RMK platsid on kõigile kasutamiseks

vana hea klassika
Külaline

RMK platsid on kõigile kasutamiseks

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas suhtute, kui RMK platsid hõivatakse mingite seltskondade poolt päevadeks?
Või on ise eemale mindud ja lauale jäetud veekanister ja mingid nõud märkimaks, nagu laud oleks hõivatud? Või suured ja lärmakad peod RMK puhkekohtades?
Lihtsalt arutlemise teema telkijatele ja looduses käijatele.
Tegelikult ei ole mingit "minu lauda" ja "minu platsi", on igaühe õigus. Teed oma grilli ära ja lased järgmise inimese grillima. Sööd ära ja tuleb järgmine inimene istuma. Kui sul on laua otsas ruumi, võib tegelikult suvakas matkaja sinna istuda ja oma võileiba süüa. Metsaonnis võivad ööbida omavahel võhivõõrad inimesed.
Matkajana ütlen, et meil omavahel polegi probleemi. Matkajad on väga tšill seltskond. Jagame vajadusel nii grilli kui lauda. Probleeme on olnud karavanidega, kes kogu oma majaga on hõivanud mõne platsi, ise istuvad "toas" ja pahandavad nendega, kes laua taga süüa üritavad. Pikemalt telkijatega samuti. Siis oleme küll öelnud, et see pole teie ega meie laud, kõik võivad seda kasutada. Kes pikalt matkanud ehk teavad, kui hea on vahepeal toolil istuda.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 08:43 Kuidas suhtute, kui RMK platsid hõivatakse mingite seltskondade poolt päevadeks?
Või on ise eemale mindud ja lauale jäetud veekanister ja mingid nõud märkimaks, nagu laud oleks hõivatud? Või suured ja lärmakad peod RMK puhkekohtades?
Lihtsalt arutlemise teema telkijatele ja looduses käijatele.
Tegelikult ei ole mingit "minu lauda" ja "minu platsi", on igaühe õigus. Teed oma grilli ära ja lased järgmise inimese grillima. Sööd ära ja tuleb järgmine inimene istuma. Kui sul on laua otsas ruumi, võib tegelikult suvakas matkaja sinna istuda ja oma võileiba süüa. Metsaonnis võivad ööbida omavahel võhivõõrad inimesed.
Matkajana ütlen, et meil omavahel polegi probleemi. Matkajad on väga tšill seltskond. Jagame vajadusel nii grilli kui lauda. Probleeme on olnud karavanidega, kes kogu oma majaga on hõivanud mõne platsi, ise istuvad "toas" ja pahandavad nendega, kes laua taga süüa üritavad. Pikemalt telkijatega samuti. Siis oleme küll öelnud, et see pole teie ega meie laud, kõik võivad seda kasutada. Kes pikalt matkanud ehk teavad, kui hea on vahepeal toolil istuda.
Mine sellisesse kohta kuhu auto ei pääse ligi.
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Mina suur matkamees muidugi ei ole, aga minu ettepanek oleks selline. Kui on soov mitu päeva kuskil ühes paigas olla ja sealjuures ka grillida, siis tuleb osta kas maakodu või olla mõnes turismitalus. Kui teha selline max 3 tunnine matk, siis mingi kännu ikka leiab, kus morssi juua ja oma võileiba nosida. Grillimise jätaks üldse ära. Siis on täitsa ükskõik, kas RMK plats on hõivatud või mitte.
Külaline

Muidugi leiab matkaja kännu või koha telkimiseks eemal. Aga tulles tagasi selle juurde, milleks need platsid loodi, peaksid omandiinstinkti tundvad kaasmaalased ka teiste matkajate ja looduses käijatega arvestama. See oli see point siin. Üldiselt on ka priimus alati kotis, et grillima ei peagi. Lihtsalt kõigil on õigus kasutada rmk grilli ja rmk lauda, eks.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 10:02 Muidugi leiab matkaja kännu või koha telkimiseks eemal. Aga tulles tagasi selle juurde, milleks need platsid loodi, peaksid omandiinstinkti tundvad kaasmaalased ka teiste matkajate ja looduses käijatega arvestama. See oli see point siin. Üldiselt on ka priimus alati kotis, et grillima ei peagi. Lihtsalt kõigil on õigus kasutada rmk grilli ja rmk lauda, eks.
Teoorias jah. Tegelikkuses on tugevama õigus. Nõrgem ussitab om õigusega koos võsas ja möliseb foorumis;)
Külaline

Simon says: kirjutas: 12 Sept 2024 10:15
Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 10:02 Muidugi leiab matkaja kännu või koha telkimiseks eemal. Aga tulles tagasi selle juurde, milleks need platsid loodi, peaksid omandiinstinkti tundvad kaasmaalased ka teiste matkajate ja looduses käijatega arvestama. See oli see point siin. Üldiselt on ka priimus alati kotis, et grillima ei peagi. Lihtsalt kõigil on õigus kasutada rmk grilli ja rmk lauda, eks.
Teoorias jah. Tegelikkuses on tugevama õigus. Nõrgem ussitab om õigusega koos võsas ja möliseb foorumis;)
Kui aga saavad kokku 2 tugevama õigusega inimest või seltskonda, kaitsevad mõlemad oma. Üks, et me olime siin juba enne, see koht on hõivatud meie poolt. Teine, et see on kõigile kasutamiseks. Kummal on suurem õigus?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 10:27
Simon says: kirjutas: 12 Sept 2024 10:15
Kui aga saavad kokku 2 tugevama õigusega inimest või seltskonda, kaitsevad mõlemad oma. Üks, et me olime siin juba enne, see koht on hõivatud meie poolt. Teine, et see on kõigile kasutamiseks. Kummal on suurem õigus?
Kellel on rohkem jõudu või kes on kavalam.
Sellises maailmas me elame. See võib meeldida või mitte, kuid mõlemal juhul on kasulik sellega arvestada.
Külaline

Jõud ja kavalus. Aga tegelikult pole neil õigus seda kohta endale hõivata?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 10:46 Jõud ja kavalus. Aga tegelikult pole neil õigus seda kohta endale hõivata?
No vaata, kas tibladel on ÕIGUS teha mis nad teevad?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 10:46 Jõud ja kavalus. Aga tegelikult pole neil õigus seda kohta endale hõivata?
Kas sa tõesti arvad, et hõivajatele mõjub see, kui sa neile muudkui kordad, et neil pole selleks õigus? Või mis õigust sa siin taga ajad?
Külaline

Siis istuvadki koos seal laua taga. Kui tuled üldkasutatavasse kohta, siis sellega arvestadki. Normaalsete inimestega pole probleemi tekkinud.
"Kas grilli veel kasutate?"
"Ei, olge lahked!"
Keegi lauda pole otseselt istunud. Sajuga jagasin küll ühe toreda perega lauda. Autoga tulija saab oma lauad toolid kaasa tuua, seljakoti-matkajatel seda eelist pole. Samuti, kui mul telk on laua lähedal (hea telgikoht) ja laud tühi, on küsitud, kas võib kasutada. No loomulikult, selleks need ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 14:06 Samuti, kui mul telk on laua lähedal (hea telgikoht) ja laud tühi, on küsitud, kas võib kasutada. No loomulikult, selleks need ongi.
Normaalne ei pane telki laua lähedale.
Ei ole normaalne, et siis peab hakkama küsima kas laud vaba.
Ei ole normaalne kui keegi sööb ja teine sealsamas vahib pealt.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Teoorias olen nõus.
Tegelikkuses aga täiega häirib, kui lähed kuskile matkama-telkima ja siis mingid teised tüübid ka külje alla jäävad. On jah nõme ja väiklane võib-olla ja ma elu sees ei lähe kedagi ära ajama, aga seesmiselt olen õnnetu ja väga enam seda telkimasolemist ei naudi. Privaatselt on lihtsalt nii palju mõnusam, saab kasvõi paljalt ujuma minna hommikul või lihtsalt ennast kuidagi hoopis vabamalt laiali laotada, kui võõraid inimesi samas pole. Samuti on laste ja koertega lihtsam, kui ei pea neid nii kohutavalt passima, et nad võõraid segama ei läheks (koerad püsivad platsil ja pahandust ei tee, aga kui teised inimesed ka samas on, siis ikka ju paneme kinni nad pigem).
Lisakole on veel see, kui naabriteks tulevad tüübid, kes looduses tingimata peavad raadiot või lihtsalt mussi kuulama, ööni valjuhäälselt tipsutavad-jõmisevad jne.
Toredate matkasellide vastu tõenäoliselt polekski midagi, aga enamasti on need külje alla ujujad just vahvad peoseltskonnad, kes nädalavahetuseks rihma lõdvaks tulevad laskma. Ise me mitte kunagi looduses ei lärma, lastel ka ei luba karjuda, ei lagasta, ei lase "head mussi" jne, vaid tõesti naudimegi looduse hääli. Ja pole ka mitte kunagi oma suure pere ja träniga ennast sisse seadnud privaatsele rmk-kohale, kus keegi juba ees on. Mu meelest, kes ees, see mees.

Meie oleme asja lahendanud nii, et läheme telkima/kämpima pigem nädala sees, pigem mitte liiga ilusa ilmaga, pigem vähetuntumatesse rmk-kohtadesse ja vahel oma mitmete sõprade peredega koos, sest siis me lihtsalt füüsiliselt täidamegi ise selle platsi ära.
Külaline

Ametliku EMK platsi puhul peab ju ette end häälestama, et seal tõenäoliselt on teisi ka. Õnneks meil Eestis on ju "tühjust" palju ja privaatsuse eelistaja saab vältida kohti, kus nii vinged grilliplatsid, pingid ja autoga ligipääs. Suurtest linnadest hoidke kaugele-kaugele.
Külaline

Minu jaoks on igasugu peod ja suurüritused RMK platsidel täielik no-go ja ma ei saa aru, miks riik seda lubab ja kuidagi ei hõlma. Minge vaadake mis läbu toimub kloogaranna platsidel, venelased tulevad sinna kontserditehnikaga, aetakse luiki taga, reostatakse järve, üks vend sõitis oma parsaga otse kõrkjatesse.

Minuarust peaks need platsid olema LOODUSE nautijatele, mitte tasuta variant pidude korraldamiseks. Platsil peaksid olema kaamerad (või müramõõturid) ning samuti võiksid olla pargivahid/loodusvahid, kes patrullivad suurematel matkaplatsidel. Reeglid peaksid olema selged ja jõustatud ning suuremad grupid tasulised või kui on tegemist loodushuvilistega siis RMK-lt eriloaga. Täiesti õudseks on läinud see lugu. Minu viimane kogemus RMK platsiga oli igal juhul selline, kus meid ja ühte teist perekonda kahe väikese lapsega ähvardas mingi noaga venelane, kes parasjagu suuri kõlareid püsti pani. Ausalt rohkem ei kipu.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 16:10 Minu jaoks on igasugu peod ja suurüritused RMK platsidel täielik no-go ja ma ei saa aru, miks riik seda lubab ja kuidagi ei hõlma. Minge vaadake mis läbu toimub kloogaranna platsidel, venelased tulevad sinna kontserditehnikaga, aetakse luiki taga, reostatakse järve, üks vend sõitis oma parsaga otse kõrkjatesse.

Minuarust peaks need platsid olema LOODUSE nautijatele, mitte tasuta variant pidude korraldamiseks. Platsil peaksid olema kaamerad (või müramõõturid) ning samuti võiksid olla pargivahid/loodusvahid, kes patrullivad suurematel matkaplatsidel. Reeglid peaksid olema selged ja jõustatud ning suuremad grupid tasulised või kui on tegemist loodushuvilistega siis RMK-lt eriloaga. Täiesti õudseks on läinud see lugu. Minu viimane kogemus RMK platsiga oli igal juhul selline, kus meid ja ühte teist perekonda kahe väikese lapsega ähvardas mingi noaga venelane, kes parasjagu suuri kõlareid püsti pani. Ausalt rohkem ei kipu.
Selliseid siin õigustab Simon Says. Võta nuga välja ja sul on eesõigus. Ma siis võtan püssi ja ise olen see tugevam. Haige mentaliteet. Ja kahju, et siin foorumis ka sellistega peab kokku puutuma.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 16:37
Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 16:10 Minu jaoks on igasugu peod ja suurüritused RMK platsidel täielik no-go ja ma ei saa aru, miks riik seda lubab ja kuidagi ei hõlma. Minge vaadake mis läbu toimub kloogaranna platsidel, venelased tulevad sinna kontserditehnikaga, aetakse luiki taga, reostatakse järve, üks vend sõitis oma parsaga otse kõrkjatesse.

Selliseid siin õigustab Simon Says. Võta nuga välja ja sul on eesõigus. Ma siis võtan püssi ja ise olen see tugevam. Haige mentaliteet. Ja kahju, et siin foorumis ka sellistega peab kokku puutuma.
Ma pole kedagi õigustanud, ära valeta! Ma lihtsalt räägin faktidest, seis on selline. Pole minu süü.
Külaline

Mõni isend ei saa aru muust kui tugevama õigusest. Kui oht vastu hambaid saada, alles siis oskab käituda, muidu astub pähe. Ja õigustasid ikka küll.
Külaline

Noaga ähvardamine on päris tõsine asi ja kuna tunnistajaid oli ka rohkem kui mitu, siis oleks pidanud politsei kutsuma.
Külaline

iiR kirjutas: 12 Sept 2024 15:44Privaatselt on lihtsalt nii palju mõnusam, saab kasvõi paljalt ujuma minna hommikul või lihtsalt ennast kuidagi hoopis vabamalt laiali laotada, kui võõraid inimesi samas pole. Samuti on laste ja koertega lihtsam, kui ei pea neid nii kohutavalt passima, et nad võõraid segama ei läheks (koerad püsivad platsil ja pahandust ei tee, aga kui teised inimesed ka samas on, siis ikka ju paneme kinni nad pigem).
Sa iiR osta omale suvila ja siis oled oma õues peremees, teed mis tahad. Kui suvila on tiigi kaldal, siis saad ka paljalt ujumas käia. Hüppad saunast tulles paadisillalt vette.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kana, Roosad tulbid ja 8 külalist