ei saa mehest lahti

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 23:28
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 23:14
iiR kirjutas: 22 Sept 2024 21:38
Muidugi hakkad taga nutma! Muidugi mitte teievahelist sidet, sest seda ju pole, on sinu kinnisidee.
Mine sa ka oma kinnisideega. Mis vahet sel on kuidas nimetada. On tunded teise vastu.
TA olen. Ma arvan, et kinnisideeks võib nimetada küll. Lihtsalt tunded peaks ju natukenegi minu kontrolli all olema
Oled pannud tähele et sul on tunded mida sa saad kontrollida ja mida sa ei saa kontrollida?
Kas sa tunned tundeid või tunned kinnisideed?
Ma muidugi ei tea kuidas keegi midagi tunneb. Tean enda järgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 00:14
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 23:28
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 23:14
Mine sa ka oma kinnisideega. Mis vahet sel on kuidas nimetada. On tunded teise vastu.
TA olen. Ma arvan, et kinnisideeks võib nimetada küll. Lihtsalt tunded peaks ju natukenegi minu kontrolli all olema
Oled pannud tähele et sul on tunded mida sa saad kontrollida ja mida sa ei saa kontrollida?
Kas sa tunned tundeid või tunned kinnisideed?
Ma muidugi ei tea kuidas keegi midagi tunneb. Tean enda järgi.
Ma ei tea. See käib edasi-tagasi. Vahel mul on tunne, et ma ei tahagi teda üldse. Et ma peaaegu et ei salli teda. Paar tundi läheb mööda ja tekib selline meeleheide, et kui mul teda pole, siis mul pole elu. Ja nii edasi-tagasi, mitu korda päevas. Vahel tundub, et saan kõike kontrollida, vahel et mitte midagi. Üks segapudru on mul peas..
Külaline

Teemaalgataja, ärka ometi üles! See on nii alandav, mida sa teed. See mees ju ei taha sind. Sa ise pressid ennast talle peale. Otsi omale abi enne kui päris ära keerad.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 06:51 Teemaalgataja, ärka ometi üles! See on nii alandav, mida sa teed. See mees ju ei taha sind. Sa ise pressid ennast talle peale. Otsi omale abi enne kui päris ära keerad.
Ma olen siin tähele pannud, et mõnel on muudkui alandamise tunne.
Ja lihtne on öelda, et otsi abi. Millist abi, kes pakub, soovitus kuhu minna see jääb alati saladuseks.
Tahad öelda, et keegi võtab tunded ära?
Ma pole TA
Külaline

Abi? No psühhiaater, kes saab kinnisideega tegeleda ja vajadusel midagi välja kirjutada.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 08:08
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 06:51 Teemaalgataja, ärka ometi üles! See on nii alandav, mida sa teed. See mees ju ei taha sind. Sa ise pressid ennast talle peale. Otsi omale abi enne kui päris ära keerad.
Ma olen siin tähele pannud, et mõnel on muudkui alandamise tunne.
Ja lihtne on öelda, et otsi abi. Millist abi, kes pakub, soovitus kuhu minna see jääb alati saladuseks.
Tahad öelda, et keegi võtab tunded ära?
Ma pole TA
Mis pagana vabandus see "tunne" on?! Iga tunnet ei pea poputama jääma, jummel küll, see on nagu lindudega, et sa ei saa takistada neid üle oma pea lendamast, aga saad takistada neid endale pähe pesa tegemast. See, et mingi tunne tuleb, on inimlik, aga mõtleva olendina iga tunde ajel ei pea tegutsema! TA-l ilmselgelt tuli tunne peaga vastu seina joosta, aga ega ta tegelikult ju ei pea seda tegema jäämagi ometi. Tunne, mida ei toideta, läheb ise üle. Abi võib olla mis tahes sõltuvusega tegevast psühholoogist-terapeudist, kontakti katkestamisest ja AJAST.
Külaline

iiR kirjutas: 23 Sept 2024 09:13 TA-l ilmselgelt tuli tunne peaga vastu seina joosta, aga ega ta tegelikult ju ei pea seda tegema jäämagi ometi. Tunne, mida ei toideta, läheb ise üle. Abi võib olla mis tahes sõltuvusega tegevast psühholoogist-terapeudist, kontakti katkestamisest ja AJAST.
Sa näed igas asjas kinnisideed. Sa peaksid oma kinnisideega tegelema.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 09:20
iiR kirjutas: 23 Sept 2024 09:13 TA-l ilmselgelt tuli tunne peaga vastu seina joosta, aga ega ta tegelikult ju ei pea seda tegema jäämagi ometi. Tunne, mida ei toideta, läheb ise üle. Abi võib olla mis tahes sõltuvusega tegevast psühholoogist-terapeudist, kontakti katkestamisest ja AJAST.
Sa näed igas asjas kinnisideed. Sa peaksid oma kinnisideega tegelema.
Lõpeta trollimine, tüütu.
Külaline

Mul oli kunagi sarnane situatsioon. Kaua aega haudusin omas rasvas, sada korda mõtlesin, et nüüd lõpetan mittetoimiva suhte ära! Aga ikka ei leidnud endas seda sädet, et samm ära teha. Lõpuks tegin. Ja niikui peas see klõps ära oli käinud, muutus asi järsku jube lihtsaks. Siiamaani imestan, et mida ma ometigi aastaid munesin? Praegu olen ammugi abielus toreda mehega, kellega elu on nagu öö ja päev võrreldes tolle eelmisega. Ent aeg-ajalt tunnen siiani kahetsust, et miks raiskasin oma elu parimad aastad ära selle jorsi peale, mida ma lootsin?
Külaline

Mida sa arvad, miks ta selle teema tegi siia?
Külaline

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/6577 ... kinnisidee
Seal dr Noormann vastab.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 09:43 Mul oli kunagi sarnane situatsioon. Kaua aega haudusin omas rasvas, sada korda mõtlesin, et nüüd lõpetan mittetoimiva suhte ära! Aga ikka ei leidnud endas seda sädet, et samm ära teha. Lõpuks tegin. Ja niikui peas see klõps ära oli käinud, muutus asi järsku jube lihtsaks. Siiamaani imestan, et mida ma ometigi aastaid munesin? Praegu olen ammugi abielus toreda mehega, kellega elu on nagu öö ja päev võrreldes tolle eelmisega. Ent aeg-ajalt tunnen siiani kahetsust, et miks raiskasin oma elu parimad aastad ära selle jorsi peale, mida ma lootsin?
Tihtipeale just hirm ongi see, mis tagasi hoiab. Hirm muutuse ees.
Mul samad mõtted. Raiskasin parimad noorusaastad sellele, et ennast halvasti tunda.
Ilmselt enne seda klikki ei suudagi muutuda.
Külaline

Mõtle, miks see nii on, et sa ennast ei väärtusta, sel peab olema põhjus. Minu puhul viisid jäljed nartsissistlike vanemateni, kes, kumbki erineval viisil, ei soovinudki, et oleksin õnnelik ja rahul. Ema puhul naiselik kadedus ja armukade suhtumine, isa nägi mind oma teenijana ja kontrollis iga mu sammu.

Kui isa suri, ja emaga suhtlemise lõpetasin, hakkas minu elu paremuse suunas minema. Ise olin siis 36, aga kunagi ei ole hilja. Hakkasin oma suhtumist inimestesse ja ellu kriitiliselt vaatlema ja sain aru, et samal viisil jätkates tõmban ainult jamasid endale kaela. Olid sarnased suhted, nagu sinul, meeste ja sõbrannadega. Aga ma pole ise loomu poolest eriti klammerduv, seega suutsin need lõpetada, kui asja katki hammustasin. Vahe on selles, et nn. normaalsel inimesel poleks selliseid imelikke suhteid tekkinudki, kus teda jalamatina koheldakse või käib lambist pidev võimuvõitlus ja draama. Minul aga sellised ainult olidki.

Seega sinu suhtumine tuleneb kuskilt, ei saa olla, et armastavas, toetavas kodus kasvanud inimene hakkab järsku selliselt käituma nagu sina. Põhjuste mõistmine aitab sellistest mustritest eemalduda ja paremaks, õnnelikumaks inimeseks saada. Kui ise ei suuda, siis nõustaja võib tõesti aidata.
Külaline

olen teemaalgataja. täna siis saatsin mehele sõnumi, et saame kokku. ma isegi ei tea, kas ma tahan kokku saada et öelda, et ma ei taha rohkem kokku saada. või vanduda igavest armastust.. no ei tea.
aga vastanud ta mulle ei ole kuigi luges. ma loodan, et ta ei vastagi. kui ei vasta, siis ma kustutan ta numbri ära ja ostan selle raamatu, mis siin soovitati. täna õhtul..
aga kui vastab, siis saaga jätkub järgmise korrani..
suur osa minust loodab, et ta ei vasta. sama suur loodab, et me saame täna kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 10:55 Mõtle, miks see nii on, et sa ennast ei väärtusta, sel peab olema põhjus. Minu puhul viisid jäljed nartsissistlike vanemateni, kes, kumbki erineval viisil, ei soovinudki, et oleksin õnnelik ja rahul. Ema puhul naiselik kadedus ja armukade suhtumine, isa nägi mind oma teenijana ja kontrollis iga mu sammu.

Kui isa suri, ja emaga suhtlemise lõpetasin, hakkas minu elu paremuse suunas minema. Ise olin siis 36, aga kunagi ei ole hilja. Hakkasin oma suhtumist inimestesse ja ellu kriitiliselt vaatlema ja sain aru, et samal viisil jätkates tõmban ainult jamasid endale kaela. Olid sarnased suhted, nagu sinul, meeste ja sõbrannadega. Aga ma pole ise loomu poolest eriti klammerduv, seega suutsin need lõpetada, kui asja katki hammustasin. Vahe on selles, et nn. normaalsel inimesel poleks selliseid imelikke suhteid tekkinudki, kus teda jalamatina koheldakse või käib lambist pidev võimuvõitlus ja draama. Minul aga sellised ainult olidki.

Seega sinu suhtumine tuleneb kuskilt, ei saa olla, et armastavas, toetavas kodus kasvanud inimene hakkab järsku selliselt käituma nagu sina. Põhjuste mõistmine aitab sellistest mustritest eemalduda ja paremaks, õnnelikumaks inimeseks saada. Kui ise ei suuda, siis nõustaja võib tõesti aidata.
jah, mul on olnud üsna keeruline lapsepõlv
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 11:10
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 10:36
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 09:43 Mul oli kunagi sarnane situatsioon. Kaua aega haudusin omas rasvas, sada korda mõtlesin, et nüüd lõpetan mittetoimiva suhte ära! Aga ikka ei leidnud endas seda sädet, et samm ära teha. Lõpuks tegin. Ja niikui peas see klõps ära oli käinud, muutus asi järsku jube lihtsaks. Siiamaani imestan, et mida ma ometigi aastaid munesin? Praegu olen ammugi abielus toreda mehega, kellega elu on nagu öö ja päev võrreldes tolle eelmisega. Ent aeg-ajalt tunnen siiani kahetsust, et miks raiskasin oma elu parimad aastad ära selle jorsi peale, mida ma lootsin?
Tihtipeale just hirm ongi see, mis tagasi hoiab. Hirm muutuse ees.
Mul samad mõtted. Raiskasin parimad noorusaastad sellele, et ennast halvasti tunda.
Ilmselt enne seda klikki ei suudagi muutuda.
Postitus on kustutatud
Kle, mina olen teemaalgataja. Minul on mure. Ja need inimesed siin päriselt ka aitavad mind praegu väga palju. Mida sa mölised nende kallal..
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 11:34
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 11:22

Postitus on kustutatud
Kle, mina olen teemaalgataja. Minul on mure. Ja need inimesed siin päriselt ka aitavad mind praegu väga palju. Mida sa mölised nende kallal..
Postitus on kustutatud
Minu meelest sina oled siin ainuke, kes tühja targutab.
Külaline

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Päris ebameeldiv lugeda, kuidas mõni arvab, et kui inimene on maas, siis on ok teda jalaga juurde taguda. Mida ta vedeleb siin, ise on süüdi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 12:06

Postitus on kustutatud
Päris ebameeldiv lugeda, kuidas mõni arvab, et kui inimene on maas, siis on ok teda jalaga juurde taguda. Mida ta vedeleb siin, ise on süüdi.
Aga mida me tegema peame? Soovitama, et lõpeta ära. Soovitama, et tegelegu oma lapsepõlve mustritega. Lõhkugu esivanemate needus. Saadame konstellatsiooni. Mida veel?
Külaline

Huvitav teema, aga kõigi libateema tunnustega, nagu otsustusvõimetu teemaalgataja, kes saadab halvale kavalerile sõnumeid kõikidest headest nõuannetest hoolimata ja sellest ka kohe teada annab.

Vihjed, ilma detailidesse minemata, nagu keeruline lapsepõlv, jne.

Lisaks olen lugenud selliseid teemasid varem, pereema, kelle mees petab täiesti skandaalsel viisil, aga kes juba 10 aastat "loodab", et mees muutub äkki heaks, naine, kelle meessõber elab teises linnas, ega ei soovi end siduda, teemaalgataja aga ootab juba 15 aastat, jne.

Kõik nad saadavad keset arutlust oma halvale mehele anuva sõnumi või helistavad, mees algul ei vasta, siis vastab ja lubab tulla, aga ei tule, jne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, kana, Kirile, libakägu ja 5 külalist