Seda küll, aga kindlasti mitte eesti emakeelega.
Õige eestlane
-
Simon says:
- Kontakt:
-
Külaline
Vale. Ta on Eestis elanud kolmekuusest saadik, lõpetanud eesti koolid.Simon says: kirjutas: ↑10 Sept 2024 16:17 Turovski on vene juut.
...
-
Simon says:
- Kontakt:
Sa äkki ei tea, aga eestis olid kuni käesoleva aastani ainult vene õppekeelega koolid. 19. keskkool oli üks selline.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 17:22Vale. Ta on Eestis elanud kolmekuusest saadik, lõpetanud eesti koolid.Simon says: kirjutas: ↑10 Sept 2024 16:17 Turovski on vene juut.
...
-
Külaline
Mis ei vähenda mingilgi määral fakti, et ta valdab eesti keelt emakeele tasemel ning on täiesti eestistunud. Mina ei tea, kas ta enda rahvusena nimetab juudi või eesti rahvust aga õigus end eestlaseks pidada on tal küll.Simon says: kirjutas: ↑10 Sept 2024 17:26 Sa äkki ei tea, aga eestis olid kuni käesoleva aastani ainult vene õppekeelega koolid. 19. keskkool oli üks selline.
-
Simon says:
- Kontakt:
No nüüd sa tõstad väravaposti. Jutt oli sellest, et ta emakeel ei ole eesti keel.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 17:36Mis ei vähenda mingilgi määral fakti, et ta valdab eesti keelt emakeele tasemel ning on täiesti eestistunud. Mina ei tea, kas ta enda rahvusena nimetab juudi või eesti rahvust aga õigus end eestlaseks pidada on tal küll.Simon says: kirjutas: ↑10 Sept 2024 17:26 Sa äkki ei tea, aga eestis olid kuni käesoleva aastani ainult vene õppekeelega koolid. 19. keskkool oli üks selline.
Keel on palju paremaks läinud ajast kui eesti naise võttis.
-
Külaline
Tema emakeel on vene, aga ema poolt on ta Eesti juut ja koos emaga ta siia ka Venemaalt tagasi tuli.Simon says: kirjutas: ↑10 Sept 2024 16:17Turovski on vene juut.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 15:52Muidugi on meil endiselt päris palju Eesti oma juute ja paljud eesti emakeelega. Saksa ajal said paljud Venemaa tagalasse mõneks ajaks pakku minna. Tuntud nimedest näiteks Eri Klas, Hagi Šein, Eino Baskin, Aleksei Turovski on enne nõukogude aega Eesti elanud juutide järeltulijad.Simon says: kirjutas: ↑10 Sept 2024 14:32
Mingeid "eesti juute" tegelikult ei ole. Kõigepealt tapsid neid venelased 1940, sest nad olid reeglina rikkad ja siis kohe otsa fritsud. Eesti oli ju teatavasti juba 1942 judenfrei.
Kõik praegused on reeglina hilisimmigrandid, peale üksikute erandite.
Sakslased elasid siin 700 aastat ja olid pikalt suurim rahvusvähemus. Kus nad nüüd kõik on? Kohe kui vuntsidega mees hüüdis, kadunud nagu peeruhais Saharasse.
Ainult eestlastel pole siit kuhugi minna. Tuleb jääda.
-
Külaline
Mina olen ka muide Eesti juudi ja samas ka Ukraina segu, pean ennast ja enda lapsi täiesti eestlasteks.
-
Külaline
Aga see polegi kellegi teise asi. Sina ja ainult sina otsustad kellena sa ennast tunned.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 18:43 Mina olen ka muide Eesti juudi ja samas ka Ukraina segu, pean ennast ja enda lapsi täiesti eestlasteks.
-
Külaline
Vahe ongi selles, et kuna sa ilmselt näed teatud seltskonna jaoks üsna eestlase moodi välja, ei seata su õigust end eestlasena määratleda pidevalt kahtluse alla. Mina ise ja mu lapsed on ka eestlased, hoolimata nii mõnegi mehikese arvamusest 
-
Külaline
Nii äärmuslikku tõupuhtust aetakse vähestes riikides taga. Mul lõuna-ameeriklastest tuttavad, kes geneetiliselt on eurooplased, ei saa sellisest ääriveeri küsitud identiteedi küsimusest arugi. Nende rahvus on raudkindlalt ikka oma Lõuna-Ameerika riigiga seotud, mitte Euroopaga. Nende jaoks on solvang öelda talle ala hispaanlane, kuigi paljudel juhtudel juured võivadki 100 prossa sealt pärit olla.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 18:54 Vahe ongi selles, et kuna sa ilmselt näed teatud seltskonna jaoks üsna eestlase moodi välja, ei seata su õigust end eestlasena määratleda pidevalt kahtluse alla. Mina ise ja mu lapsed on ka eestlased, hoolimata nii mõnegi mehikese arvamusest![]()
-
Külaline
Uus ja Vana Maailm ei ole võrreldavad. Etnilist brasiillast ei ole olemas, kõik kes seal sünnivad on rahvuselt automaatselt kas brasiillased, kanadalased jne. Etniliselt võivad olla hoopis sakslased, prantslased või mistahes segu.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 19:20Nii äärmuslikku tõupuhtust aetakse vähestes riikides taga. Mul lõuna-ameeriklastest tuttavad, kes geneetiliselt on eurooplased, ei saa sellisest ääriveeri küsitud identiteedi küsimusest arugi. Nende rahvus on raudkindlalt ikka oma Lõuna-Ameerika riigiga seotud, mitte Euroopaga. Nende jaoks on solvang öelda talle ala hispaanlane, kuigi paljudel juhtudel juured võivadki 100 prossa sealt pärit olla.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 18:54 Vahe ongi selles, et kuna sa ilmselt näed teatud seltskonna jaoks üsna eestlase moodi välja, ei seata su õigust end eestlasena määratleda pidevalt kahtluse alla. Mina ise ja mu lapsed on ka eestlased, hoolimata nii mõnegi mehikese arvamusest![]()
-
Külaline
Ongi madalamad olendid. Parajad orkid.. selline inimeselaadne toode.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 11:02Ülimalt madal komme venelasi sibulateks nimetada. Nende seas on erineva tausta ja vaadetega inimesi, aga sina liigitad nad kõik sibulateks, nagu nad oleks mingid madalamad olendid. Eelkõige näitab selline sõnakasutus su enda taset.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 20:13 Mina ei salli sibulaid. Ülejäänud on ok.
![]()
-
Külaline
Ei ole. Ei kultuuri ega rahvuse järgi.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 09:38 Kas setud on ikka õiged eestlased? DPJ54
-
Külaline
Tegelikult on need täiesti erinevad. Ühed on Sibulavenelased, ehk Peipsiäärne vene kogukond, kes suurtes kogustes kõik sibulaid kasvatavad. Teised on Sibulad ja saanud endale külge nime, kui sõjaväeroodudena üle piiri tulid. Nad sõid sibulaid sest normaalset toitu neil polnud (nagu nüüdki Ukrainas ei antud neile toitu kaasa), röövisid kohalikelt toitu ja ise haisesid sibula järele.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 11:18Sibulavenelasteks kutsuti kunagi peipsivenelasi, kes on meie oma kogukond. Minu jaoks on see seos siiani hoopis sellega piirkonnaga ja ma ei mõista, et miks seda nii palju ja suvaliselt kasutatakse igasuguse venelase kohta. Eks kehva hariduse ja harituse tõttu.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 11:02Ülimalt madal komme venelasi sibulateks nimetada. Nende seas on erineva tausta ja vaadetega inimesi, aga sina liigitad nad kõik sibulateks, nagu nad oleks mingid madalamad olendid. Eelkõige näitab selline sõnakasutus su enda taset.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 20:13 Mina ei salli sibulaid. Ülejäänud on ok.
![]()
-
Külaline
Vanausulised on venelased. Juudid on juudid. Nii nad endid ju ise ka identifitseerivad.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 14:02 Eesti vanausulised - kas nad on eestlased või venelased?
Eesti juudid - kas nad on eestlased või juudid?
-
Külaline
No nii ka öelda ei saa. Tõsi, nad on ise tublisti vaeva näinud, et see nii läheks - tapnud revolutsiooni käigus oma intelligentsema osa rahvast, andnud võimu lumpenile, kellel ei kultuuri, au ega häbi.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 21:03Ongi madalamad olendid. Parajad orkid.. selline inimeselaadne toode.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 11:02Ülimalt madal komme venelasi sibulateks nimetada. Nende seas on erineva tausta ja vaadetega inimesi, aga sina liigitad nad kõik sibulateks, nagu nad oleks mingid madalamad olendid. Eelkõige näitab selline sõnakasutus su enda taset.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 20:13 Mina ei salli sibulaid. Ülejäänud on ok.
![]()
-
Külaline
Eestlased peavad ise ka peeglisse vaatama, oma talupojatarkusega aitasime kommunistidel võimu haarata. Venelaste abiga tõrjuti bolshevikud Eesti piiridest välja. Kuid selleasemel, et hetkeline ülekaal ära kasutada ja koos Peterburi peale minna, löödi neile nuga selga, sest ei tahetud "agressor" olla. Mõlemad suurlinnad langesid kommunistide kätte, sellega kindlustati Venemaal võim ja kümmekond aastat hiljem olid ikka Eestis tagasi. Oleks-poleks, kuid kes teab, kui tsaari väed oleks Peterburi kindlustanud, siis oleks ehk suudetud kommunistid maha suruda või vähemalt aega juurde võita.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 07:54No nii ka öelda ei saa. Tõsi, nad on ise tublisti vaeva näinud, et see nii läheks - tapnud revolutsiooni käigus oma intelligentsema osa rahvast, andnud võimu lumpenile, kellel ei kultuuri, au ega häbi.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 21:03Ongi madalamad olendid. Parajad orkid.. selline inimeselaadne toode.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 11:02
Ülimalt madal komme venelasi sibulateks nimetada. Nende seas on erineva tausta ja vaadetega inimesi, aga sina liigitad nad kõik sibulateks, nagu nad oleks mingid madalamad olendid. Eelkõige näitab selline sõnakasutus su enda taset.
![]()
-
Simon says:
- Kontakt:
Kuule kloun, selleks ajaks mingeid "tsaari vägesid" polnud. Venemaa oli vabariik.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 11:11Eestlased peavad ise ka peeglisse vaatama, oma talupojatarkusega aitasime kommunistidel võimu haarata. Venelaste abiga tõrjuti bolshevikud Eesti piiridest välja. Kuid selleasemel, et hetkeline ülekaal ära kasutada ja koos Peterburi peale minna, löödi neile nuga selga, sest ei tahetud "agressor" olla. Mõlemad suurlinnad langesid kommunistide kätte, sellega kindlustati Venemaal võim ja kümmekond aastat hiljem olid ikka Eestis tagasi. Oleks-poleks, kuid kes teab, kui tsaari väed oleks Peterburi kindlustanud, siis oleks ehk suudetud kommunistid maha suruda või vähemalt aega juurde võita.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 07:54No nii ka öelda ei saa. Tõsi, nad on ise tublisti vaeva näinud, et see nii läheks - tapnud revolutsiooni käigus oma intelligentsema osa rahvast, andnud võimu lumpenile, kellel ei kultuuri, au ega häbi.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 21:03
Ongi madalamad olendid. Parajad orkid.. selline inimeselaadne toode.
-
Külaline
[quote=Külaline

[/quote]
[/quote]
No nii ka öelda ei saa. Tõsi, nad on ise tublisti vaeva näinud, et see nii läheks - tapnud revolutsiooni käigus oma intelligentsema osa rahvast, andnud võimu lumpenile, kellel ei kultuuri, au ega häbi.
[/quote]
Mis meil teisiti on? Õiged eedtlased on parteilased. Eriti õiged on orava kaabakad. Nad tapma ei pea, sest loll lumpen valib.
[/quote]
[/quote]
No nii ka öelda ei saa. Tõsi, nad on ise tublisti vaeva näinud, et see nii läheks - tapnud revolutsiooni käigus oma intelligentsema osa rahvast, andnud võimu lumpenile, kellel ei kultuuri, au ega häbi.
[/quote]
Mis meil teisiti on? Õiged eedtlased on parteilased. Eriti õiged on orava kaabakad. Nad tapma ei pea, sest loll lumpen valib.
-
Külaline
Loll lumpen plähmerdab siin suu vahus suvalistes teemades oravatest. Ja valib ikka pühendunudlt, niiskel pilgul seda va mõisarahva pere-ettevõtet.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 14:18 Mis meil teisiti on? Õiged eedtlased on parteilased. Eriti õiged on orava kaabakad. Nad tapma ei pea, sest loll lumpen valib.
See siin pole õige koht.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Karlsson, Krissse, libakägu ja 10 külalist