Aga mis mul sellest mida sina ette kujutad või ei kujuta. Mul on täpselt sama õigus seal istuda ja kui see sulle ei sobi, mine ise minema.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:15Kui nüüd ette kujutada, et sellise tüüpilise RMK laua taga istuvad juba inimesed ees ja siis saabud sina oma pampudega ja kamandad kõiki koomale tõmbama ja pressid ennast sinna kusagile seltskonna/perekonna vahele võileibu nosima, siis ma peaks sind päriselt ka nõdrameelseks! Ja ei ma ei arva, et see laud on eraomand ja küll-küll ise edasi jalutanud, kuna keegi istub juba ees, aga mitte elus ei kujutaks ette, et poole kanniga end pingi otsale sama laua taha nosima sätiks.
![]()
RMK platsid on kõigile kasutamiseks
-
Külaline
-
Külaline
Kummaline, ja samas halvas mõttes eestlaslik arusaamine "elementaarsest viisakusest". Normaalsed, hea kasvatusega inimesed teevad ka teistele inimestele piknikulaua juures ruumi, ja teevad veel juttugi, et kust kuhu matkatakse. See small talk pole muidugi kohustuslik, kui ei soovi.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:08Kui raske sellest on ometi aru saada, et on küll kõigile, aga mitte ühel ajal. Kui keegi on juba ees, siis ei lähe võõras ligi, elementaarne viisakus ometigi.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 15:25Väga vastuoluline jutt. On kõigile, aga pead siiski oma seltskonna omaks!?Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 14:49
Vot ei tõmba koomale! Need lauad on kõigile, ka mulle oma seltskonnaga ja istun seal täpselt nii laialt kui tahan. Avalikud WC-d on ka kõigile, ootad järjekorras kui kinni on, ma eeldan. Sama ka RMK lauaga, ootad!
See kehtib siis istumisele piknikulaua juures, jms, ei usu, et keegi võõra pere juurde magama trügib, kui just tegu mingi pervoga pole, aga need on niikuinii omaette kategooria.
Mulle meeldivad tegelikult eestlased ja ise olen ka pigem introvert, aga selline sõna otseses mühaklik suhtumine on üllatav. Eestis isegi lapsed ei oska viisakalt tervitada, mõnikord jääb mulje, et teisi inimesi lihtsalt kardetakse. Enda kasvatamatuse õigustamiseks korrutatakse, et ega võõraid ei peagi tervitama, võõraste vastu ei peagi viisakas olema, jms. No aga siis saad vastu ka sama lõpuks. Suhtu teistesse nii, nagu sa tahad, et sinusse suhtutakse.
-
Külaline
Jah, muidugi. Aga sellest, et kõik on oodatud, ongi erinevatel inimestel erinev arusaam. Viisakad ja intelligentsed inimesed ei lähe võõraste juurde lauda. See ongi asi, millest kehva lastetoaga inimesed aru ei saa, siinne pikk arutelu on selle kinnituseks.Simon says: kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:16On küll kõigile ja ühel ajal kasutamiseks. On mõned majad, mida saab reserveerida, muidugi raha eest. Muudesse kohtadesse on kõik oodatud.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:08Kui raske sellest on ometi aru saada, et on küll kõigile, aga mitte ühel ajal. Kui keegi on juba ees, siis ei lähe võõras ligi, elementaarne viisakus ometigi.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 15:25
Väga vastuoluline jutt. On kõigile, aga pead siiski oma seltskonna omaks!?
-
Külaline
Mina ja minu pere oleme väga viisakad. Aga ma ei lähe sinna, kui keegi teine on ees. Ja ei taha ka, et teised tuleksid siis, kui mina seal olen. Sellist suhtumist tahaksingi.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 17:01Kummaline, ja samas halvas mõttes eestlaslik arusaamine "elementaarsest viisakusest". Normaalsed, hea kasvatusega inimesed teevad ka teistele inimestele piknikulaua juures ruumi, ja teevad veel juttugi, et kust kuhu matkatakse. See small talk pole muidugi kohustuslik, kui ei soovi.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:08Kui raske sellest on ometi aru saada, et on küll kõigile, aga mitte ühel ajal. Kui keegi on juba ees, siis ei lähe võõras ligi, elementaarne viisakus ometigi.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 15:25
Väga vastuoluline jutt. On kõigile, aga pead siiski oma seltskonna omaks!?
See kehtib siis istumisele piknikulaua juures, jms, ei usu, et keegi võõra pere juurde magama trügib, kui just tegu mingi pervoga pole, aga need on niikuinii omaette kategooria.
Mulle meeldivad tegelikult eestlased ja ise olen ka pigem introvert, aga selline sõna otseses mühaklik suhtumine on üllatav. Eestis isegi lapsed ei oska viisakalt tervitada, mõnikord jääb mulje, et teisi inimesi lihtsalt kardetakse. Enda kasvatamatuse õigustamiseks korrutatakse, et ega võõraid ei peagi tervitama, võõraste vastu ei peagi viisakas olema, jms. No aga siis saad vastu ka sama lõpuks. Suhtu teistesse nii, nagu sa tahad, et sinusse suhtutakse.
Jah, kui oleksin üksi seal mingit võileiba näsimas, siis muidugi. Aga jutt oli seltskonnast.
-
Külaline
See ei ole nende võõraste laud. See on kõigile kasutamiseks mõeldud laud. Näksid oma võiku ära ja teed teistele ruumi. See pole mõeldud vanaisa juubeli või abielu aastapäeva korraldamiseks. Seal ei mökutata, see, kui miski, on ebaviisakas.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:30Jah, muidugi. Aga sellest, et kõik on oodatud, ongi erinevatel inimestel erinev arusaam. Viisakad ja intelligentsed inimesed ei lähe võõraste juurde lauda. See ongi asi, millest kehva lastetoaga inimesed aru ei saa, siinne pikk arutelu on selle kinnituseks.Simon says: kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:16On küll kõigile ja ühel ajal kasutamiseks. On mõned majad, mida saab reserveerida, muidugi raha eest. Muudesse kohtadesse on kõik oodatud.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:08
Kui raske sellest on ometi aru saada, et on küll kõigile, aga mitte ühel ajal. Kui keegi on juba ees, siis ei lähe võõras ligi, elementaarne viisakus ometigi.
Laud on kõigile ühiseks kasutamiseks, niisama kui metsatee või sild. Sa ei saa öelda, et see on praegu minu oma, käige siit minema.
Erapidude ja kokkusaamiste koht on ikka koduaias.
-
Külaline
Just, seda ma mõtlesingi. Nn. seltskond ei ole mingi õigustus teisi halvasti kohelda - kus siis see üksik matkaja või paar sööma ja WC-s käima peaks? Ma ei kahtle, et sellised ajaksid teised ka pargist ja metsateelt minema, kui saaksid.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 19:05See ei ole nende võõraste laud. See on kõigile kasutamiseks mõeldud laud. Näksid oma võiku ära ja teed teistele ruumi. See pole mõeldud vanaisa juubeli või abielu aastapäeva korraldamiseks. Seal ei mökutata, see, kui miski, on ebaviisakas.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:30Jah, muidugi. Aga sellest, et kõik on oodatud, ongi erinevatel inimestel erinev arusaam. Viisakad ja intelligentsed inimesed ei lähe võõraste juurde lauda. See ongi asi, millest kehva lastetoaga inimesed aru ei saa, siinne pikk arutelu on selle kinnituseks.Simon says: kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:16
On küll kõigile ja ühel ajal kasutamiseks. On mõned majad, mida saab reserveerida, muidugi raha eest. Muudesse kohtadesse on kõik oodatud.
Laud on kõigile ühiseks kasutamiseks, niisama kui metsatee või sild. Sa ei saa öelda, et see on praegu minu oma, käige siit minema.
Selline privaatsus maksab, ja mitte vähe. Ilmselt samad tüübid, kes odavas hotellis maani ümmardamist ootavad või vinguvad, et spas julges keegi sauna sisse tulla, kus nemad oma mehega! istusid. Aga on ju ka luksushotelle, privaatsaunu, ja isegi koju saab uhke sauna ehitada. Naiste puhul lisandub siin ka armukadeduse moment, kui tulija peaks olema naine - see on lihtsalt kurbnaljakas. See sauna tulija ostis sama kalli pileti, kui teie.
Sellise suhtumisega te saate ainult konflikte, muud midagi. Käite kogu aeg ringi, nina vingus, sest teised ei käitu nii, nagu teie oleksite tähtsam, kui teised inimesed.
-
Külaline
Oot oot, nüüd oleme juba vanaisa juubelil. Tegelikult ju väitsid, et kui sa pikalt matkalt saabud, siis tõmmaku kõik koomale ja tehku sulle ruumi. Polnud siin mingit näksid oma võiku ära ja siis teed ruumi. Progress, lubad suu juba tühjaks süüa.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 19:05See ei ole nende võõraste laud. See on kõigile kasutamiseks mõeldud laud. Näksid oma võiku ära ja teed teistele ruumi. See pole mõeldud vanaisa juubeli või abielu aastapäeva korraldamiseks. Seal ei mökutata, see, kui miski, on ebaviisakas.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 18:30Jah, muidugi. Aga sellest, et kõik on oodatud, ongi erinevatel inimestel erinev arusaam. Viisakad ja intelligentsed inimesed ei lähe võõraste juurde lauda. See ongi asi, millest kehva lastetoaga inimesed aru ei saa, siinne pikk arutelu on selle kinnituseks.Simon says: kirjutas: ↑17 Sept 2024 16:16
On küll kõigile ja ühel ajal kasutamiseks. On mõned majad, mida saab reserveerida, muidugi raha eest. Muudesse kohtadesse on kõik oodatud.
-
Külaline
Jah. Lähengi ligi ja küsin, kaua te sööte, kas tohin grilli kasutada? Siiani on normaalsed inimesed sattunud. Teen seni lõkke üles, eks selle küpsetamisega läheb ka aega. Grillin oma grillid valmis, söön ja lahkun lauast. Panen telgi eemal üles ja kobin magama, et hommikul teekonda jätkata. Pole ju keerulist midagi.
Samuti on minult endalt küsitid, et kas grilli veel kasutan, kas võime siia oma asjad panna.
Loomulikult, palun.
Päris palju on selliseid ühe lauaga üksikuid kohti, mis jäävad pikemale matkateele ja kus matkajal polegi valikut - järgmine plats võib olla 20 km kaugusel.
Autoga tulijad autoga tulijateks. Mõni ongi päev otsa kõndinud. Telkimiskohta jõudes ees inimesed, kes oma sünnipäevaks vms ürituseks oleks võinud hoopis vastava maja rentida. Viisakas oleks matkajatele hoopis istet pakkuda, mitte uriseda. Viisakas on oma pidusid mitte pidada kohtades, mis on mõeldud puhkamiseks. Viisakas on avalikus kohas teistega arvestada.
Samuti on minult endalt küsitid, et kas grilli veel kasutan, kas võime siia oma asjad panna.
Loomulikult, palun.
Päris palju on selliseid ühe lauaga üksikuid kohti, mis jäävad pikemale matkateele ja kus matkajal polegi valikut - järgmine plats võib olla 20 km kaugusel.
Autoga tulijad autoga tulijateks. Mõni ongi päev otsa kõndinud. Telkimiskohta jõudes ees inimesed, kes oma sünnipäevaks vms ürituseks oleks võinud hoopis vastava maja rentida. Viisakas oleks matkajatele hoopis istet pakkuda, mitte uriseda. Viisakas on oma pidusid mitte pidada kohtades, mis on mõeldud puhkamiseks. Viisakas on avalikus kohas teistega arvestada.
-
Külaline
Viisakad inimesed teevad grillil oma toidu valmis, söövad laua ääres ära ja teevad ka järgmistele ruumi. Kui õhtuks saabub paar matkajat, kes soovivad oma telgi püsti panna ja õhtusööki valmistada, siis on täiesti normaalne, et seda võimaldatakse.
Kuhu sa pimeda saabudes peaksid siis minema? Ei ole iga km tagant neid platse.
Pole õnneks kunagi sellist seltskonda kohanud, kes lauda ja grilli või lõkkekohta ainult enda omaks peaks, alati on sõbralikult ruumi tehtud, aidatud telki üles panna, pakutud sööki-jookigi.
-
Külaline
Laua taga istujad ju ka märkavad, et on juurde tulijad ja altkulmu põrnitsemise asemel võiks tõesti julgustada võõraid, et tulgu istugu ka või kui kõigil kõhud olidki juba täis söödud, siis võiks koheselt püsti tõusta ja laua koristada. Tulijad olid ju arvestanud, et nad saabuvad kohta, kus saab süüa, puhata ja kuhu nad siis nüüd minema peaks?
-
Külaline
RMK lehel on mõni koht välja toodud kui piknikukoht ja märkega, et telkida seal ei saa (nt on looduskaitseala sihtkaitsevöönd vm). Ja on üks laud ja pingid selle ümber. Piknikku ei pea ju keegi nii, et sööd oma võileiva ära ja tuleb järgmine. Kuidas see siis mõeldud on? Kõik, kes kohale satuvad, ühinevad sinu piknikuga?
-
Külaline
Jah, nii ongi, et tõmbad koomale ja vastastikku pakutakse ka söögipoolist. Miks sa lähed avaliku laua taga, kuhu võib teisi juurde tulla? Saad ju pikniku pidada ka suvalisel lilleaasal või liivarannal. Aga kui ikka tuleb sinna inimesi, kes samuti on plaaninud seal laua taga süüa, siis tuleb kohti jagada.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:25 RMK lehel on mõni koht välja toodud kui piknikukoht ja märkega, et telkida seal ei saa (nt on looduskaitseala sihtkaitsevöönd vm). Ja on üks laud ja pingid selle ümber. Piknikku ei pea ju keegi nii, et sööd oma võileiva ära ja tuleb järgmine. Kuidas see siis mõeldud on? Kõik, kes kohale satuvad, ühinevad sinu piknikuga?
-
Külaline
Sest kirjas on, et see on piknikukoht, mitte lõkkekoht või ööbimiskoht. Ja miks mina pean minema aasale piknikku pidama? Sama hästi võid sinu ju minna kännu otsa oma võileiba sööma. See ei kvalifitseerugi piknikuks, järelikult oled vales kohas.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:41 Jah, nii ongi, et tõmbad koomale ja vastastikku pakutakse ka söögipoolist. Miks sa lähed avaliku laua taga, kuhu võib teisi juurde tulla? Saad ju pikniku pidada ka suvalisel lilleaasal või liivarannal. Aga kui ikka tuleb sinna inimesi, kes samuti on plaaninud seal laua taga süüa, siis tuleb kohti jagada.
-
Külaline
Miks sa üldse planeerid oma olemisi kusagile avalikku kohta? Planeerida võid ikka sinna, kus sul broneeritud ja makstud koht on. Sinna RMK kohta võid ju sattuda ka sellisel ajal, kui eelmine seltskond on vahetult enne sind kohale jõudnud ja oma viie lapsega maha istunud. Mida siis teha? Ajada nad minema, et sina saaksid asemele tulla?Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:41 Aga kui ikka tuleb sinna inimesi, kes samuti on plaaninud seal laua taga süüa, siis tuleb kohti jagada.
-
Simon says:
- Kontakt:
Kui on palju tahtjaid, siis tuleb koomale tõmmata. See oht on avalikus kohas.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:45Sest kirjas on, et see on piknikukoht, mitte lõkkekoht või ööbimiskoht. Ja miks mina pean minema aasale piknikku pidama? Sama hästi võid sinu ju minna kännu otsa oma võileiba sööma. See ei kvalifitseerugi piknikuks, järelikult oled vales kohas.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 20:41 Jah, nii ongi, et tõmbad koomale ja vastastikku pakutakse ka söögipoolist. Miks sa lähed avaliku laua taga, kuhu võib teisi juurde tulla? Saad ju pikniku pidada ka suvalisel lilleaasal või liivarannal. Aga kui ikka tuleb sinna inimesi, kes samuti on plaaninud seal laua taga süüa, siis tuleb kohti jagada.
-
Külaline
Ja kui on palju tahtjaid juba enne sind ja rohkem ei mahu, mis siis?Simon says: kirjutas: ↑17 Sept 2024 21:09 Kui on palju tahtjaid, siis tuleb koomale tõmmata. See oht on avalikus kohas.
-
Külaline
Siis tuleb põlvele võtta, sest kõik peavad saama seal laua taga süüa 
-
Simon says:
- Kontakt:
No siis kas ootad või ühined. Nagu laulupeol.Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 21:16Ja kui on palju tahtjaid juba enne sind ja rohkem ei mahu, mis siis?Simon says: kirjutas: ↑17 Sept 2024 21:09 Kui on palju tahtjaid, siis tuleb koomale tõmmata. See oht on avalikus kohas.
-
Simon says:
- Kontakt:
Ma võtan sellisel puhul jägermeistri seljakotist ja küsin: kas tohin teile klaasikese pakkuda?Külaline kirjutas: ↑17 Sept 2024 21:18 Siis tuleb põlvele võtta, sest kõik peavad saama seal laua taga süüa![]()
-
Külaline
Selle asemel, et kusagil vaikses kohas rahulikult oma võileib ära süüa, seisad mingi seltskonna kõrvale ja vahid neile suhu, kuni nad on lõpetanud, et jumala eest saaks ennast sama laua taha pressida?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 5 külalist