Horoskoope uskuvad inimesed

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:22 Mina loen internetist juba aastaid https://www.astrologyzone.com/horoscopes/, mida kirjutab Susan Miller. Vahel paneb lausa hirmuäratavalt täppi.

Eluteid, kristalle, kive jmt ei harrasta.
Samasugune ebamäärane umbluujutt nagu kõik teisedki horoskoobid. Pole ime kui tõlgendad seda nii, et midagi läks täppi.
Külaline

Ma pean horoskoope, numeroloogiat jms uskuvaid inimesi rumalateks ja alaarenenuteks. Ja need psühholoogid, kes värvide järgi inimesi lahterdavad, nojah, ega pole targemad. Mulle üks nõustaja tegi testi ja ütles, et ma olen sinine ehk koleerik. Ma ütlesin, et vabandage, ma olen alati saanud testides flegmaatiku tulemuse, pigem melanhooliasse kalduv, koleerik pole kunagi olnud, see pole mu loomuseski. Olen introvert, koleerikud on pigem ekstravertsete joontega. Raius nagu rauda ja peaaegu keksis mööda tuba ringi nagu mõni koolikiusaja, et koleerik, koleerik oled. Enne võib-olla olid flegmaatik, aga nüüd oled elu jooksul muutunud koleerikuks. Meie teraapiasuhe kahjuks purunes. Tundsin, et pean kohe lahkuma, muidu ma tõesti muutun sealsamas koleerikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:50 Ma pean horoskoope, numeroloogiat jms uskuvaid inimesi rumalateks ja alaarenenuteks.
No tark inimene ei pea teist rumalaks ja alaarenenuks! Vaid alati näeb võimalusi, kus midagi juurde ammutada. Ma ei pea silmas, et peaksid horoskoope uskuma hakkama või midagi taolist, aga see suhtumine on pehmelt öeldes nõrk.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 18:02 No tark inimene ei pea teist rumalaks ja alaarenenuks! Vaid alati näeb võimalusi, kus midagi juurde ammutada.
Mida on juurde ammutada ebateadustest?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 19:16 Mida on juurde ammutada ebateadustest?
Aga küsi seda äkki näiteks teadlastelt, kes korraldavad suisa üritusi, et uurida, kuidas astroloogia on läbi aegade mõjutanud inimkäitumist, saatusi ja isegi ajaloo kulgu ja mida tegelikult võib sünnihoroskoobist välja lugeda. https://ut.ee/et/sisu/teaduskeskus-ahha ... stroloogia
Külaline

Üks asi on nõidumisse uskuda ja nõialoitse pomiseda, teine asi on uurida nõiaprotsesside ajalugu. Üldiselt, ma arvan, et tegemist on lihtsalt provokatsiooniga ja ma rohkem sel teemal ei viitsi vaielda. Uskuge mida tahate ja kellesse tahate.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Astroloogia on täiesti huvitav valdkond, aga horoskoope ja tähemärkide iseloomustusi loomulikult ei usu rohkem kui kummitusi, päkapikke ja sõrmusega lapse soo ennustamist. Need võivad olla humoorikad ja toredad ajaviitmisvõimalused, aga mingisugust tõsiteadust seal taga ei ole ja seda, et inimese tähemärgi järgi ei saa tema iseloomuomadusi ennustada, on päristeadlased juba uurinud ja kinnitanud. Rumalaks ma inimesi, kes teisi asju uskuda soovivad kui mina, ei pea, tõsiselt nende sellealast juttu lihtsalt ei võta ja vahel võib-olla muigan mõne ütlemise üle.
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 19:23
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 19:16 Mida on juurde ammutada ebateadustest?
Aga küsi seda äkki näiteks teadlastelt, kes korraldavad suisa üritusi, et uurida, kuidas astroloogia on läbi aegade mõjutanud inimkäitumist, saatusi ja isegi ajaloo kulgu ja mida tegelikult võib sünnihoroskoobist välja lugeda. https://ut.ee/et/sisu/teaduskeskus-ahha ... stroloogia
No seal kindlasti ei räägitud, et Kaljukitsed on sellised ja Lõvid naasugused.
Astroloogia on kindlasti inimeste käitumist ja ajaloo kulgu mõjutanud, sest inimesed uskusid seda, tegid horoskoopidest või täheseisudest lähtudes otsuseid, sh ka ajalooliselt olulisi otsuseid.
Külaline

Kõige jaburam on ikkagi see kristallidega jahmerdamine. On ülim rumalus arvata, et üks mineraalide kogum võiks kellelegi armuõnne tuua või rahalist seisu parandada. Või välisukse ette asetatuna "kurja silma" ja vargad eemal hoida. Kristallid ja uhhuu juhivad kogu elu-olu ning suhtluses teistega kasutatakse tihti seda 🪬 märki.

Tutvusringkonnas on mul mitmeid, kes neid kristalle kokku ostavad ning nende müstilist väge oma igapäevatoimetustes kasutavad. Sugulane tellib neid ühe tuntud soolapuhuja käest, kes need siis enne müüki panekut "ära väestab", nii saab ilmselt suurema summa sisse kasseerida.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:16 Päriselus on horoskoopide järgi oma elu seada ikka väga raske.

Näiteks ütleb horoskoop, et 16. septembril ei maksa novembris sündinud inimestel kodust välja minna. Et mis ma siis nüüd teen, võtan töölt palgata puhkuse? Lisaks on sellel päeval lapsevanemate koosolek. Et siis, mis ma nüüd tegema pean, ei saa ju kirjutada lapse klassijuhatajale, et tõstku koosoleku aeg ringi, kuna novembris sünnipäeva pidavad lapsevanemad ei saa osaleda?
Või soovitab horoskoop tegeleda aiatöödega esmaspäeva lõunast kuni kolmapäeva hommikuni. Ent ma olen ju sel ajal kontoris tööl ja pääsen maakodusse alles nädalavahetusel.
Kokkuvõttes on võimalusi sättida oma elu horoskoobi soovituste järgi ikka päris vähe.
Mitte ükski tõsiseltvõetav horoskoop ei ütle, et ei maksa välja minna. Või siis on selle lause konteks teine, mitte ei tähenda see otseselt seda, et pead toas luku taga istuma.
Ajalehtedes, ajakirjades, naisterubriikides olevad kirjutised ei ole horoskoobid, vaid veerutäiteks kirjutatud huumorinurgake.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 19:28 Üks asi on nõidumisse uskuda ja nõialoitse pomiseda, teine asi on uurida nõiaprotsesside ajalugu. Üldiselt, ma arvan, et tegemist on lihtsalt provokatsiooniga ja ma rohkem sel teemal ei viitsi vaielda. Uskuge mida tahate ja kellesse tahate.
Mis on astronoomial pistmist nõialoitsudega? Sa ikka üldse ei tea asjast midagi ja siis halvustad teisi, kes asja vastu huvi tunnevad.
Huvitundmine, muide, ei tähenda et inimesed horoskoopide järgi elavad.

Astroloogia on tihedalt seotud astronoomiaga, loitsudega mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 07:29 Mitte ükski tõsiseltvõetav horoskoop ei ütle, et ei maksa välja minna.
Palun defineerida mõiste "tõsiseltvõetav horoskoop".
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 07:39 Astroloogia on tihedalt seotud astronoomiaga, loitsudega mitte.
Muidugi on. Ja kristalliteraapia on tihedalt seotud geoloogiaga, loitsudega mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 07:29
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:16 Päriselus on horoskoopide järgi oma elu seada ikka väga raske.

Näiteks ütleb horoskoop, et 16. septembril ei maksa novembris sündinud inimestel kodust välja minna. Et mis ma siis nüüd teen, võtan töölt palgata puhkuse? Lisaks on sellel päeval lapsevanemate koosolek. Et siis, mis ma nüüd tegema pean, ei saa ju kirjutada lapse klassijuhatajale, et tõstku koosoleku aeg ringi, kuna novembris sünnipäeva pidavad lapsevanemad ei saa osaleda?
Või soovitab horoskoop tegeleda aiatöödega esmaspäeva lõunast kuni kolmapäeva hommikuni. Ent ma olen ju sel ajal kontoris tööl ja pääsen maakodusse alles nädalavahetusel.
Kokkuvõttes on võimalusi sättida oma elu horoskoobi soovituste järgi ikka päris vähe.
Mitte ükski tõsiseltvõetav horoskoop ei ütle, et ei maksa välja minna. Või siis on selle lause konteks teine, mitte ei tähenda see otseselt seda, et pead toas luku taga istuma.
Ajalehtedes, ajakirjades, naisterubriikides olevad kirjutised ei ole horoskoobid, vaid veerutäiteks kirjutatud huumorinurgake.
Kuidas nii? Sõnastus võib olla küll pisut nn leebem, kuid tähendus selle taga ikkagi sama. Jah, horoskoobis võidakse tõepoolest öelda nt: "16. septembril oleks parem püsida kodus." Või: "5.-8. novembrini tasuks oma väljaminekutel rohkem silma peal hoida." Viimane lause siis tähendab, et tähtede seis näitab suuremat riski teha asjatuid kulutusi. Samuti võidakse hoiatada, et sel ja sel kuupäeval on suurem liiklusõnnetusse sattumise risk. Või öeldakse, et kõik aasta tähtsamad otsused tuleks teha ajavahemikus 11-15. märts.

Horoskoobid, kus ei ole mitte ühtegi konkreetset hoiatust ega soositust ühegi konkreetse kuupäevaga, vaid mis lõpututes variatsioonides jahuvad ainult üht stamplauset "Ees ootavad suured muutused", ei ole minu jaoks isegi lugemist väärt, rääkimata nende nn tõsiseltvõetavusest. Sellist üldsõnalist teksti "suurtest muutustest" võin ma ju ise ka toota.
Külaline

Kunagi nooruses sai esoteerikaga huvi pärast tegeldud, uurisin ja võrdlesin horoskoope, koostasin enda, tuttavate ja tuntud isikute profiile nende põhjal jne. Sealjuures võtsin asja nimelt uudishimuliku huviga, tahtsin järele uurida, et kas selle taga tõepoolest ka midagi on.

Horoskoopidesse isegi natuke usun. Sest meie maailmas on väga palju sellist, millele teaduslik maailmakäsitlus pole lihtsalt veel järele jõudnud.

Kõige vähem usaldusväärne on minu jaoks numeroloogia. Selle osas ei suutnud ma küll leida mitte ainustki täppiminekut. Elutee numbri jutt oli äärmiselt üldsõnaline ega klappinud üldse mitte kuidagi. Numeroloogia raamatukeses olid toodud viisid, kuidas tuvastada, kes sa olid eelmises elus. Panin siis sinna Dalai laama sünniaja ning muud andmed. Sest Dalai laama peaks ju olema olnud eelmises elus samuti Dalai laama, eks ole. Tulemuseks tuli, et see isik oli eelmises elus tsirkusekloun ja rahva lõbustaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 23:34 Kõige jaburam on ikkagi see kristallidega jahmerdamine. On ülim rumalus arvata, et üks mineraalide kogum võiks kellelegi armuõnne tuua või rahalist seisu parandada.
Armuõnne osas paned küll rämedalt mööda. Kui ikka mees naisele teemamtsõrmuse, rubiin- või safiirkõrvarõngad kingib, on suurem armuõnn mõneks ajaks tõenäolisem. 😉
Külaline

Kerro pani oma kaarte kuskil juulis ja küsimus oli kes võidab usa valimised, Biden või Trump. Bideni kohta ütles, et teda tema valimistel üldse ei näe (polnud veel tagasi astunud) ja Trumpi kohta, et teda ähvardab suur oht elule (atentaati veel polnud olnud), aga tema ka ei võida.
See video peaks olema youtubes nähtaval, vaadake ise.
Vägisi hakkad mõtlema, et midagi ta ikka näeb seal, kuigi tihti ajab puhta jama ka. Vaatame kas on siis nii, et Trump ei võida.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 07:54
Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 07:29 Mitte ükski tõsiseltvõetav horoskoop ei ütle, et ei maksa välja minna.
Tõsiseltvõetav horoskoop on seotud astronoomiaga. Sa ju ei eita taevakehade mõju elusloodusele?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 09:44 Kerro pani oma kaarte kuskil juulis ja küsimus oli kes võidab usa valimised, Biden või Trump. Bideni kohta ütles, et teda tema valimistel üldse ei näe (polnud veel tagasi astunud) ja Trumpi kohta, et teda ähvardab suur oht elule (atentaati veel polnud olnud), aga tema ka ei võida.
No kuule, seda oleks meist väga paljud suutnud "ette näha". Ei usu grammigi, mida need nn nõiad ja selgeltnägijad kuulutavad. Puhas soolapuhumine.

Töökaaslane kasutab nii kaardimoori kui selgeltnägija teenuseid ja aja jooksul olen tähele pannud, et nad annavad talle täpselt samasugust nõu, mida sõbrannad ja töökaaslasedki. Stiilis "lase lahti, liigu edasi", "suveromanss ootab sind", jms. Vahe on lihtsalt selles, et sõbrantsidelt sa saad kogu selle infi tasuta.

Selgeltnägemine põhinebki sellel, et ära arvata, miks keegi vastuvõtule on tulnud. Inimene, kelle elus kõik on korras ei otsigi selgeltnägija abi, minnakse tavliselt haiguse või segaste suhete pärast. Ja kogenud "selgeltnägija" tabab enamasti kohe ära, millise probleemiga tegu on (no nt, et inimesel on seljataga valus lahkuminek) ning hakkab sinna otsa siis oma luiskelugu ehitama. See ei ole üldse raske, kui natukenegi psühholoogiat tunda. Ja ullikesed usuvad ning maksavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 10:17
Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 07:54
Tõsiseltvõetav horoskoop on seotud astronoomiaga. Sa ju ei eita taevakehade mõju elusloodusele?
Päeval paistab päike, öösel kumab kuu. Kogu mõju.
Mingi marss, veenus või kalade tähtkuju ei mõjuta kuidagi "elusloodust", ära kujuta ette.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 10:45
Külaline kirjutas: 09 Sept 2024 09:44 Kerro pani oma kaarte kuskil juulis ja küsimus oli kes võidab usa valimised, Biden või Trump. Bideni kohta ütles, et teda tema valimistel üldse ei näe (polnud veel tagasi astunud) ja Trumpi kohta, et teda ähvardab suur oht elule (atentaati veel polnud olnud), aga tema ka ei võida.
No kuule, seda oleks meist väga paljud suutnud "ette näha". Ei usu grammigi, mida need nn nõiad ja selgeltnägijad kuulutavad. Puhas soolapuhumine.

Töökaaslane kasutab nii kaardimoori kui selgeltnägija teenuseid ja aja jooksul olen tähele pannud, et nad annavad talle täpselt samasugust nõu, mida sõbrannad ja töökaaslasedki. Stiilis "lase lahti, liigu edasi", "suveromanss ootab sind", jms. Vahe on lihtsalt selles, et sõbrantsidelt sa saad kogu selle infi tasuta.

Selgeltnägemine põhinebki sellel, et ära arvata, miks keegi vastuvõtule on tulnud. Inimene, kelle elus kõik on korras ei otsigi selgeltnägija abi, minnakse tavliselt haiguse või segaste suhete pärast. Ja kogenud "selgeltnägija" tabab enamasti kohe ära, millise probleemiga tegu on (no nt, et inimesel on seljataga valus lahkuminek) ning hakkab sinna otsa siis oma luiskelugu ehitama. See ei ole üldse raske, kui natukenegi psühholoogiat tunda. Ja ullikesed usuvad ning maksavad.
Ei oleks ikka küll. Liiga täpne selleks et juhuslikult pihta saada. Pealegi see Kerro pole mingi poliitikavaatleja, pigem selline totupoolne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist