ei saa mehest lahti
-
Külaline
ei saa mehest lahti
Mul on peika. Täpsemalt.. ta pole mul mingi peika otseselt, aga oleme suhelnud umbes 10 aastat. Mina olen algusest peale meeletult armunud. Ja tema kohtleb mind nagu teise klassi inimest. Tal on lihtsalt täiesti suva.
Aga probleem ei ole mitte selles.. probleem on selles, et mina ei suuda temaga suhet ära lõpetada. Selleks poleks isegi vaja mingit jutuajamist. Võin lihtsalt ta telefoni numbri ära kustutada. Kui mina temaga ühendust ei võta, siis ongi "suhe" läbi.. Tema ise mind otsima ei tule.
Aga ma ei suuda.. kuigi järjest ja järjest.. nüüd juba mitu aastat on temaga suhtlemine ainult üks nutt ja pettumus. Üks pettumus teise otsa.
Miks ma ei suuda seda lõpetada? Mis masohhismi erivorm see on?
Ja veelkord rõhutan: mees pole tegelikult midagi valesti teinud. On ta veidi vähem või rohkem empaatiline, vahet pole. Probleem on minus, mitte temas.
Täna pidime kohtuma, aga viimasel hetkel ütles mees, et ta ikka ei saa. Klassika.. Aga mina olen nii endast väljas. Päev rikutud jne..
Sellel "suhtel" on ainult üks õige asi - ära lõpetada. Aga ma ei suuda. Miks ma ei suuda?
Aga probleem ei ole mitte selles.. probleem on selles, et mina ei suuda temaga suhet ära lõpetada. Selleks poleks isegi vaja mingit jutuajamist. Võin lihtsalt ta telefoni numbri ära kustutada. Kui mina temaga ühendust ei võta, siis ongi "suhe" läbi.. Tema ise mind otsima ei tule.
Aga ma ei suuda.. kuigi järjest ja järjest.. nüüd juba mitu aastat on temaga suhtlemine ainult üks nutt ja pettumus. Üks pettumus teise otsa.
Ja veelkord rõhutan: mees pole tegelikult midagi valesti teinud. On ta veidi vähem või rohkem empaatiline, vahet pole. Probleem on minus, mitte temas.
Täna pidime kohtuma, aga viimasel hetkel ütles mees, et ta ikka ei saa. Klassika.. Aga mina olen nii endast väljas. Päev rikutud jne..
Sellel "suhtel" on ainult üks õige asi - ära lõpetada. Aga ma ei suuda. Miks ma ei suuda?
-
Külaline
ma ei taha kedagi teist. ja keegi ei taha mind ka. ma olen veids imelikKülaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 12:50Sebi mingi teine mees
-
Külaline
10 aastat on kökimöki mind jälitava naise jaoks, kes teeb seda juba 25 aastat. Ka ei suuda lõpetada, ma ei tea mis tal viga on...kui sina saad teada mis sul viga on, siis saab selle teadmise ehk laiendada ka mind jälitavale maniakile.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 11:48 Mul on peika. Täpsemalt.. ta pole mul mingi peika otseselt, aga oleme suhelnud umbes 10 aastat. Mina olen algusest peale meeletult armunud. Ja tema kohtleb mind nagu teise klassi inimest. Tal on lihtsalt täiesti suva.
-
Külaline
ma ei jälita teda. kui ta ütleks mulle välja, et "lõpetame ära", siis ma lõpetaks ära küll.. aga ta seda ka ei ütle. ma olen mitu korda juttu alustanud, siis ta väidab, et ikka tahab jne.. vahel kirjutab mulle igast ilusaid asju. igas sõnumis on mingi kallike ja kullake jne...Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 13:1010 aastat on kökimöki mind jälitava naise jaoks, kes teeb seda juba 25 aastat. Ka ei suuda lõpetada, ma ei tea mis tal viga on...kui sina saad teada mis sul viga on, siis saab selle teadmise ehk laiendada ka mind jälitavale maniakile.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 11:48 Mul on peika. Täpsemalt.. ta pole mul mingi peika otseselt, aga oleme suhelnud umbes 10 aastat. Mina olen algusest peale meeletult armunud. Ja tema kohtleb mind nagu teise klassi inimest. Tal on lihtsalt täiesti suva.
aga ta käitub minuga ikkagi halvasti. ja ma ise sellest suhtest midagi head ei saa. aga lõpetada ei suuda.
-
Külaline
See on tegelikult sõltuvus. Ja seda saad lahendada ainult ise. Sa pead ise otsustama, et nüüd on kõik. Lihtsam on päev korraga. Võtagi eesmärgiks hommikul, et täna sa temaga ühendust ei võta. Nimeta ta telefonis ümber näiteks “ära helista”. Ja otsi asendustegevust. Mine kinno või teatrisse või kasvõi jalutama. Aga viimast ilma telefonita. Ühesõnaga tekita olukord, kus sul on mingi tegevus ja sa ei saa selle ajal temaga kontakti otsida. Mida kauem eemal suudad olla, seda lihtsamaks läheb.
-
Külaline
mul kõige pikem pausi aeg on olnud kaks kuud. siis tuli mu sünnipäev ja ta saatis sõnumi. tema saatis, mitte mina. aga sealt läks jälle vanadesse rööbastesse tagasi.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 13:43 See on tegelikult sõltuvus. Ja seda saad lahendada ainult ise. Sa pead ise otsustama, et nüüd on kõik. Lihtsam on päev korraga. Võtagi eesmärgiks hommikul, et täna sa temaga ühendust ei võta. Nimeta ta telefonis ümber näiteks “ära helista”. Ja otsi asendustegevust. Mine kinno või teatrisse või kasvõi jalutama. Aga viimast ilma telefonita. Ühesõnaga tekita olukord, kus sul on mingi tegevus ja sa ei saa selle ajal temaga kontakti otsida. Mida kauem eemal suudad olla, seda lihtsamaks läheb.
ma olen sada korda otsustanud, et nüüd on kõik. pean vastu nädala ja siis ikka võtan ühendust. peaksin ta numbri kustutama. mitu korda olen olnud ühe sõrmeliigutuse kaugusel. vahin seda "delete" nuppu nagu pääsemist. aga ära ei vajuta.
-
Külaline
Sa pead ta siis lisaks veel igalt poolt ära blokeerima.
-
Külaline
Jah. Aga ma ei suuda. Ma lihtsalt ei suuda. Mul on selline tunne, et ta on kõige parem ja huvitavam osa minust.
Mis pole muidugi tõsi, aga tunne on ikkagi selline.
Et mu elu lõppeb ära kui tema selles ei osale. Kuigi.. ta praegu ka ei osale. Ainult pisaraid ja pettumust toob. Aga mälus on ikka need paar ilusat pilti mitme aasta tagusest ajast.
-
Külaline
Soovitus. Kirjuta enne kustutamist number pastakaga kuhugi paberi peale.
-
Külaline
Miks?
-
Külaline
Kui ümber mõtled, siis on hea helistada, number kohe olemas
-
Külaline
Jumal hoidku selle eest!
Õudne kogemus. Nagu piinapingis oleks..
-
Külaline
Jumal hoidku selle eest!
Õudne kogemus. Nagu piinapingis oleks..
-
Külaline
Aga tegelegi sellega sarnaselt nagu iga teise sõltuvusega peaks tegelema: kõigepealt pane endale kirja, mis on sinu motivatsioon see asi ära lõpetada. Kontkreetselt paberi peale kirja, mis on plussid ja miinused selles suhtes. Pane kirja kõik punktid, kuidas see inimene sulle haiget teeb, miks sa tunned, et ta ei hooli sinust. Ära suhtle temaga. Iga päev, kui sa ei suhtle (ei joo, ei tarvita aineid), on boonus. Loe kokku, mitu päeva suudad olla ilma. Jälgi oma mõtteid samal ajal. Mitu korda päevas mõtled tema peale. Märka, et alguses võib olla see iga tund, nädala pärast iga kolme tunni tagant, kuu pärast kord päevas. See on progress, oled tubli. Kui tuleb vastupandamatu soov temaga suhelda, võitle sellega mõtetes. Tea, et see soov kestab 10-15 minutit, pärast ei tule meelde enne järgmist päeva. Jne, jne, jne. Kui ei suuda, võta abiks psühholoog. See on täpselt samasugune sõltuvus kui iga teinegi ja ravi on sarnane.
-
Külaline
Mis ta sust jälitab siis? Oled alimente võlgu talle või midagi?Külaline kirjutas:
10 aastat on kökimöki mind jälitava naise jaoks, kes teeb seda juba 25 aastat. Ka ei suuda lõpetada, ma ei tea mis tal viga on...kui sina saad teada mis sul viga on, siis saab selle teadmise ehk laiendada ka mind jälitavale maniakile.
-
Külaline
Pealkiri on ju täiesti vale. Selle järgi jääb mulje nagu tahetaks hirmsasti mehest lahti saada, aga kuidagi ei õnnestu, sest mees ei lähe ära. Tegelikult on TA ise mehe küljes kinni nagu vihaleht p.rse peal.
-
Külaline
Olen nõus. Aga ei osanud paremini nimetada.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 07:38 Pealkiri on ju täiesti vale. Selle järgi jääb mulje nagu tahetaks hirmsasti mehest lahti saada, aga kuidagi ei õnnestu, sest mees ei lähe ära. Tegelikult on TA ise mehe küljes kinni nagu vihaleht p.rse peal.
-
Külaline
Ühesõnaga, sa oled kümme aastat raisanud suhtele, millest sa ei saa mitte midagi. Kümme aastat! Kulla inimene, korja nüüd oma madala enesehinnangu riismed kokku ja lõpeta see asi ära. Lihtsalt võtadki ühel päeval otsuse vastu, et lõpetad selle suhte. Ja kui sa seda teinud oled, siis suure tõenäosusega ei jää sa seda isegi leinama. Pigem tekib vabaduse tunne, et oled end lõpuks ometi destruktiivsest ja tulevikuta suhtest lahti rebinud. See sinu "ma ei suuda" on ainult rumal vabandus. Suudad küll, kui tahad.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 13:14
ma ei jälita teda. kui ta ütleks mulle välja, et "lõpetame ära", siis ma lõpetaks ära küll.. aga ta seda ka ei ütle. ma olen mitu korda juttu alustanud, siis ta väidab, et ikka tahab jne.. vahel kirjutab mulle igast ilusaid asju. igas sõnumis on mingi kallike ja kullake jne...
aga ta käitub minuga ikkagi halvasti. ja ma ise sellest suhtest midagi head ei saa. aga lõpetada ei suuda.
Olin kunagi umbes aasta aega sarnases situatsioonis, aga õnneks taipasin, kui kahjustav ja laostav selline asi minu jaoks on. Minu jaoks oli küll tohutu vabanemine, kui ma ühtäkki mõistsin, et ainus lahendus on lõpetamine.
-
Külaline
Sama juttu räägin ma endale peaaegu iga päev. Aga mul on tunne, et kogu minu isiksus ja elu ja edu sõltub temast. Et tema olemasolu on see, mis teeb mind ägedaks.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 09:56Ühesõnaga, sa oled kümme aastat raisanud suhtele, millest sa ei saa mitte midagi. Kümme aastat! Kulla inimene, korja nüüd oma madala enesehinnangu riismed kokku ja lõpeta see asi ära. Lihtsalt võtadki ühel päeval otsuse vastu, et lõpetad selle suhte. Ja kui sa seda teinud oled, siis suure tõenäosusega ei jää sa seda isegi leinama. Pigem tekib vabaduse tunne, et oled end lõpuks ometi destruktiivsest ja tulevikuta suhtest lahti rebinud. See sinu "ma ei suuda" on ainult rumal vabandus. Suudad küll, kui tahad.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 13:14
ma ei jälita teda. kui ta ütleks mulle välja, et "lõpetame ära", siis ma lõpetaks ära küll.. aga ta seda ka ei ütle. ma olen mitu korda juttu alustanud, siis ta väidab, et ikka tahab jne.. vahel kirjutab mulle igast ilusaid asju. igas sõnumis on mingi kallike ja kullake jne...
Olin kunagi umbes aasta aega sarnases situatsioonis, aga õnneks taipasin, kui kahjustav ja laostav selline asi minu jaoks on. Minu jaoks oli küll tohutu vabanemine, kui ma ühtäkki mõistsin, et ainus lahendus on lõpetamine.
Ja loomulikult saan ma mõistusega aru, et see on täiesti jabur. Aga kui läheb lõpetamiseks, on mul tõesti tunne nagu tähendaks see oma elu lõpetamist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: augustikass, Google [Bot], kaegu, libakägu, triin112 ja 8 külalist