Tegelikult pole eriti küsimust, et kas mul on sõltuvus või ei. Ma ka tükk aega eitasin. Aga praegu tunnistan täiesti selgelt, jah, mu telefoni kasutus on ebanormaalne. Väga pealiskaudse guugledamisega leitud nimekiri telefonisõltuvuse sümptomitest:
Cell phone use most of the time - jah. nagu ütlesin: nädala keskmine on 10+ tundi (ja ma ei tööta telefonis)
Feelings of anxiety, depression, or irritability when they don't have their phone - jah, väga. Mul peab olema telefon käes, muidu tekib ärevus. Ja lähen (ka toreda tegevuse juurest) oma telefoni otsima
Inability to limit cell phone usage - jah, ei suuda.
Problematic use in dangerous situations - jah. olen üritanud kasutada autoroolis. ja ma ei mõtle waze'i kasutamist..
Relationship loss - jah. Lapsed kaebavad juba ammu, et "oled kogu aeg telefonis"
Repeated familial, mental, physical, social, or work interruptions - jah, ilmselgelt.. mul on täiskohaga töö. Telefon on kogu aeg ees, kogu aeg olen seal. Keskenduda muule ei suuda.
(
https://www.health.com/condition/anxiet ... -addiction)
Ehk, et mul on nii selgelt probleem, et ma ei saa aru, kuidas ma seda varem ei suutnud tunnistada. Ja ma tean, et "esimene päev" ei ole just eriline põhjus uhkustamiseks ja eks ma olen varem ka üritanud. Ja täna juba väike tagasilöök oli ka. Aga ma vähemalt avalikult tunnistan, et mul on probleem.
Varem ma mõtlesin, et "kui saaks nelja tunni peale" oleks hea. Aga praegu ma arvan, et tahaks nuputelefonile üle minna. Aga eks näis.. mingeid dramaatilisi samme ei tee.