üle jäämine
-
Külaline
üle jäämine
Nii kurb on. Osad inimesed jäävad niikuinii üle, näiteks kõigile ei jagu töökohti. Ja siis nimetatakse. et nad on parasiidid või täiesti mõttetud.
Ja tööl on halb olla, sest oled kuulnud, et seal võivad olla mingid müstilised mossis kibestunud töökaaslased ja sa ei tea kas sa oled kellegi meelest üks neist. Nii et nii halb on olla ja nii arusaamatud tunduvad igasugused sellised teemad, et hakkad mõtlema, et niikuinii on tööotsijaid nii palju, et igaks-juhuks ei võta lepingu pikendamist vastu, üsna tõenäoline, et nad leiavad niikuinii kellegi huvitavama/avatuma/küpsema/positiivsema jne.
Ja see on vist tõesti tõsi, et tööotsijaid on rohkem kui töökohti, nii et järelikult peab keegi niikuinii see "parasiit " olema. Nii et mis seal siis lõpuks vahet on, kas see olen mina või keegi teine.
Elu ongi umbes nii kurb või olen millegist valesti aru saanud?
Ja tööl on halb olla, sest oled kuulnud, et seal võivad olla mingid müstilised mossis kibestunud töökaaslased ja sa ei tea kas sa oled kellegi meelest üks neist. Nii et nii halb on olla ja nii arusaamatud tunduvad igasugused sellised teemad, et hakkad mõtlema, et niikuinii on tööotsijaid nii palju, et igaks-juhuks ei võta lepingu pikendamist vastu, üsna tõenäoline, et nad leiavad niikuinii kellegi huvitavama/avatuma/küpsema/positiivsema jne.
Ja see on vist tõesti tõsi, et tööotsijaid on rohkem kui töökohti, nii et järelikult peab keegi niikuinii see "parasiit " olema. Nii et mis seal siis lõpuks vahet on, kas see olen mina või keegi teine.
-
Külaline
Selle kohta öeldakse, et tööl on halb õhkkond. Pole Sa mingi parasiit.
Aga elu on kurb küll. Pea vastu!
Aga elu on kurb küll. Pea vastu!
-
Külaline
Pole kahjuks nii võimalik mõelda, et äkki olen kellegi meelest mossis töökaaslane või et igaks juhuks lepingut ei pikenda vms jura, sest mul on raha vaja teenida. Nii mõelda, nagu sina siin kirjutad, saavad ainult need, keda keegi teine üleval peab.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 21:10 Nii kurb on. Osad inimesed jäävad niikuinii üle, näiteks kõigile ei jagu töökohti. Ja siis nimetatakse. et nad on parasiidid või täiesti mõttetud.
-
Külaline
Maailm on täis inimesi, kellel on kama kaks, mida teised neist arvavad, ja nemad teevad südamerahuga oma tööd keskpäraselt, ei muretse mingi "üleliigsuse" või parasiit olemise pärast ja jäävad ka töökohale pidama. Nemad on need avatumad-innovaatilisemad-küpsemad-positiivsemad-meeskonnamängijad-särasilmad-jne, mida iganes parajati vaja läheb või mis iganes parajasti moes on.
Igaüks ei pea olema selline ja kõik töökohad pole mõeldud ühesugustele inimestele. Kui endas seda positiivset särasilma ei leia, tasub vaikselt uut kohta vaatama asuda. Soovitan seda teha eelmise töökoha kõrvalt.
Või siis depressiooniga haigusleht võtta ja end natuke üles putitada. Alati on pärast madalseisu tulemas ka paremad (vähem õudsed) ajad!
Igaüks ei pea olema selline ja kõik töökohad pole mõeldud ühesugustele inimestele. Kui endas seda positiivset särasilma ei leia, tasub vaikselt uut kohta vaatama asuda. Soovitan seda teha eelmise töökoha kõrvalt.
Või siis depressiooniga haigusleht võtta ja end natuke üles putitada. Alati on pärast madalseisu tulemas ka paremad (vähem õudsed) ajad!
-
Külaline
Saab küll mõelda nii, sest see on vist paratamatu, et osad elavad töötutoetusest või toimetulekutoetusest, kui töökohti on üsna vähe. Lihtsalt ma olen oma töökohal ees (kuigi ma väga entusiastlik jne töötaja ka ei ole), aga kui tekib vaba koht, saab kohe keegi, kes tahab, oma töö võimaluse? Vist umbes nii?Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 21:17Pole kahjuks nii võimalik mõelda, et äkki olen kellegi meelest mossis töökaaslane või et igaks juhuks lepingut ei pikenda vms jura, sest mul on raha vaja teenida. Nii mõelda, nagu sina siin kirjutad, saavad ainult need, keda keegi teine üleval peab.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 21:10 Nii kurb on. Osad inimesed jäävad niikuinii üle, näiteks kõigile ei jagu töökohti. Ja siis nimetatakse. et nad on parasiidid või täiesti mõttetud.
-
Külaline
Oled täiesti valesti aru saanud. Elu on täpselt selline, milliseks sa ise selle elad ja mõtled. Kui sa otsustad, et maailm on su ees valla, siis reeglina nii ongi. Keegi kätt ette ei pane. Alati on keegi meist ilusam, targem või parem. See ei tähenda, et see parim alati konkursi võidaks või tööl kõigi lemmik oleks.Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 21:10 Nii kurb on. Osad inimesed jäävad niikuinii üle, näiteks kõigile ei jagu töökohti. Ja siis nimetatakse. et nad on parasiidid või täiesti mõttetud.
-
Külaline
No ükskõik, minul pole võimalik mõelda, et igaks juhuks lahkun ise, sest äkki muidu lastakse lahti. Eks siis seni töötan, kuni veel pole lahti lastud, sest töötutoetus on ju palgaga võrreldes väga väike. 100 päeva saad 60 protsenti palgast, hiljem 40 protsenti ja sedagi makstakse piiratud ajal. Toimetulekutoestus on ju veelgi väiksem. Mina ei ela sellest ära, seega töötan seni kuni võimalust on. Ise ma ei lahku mitte kuskile.Saab küll mõelda nii, sest see on vist paratamatu, et osad elavad töötutoetusest või toimetulekutoetusest, kui töökohti on üsna vähe. Lihtsalt ma olen oma töökohal ees (kuigi ma väga entusiastlik jne töötaja ka ei ole), aga kui tekib vaba koht, saab kohe keegi, kes tahab, oma töö võimaluse? Vist umbes nii?
-
Külaline
Sa räägid töötukindlustushüvitisest. See on veel isegi "helde".Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 22:24No ükskõik, minul pole võimalik mõelda, et igaks juhuks lahkun ise, sest äkki muidu lastakse lahti. Eks siis seni töötan, kuni veel pole lahti lastud, sest töötutoetus on ju palgaga võrreldes väga väike. 100 päeva saad 60 protsenti palgast, hiljem 40 protsenti ja sedagi makstakse piiratud ajal. Toimetulekutoestus on ju veelgi väiksem. Mina ei ela sellest ära, seega töötan seni kuni võimalust on. Ise ma ei lahku mitte kuskile.Saab küll mõelda nii, sest see on vist paratamatu, et osad elavad töötutoetusest või toimetulekutoetusest, kui töökohti on üsna vähe. Lihtsalt ma olen oma töökohal ees (kuigi ma väga entusiastlik jne töötaja ka ei ole), aga kui tekib vaba koht, saab kohe keegi, kes tahab, oma töö võimaluse? Vist umbes nii?
TÖÖTUTOETUS on 292 € kuus, juhul kui on 31 päeva kuus. 30 p kuu puhul 283 €. Vot nii.
Samas on nende hulgas nagunii suur hulk ülalpeetavaid jm sellised, kes lihtsalt tööle ei lähe. Küll häda härja kaevu ajab.
-
Külaline
Töökohti on ju väga erinevaid! Kui tööl on halb olla, siis püüa jälile saada põhjustele, miks on seal halb, ja mõtle, kas oleks ehk võimalus muuta vähem halvaks või isegi heaks. Ja kui seda võimalust pole, siis lahku töölt ja otsi meeldivama sisekliimaga koht. Sinu küsimus on umbes samasugune, et kui keegi on sattunud kehva suhtesse, siis kas kõik suhted on sama viletsad? Vastus on loomulikult: ei ole!Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2024 21:10 Nii kurb on. Osad inimesed jäävad niikuinii üle, näiteks kõigile ei jagu töökohti. Ja siis nimetatakse. et nad on parasiidid või täiesti mõttetud.
Kui töökohta ei jagu, siis tasuks samuti nüansid üle vaadata ja vajadusel parandada või proovida teist teed. Need suured avalikud konkursid, kuhu ronib kandideerima terve Töötukassa hetkel tööd otsiv kaader pluss mõned õnneotsijad, kel töökoht olemas, aga "tahavad end niisama proovile panna", on tõesti mõttetud. Saja hulgast valid välja selle ühe... Sel juhul kulub tõesti sada aastat, kuni tõenäosusteooria järgi valituks osutumine just sinuni jõuab. Ma ise ei ole mitte kunagi elus Töötukassa kaudu tööd otsinud, vaid kõik töökohad olen saanud tuttavate kaudu. Lasen tuttavate seas lahti jutu, et otsin tööd, kuulan järele, kas kellelgi on midagi pakkuda, ja saangi töö.
Ei ole kunagi tulnud pähe vaadata tööotsijatele kui "parasiitidele", esimest korda lugesin seda väljendit niisuguses kontekstis siit sinu poolt kirjutatuna. Samas, kui ikka inimene kasutab töö leidmiseks aktiivselt mitmeid kanaleid, sh tuttavad, ja ikka tööle ei saa, tuleb tegeleda põhjustega. Kas ootused on liiga kõrged? Soovid saada lisaks ametiautot vm hüvesid? Või ei oska ühelgi intervjuul kohe üldse endast tõsise huvilise ja pädeva spetsialisti muljet jätta? Sel juhul soovitaks kasvõi mõnda suhtlemiskoolitust, kuidas end müüa - näiteks.
Lohutuseks ütlen, et meil Eestis pole rahvaarv nii hullult suur nagu nt Hongkongis või Hiinas, kus juba lasteaialapsed pannakse päevade viisi õppima, et tulevikus vähegi konkurentsis püsida. Meil siin on elu hulga rahulikum ja enam-vähem igaüks leiab töö, kui ta seda soovib.
-
Külaline
Ei, elu ei ole nii kurb. Teemaalgataja vist ei armasta ega naudi oma tööd, käib sellpärast, et peab ja raha on vaja? Kas selles vallas ei annaks midagi muuta, et ei oleks oht olla "mossis töökaaslane" ja leida elus natuke rõõmu lisaks? Saan aru, et töösse puutuvas ei ole ka enesekindlust ega arusaamist, et sa oled milleski hea, ei ole mingit oma tugevust, millele mängida. Kas tööl hirmutatakse koondamistega "või muidu..!", kui tekivad mingid probleemid? Jah, on ka selliseid töökohti, kus mikrokliima ongi halb pea kõigi jaoks ja seal ei anan suurt ära teha tavatöötajal. Tavaliselt on seal vilets juht- tõepoolest, "kala hakkab mädanema peast".
-
Külaline
Pidi 50 000 töötut eestis olema, nii palju töökohtigi pole. Riigisektoris pidi töötama 134 000 inimest, mõtle kui 10-20 000 lastakse lahti nagu kõik unistavad. Edasi on nad kõik samuti töötud, sest tööd ei ole või see töö asub seal kus sa ei ela. Hakata nüüd mingi töökohapärast oma kodu müüma ja ära kolima... Kui need ametnikud samuti töötud on, ehk 1000 neist loovad ettevõtlust, aga kasumisse jõuavad neistki ainult pooled. Muidugi kui inimesed on kaua olnud töötud, siis nad ei oskagi enam tööle kandideerida, on kadunud tööoskus, nad õppinud ise kuidagi hakkama saama. Töötus pole probleem meil, töötuid on ka mujal riikides ja veel rohkem kui meil.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 08:24
Sa räägid töötukindlustushüvitisest. See on veel isegi "helde".
TÖÖTUTOETUS on 292 € kuus, juhul kui on 31 päeva kuus. 30 p kuu puhul 283 €. Vot nii.
Samas on nende hulgas nagunii suur hulk ülalpeetavaid jm sellised, kes lihtsalt tööle ei lähe. Küll häda härja kaevu ajab.
-
Külaline
Pidi olema, pidi töötama, mõtle kui... Äkki toetuks ikka faktidele ja reaalsele infole?Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 10:41 Pidi 50 000 töötut eestis olema, nii palju töökohtigi pole. Riigisektoris pidi töötama 134 000 inimest, mõtle kui 10-20 000 lastakse lahti nagu kõik unistavad.
Töötuse määr Eestis on viimase 10 aasta üks madalamaid. https://www.stat.ee/et/avasta-statistik ... otuse-maar
Riigisektorisse otsitakse hetkel vähemalt 346 uut töötajat: https://www.fin.ee/riigihaldus-ja-avali ... -konkursid
-
Külaline
Ta ju kirjutaski, et töötuse määr on madal:Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 13:24 Pidi olema, pidi töötama, mõtle kui... Äkki toetuks ikka faktidele ja reaalsele infole?
Töötuse määr Eestis on viimase 10 aasta üks madalamaid. https://www.stat.ee/et/avasta-statistik ... otuse-maar
Riigisektorisse otsitakse hetkel vähemalt 346 uut töötajat: https://www.fin.ee/riigihaldus-ja-avali ... -konkursid
Töötus pole probleem meil, töötuid on ka mujal riikides ja veel rohkem kui meil.
-
Külaline
Töötuse määr on viimase 10 aaasta kõrgeim.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 13:24Pidi olema, pidi töötama, mõtle kui... Äkki toetuks ikka faktidele ja reaalsele infole?Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 10:41 Pidi 50 000 töötut eestis olema, nii palju töökohtigi pole. Riigisektoris pidi töötama 134 000 inimest, mõtle kui 10-20 000 lastakse lahti nagu kõik unistavad.
Töötute arv oli esimeses kvartalis 58 900 ehk 19 800 inimese võrra rohkem kui 2023. aasta samal ajal ja 4100 inimese võrra rohkem kui 2023. aasta kõige kõrgema töötusega kolmandas kvartalis
Statistikaameti andmetel oli esimeses kvartalis töötuse määr 7,8 protsenti, Töötuse määr, mis näitab, kui suur osa majanduslikult aktiivsest rahvastikust ehk tööjõust on töötud, oli 7,8 protsenti ehk 2,5 protsendipunkti võrra kõrgem kui aasta varem. See küündis kõrgemale ka koroonakriisi aegsetest kõrgeimatest näitajatest.
See oli aasta alguses, iga päevaga on asi hullem.
-
Külaline
Puust ja punaseks: https://www.stat.ee/et/uudised/tootus-m ... e-suurenesKülaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 21:25Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 13:24Pidi olema, pidi töötama, mõtle kui... Äkki toetuks ikka faktidele ja reaalsele infole?Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 10:41 Pidi 50 000 töötut eestis olema, nii palju töökohtigi pole. Riigisektoris pidi töötama 134 000 inimest, mõtle kui 10-20 000 lastakse lahti nagu kõik unistavad.
-
Külaline
Sinu lingid on 2023 aasta omad, aga täna on aasta 2024.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 13:24Pidi olema, pidi töötama, mõtle kui... Äkki toetuks ikka faktidele ja reaalsele infole?Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 10:41 Pidi 50 000 töötut eestis olema, nii palju töökohtigi pole. Riigisektoris pidi töötama 134 000 inimest, mõtle kui 10-20 000 lastakse lahti nagu kõik unistavad.
-
Külaline
Allapoole kopitud teksti seletud lisandunud töötutest noortest on loogiline ju- koolilõpetajad, kes edasi õppima ei läinud-pääsenud ja tööle ei läinud, regasid ennast töötuks. Ei saa mingi paari kuu statistika järgi mingeid põhjapanevaid otsuseid teha.
Stat lingist:
Statistikaameti andmetel oli 2024. aasta teises kvartalis töötuse määr 7,6%, tööhõive määr 69,7% ja tööjõus osalemise määr 75,4%.
Statistikaameti analüütik Tea Vassiljeva kommenteeris, et võrreldes eelmise kvartaliga vähenes töötute arv 1100 inimese võrra. „Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes oli töötuid aga 7600 inimese võrra enam. Töötuse määr oli 7,6% ehk 0,2 protsendipunkti võrra väiksem kui esimeses kvartalis,“ ütles ta.
Analüütik selgitas, et töötus suurenes kõige enam noorte ehk 15–24-aastaste hulgas. „Võrreldes esimese kvartaliga lisandus 5500 ja eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 4800 töötut noort,“ sõnas ta ja lisas, et suurenenud on ka inimeste arv, kes on olnud töötud aasta aega või kauem.
25–49-aastaseid töötuid oli teises kvartalis 4200 võrra vähem kui esimeses kvartalis, kuid aasta võrdluses oli neid siiski 6100 võrra enam. „50–74-aastaste hulgas vähenes töötute arv nii kvartali kui ka aasta võrdluses. Meeste ja naiste töötuse määr oli teises kvartalis üsna sarnane: meestel 7,6% ja naistel 7,5%,“ täpsustas Vassiljeva.
Stat lingist:
Statistikaameti andmetel oli 2024. aasta teises kvartalis töötuse määr 7,6%, tööhõive määr 69,7% ja tööjõus osalemise määr 75,4%.
Statistikaameti analüütik Tea Vassiljeva kommenteeris, et võrreldes eelmise kvartaliga vähenes töötute arv 1100 inimese võrra. „Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes oli töötuid aga 7600 inimese võrra enam. Töötuse määr oli 7,6% ehk 0,2 protsendipunkti võrra väiksem kui esimeses kvartalis,“ ütles ta.
Analüütik selgitas, et töötus suurenes kõige enam noorte ehk 15–24-aastaste hulgas. „Võrreldes esimese kvartaliga lisandus 5500 ja eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 4800 töötut noort,“ sõnas ta ja lisas, et suurenenud on ka inimeste arv, kes on olnud töötud aasta aega või kauem.
25–49-aastaseid töötuid oli teises kvartalis 4200 võrra vähem kui esimeses kvartalis, kuid aasta võrdluses oli neid siiski 6100 võrra enam. „50–74-aastaste hulgas vähenes töötute arv nii kvartali kui ka aasta võrdluses. Meeste ja naiste töötuse määr oli teises kvartalis üsna sarnane: meestel 7,6% ja naistel 7,5%,“ täpsustas Vassiljeva.
-
Külaline
Täiesti 2024. aasta omad on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist