Suured autod Tallinnas

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 16:07
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 15:51
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 14:54

Iga kord viid värvipurke ja ja paar prügikotti munakoori? Ei usu. A ma olen kah sae rongiga kohale viibud. Sedaani pakiruumi mahub kah.
Sul ei ole vist lapsi ega isegi kui maakodu on, ei tee sa seal midagi. See asjade hulk on muljetavaldav, mis tuleb autosse mahutada.
See asjade hulk, mida mitte mahutada, on kah muljetavaldav. Mina viin peaaegu kõik taimed käeotsas maale, seemnekartul on loomulikult seal ees. Multšikile, katteloor, reha, sae. Aga ma saan aru, et te veate murutraktori iga nädal edasi-tagasi, paari telekat ja tolmuimejat.

Ok, kui sulle see sobib, siis on ju kõik hästi. Mul ei tule mõttessegi hakata kartulite, väetiste, vahet pole millega + veel lastega ühistranspordiga sõitma, ma peaks peast ogar olema. Käsisaega metsa ei tehta enam, käsitsi kartulit ei võeta, aga vot autodega peame hobuste aega tagasi minema. Ma sõitsin viimati ühistranspordi ja saja kotiga siias, kui olin eelkooliealine ehk siis aastatel 1974- mõned aastad veel. Praegu, kui ma saan mugavalt ja kiirelt koos oma pere ja pampudega minna kuhu tahes, maale või linna, aga peaks mingi põhimõtte pärast minema hoopis bussiga....lollakad on osad siin või.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 16:14

Sul ei ole vist lapsi ega isegi kui maakodu on, ei tee sa seal midagi. See asjade hulk on muljetavaldav, mis tuleb autosse mahutada.
See asjade hulk, mida mitte mahutada, on kah muljetavaldav. Mina viin peaaegu kõik taimed käeotsas maale, seemnekartul on loomulikult seal ees. Multšikile, katteloor, reha, sae. Aga ma saan aru, et te veate murutraktori iga nädal edasi-tagasi, paari telekat ja tolmuimejat.

Ok, kui sulle see sobib, siis on ju kõik hästi. Mul ei tule mõttessegi hakata kartulite, väetiste, vahet pole millega + veel lastega ühistranspordiga sõitma, ma peaks peast ogar olema. Käsisaega metsa ei tehta enam, käsitsi kartulit ei võeta, aga vot autodega peame hobuste aega tagasi minema. Ma sõitsin viimati ühistranspordi ja saja kotiga siias, kui olin eelkooliealine ehk siis aastatel 1974- mõned aastad veel. Praegu, kui ma saan mugavalt ja kiirelt koos oma pere ja pampudega minna kuhu tahes, maale või linna, aga peaks mingi põhimõtte pärast minema hoopis bussiga....lollakad on osad siin või.
Me räägime ka sedaanidest või mahtuniversaalidest
Tõesti vead kartulikaste iga nädal?
Külaline

Mida teemat.. Minul on suur maastur. Sest mulle meeldib. Mingeid kaste või taimi ei vea sellega.Tallinna kesklinnas sõidan harva, aga kui tahan siis sõidan.
Külaline

Mina elan Tallinnas ja mul on maakodu ühel saarel. Ei käi seal igal nädalavahetusel, aga 1-2 korda kuus kindlasti. Auto on ostetud sellise arvestusega, et veab välja nii maal kui linnas, mahutab meie 4-liikmelise perekonna, 4 inimese voodiriided, seljariided, toidu jm vajaliku, mida tulebki edasi-tagasi vedada. Ma ei hakka sellepärast ometi eraldi veel väiksemat autot ostma, et millega linnavahel sõita ja talvel lumehange kinni jääda. Ongi ostetud kasutatuna suur korralik auto, nelivedu jmt. Minge metsa oma miniautodega, need ei kõlba muuks kui vaatamiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 14:54

Iga kord viid värvipurke ja ja paar prügikotti munakoori? Ei usu. A ma olen kah sae rongiga kohale viibud. Sedaani pakiruumi mahub kah.
Teema kisub vägisi nõudepesumasina suunas - ma olen ikka NII virk ja pesen ise nõud ära, te laisad kasutage nõudekat.
Aga mul on suur maastur kui ka nõudepesumasin! :oops:
Külaline

Noh, kui see maastur nii paljudele nii vältimatu on, siis plekkigegi suurt automaksu. Riik vähemalt teenib teie pealt.
Külaline

Mul on Jeep Grand Cherokee. Armastan seda mudelit. Sõidan enamasti üksinda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:55 Noh, kui see maastur nii paljudele nii vältimatu on, siis plekkigegi suurt automaksu. Riik vähemalt teenib teie pealt.
Siiralt ükskõik automaksust..
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:24 Mina elan Tallinnas ja mul on maakodu ühel saarel. Ei käi seal igal nädalavahetusel, aga 1-2 korda kuus kindlasti. Auto on ostetud sellise arvestusega, et veab välja nii maal kui linnas, mahutab meie 4-liikmelise perekonna, 4 inimese voodiriided, seljariided, toidu jm vajaliku, mida tulebki edasi-tagasi vedada. Ma ei hakka sellepärast ometi eraldi veel väiksemat autot ostma, et millega linnavahel sõita ja talvel lumehange kinni jääda. Ongi ostetud kasutatuna suur korralik auto, nelivedu jmt. Minge metsa oma miniautodega, need ei kõlba muuks kui vaatamiseks.
Kui ma loen neid kirjeldusi kuidas peab koormate kaupa asju sinna maakonu vedama, siis olen ma enamgi kui rahul, et mul maakodu ei ole. Teen nädalavahetusel, mida tahan. Tahan lähen loodusesse, tahan, olen linnas. Aga mingeid pampe iganädalaselt kuhugi küll vedada ei viitsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 18:13
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:24 Mina elan Tallinnas ja mul on maakodu ühel saarel. Ei käi seal igal nädalavahetusel, aga 1-2 korda kuus kindlasti. Auto on ostetud sellise arvestusega, et veab välja nii maal kui linnas, mahutab meie 4-liikmelise perekonna, 4 inimese voodiriided, seljariided, toidu jm vajaliku, mida tulebki edasi-tagasi vedada. Ma ei hakka sellepärast ometi eraldi veel väiksemat autot ostma, et millega linnavahel sõita ja talvel lumehange kinni jääda. Ongi ostetud kasutatuna suur korralik auto, nelivedu jmt. Minge metsa oma miniautodega, need ei kõlba muuks kui vaatamiseks.
Kui ma loen neid kirjeldusi kuidas peab koormate kaupa asju sinna maakonu vedama, siis olen ma enamgi kui rahul, et mul maakodu ei ole. Teen nädalavahetusel, mida tahan. Tahan lähen loodusesse, tahan, olen linnas. Aga mingeid pampe iganädalaselt kuhugi küll vedada ei viitsi.
No nagu me näeme, on vajalikeks asjadeks voodipesu ja kartulikastid ja porgandikastid ja munarestid. Mina löhengi 2 kätt taskus. Hambahari ja voodipesu on kohapeal, süüa ostan lähimast külapoest.
Külaline

Mul on ka 7-kohaline linnamaastur. Maakodu ei ole, piisab linnakodust. Aga siiski vean pidevalt autoga midagi: kipsplaate, parketti, küttepuid, kasvuhooneklaase, kappe jne. Eile oli vaja laps koos tema jalgrattaga rongile viia ja selleks oli kõige lihtsam ratas autosse pista.

Maasturis on vajadusel väga mugav ööbida ka. Lähed mingile kokkutulekule või üritusele ja ei viitsi telki võtta, siis tekitad endale suure pagasiruumi ja magad seal. Minu omal on boonuseks veel klaaslagi - saab tähti või virmalisi vaadata öösel.

Mingi Miniga või isegi tavasedaaniga mina hakkama ei saaks.
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Mul on ka maakodu, aga ma ei näe vajadust maasturit seepärast omada. Sellega olen ka nõus, et iga kord ei pea sinna maakodusse asju vedama hulgikaupa, nagu siin keegi kirjeldas. Siiani olen sõiduautoga hakkama saanud. Sõiduautole saab panna konksu ja siis käruga vedada kaks korda aastas need suuremad asjad näiteks ära. Aga nagu öeldakse, siis maitse üle ei vaielda. Kes soovib ostku topeltkabiiniga kastiauto (Amarok, Hilux, RAM)
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 20:09Maasturis on vajadusel väga mugav ööbida ka. Lähed mingile kokkutulekule või üritusele ja ei viitsi telki võtta, siis tekitad endale suure pagasiruumi ja magad seal.
Mul oli kunagi üks tuttav, kelle üks väga tähtis kriteerium autot valides oli see, et sinna mahuks magama. Mulle tundus naljakas, sest ma ise autos ei maga kunagi. Küsisin siis, et mitu korda aastas autos magad. Ega neid kordi palju ei olnud, äkki 3-5, aga see oli tema jaoks oluline.
Külaline

Meie maakodu asub sellises kohas, kuhu ühistranspordiga ei saagi. Mingi kohalik väikebuss käib 10 km kaugusel korra või kaks päevas ja viib lähimasse linna.
Paar aastat tagasi, kui talvel oli tohutu lumetorm - lund oli nii palju, et puud murdusid raskuse all, sõitsime maale ja mingi hetk kadus tee ära. Teed reaalselt polnud, oli sama paksu lumekihi all nagu tee kõrval asuvad põllud. Kui meil neljaveolist “tanki” poleks olnud, ei oleks me sealt läbi pääsrnud. Isegi maasturiga oli raske liikuda.
Toidupood asub nii kaugel, et jala seal ei käiks ja see on ka mingi uberik külapood, kust heal juhul leiba ja hapukoort saab. Seega peame terve pere toidukraami Tallinnast kaasa võtma. Mõnikord on selline tunne, et peaks veel suurema auto ostma, lausa veoki 😀
Nii et jah, oleme ka edaspidi maasturiusku ja mul ükskõik kui kaaslinlastele see ei meeldi.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 20:09Mul on ka 7-kohaline linnamaastur. Maakodu ei ole, piisab linnakodust. Aga siiski vean pidevalt autoga midagi: kipsplaate, parketti, küttepuid, kasvuhooneklaase, kappe jne.
Loomulik, et tööauto peab olema tööle vastav. Aga mida veavad need, kes ehitajana ei tööta? Selleks, et kord elus kipsplaate või kappi vedada ei pea ju ometi igaks juhuks suurt autot omama. Rendid selleks üheks korraks kaubiku.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 20:27Paar aastat tagasi, kui talvel oli tohutu lumetorm - lund oli nii palju, et puud murdusid raskuse all, sõitsime maale ja mingi hetk kadus tee ära. Teed reaalselt polnud, oli sama paksu lumekihi all nagu tee kõrval asuvad põllud. Kui meil neljaveolist “tanki” poleks olnud, ei oleks me sealt läbi pääsrnud. Isegi maasturiga oli raske liikuda.
Miks teil oli vaja lumetormiga sinna maale ronida ometi? Teed ei ole, ilmselt ka elektrit mitte. Mis kiireloomuline asi teil seal ajada oli?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:01
Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 20:27Paar aastat tagasi, kui talvel oli tohutu lumetorm - lund oli nii palju, et puud murdusid raskuse all, sõitsime maale ja mingi hetk kadus tee ära. Teed reaalselt polnud, oli sama paksu lumekihi all nagu tee kõrval asuvad põllud. Kui meil neljaveolist “tanki” poleks olnud, ei oleks me sealt läbi pääsrnud. Isegi maasturiga oli raske liikuda.
Miks teil oli vaja lumetormiga sinna maale ronida ometi? Teed ei ole, ilmselt ka elektrit mitte. Mis kiireloomuline asi teil seal ajada oli?
No kui see huvitab, eks ma siis ütlen. Kuna oli ka suur külm tulekul, siis tahtsime veekraanid tilkuma jätta, et torud lõhki ei külmuks. Meie maakodus oli õnneks elekter olemas.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 21:11Kuna oli ka suur külm tulekul, siis tahtsime veekraanid tilkuma jätta, et torud lõhki ei külmuks.
Teine võimalus on maakodus talveks vesi välja lasta ja mitte seal talvel käia
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:11
No kui see huvitab, eks ma siis ütlen. Kuna oli ka suur külm tulekul, siis tahtsime veekraanid tilkuma jätta, et torud lõhki ei külmuks. Meie maakodus oli õnneks elekter olemas.
Kas selline asi päriselt aitab? Ma paha pärast ei küsi vaid tunnengi huvi.
Ma olen kuulnud, et vesi kinni ja kraanid/torud tühjaks lasta hoopis. Igasugu boilerid ja wc poti paagid ka tühjaks.
Üldkraam või isegi rohkem ju ikka ometi igas majapidamises peaks olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:17
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:11

Kas selline asi päriselt aitab? Ma paha pärast ei küsi vaid tunnengi huvi.
Ma olen kuulnud, et vesi kinni ja kraanid/torud tühjaks lasta hoopis. Igasugu boilerid ja wc poti paagid ka tühjaks.
Üldkraam või isegi rohkem ju ikka ometi igas majapidamises peaks olema.
Kraan*
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Pepsi ja 4 külalist