Nutitelefoni sõltuvus
-
Külaline
Nutitelefoni sõltuvus
Avastasin täna, et mul on selgelt probleem. Või noh, mis avastasin. Ma teadsin seda varem, aga ma ei tunnistanud seda endale. Nüüd ütlen välja: mul on räige nititelefoni sõltuvus.
Ja mis pani mind seda tunnistama. Selle nädala pärva keskmine on 10+ tundi.
Ma ei tea, mida teha. Täna püüdsin telefoni välja lülitada, aga ei suuda. Tunni aja pärast hakkab sügelema ja lülitan sisse tagasi.
Ma ei tea, mida teha.. tõesti ei tea. Ma lihtsat ei suuda seda käest panna. Millelegi ei keskendu, kogu aeg on telefon nagu käe külge kasvanud.
Päris õudne.
Küsin nõu teie käest. Kas on kellelgi soovitusi, kuidas ma saaks lahti sellest?
Ja mis pani mind seda tunnistama. Selle nädala pärva keskmine on 10+ tundi.
Ma ei tea, mida teha. Täna püüdsin telefoni välja lülitada, aga ei suuda. Tunni aja pärast hakkab sügelema ja lülitan sisse tagasi.
Ma ei tea, mida teha.. tõesti ei tea. Ma lihtsat ei suuda seda käest panna. Millelegi ei keskendu, kogu aeg on telefon nagu käe külge kasvanud.
Päris õudne.
Küsin nõu teie käest. Kas on kellelgi soovitusi, kuidas ma saaks lahti sellest?
-
Külaline
Loobu nutitelefonist ja muretse nuppudega telefon. Minul näiteks pole kunagi nutitelefoni olnud, ei ole tahtmistki.
-
Külaline
Tean ka üht sellist, mu lapse vanaema, 87.a.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 23:09 Loobu nutitelefonist ja muretse nuppudega telefon. Minul näiteks pole kunagi nutitelefoni olnud, ei ole tahtmistki.
-
Külaline
Ma olen selle peale mõelnud. Aga mul on üks töö jaoks oluline äpp, mida ma ei saa asendada ei arvuti ega nuputelefoniga.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 23:09 Loobu nutitelefonist ja muretse nuppudega telefon. Minul näiteks pole kunagi nutitelefoni olnud, ei ole tahtmistki.
Olen mõelnud kõik “fun” äpid kustutada telefonist. Aga ma tean, et panen nad tagasi.
Nagu haige inimene oleks
-
Külaline
Olen proovinud: anda telefon mehe kätte, jätta üles korrusele (nii et pean järgi minema)
Olen pannud igasuguseid limiite peale. Ikka saan maha kõik.
Olen pannud igasuguseid limiite peale. Ikka saan maha kõik.
-
Külaline
Aga mis sellest siis on, kas näpid telefoni ekraani või jõllitada niisama seina? Miks ei või telefonis olla? Mina olen ka ja mind see küll ei häiri.
-
Külaline
Minu arvates on inimesel siiski oma ajaga midagi targemat peale hakata alati ja nutitelefoni suur miinus on, et ta röövib paremateks tegevusteks kuluva aja ära. Põhjakõrbenud toit, koristamata toad, rääkimata jäänud jutud mehega ja lastega jne. Töö juures töö pealiskaudne ja kiirustav sooritus, kui kibeled tagasi nutti istuma.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 07:14 Aga mis sellest siis on, kas näpid telefoni ekraani või jõllitada niisama seina? Miks ei või telefonis olla? Mina olen ka ja mind see küll ei häiri.
Mina istun nutikas siis, kui sõidan ühistranspordis. Sest seal tõesti on alternatiiviks vaid vahtida bussi põrandat või vaadata aknast välja miljon korda nähtud sama vaadet.
Minul ei ole nutisõltuvust, kuna mulle üldse ei meeldi see tibatillukene ekraan. Kuigi mul tegelikult on küll suht suure ekraani iPhone, aga ikkagi väsitab see tillukeste pildikeste kerimine silmi. Teiseks on nutikas jube ebamugav teksti trükkida. Kasutan netti põhiliselt arvutis. Arvutis on mul mõned niisama aja surnuks löömise kohad olemas, kuhu ikka tõmbab. Seal saab kirjutada ka normaalselt.
-
Külaline
Vot see on sõltuvus, millest mina aru ei saa. Näen, et ümberringi on paljudel see sõltuvus.
Minu jaoks on aga nutitelefoni kasutamine väga ebamugav. Esiteks, seal midagi kirjutada on keeruline. Nagu teemaalgatusest ka ilusti näha, siis tuleb nutitelefonis trükkimisel tohutu hulk vigu sisse. Seal kirjutamine on lihtsal ääretult ebamugav ja minu jaoks ka aeganõudev.
Teiseks, suurelt ekraanilt, ehk arvutist, on oluliselt mugavam asju vaadata.
Kolmandaks, silmadele on väike nutitelefoni ekraan väga väsitav.
Mul endal on muidugi ka nutitelefon, aga põhifunktsioon on ikka helistamine. Netti kasutan vaid hädapärast, kui olen kuskil teel ja arvutit kasutada ei saa. Kui istun arsti ukse taga ja on vaja aega parajaks teha ja närvi rahustada, siis loen uudiseid. Kui on vaja kiiresti netipanka kasutada. Või kui on Wazet kasutada.
Muudel juhtudel eelistan alati arvutit kasutada.
Minu jaoks on aga nutitelefoni kasutamine väga ebamugav. Esiteks, seal midagi kirjutada on keeruline. Nagu teemaalgatusest ka ilusti näha, siis tuleb nutitelefonis trükkimisel tohutu hulk vigu sisse. Seal kirjutamine on lihtsal ääretult ebamugav ja minu jaoks ka aeganõudev.
Teiseks, suurelt ekraanilt, ehk arvutist, on oluliselt mugavam asju vaadata.
Kolmandaks, silmadele on väike nutitelefoni ekraan väga väsitav.
Mul endal on muidugi ka nutitelefon, aga põhifunktsioon on ikka helistamine. Netti kasutan vaid hädapärast, kui olen kuskil teel ja arvutit kasutada ei saa. Kui istun arsti ukse taga ja on vaja aega parajaks teha ja närvi rahustada, siis loen uudiseid. Kui on vaja kiiresti netipanka kasutada. Või kui on Wazet kasutada.
Muudel juhtudel eelistan alati arvutit kasutada.
Ma arvan, et sa oled lihtsalt vana. IPhone ekraan on 6,5-8'' - mis tillukestest pildikstest sa selle puhul räägid?! Ja tekst trükitakse ühe käe pöidlaga, sama käega telefoni hoides - toimib sama kiiresti kui füüsilise klaviatuuri peal.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 08:08
Minul ei ole nutisõltuvust, kuna mulle üldse ei meeldi see tibatillukene ekraan. Kuigi mul tegelikult on küll suht suure ekraani iPhone, aga ikkagi väsitab see tillukeste pildikeste kerimine silmi. Teiseks on nutikas jube ebamugav teksti trükkida. Kasutan netti põhiliselt arvutis. Arvutis on mul mõned niisama aja surnuks löömise kohad olemas, kuhu ikka tõmbab. Seal saab kirjutada ka normaalselt.
-
Külaline
Kas suure klaviatuuri peal toksid ka õhe pöidlaga või? Mina toksin arvutis kümne sõrmega, mitte ühe pöidlaga. Aga kiirem viis nutikas on ikka kahe pöidlaga toksida, ühega on küll väga aeglane.Ja tekst trükitakse ühe käe pöidlaga, sama käega telefoni hoides - toimib sama kiiresti kui füüsilise klaviatuuri peal.
-
Külaline
Mina küll ei saa nutikas teksti pöidlaga trükkida, vaid nimetissõrmega, muidu tulevad kirjavead sisse, kui pöidlaserv kogemata naaberklahvi puudutab. Ja teiseks kasutan arvutiga trükkides kümmet sõrme, mis võtab seega ka kümme korda vähem aega, nutikas pole kümne sõrme kasutamine küll kuidagi võimalik.Andy kirjutas: ↑15 Sept 2024 08:34Ma arvan, et sa oled lihtsalt vana. IPhone ekraan on 6,5-8'' - mis tillukestest pildikstest sa selle puhul räägid?! Ja tekst trükitakse ühe käe pöidlaga, sama käega telefoni hoides - toimib sama kiiresti kui füüsilise klaviatuuri peal.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 08:08
-
Külaline
Huvita,mina trükin arvutis hoopis nimetissõrmega ja ka nutitelefonis..mul on liiga lühikesed pöidlad vist
Aga nutikat kasutan ainult bussis sõites või pildistamiseks-filmimiseks, nii tööl, kui kodus on lauaarvuti ja seal on ikka palju mugavam nii lugeda kui kirjutada. Aga arvutisõltlane ma küll olen- kui ma kodus olen, siis tavaliselt ma tõusen arvuti tagant vaid selleks, et teha lõunauinak või käia tualetis..sageli ei suuda ma ennast isegi kõrvalmajja poodi vedada, rääkimata teistest kohtadest, kuhu tegelikult tahan minna, aga pole kohustatud minema.
-
Külaline
Nagu muude sõltuvustega- cold turkey, annad telefoni nt kellegi kätte, teed telefonivabu päevi jne. Ja see "panen korraks ära" ei aita, peab telefon olema kättesaamatus kohas, kellegi teise käes või maitea, seifis kuskil
mis kelaajaliselt avaneb. Siis harjud pikapeale ka muid tegevusi endale leidma. Kui töö jaoks on vaja, siis ei saa telefoni ära panna, aga nädalavahetusel ja õhtuti.
-
Külaline
Mina olen küll vana - 50+, aga siiski. Arvutis ma trükin kümne sõrmega. Telefonis ühe sõrmega. Jättes vanuse kõrvale, siis mis sa arva, kumb variant kiirem ja mugavam on?Andy kirjutas: ↑15 Sept 2024 08:34Ma arvan, et sa oled lihtsalt vana. IPhone ekraan on 6,5-8'' - mis tillukestest pildikstest sa selle puhul räägid?! Ja tekst trükitakse ühe käe pöidlaga, sama käega telefoni hoides - toimib sama kiiresti kui füüsilise klaviatuuri peal.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 08:08
-
Külaline
Mul on töö ajal telefon arvuti kõrval laua peal, ja kogu arg olen seal. St, ei peaks olema. Seda äppi on päriselt vaja vb kord päevas. Isegi mitte iga päev.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 09:01 Nagu muude sõltuvustega- cold turkey, annad telefoni nt kellegi kätte, teed telefonivabu päevi jne. Ja see "panen korraks ära" ei aita, peab telefon olema kättesaamatus kohas, kellegi teise käes või maitea, seifis kuskilmis kelaajaliselt avaneb. Siis harjud pikapeale ka muid tegevusi endale leidma. Kui töö jaoks on vaja, siis ei saa telefoni ära panna, aga nädalavahetusel ja õhtuti.
Siiamaani, ükskõik kuhu ma selle telefoni panen, ikka saan tunni aja pärast kätte. Kui see “isu” peale tuleb, olen valmis päris kõvadti pingutama, et tel kätte saada.
100% nagu nõela otsas
-
Külaline
Mina olen TA, palun ärge muutke mu teemat vaidluseks, kes mitme sõrmega kirjutab. Ma olen tõesti päris hädas ja see teema on mu jaoks oliline.
-
Külaline
Trenn on. Ja sinna ma fyysiliselt ei võta tel kaasa. Kellaks kadutan seinapeal olevat kella. Just sellepärast, et muifu veniks mu trenn 4-tunniseks. Pool tundi trenni, 3,5 tundi telefoni.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 07:55 Ühtegi muud tegevust ei ole? Trenn, lugemine, aed, käsitöö?
Aga trenn on lyhike osa päevast.
Raamatud/ filmid, kunagi olin väga duur lugeja. Enam ei duuda keskenduda. 10 mintsa ka siis tekib telefoni isu.
Sama käsitööga. Vanasti kudusin, enam ei suuda keskenduda.
Ma räägin, see on reaalne sõltuvus, mõjutab mu elu järjest tugevamalt. Olen nagu mingi zombi
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist