Kassid ja kassiliiv

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Kassid ja kassiliiv

Postitus Postitas Külaline »

Mul on kaks ca 1.5a isast, lõigatud kassi kodus.
Probleemiks on aga nende kirbe pissihais kastides.
Mujale nad ei märgista, käivad ilusti kastil. Enne lõikamist kippusid vahel harva ka mujale sirtsutama aga see kadus peale munade maha võtmist.
Kaks liivakasti on. Puhastan kaste iga päev.
Ma vist olen kõikvõimalikud liivad läbi proovinud(nii puupõhised, paakuvad, mitte paakuvad, kallid, odavad jne) aga haisuprobleem on ikka. Ainukesena ei ole proovinud kristalle(olen lugenud nende kahjulikkuse kohta) ja lõhnastatud variante(kahtlen, et seegi aitab).
Terviseprobleeme ei tundu ka olevat. Või siiski tasuks konsulteerida loomaarstiga?
Kastid on vannitoas ja hais on ka seal vaid. Muidu ma saaksin aru, et teevad mujale ka. Peaksin äkki kolmanda lasti veel juurde muretsema?
Toitu saavad pigem kallima otsa oma + natuke toortoitu(süda, kanakaelad) ja nii kuiva kui märga.
Aasta alguses loomaarstil kontrollis öeldi, et igati korras kõik ja heas vormis.
Vannitoas ventilatsioon ka töötab korralikult, et ei ole ümbne ruum, et asi selles oleks.
Külaline

Mul on emane steriliseeritud kass ja samuti on kirbe pissihais liivakasti ruumis. Eriti praegu, kui ei köetav ja on niiske, piss ei tõmba klompi liiva sees ja haiseb tugevalt. Pean väga sageli kogu liiva kastis välja vahetama.
Külaline

silikoon või naturaalne kuiv ehitusliiv.
puhastada igapäevaselt ja kasti pesta kindlasti.
kass harjub puhta liivaga, juba kusetud liiva peale ei taha minna.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Ma päriselt julgen seda soovitada https://www.petcity.ee/ever-clean-extra ... 2skejNfjtv

Hind on krõbe, aga ideaalis püsib terve pakk kastis kuni 2 kuud nii, et vaja vaid junne ja pissiklompe välja sõelda.
Külaline

Mauno kirjutas: 11 Sept 2024 20:57 Ma päriselt julgen seda soovitada https://www.petcity.ee/ever-clean-extra ... 2skejNfjtv

Hind on krõbe, aga ideaalis püsib terve pakk kastis kuni 2 kuud nii, et vaja vaid junne ja pissiklompe välja sõelda.
Jeerum! Ma ostan praegu 5l 2,99€ eest, see maksab 26,99€. Krõbe on veel pehmelt öeldud.
Külaline

Kunagi kuskilt lugesin, et liivakaste peaks olema kasside arv +1.

Ise olen kasutanud kristall-liiva ja minu kassil sellega probleeme ei olnud. Panime liivakasti tavaliselt 2 pakki korraga ja vahetasime pigem 2 nädala tagant, kuigi viide oli, et kuu aega saaks korraga. Haisu toas ei olnud.
Praegu kasutusel Natusan. Kui ikka pallid välja korjatud on, siis pigem ka ei haise (kuigi liivakast suuremas ruumis kui vannituba, seega lõpuni kindel ei ole).
Külaline

Ostan ehituspoest koti pelleteid kahe suure hop in liivakasti jaoks. Julgad korjan ära igapäevaselt, liiva vahetan ja kaste pesen kord paari nädala tagant. Kasse on rohkem kui 2. Pelletikott maksab ca 4 eurtsi ja sellest jätkub mitmeks vahetuskorraks. Miinuseks on saepurulaadne toode, mida nad käppadega välja tassivad, mattidest hoolimata. Selle vastu aitab dysoni käsitolmukas, mis resideerubki kasside wc-s ruumis. Silikageel kassiliiva olen ka kasutanud, tellin zooplusist. Mõlemal on oma head ja vead. Tofuliiv mulle ei meedi ega meeldi ka paakuvad, need hakkavadki haisema.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 22:14
Mauno kirjutas: 11 Sept 2024 20:57 Ma päriselt julgen seda soovitada https://www.petcity.ee/ever-clean-extra ... 2skejNfjtv

Jeerum! Ma ostan praegu 5l 2,99€ eest, see maksab 26,99€. Krõbe on veel pehmelt öeldud.
Jep, aga haisuvabadus on garanteeritud :D
Külaline

Toidust oleneb palju. Mis on see kallim toit mida nad söövad?

Mul 3 kassi, ka 3 hop-in potti. Liivana kasutan Cats Best paakuvaid puidugraanuleid. Ei mingit haisu. Koristada püüan igapäevaselt (junnid, klombid välja), liiv püsib kaua, üle kuu aja. Panen 10L ehk 1 pakk potti.
Külaline

Osta Self Cleaning Litter Box For Cats. Hinnad 80-200 euroni. Masin puhastab ise kassi kasti.
Nell

Postitus Postitas Nell »

Ränikristalle peetakse küll lahjulikuks aga minu 15-aastase kassipidamiskarjääri jooksul ei ole nendega midagi negatiivset kaasnenud. Vanem kass on algusest peale ränikristallidel hädal käinud. Kristalle vahetan umbes iga 3 nädala järel, haisema need kergelt ei lähe.
Külaline

Kahjulikuks peetakse seda räni tolmu ja osad kassid võivad neid pärleid endale sisse süüa. Kui seda pole, siis pole see kahjulik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline