teiste inimeste autovaliku üle mõelnud, sest mul on ükskõik, millega kaasliikleja sõidab. Pahandan ainult siis, kui mu ees keegi tossava autoga kärutab. Sellisel juhul olen küll mõelnud, et kurat, tee korda või osta uus.
Sest need on linnaliikluses jalakäijale palju ohtlikumad. Sellelt saadud löök on suurema tõenäosusega ühele lapsele kabelimats.
Külaline

Arvamus: 6 müüti, millega sind linnamaasturit ostma pannakse

Kood: Vali kõik

https://auto.geenius.ee/rubriik/uudis/arvamus-6-muuti-millega-sind-linnamaasturit-ostma-pannakse/
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 20:38 Arvamus: 6 müüti, millega sind linnamaasturit ostma pannakse

Kood: Vali kõik

https://auto.geenius.ee/rubriik/uudis/arvamus-6-muuti-millega-sind-linnamaasturit-ostma-pannakse/
Külaline

"Madala linnakiirusega õnnetuse korral on jalakäijal võimalus sedaankerega auto kapotile maandudes suuremat sorti kondiväänamisest pääseda, aga rinna kõrgusele tõstetud maasturi nina tähendab halvemal juhul õnnetule ohvrile auto all kaasa lohisemist viimaste pidurduse meetrite ajal."

Paljulapseline räägib, et suures autos on tal lapsed paremini turvatud, aga unustab samal ajal asjaolu, et tema lapsed on samuti igapäevased jalakäijad ja võivad mõne teise maasturi nina ette jääda.
Külaline

Lõik artiklist:
Aktiivne turvalisus on kehv
Ma tean enda kogemusest, et liiklusõnnetuse vältimine algab võimalusest koheselt saabuv jama kiire tegutsemisega ära hoida. Näiteks teelejooksnud põdrast mööda põigates. Kiirelt pidurdades. Maanteel lumevaalust külglibisemisse sattunud auto kontrolli alla saades.

On väga suur vahe, kas sulle on sellises olukorras tegutsemiseks antud vilgas madala raskuskeskmega 1,5-tonnine sõiduauto või 2+ tonnine kõrge maastur. Kineetiline energia (kui kõva mats käib vastu puud sõites) kasvab proportsionaalselt massi kasvamisega, mis tähendab, et kolmandiku võrra raskem auto nõuab isegi laiemate rehvide ja võimekamate pidurite puhul oluliselt rohkem ruumi ning aega kriitilise olukorra päästmiseks. Suur mass, suur inerts. Igale sinu reaktsioonile reageerib selline auto aeglasemalt ja iga libisemine on pikem.

Teadlikult vähendada enda võimalusi ohuolukorda kontrollida ei kõla just eriti mõistlikult ega nutikalt, aga ometigi sa teed seda. Miks?

2. Linnamaasturid ei jää kuskile kinni?
Autot ostes hõljus õhus magus mesijutt aktiivsest elustiilist ja seni uurimata maa-alade jõulisest vallutamisest.

Reaalsus lööb seepeale üsna valusalt kui sa naabrimehe märja muruplatsi pealt minema ei saa, sest rehvid on tegelikult mõeldud asfaldile ja “Intelligentselt Rakenduv Nelivedu” osutub saamatuks käpardiks, mis nõutult ühte ratast kohapeal keerutab.

Enamus linnamaasturitest kasutab neliveo tekitamise jaoks üsna lihtsaid piduritega juhitavaid lahendusi, mis tegelikkuses loovad sinus ainult illusiooni suurest läbivusest, mida ilmekalt tõestavad igakevadised uudislood metsa ja randa sissekaevunud autodest.

Kindlasti on linnamaastur mustikametsa sõites parem valik kui pelgalt üheveoline masin, aga selleks ei pea veel ju endale väikese maja suurust autot ostma? Palju on võimekaid “tõstetud” universaalkerega masinaid (Audi Allroad, Subaru Outback, Škoda Octavia Scout jt.), mis lisaks maastikuvõimetele säilitavad ka sõiduautoliku kerguse ja juhitavuse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 10 külalist