Aga kui inimene elab maal? Maainimesed ikka tohivad sinu linnas käia või?Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:28 Maasturid ja maakodud on luksus ja kes saab omale neid asju lubada, saab ka natuke rohkem makse makstud. Ei pea ülejäänud linnaelanikud seetõttu kannatama, et keegi kuskil maakodu omab ja seetõttu iga jumala päev linnatänaval oma suure tankiga laiutab.
Suured autod Tallinnas
-
Külaline
-
Külaline
Uue aja inimesed on tõesti nii lollid, et peab hakkama nagu USA-s juurde kirjutama *irony alert* ?
-
Külaline
Olen ise vanema väiksema auto omanik aga olen vaikselt uut autot vaatamas ja ega väikseid enam ei müüdagi. Mudeliuuenduse käigus lähevad väiksed mudelid järjest suuremaks ja on juba sama suured, mis varem olid suured. Samuti ei müüda normaalseid mahtuniversaale. On 7-kohalised linnamaasturid või väiksed bussid. Aga sellist klassikalist 7-kohalist mahtuniversaali, kus kõigil oleks mugav istuda, pole enam olemas. Suuremal perel, kes tahaks aeg-ajalt vanaema ka peale võtta, ei olegi muud võimalust kui endale see tobe 7-kohaline linnamaastur osta.
-
Külaline
Siis oleks pidanud selle "naljaka" osa kaldtekstina märkima. Selge ju, et sa kirjutasid valesti, sest ei tea õiget kirjapilti.
-
Külaline
Kunagi lapsed saad, siis enam ei käi;))Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:35Tead, käime küll. Rongiga. Seljakotiga. Kõnnin peatusest 1,5 km.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:12See, et sina ja su tuttavaid ei käi, ei tähenda, et enamik ei käi. Ja ei maksa enda järgi võtta, et kui sinu jaoks on auto eputamise vahend, siis nii on kõigi jaoks. Minu jaoks on auto tarbeese ja vastab minu vajadustele. Minu maakodu on Tallinnast ligi 200 km kaugusel metsas.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
Puudub igasugne vajadus linnas tankiga sõita. See on ohtlik ja idiootlik.
-
Külaline
Ma olen lapsest saati, ehk siis üle 42 a niimoodi käinud.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 11:09Kunagi lapsed saad, siis enam ei käi;))Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:35Tead, käime küll. Rongiga. Seljakotiga. Kõnnin peatusest 1,5 km.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:12
See, et sina ja su tuttavaid ei käi, ei tähenda, et enamik ei käi. Ja ei maksa enda järgi võtta, et kui sinu jaoks on auto eputamise vahend, siis nii on kõigi jaoks. Minu jaoks on auto tarbeese ja vastab minu vajadustele. Minu maakodu on Tallinnast ligi 200 km kaugusel metsas.
Puudub igasugne vajadus linnas tankiga sõita. See on ohtlik ja idiootlik.
-
Külaline
Eestlased olid veel meie emade ja vanaemade ajal suurelt osalt maarahvas. Suved veetis väga suur osa eesti lastest maal vanaema-vanaisa juures ja täiskasvanuks saades oli see vana talukoht muutunud otsekui teiseks koduks. Ei raatsitud maha müüa, jäädi seal edasi käima. Tehti peenraid, käidi sõstraid korjamas ja moosi keetmas ning jõudumööda kõpitsemas ja käiakse tänini. Nii et ei pruugi eestlaste vanad talukohad tähendada mingit suurt rikkust või luksust, lihtsalt oma esivanemate pärandit hoitakse elus.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:28 Maasturid ja maakodud on luksus ja kes saab omale neid asju lubada, saab ka natuke rohkem makse makstud. Ei pea ülejäänud linnaelanikud seetõttu kannatama, et keegi kuskil maakodu omab ja seetõttu iga jumala päev linnatänaval oma suure tankiga laiutab.
-
Külaline
Paljudel küll nüüd mingit kodutalu pole. Paljudele lihtsalt meeldib suure autoga pealinnas ummikus istuda.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:21 Võrreldes USA-ga on ikka veel pikk maa minna. Eestis on pikad vahemaad ja vähe inimesi, paljudel kodutalu kaugel ja pidevalt vaja kõiksugu kraami tassida. Suur auto on praktiline. Eestit ei saa võrrelda Euroopa riikidega, kus vahemaad lühikesed ja teenused arenenud.
-
Külaline
Olen nõus, et linnas on oluliselt mugavam väiksema autoga. Mööda Eestit ringi liikudes, sh. maale minemiseks, on mugavam suurem auto. Ilmselt lüüakse siin nüüd risti mind kohe aga peres 2 autot omada on minumeelest küll okei. Meil linnaautosse ei mahuks elusees 5 inimest (kellest 2 alles turvahällis-toolis)+ kogu kaasatiritav mant, kui maale minek. Ei ole ka seda luksust, et mõni rong või buss maja ees peatuks.
Eestlane on linnamaasturi usku. Miks see nii on, seda võite lugeda
https://www.err.ee/1202416/eestlased-on ... sturi-usku
https://dea.digar.ee/?a=d&d=parnupostim ... ----------
Eks neid artikleid leiaks veel. Aga nii see on. Mina ise ei sõida linnamaasturiga, kuna mulle meeldib rohkem madalam sõiduasend ja seda pakub mulle universaalkerega sõiduauto. Väikestel linnamaasturitel muide ei ole üldsegi suured pagasiruumid, näiteks Opel Mokka pagasiruum on ikka tilluke. Tavaline 10 aastat vana universaalkerega E klassi MB või Audi A6 on märks suurema pagasiruumiga. Mind otseselt see ei häri, las igaüks sõidab selle autoga mis talle meeldib...kuigi mingid suurte maasturitega kitsamates kohtades sõitvad tibid ei tunneta selgelt auto gabariite ja seetõttu tekitavad vahel olukordi, kus nendest ei saa mööda.
Eks neid artikleid leiaks veel. Aga nii see on. Mina ise ei sõida linnamaasturiga, kuna mulle meeldib rohkem madalam sõiduasend ja seda pakub mulle universaalkerega sõiduauto. Väikestel linnamaasturitel muide ei ole üldsegi suured pagasiruumid, näiteks Opel Mokka pagasiruum on ikka tilluke. Tavaline 10 aastat vana universaalkerega E klassi MB või Audi A6 on märks suurema pagasiruumiga. Mind otseselt see ei häri, las igaüks sõidab selle autoga mis talle meeldib...kuigi mingid suurte maasturitega kitsamates kohtades sõitvad tibid ei tunneta selgelt auto gabariite ja seetõttu tekitavad vahel olukordi, kus nendest ei saa mööda.
-
Külaline
Vahel? Nad sõidavad kõik keset teed. Parkida ei oska. Liiklusseadus on köha, nii sebra kui ristmik pargitakse kinni, katsu sa autot näha üle tanki. Pooled ei ulatu isrgi üle rooli nägema. Mis mööblit nad igapäevaselt vedama peavad? Vanasti pandi 6 inimest žigulisse, nüüd ei mahu viiekesti sedaani ära. Ma lähen maale, nii et vihmavari ja keep on käekotis ja kõik.taivopalm kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:13 Eestlane on linnamaasturi usku. Miks see nii on, seda võite lugeda
-
Külaline
no väga tubli, et sina nii lähed. Mina ei lähe. Kõik ei pea olema nagu sina, Harju ära.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:37Vahel? Nad sõidavad kõik keset teed. Parkida ei oska. Liiklusseadus on köha, nii sebra kui ristmik pargitakse kinni, katsu sa autot näha üle tanki. Pooled ei ulatu isrgi üle rooli nägema. Mis mööblit nad igapäevaselt vedama peavad? Vanasti pandi 6 inimest žigulisse, nüüd ei mahu viiekesti sedaani ära. Ma lähen maale, nii et vihmavari ja keep on käekotis ja kõik.taivopalm kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:13 Eestlane on linnamaasturi usku. Miks see nii on, seda võite lugeda
Mina lähen maale nii et võtan kaasa tühjad purgid, munarestid ja koored naabri kanakasvatajale, värvipurgid, tööriistad, sae õli, koer ja kolm last. Tagasi tulles on valmis hoidised, kartuli ja porkna kotid, õunakastid ja veel tuhat pisemat pudinat.
-
Külaline
See kõik mahuks ära ka mõne suurema universaalkerega auto pagasiruumi.
-
Külaline
Äkki ma tohin oma auto ise valida siiski?Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:04See kõik mahuks ära ka mõne suurema universaalkerega auto pagasiruumi.
-
Külaline
Iga kord viid värvipurke ja ja paar prügikotti munakoori? Ei usu. A ma olen kah sae rongiga kohale viibud. Sedaani pakiruumi mahub kah.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:53no väga tubli, et sina nii lähed. Mina ei lähe. Kõik ei pea olema nagu sina, Harju ära.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:37Vahel? Nad sõidavad kõik keset teed. Parkida ei oska. Liiklusseadus on köha, nii sebra kui ristmik pargitakse kinni, katsu sa autot näha üle tanki. Pooled ei ulatu isrgi üle rooli nägema. Mis mööblit nad igapäevaselt vedama peavad? Vanasti pandi 6 inimest žigulisse, nüüd ei mahu viiekesti sedaani ära. Ma lähen maale, nii et vihmavari ja keep on käekotis ja kõik.taivopalm kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:13 Eestlane on linnamaasturi usku. Miks see nii on, seda võite lugeda
Mina lähen maale nii et võtan kaasa tühjad purgid, munarestid ja koored naabri kanakasvatajale, värvipurgid, tööriistad, sae õli, koer ja kolm last. Tagasi tulles on valmis hoidised, kartuli ja porkna kotid, õunakastid ja veel tuhat pisemat pudinat.
-
Külaline
Mis see sinusse puutub? Mina ju ei küsi sinult miks sa nii koleda jope ostsid.
-
Külaline
Sest suur ebaturvaline auto oskamatu juhiga on teiste eludele ohtlik. Kole jope üldiselt ei ole.
-
Külaline
ok, järgmine nädal tuled ise järgi siis?Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:54Iga kord viid värvipurke ja ja paar prügikotti munakoori? Ei usu. A ma olen kah sae rongiga kohale viibud. Sedaani pakiruumi mahub kah.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:53no väga tubli, et sina nii lähed. Mina ei lähe. Kõik ei pea olema nagu sina, Harju ära.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:37
Vahel? Nad sõidavad kõik keset teed. Parkida ei oska. Liiklusseadus on köha, nii sebra kui ristmik pargitakse kinni, katsu sa autot näha üle tanki. Pooled ei ulatu isrgi üle rooli nägema. Mis mööblit nad igapäevaselt vedama peavad? Vanasti pandi 6 inimest žigulisse, nüüd ei mahu viiekesti sedaani ära. Ma lähen maale, nii et vihmavari ja keep on käekotis ja kõik.
-
Külaline
Sul ei ole vist lapsi ega isegi kui maakodu on, ei tee sa seal midagi. See asjade hulk on muljetavaldav, mis tuleb autosse mahutada.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:54Iga kord viid värvipurke ja ja paar prügikotti munakoori? Ei usu. A ma olen kah sae rongiga kohale viibud. Sedaani pakiruumi mahub kah.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:53no väga tubli, et sina nii lähed. Mina ei lähe. Kõik ei pea olema nagu sina, Harju ära.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:37
Vahel? Nad sõidavad kõik keset teed. Parkida ei oska. Liiklusseadus on köha, nii sebra kui ristmik pargitakse kinni, katsu sa autot näha üle tanki. Pooled ei ulatu isrgi üle rooli nägema. Mis mööblit nad igapäevaselt vedama peavad? Vanasti pandi 6 inimest žigulisse, nüüd ei mahu viiekesti sedaani ära. Ma lähen maale, nii et vihmavari ja keep on käekotis ja kõik.
-
Külaline
See asjade hulk, mida mitte mahutada, on kah muljetavaldav. Mina viin peaaegu kõik taimed käeotsas maale, seemnekartul on loomulikult seal ees. Multšikile, katteloor, reha, sae. Aga ma saan aru, et te veate murutraktori iga nädal edasi-tagasi, paari telekat ja tolmuimejat.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 15:51Sul ei ole vist lapsi ega isegi kui maakodu on, ei tee sa seal midagi. See asjade hulk on muljetavaldav, mis tuleb autosse mahutada.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:54Iga kord viid värvipurke ja ja paar prügikotti munakoori? Ei usu. A ma olen kah sae rongiga kohale viibud. Sedaani pakiruumi mahub kah.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 13:53 no väga tubli, et sina nii lähed. Mina ei lähe. Kõik ei pea olema nagu sina, Harju ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, xqwerty ja 7 külalist