Suured autod Tallinnas
-
Külaline
Suured autod Tallinnas
Tallinlased, kas teile ka tundub, et viimasel ajal väiksemad autod on peaaegu ära kadunud, taksod on veel ja siis mõned. Minul on tavaline sõiduauto ja hakkasin siis sellele rohkem tähelepanu pöörama, kui avastasin, et enam ei näe ummikus ette ja pööretel, kus kaks rida kõrvale. Siis märkasin, kui suur osakaal liikluses on suurtel maasturitel, eriti suured on veel uued elektriautod. Kas mujal maailmas liigub ka kõik samas suunas või on see meie eripära. Hiljuti Lätis, Leedus ja Poolas käies küll midagi sellist silma ei hakanud. Elame ikkagi päris hästi ju, vähemalt autoparki vaadates. Ja ei ole kade, mulle tegelikult meeldivad ka suuremad ja tulebki endale ka soetada peagi. Lihtsalt hakkasin huvi pärast vaatama ja selgus, et väga suurelt kaldu suurte autode poole.
-
Külaline
Ida-Euroopa nähtus- identifitseerida ennast läbi oma suure ja kalli auto. See on nende jaoks nö staatuse näitaja.
-
Jalgrattur
Eestis on jah suured autod. Ma ei ela püsivalt Eestis ja kui tulen Tallinnasse, on vahe küll märgatav. Kunagi Tartus üks soome tuttav jäi keset teed seisma ja läks üht pargitud autot vahtima, see pidavat olema nii peen ja kallis, et tema Soomes pole näinud sihukest.
Mina ei tea eriti palju autodest, hindadest, prestiižikatest markidest, aga suur maastur on ilmselgelt on kallis muidugi. Seega nad kas fleksivad või äkki ongi Tln tänavad nii viletsad, et läheb maasturit vaja?
Mujal Euroopas fleksitakse pisikeste kalliste autodega, nt need Fiati kabrioletid ja elektriautodega. Minu kõrvatänavas on laadimispunkt, seal ikka näeb igasugu eksemplare, maastureid küll mitte.
Mina ei tea eriti palju autodest, hindadest, prestiižikatest markidest, aga suur maastur on ilmselgelt on kallis muidugi. Seega nad kas fleksivad või äkki ongi Tln tänavad nii viletsad, et läheb maasturit vaja?
Mujal Euroopas fleksitakse pisikeste kalliste autodega, nt need Fiati kabrioletid ja elektriautodega. Minu kõrvatänavas on laadimispunkt, seal ikka näeb igasugu eksemplare, maastureid küll mitte.
-
Külaline
Mul on ka suur maastur, sest see on nii praktiline. Sõelume pidevalt Tallinna ja maakodu vahet ja vaja lapsed, loomad ja nendega kaasnev kraam ära mahutada.
-
Külaline
Täpselt sama. Meil on Subaru Forester, sest maakodu ümbrus on metsane ja künklik ja me jääksime seal teinekord lihtsalt kinni madalama sõidukiga. Ausalt öeldes on kõrgest sõidukist ka linnas palju abi, sest mitmel pool on teede olukord ikka selline, et ei taha mõeldagi, mis madala põhjaga autost varsti alles jääks. Ja kolmas põhjus on see, et Eesti liikluskultuur on ka selline, et ellujäämise seisukohalt ei julgekski enam väiksema autoga sõita.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:08 Mul on ka suur maastur, sest see on nii praktiline. Sõelume pidevalt Tallinna ja maakodu vahet ja vaja lapsed, loomad ja nendega kaasnev kraam ära mahutada.
-
Külaline
Võrreldes USA-ga on ikka veel pikk maa minna. Eestis on pikad vahemaad ja vähe inimesi, paljudel kodutalu kaugel ja pidevalt vaja kõiksugu kraami tassida. Suur auto on praktiline. Eestit ei saa võrrelda Euroopa riikidega, kus vahemaad lühikesed ja teenused arenenud.
-
Külaline
Lisaks on Eestis - erinevalt muust Euroopast (vbl välja arvata Skandinaavia) - ca 50% pindalast metsamaa, mitte mingi tilulilu linnatänav. On enam kui loomulik, et inimestel, kelle elu ei piirdu ainult Tallinna või Tartu kesklinnaga, ongi neliveoga ning keskmisest kõrgemad ja suuremad autod. Ja siin ei maksa ka mingit röögatust rikkusest rääkida, paljud on oma autod kasutatuna ja palju odavamalt ostnud kui need pisikesed fancy'd autod.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:21 Võrreldes USA-ga on ikka veel pikk maa minna. Eestis on pikad vahemaad ja vähe inimesi, paljudel kodutalu kaugel ja pidevalt vaja kõiksugu kraami tassida. Suur auto on praktiline. Eestit ei saa võrrelda Euroopa riikidega, kus vahemaad lühikesed ja teenused arenenud.
-
Külaline
Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
-
Külaline
Asi pole selles, et meil neid suuri autosid rohkem vaja kui mujal. Lihtalt läänes on selline luksus maksustatud ja nad ei saa edeva auto lõbu endale lubada. Oleme küll Ida-Euroopa, kus luksus on odav ja raha kooritakse eelkõige vaestelt.
-
Külaline
See, et sina ja su tuttavaid ei käi, ei tähenda, et enamik ei käi. Ja ei maksa enda järgi võtta, et kui sinu jaoks on auto eputamise vahend, siis nii on kõigi jaoks. Minu jaoks on auto tarbeese ja vastab minu vajadustele. Minu maakodu on Tallinnast ligi 200 km kaugusel metsas.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
-
Külaline
Lõpeta see umbluu jutt, kuidas suurem osa tallinlasi käib maakodudes. Meil ei ole metsad maakodusid täis. Keegi pole konkreetselt sinust rääkinud.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:12See, et sina ja su tuttavaid ei käi, ei tähenda, et enamik ei käi. Ja ei maksa enda järgi võtta, et kui sinu jaoks on auto eputamise vahend, siis nii on kõigi jaoks. Minu jaoks on auto tarbeese ja vastab minu vajadustele. Minu maakodu on Tallinnast ligi 200 km kaugusel metsas.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
-
Külaline
Ise käin ka Eesti teises otsas, aga see on väikelinn ja sinna minekuks pole mul kindlasti mitte maasturit vaja. Päris metsas ja raskesti ligipääsetavates kohtades on tõesti väga-väga vähestel maakodud.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:12See, et sina ja su tuttavaid ei käi, ei tähenda, et enamik ei käi. Ja ei maksa enda järgi võtta, et kui sinu jaoks on auto eputamise vahend, siis nii on kõigi jaoks. Minu jaoks on auto tarbeese ja vastab minu vajadustele. Minu maakodu on Tallinnast ligi 200 km kaugusel metsas.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
-
Külaline
Minu arust on nelikvedu hädavajalik ja väikeseid autosid sellega palju pakkumises ei ole.
-
Külaline
Kui maasturite sõidaks need, kes seda päriselt ja sagedasti vajavad, siis oleks linnapilt hoopis teine. Need, kes paar korda aastas kuskil kolkametsas käivad, ei peaks ka seetõttu oma igapäevast linnaelu maasturi seljas elama. Võta see maastur, mil sa lähed konkreetselt sinna maale, aga igapäevasteks sõitudeks võiks midagi väiksemat olla.
-
Külaline
Nõustun. Puhas eputamine ja madala enesehinnangu kergitamine mingi auto abil. Automaks on igati vajalik. Ja see, et keegi siin väitis, et Eestis on pikad vahemaad- no tule taevas appi!Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
-
Külaline
Maasturid ja maakodud on luksus ja kes saab omale neid asju lubada, saab ka natuke rohkem makse makstud. Ei pea ülejäänud linnaelanikud seetõttu kannatama, et keegi kuskil maakodu omab ja seetõttu iga jumala päev linnatänaval oma suure tankiga laiutab.
-
Külaline
-
Külaline
Eestis on pikad vahemaad. Rahvastiku tihedus Eestis on sama mis usa-s. Kõik muud Euroopa riigid, peale Skandinaavia, on tihedama asustusega.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:22Nõustun. Puhas eputamine ja madala enesehinnangu kergitamine mingi auto abil. Automaks on igati vajalik. Ja see, et keegi siin väitis, et Eestis on pikad vahemaad- no tule taevas appi!Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.Vaata korraks Lääne Euroopas või mujal maailmas ringi ja räägi siis pikkadest vahemaadest. Mujal ei ole sellist autodega eputamist, kui Baltikumis ja Venemaal. Inimesed sõidavad täiesti tavaliste keskklassi autodega.
-
Külaline
Tead, käime küll. Rongiga. Seljakotiga. Kõnnin peatusest 1,5 km.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:12See, et sina ja su tuttavaid ei käi, ei tähenda, et enamik ei käi. Ja ei maksa enda järgi võtta, et kui sinu jaoks on auto eputamise vahend, siis nii on kõigi jaoks. Minu jaoks on auto tarbeese ja vastab minu vajadustele. Minu maakodu on Tallinnast ligi 200 km kaugusel metsas.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:46 Ah lõpetage ära, kuidas enamub tallinlasi käib maal põldude vahel maakodus. Tühine protsent neist. Automaksu on vägagi vaja. Eputamine ja raiskamine Ida-Euroopa stiilis.
Puudub igasugne vajadus linnas tankiga sõita. See on ohtlik ja idiootlik.
-
Külaline
Võimalik. Kirjaoskus seda vist paraku pole.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 10:32Kadedus on Eesti nogija.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 9 külalist