Horoskoope uskuvad inimesed

vana hea klassika
Külaline

Horoskoope uskuvad inimesed

Postitus Postitas Külaline »

Kas teie lahterdate inimesi horoskoobi, elutee numbri või muu sarnase uugapuuga järgi? Näiteks, et te ei sobi selle inimesega, sest tema elutee number on 7 või selle inimesega, sest tema tähtkuju on Skorpion vms.

Ei jäta inimesest just tõsiseltvõetavat muljet või jätavad?
Mul tekib koheselt eelarvamus ja tõrge, kui täiskasvanu hakkab horoskoobist rääkima, et elutee number määrab saatuse vms.
Külaline

Raseduse aegu arvutavad vanemad ka sageli mis tähtkuju laps sünnib. Või siis ütled et laps sünnib aprillis. -aa väike jäär.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 14:16 Kas teie lahterdate inimesi horoskoobi, elutee numbri või muu sarnase uugapuuga järgi? Näiteks, et te ei sobi selle inimesega, sest tema elutee number on 7 või selle inimesega, sest tema tähtkuju on Skorpion vms.

Mul tekib koheselt eelarvamus ja tõrge, kui täiskasvanu hakkab horoskoobist rääkima, et elutee number määrab saatuse vms.
Täpselt samamoodi, nagu taevakehade mõju täielikult eitavad inimesedki. Kaks äärmust, kumbki pole arukas.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 14:16 Kas teie lahterdate inimesi horoskoobi, elutee numbri või muu sarnase uugapuuga järgi? Näiteks, et te ei sobi selle inimesega, sest tema elutee number on 7 või selle inimesega, sest tema tähtkuju on Skorpion vms.

Huvitaval kombel tunnen mitut psühholoogi (mul elukutse selline, et nendega suhtleme tööalaselt), kes usuvad täielikult horoskoope. Saades endale uue kliendi, uuritakse kohe välja, mis päikesemärgist ta on, mis looma aastal sündinud, ja pannakse selle põhjal juba raamistik paika, et mis inimesega tegemist.

Psühholoogide endi koolitused meenutavad samuti vägagi esoteerikute omi - inimesi lahterdatakse värvide järgi ehk sinisteks, rohelisteks ja oranžideks, see on minu jaoks samasugune uhhuu nagu kristallidki. Nii et pole vahet, kas selle terapeudi, nõustaja või psühholoogi näol on tegemist n-ö ametliku või mitteametliku voolu esindajaga, ühesugused mittetõenduspõhised uugapuugad on nad kõik.

Samas arvan, et mingi väike tõetera leidub kõikides uskumustes. Horoskoope isegi loen, mul on omad astroloogid, kelle puhul olen märganud täppiminekut. Ja on astroloogid, keda ma ei loe, kuna nemad on minu puhul alati puusse pannud. Inimeste jaotamine värvide järgi, mida lausa ametlikud psühholoogid hetkel niiväga armastavad, on tegelikult seesama vana jaotus temperamendi alusel, ei midagi uut ega huvitavat. Mis puutub numeroloogiasse, siis seda on väga lihtne igaühel endal kontrollida, võttes aluseks mõne üldtuntud või endale tuntud isiku ja võrreldes tulemusi tema eluteega. Üldiselt astroloogia on sihuke valdkond, mille osas olen kõige vähem avastanud paika pidavust.
Külaline

Eelarvamus muidugi- pean neid inimesi konkreetselt rumalateks. Vahel võib küll leida leevendavaid asjaolusi, nt et oma erialaselt on tegelikult pädev ja astroloogia on meelelahutuslik ebausk, kuid ega see mingeid plusspunkte küll ei anna.
652c

Postitus Postitas 652c »

https://www.apollo.ee/idioodid-minu-umber.html
Äkki on selle raamatu alusel
Külaline

Ei loe, ei usu. Ainult oma liigikaaslased tunnen vaistlikult ära, olen skorpion. Ilmselt teised ka, sest nad ei ole mind kunagi nõelanud.
Külaline

Ülemäära ei usu, aga pisut ehk. Midagi seal kindlasti peab paika, päris uhhuu see kindlasti ei ole.

Mul on tuttav, kes teeb oma suuremad plaanid ja tähtsamad otsused alati horoskoobi kaasabil. Kui ikka horoskoobis on kirjas, et kalad peaks maikuus rahalisi väljaminekuid piirama, siis nii ta ka teeb. Muus osas ka ikka jälgib täpselt, et mida Mang ikka ütleb.

Perekooli foorumist (olgu muld talle kerge) lugesin kord aga lustakat kirjeldust kelleltki, kes oli mingis ajakirjanduslikus väljaandes suvepraktikal ja pidi aeg-ajalt horoskoobi tekste kokku panema. Et see töö anti enamasti uustulnukatele, et hea lihtne midagi kokku luisata või hilinejatele "karistuseks". 😄
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 16:18 Ei loe, ei usu. Ainult oma liigikaaslased tunnen vaistlikult ära, olen skorpion. Ilmselt teised ka, sest nad ei ole mind kunagi nõelanud.
Järelikult usud ju, kui oma liigikaaslased ära tunned 😃 kui ei usuks, ei tunneks ka.
Skorpioneid võib olla seinast seina. Nagu iga tähtkuju puhul.
Ei tea

Postitus Postitas Ei tea »

Aah, mina olen ühe kolleegi põlgust saanud tunda, sest ma ei teadnud, mis tähtkujust mu laps on. See tundus talle u nagu ma ei teaks oma lapse nime või sünnipäeva. Eriti normaalne oleks olnud teada ka mingit sünni kellaaja uugapuugat, mingid tõusvad ja langevad tähed või mis see oli, ma ei saanudki aru täpselt. Sünniaastaga käib ka mingi loom kaasas, seda peab ka teadma. Ma enda kohta tõepoolest tean tähtkuju, mehe oma tean ka, ämm ütles, mees ise ei teadnud. Aga lapse oma, mnjah... Ma nagu tean u nii, et aasta alguses on kaljukits, kuskil suvel on lõvi ja lõpu poole on skorpion. Aga mis seal vahepeal toimub, krt, mul ajus pole nii palju vaba mälu, et tähtkujusid pähe õppida. Kui peaks ilmnema vajadus horoskoopi lugeda, siis seal on ju tähtkuju juures kuupäevad kirjas, eks siis otsin üles, millist vaja.
Külaline

Anonymous kirjutas: 07 Sept 2024 22:28Järelikult usud ju, kui oma liigikaaslased ära tunned 😃 kui ei usuks, ei tunneks ka.
Skorpioneid võib olla seinast seina. Nagu iga tähtkuju puhul.
Et kui elevandu ära tunnen, siis olen londiliste eriteadlane :)
Külaline

Minu kogemusel täidab numeroloogia või sodiaagikirjeldus mingit puuduvat teadmist. Nt kui ma ei tunne inimest veel nii hästi, siis proovin teda kuidagi positsioneerida, et oleks vähem teadmatust ja ettearvamatust. Loomulikult ainult sellele ei tugine ja ammugi ei võta seda puhta kullana, aga see pakub hetkeks mingit väikest kindlustunnet, mis ärevust veidi maha võtab. Samuti olen seda kasutanud juhul, kui mingi inimene tundub minu jaoks väga põnev ja kuidagi köidab mind.

Ise liigitaksin selle tegevuse meelelahutus- või ajaviitevaldkonda.
Külaline

Hiina kalender on nende tähemärkide aluseks. See on aastasadu olnud. Aga kas feng shuid usute?
Aga kristalle või kivikesi?
Musta kassi?
Külaline

Mul tuttava ema (ca 60-aastane) helistas iga hommik mingile horoskoobi või ennustusliinile. Kui ta siis järgmine kuu telefoniarve sai.... Ei mõista, kuidas inimene saab nii lihtsameelne olla? Selles vanuses inimene võiks juba omada mingit elukogemust.

Tuttav siis käis ja õiendas selle horoskoobi liiniga. Ei teagi, mis sellest lõpuks sai. Kõneminuti hind oli seal loomulikult utoopiline.

Minu jaoks on väga kummalised need inimesed, kes usuvad igasugu kristalle ja uhhuundust. Noh, horoskoopi võib ju meelelahutusena lugeda, aga et neid uskuma peaks? Või enda elu selle järgi seadma...?

Kui ma mõnd horoskoopi loen, siis unustan selle juba järgmisel sekundil. Mõni siis teeb lausa eluplaane horoskoobi järgi?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 08:02 Hiina kalender on nende tähemärkide aluseks. See on aastasadu olnud. Aga kas feng shuid usute?
Aga kristalle või kivikesi?
Musta kassi?
Kusjuures, Hiina kalendrit usun, aga feng shuisse suhtun pisikese skepsisega.

Kunagi sisustuspoe töötades kohtasin kliente, kes abieluvoodisse madratsit valides mitte mingil juhul ei soovinud kahte väikest madratsit, sest feng shui järgi pidi see abielusse mõra tekitama. Lähedane on suur feng shui austaja ning isegi mööbli ja sisustusdetailide paigutus tema kodus on suuresti selle õpetuse järgi korraldatud. Magamistoas on neil mingid veelindude kujukesed, kuna need aitavat armuõnnel säilida. Tore küll, kui mingi keraamiline linnuke sellega hakkama saab. 😉

Kristallid ja kivikesed on lihtsalt pettus. Vahel neid kristallimüüjate kodulehti lugedes lihtsalt imestan, et no KUI lolliks nad oma kliente peavad? Musta kassi uskumine on ikka täielik ebausk. Samuti, nagu sportlaste puhul võiduriiete mitte pesemine.
Külaline

Päriselus on horoskoopide järgi oma elu seada ikka väga raske.

Näiteks ütleb horoskoop, et 16. septembril ei maksa novembris sündinud inimestel kodust välja minna. Et mis ma siis nüüd teen, võtan töölt palgata puhkuse? Lisaks on sellel päeval lapsevanemate koosolek. Et siis, mis ma nüüd tegema pean, ei saa ju kirjutada lapse klassijuhatajale, et tõstku koosoleku aeg ringi, kuna novembris sünnipäeva pidavad lapsevanemad ei saa osaleda?
Või soovitab horoskoop tegeleda aiatöödega esmaspäeva lõunast kuni kolmapäeva hommikuni. Ent ma olen ju sel ajal kontoris tööl ja pääsen maakodusse alles nädalavahetusel.
Kokkuvõttes on võimalusi sättida oma elu horoskoobi soovituste järgi ikka päris vähe.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 14:34

Täpselt samamoodi, nagu taevakehade mõju täielikult eitavad inimesedki. Kaks äärmust, kumbki pole arukas.
Taevakehad kindlasti mõjutavad inimesi ja tehnikat - a la magnettormid - aga paraku pole meil suuremas osas aimugi, milles see mõju täpsemalt väljendub.
Astroloogia “paikapidavus” on psüühiline trikk, selle kohta on isegi uurimusi tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:22
Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 14:34

Taevakehad kindlasti mõjutavad inimesi ja tehnikat - a la magnettormid - aga paraku pole meil suuremas osas aimugi, milles see mõju täpsemalt väljendub.
Astroloogia “paikapidavus” on psüühiline trikk, selle kohta on isegi uurimusi tehtud.
Olen ka seda kuulnud. Et kui usud astroloogiasse, siis hakkadki nägema inimestes seda, mida näha soovid.
Huvitav, kas see kehtib ka teiste asjade osas? Näiteks, kui koolis õpetajale ei meeldi üks õpilane, siis läheb ja räägib õpetajate toas sellest lapsest kolleegidele halba ja selle tulemusel hakkavad ka teised õpetajad nägema seda last halva, rumala ja ulakana? Mingil määral näikse see isegi paika pidavat.
Külaline

Ei usu, vaid tegelen sellega, astroloogiaga täpsemalt - astroloogia ajalugu, eriti keskaegne astroloogia, selle filosoofiline ja okultistlik ülesehitus, tolaegse inimese mõttemaailma järgi. Tuttavatele koostan ka horoskoope.
Külaline

Mina loen internetist juba aastaid https://www.astrologyzone.com/horoscopes/, mida kirjutab Susan Miller. Vahel paneb lausa hirmuäratavalt täppi.

Eluteid, kristalle, kive jmt ei harrasta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 5 külalist