Suured autod Tallinnas

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:17
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:11 [quote=Külaline post_id=37537 time=1727114501
Kas selline asi päriselt aitab? Ma paha pärast ei küsi vaid tunnengi huvi.
Ma olen kuulnud, et vesi kinni ja kraanid/torud tühjaks lasta hoopis. Igasugu boilerid ja wc poti paagid ka tühjaks.
Üldkraam või isegi rohkem ju ikka ometi igas majapidamises peaks olema.

Meil ei ole torud kinni külmunud, on see olnud hea õnn või aitab vee tilkuma jätmine, ei oska ma öelda.
Kuna me aeg-ajalt talvel ka ikka käime, näiteks jõulud veedame seal, siis on nii mugavam.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 20:27 Meie maakodu asub sellises kohas, kuhu ühistranspordiga ei saagi. Mingi kohalik väikebuss käib 10 km kaugusel korra või kaks päevas ja viib lähimasse linna.
Paar aastat tagasi, kui talvel oli tohutu lumetorm - lund oli nii palju, et puud murdusid raskuse all, sõitsime maale ja mingi hetk kadus tee ära. Teed reaalselt polnud, oli sama paksu lumekihi all nagu tee kõrval asuvad põllud. Kui meil neljaveolist “tanki” poleks olnud, ei oleks me sealt läbi pääsrnud. Isegi maasturiga oli raske liikuda.
Toidupood asub nii kaugel, et jala seal ei käiks ja see on ka mingi uberik külapood, kust heal juhul leiba ja hapukoort saab. Seega peame terve pere toidukraami Tallinnast kaasa võtma. Mõnikord on selline tunne, et peaks veel suurema auto ostma, lausa veoki 😀
Nii et jah, oleme ka edaspidi maasturiusku ja mul ükskõik kui kaaslinlastele see ei meeldi.
Täielikud äpud ja ise veel 6hked selle üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:00
Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 20:09Mul on ka 7-kohaline linnamaastur. Maakodu ei ole, piisab linnakodust. Aga siiski vean pidevalt autoga midagi: kipsplaate, parketti, küttepuid, kasvuhooneklaase, kappe jne.
Loomulik, et tööauto peab olema tööle vastav. Aga mida veavad need, kes ehitajana ei tööta? Selleks, et kord elus kipsplaate või kappi vedada ei pea ju ometi igaks juhuks suurt autot omama. Rendid selleks üheks korraks kaubiku.
Ma ei tööta ehitajana ja olen naine. Eramajas on pidevalt vaja mudagi vedada. Keskmiselt paar korda nädalas. Ei viitsi küll selleks mingeid kaubikuid rentima hakata. Kipsplaat või tuuletõkkeplast läheb auto katusele, kaks 50x50x3000 prussi toeks alla. Reelingud ja latid on muidugi ka olemas. Jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:35
Ma ei tööta ehitajana ja olen naine. Eramajas on pidevalt vaja mudagi vedada. Keskmiselt paar korda nädalas. Ei viitsi küll selleks mingeid kaubikuid rentima hakata. Kipsplaat või tuuletõkkeplast läheb auto katusele, kaks 50x50x3000 prussi toeks alla. Reelingud ja latid on muidugi ka olemas. Jne.
Ärge nüüd päris umbluud ka siia kirjutama hakake! Eramajas vaja paar korda nädalas midagi maastur iga vedada.. On-on!
Külaline

Meil pole maakodus vettki sees, ikka käime seal aastaringselt, veedame enamasti koolivaheajad seal. Las need miniautode omanikud istuvad linnas ja naudivad seda, et saavad ühe poe ukse eest teise ette sõita. Meie naudime loodust. Iga ilmaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:34
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 20:27
Äkki selgitad, milles meie “äpusus” seisneb 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:39
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:35
Ärge nüüd päris umbluud ka siia kirjutama hakake! Eramajas vaja paar korda nädalas midagi maastur iga vedada.. On-on!
Kui sul ei ole, siis tore. Mul on. Eile jalgratas, täna tuuletõkkeplaat, homme kapp. Vahele kergplokke, sõnnikukotte, suuri istikuid, soojustusvilla pakke, pööninguluuki, parketi alusvaipa, kardinapuid ja mida iganes veel. See mu mõne viimase nädala "menüü."
Külaline

Elan eramajas 15 aastat ja pole elus mingeid prusse ega kipsplaate vedanud. Veel vähem kaks korda nädalas. Päris imelik jutt ikka.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 22:19
Elan eramajas 15 aastat ja pole elus mingeid prusse ega kipsplaate vedanud. Veel vähem kaks korda nädalas. Päris imelik jutt ikka.

No aga elus ongi nii, et osad on tegusad ja teised vaatavad niisama, et kuidagi päeva õhtusse saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 20:14
Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 20:09Maasturis on vajadusel väga mugav ööbida ka. Lähed mingile kokkutulekule või üritusele ja ei viitsi telki võtta, siis tekitad endale suure pagasiruumi ja magad seal.
Mul oli kunagi üks tuttav, kelle üks väga tähtis kriteerium autot valides oli see, et sinna mahuks magama. Mulle tundus naljakas, sest ma ise autos ei maga kunagi. Küsisin siis, et mitu korda aastas autos magad. Ega neid kordi palju ei olnud, äkki 3-5, aga see oli tema jaoks oluline.
Võisin mina olla, mulle on see küll oluline 😉
Aga ma magan seal ikka rohkem kui 3-5, rohkem nagu 35 korda. Auto peab olema ka piisavalt kõrge, et metsas põhja peale kinni ei jääks ja kasvõi saha lükatud lumevallist läbi roniks. Lumekoristusega on siin teatavasti üldse kehvad lood, mille 4x4 kompenseerib.
Maaleminekuks mahub sellisesse parasjagu suurde autosse ära kogu pere kola ja pere ise ka. Maalt tagasi tulles veel õunad, kartulid, hoidised jms. Vaja lemmikloomad kaasa vedada - pole probleemi. Automaksuga pole samuti probleemi. Vabatahtlikult ma vabadusest, mida mu auto pakub, küll ei loobu, nalja teete.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 22:35

No aga elus ongi nii, et osad on tegusad ja teised vaatavad niisama, et kuidagi päeva õhtusse saaks.
Oot, kummad need tegusad on? Need kes kipsplaate veavad või need teised?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:58
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 20:27
Et sa ei tea, kuidas sügisel maja talveks ette valmistada ja siis suure tuisuga lähete,khm, kangelaslikult sõitma, et kraane lahti keerata...
Või et kasutate autot selleks, et selles...jalgratast vedada. Äkki sõidaks selle rattaga punktist A punkti B.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 09:48

Et sa ei tea, kuidas sügisel maja talveks ette valmistada ja siis suure tuisuga lähete,khm, kangelaslikult sõitma, et kraane lahti keerata...
Või et kasutate autot selleks, et selles...jalgratast vedada. Äkki sõidaks selle rattaga punktist A punkti B.
Eriti silmaklappidega mõtlemine. Kui mu lapsel oli ühelt ürituselt tulles täpselt pool tundi aega, et rongile jõuda, oli see vahemaa võimalik sellise ajapiirangu raames kindlalt läbida ainult autoga. Kusjuures üritusele EI OLNUD mõistlik ratast kaasa võtta. Lisaks oli tal suur spordikott ja veel kaks väiksemat kotti, millega ta sihtkohas pidi niikuinii veel mitu km kohale väntama. Saage üle juba oma autovihast. Auto on tarbeese.
Külaline

...pidi lausa 2 km sõitma...sa lähed järjest naljakamaks. Ma pean Äpu ees vabandama.
Külaline

Inimeste vajadused on erinevad. Paarutan ka 250 km kaugusel asuva maakodu vahet suviti igal nädalal, talvel umbes kord kuus. Tavaliselt on 6 inimest autos - lapsi 3 ja kooliajal igal kaasas koolikott, igal täiskasvanul ka koolikoti mõõtu seljakott - arvuti, paar riidehilp jne. Meil on linnakodu ja maakodu sarnase varustatusega, ei pea vedama iga kord eraldi midagi suuremat kaasa. Suvehooajal on mul autos alati kõigile ujumisriided-rätikud ja väike piknikuvarustus, endale rulluisud. Suvel liiguvad maale istikud, sest muidu peaks nende jaoks ekstra sõitma. Sügisel sõidavad koju õunad-porgandid-viinamarjad... Eelmisel nädalavahetusel tegime mahla enam kui 300 liitrit. Osa jõudsin kuumutada kohapeal, osa mitte. Paar kotti mahedalt kasvanud kartuleid. Keegi naabritest palub nt Ikeast oma ostu ära tuua... Talvel on mul auto katusel alati suusaboks murdmaa- ja mäevarustusega, pagasiruumi lähevad nt tühjad mahlapurgid maale keldrisse.
Ma ei sõida kunagi tühjalt - suure pere teema. Muidugi saaks ka väiksemaga, aga 7-kohaliste autode valik on väga väike, 5+2 peale mahuvad viimasesse ritta küll väikselapsed, kuid mitte enam nt teismeline. Jah, ma sõidan ka kesklinna - hommikul toon kolm last kooli, sest mul on nendega sama tee. Ausalt öeldes, neljakesi autos, mõtlen vahel, et võiks küll bussiraja kasutamine lubatud olla (nagu USAs Carpool nt), sest enamasti on autodes, olgu nad siis väikesed ja säästlikud üks kontoririietes inimene.
Külaline

Miks me peaks maja talveks ette valmistama, kui me seal talvel ka käime? Mingist jalgrattast pole ma midagi rääkinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 23:11

Oot, kummad need tegusad on? Need kes kipsplaate veavad või need teised?
Ei ole võimalik, et isegi sellest aru ei saa.
Külaline

Pigem tundub, et sa alles ehitad endale seda eramaja. Igal palgapäeval ostad paar kipsplaati ning lisaks otsid tasuta äraantavate asjade gruppidest ehitusmaterjalide ülejääke.
Need teised naudivad elu oma valmis majades.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:41

Eriti silmaklappidega mõtlemine. Kui mu lapsel oli ühelt ürituselt tulles täpselt pool tundi aega, et rongile jõuda, oli see vahemaa võimalik sellise ajapiirangu raames kindlalt läbida ainult autoga. Kusjuures üritusele EI OLNUD mõistlik ratast kaasa võtta. Lisaks oli tal suur spordikott ja veel kaks väiksemat kotti, millega ta sihtkohas pidi niikuinii veel mitu km kohale väntama. Saage üle juba oma autovihast. Auto on tarbeese.
Ja selleks üheks erakordseks juhtumiks peab juba varakult suure auto ostma.
Ma ka hiljuti ostsin riidekapi. Oleks vast pidanud 10 aastat tagasi sellega arvestama ning ostma auto kuhu see kapp sisse mahub. Aga ma, va rumal, ei tulnud selle pealegi ja ostsin liiga väikse auto.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 14:20
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:41

Ja selleks üheks erakordseks juhtumiks peab juba varakult suure auto ostma.
Ma ka hiljuti ostsin riidekapi. Oleks vast pidanud 10 aastat tagasi sellega arvestama ning ostma auto kuhu see kapp sisse mahub. Aga ma, va rumal, ei tulnud selle pealegi ja ostsin liiga väikse auto.
Madala kvaliteediga trollimine. Jah kindlasti nad selleks üheks sündmuseks ostsid nii suure auto, enne ja peale seda nad ei ole vajanud suurt autot. Lapse üheks laagrireisiks ostsid. Maja ostsid ka, kord oli suurem pidu, muud põhjust ei olnud. geeniuste kokkukogunemispunkt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Pepsi ja 4 külalist