Pensioniea tõstmine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 18:26 Pensioniea tõstmine ei hirmuta neid, kel on selline töökoht, mis on nagu kohvitamise koht. Igasugused riigipalgalised ametnikud, raamatukoguhoidjad jne. Nad käivad rõõmuga oma klatšitubades surmani ja hääletavad pensioniea tõstmise poolt. Samas on nende igaaastane palgatõus suurem kui neil, kes teevad rasket tööd ja ei suuda tööl käia isegi mitte pensionieani. S
Ära plära. Kes viitsiks töötada riigi palgal?
Leia hea koht eraettevõttes või
loo enda ettevõte või
ela passiivsest tulust.

Mis siin teostamatut on?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 20:53
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 18:26 Pensioniea tõstmine ei hirmuta neid, kel on selline töökoht, mis on nagu kohvitamise koht. Igasugused riigipalgalised ametnikud, raamatukoguhoidjad jne. Nad käivad rõõmuga oma klatšitubades surmani ja hääletavad pensioniea tõstmise poolt. Samas on nende igaaastane palgatõus suurem kui neil, kes teevad rasket tööd ja ei suuda tööl käia isegi mitte pensionieani. S
Üksikud pensionärid käivad hea meelega tööl ka lihtsalt seltskonna pärast, kui töö ei ole füüsiline. Kas see tõesti on nii mõistetamatu?
Külaline

Elukutsevalik on meil täiesti vaba, keegi ei käsi teha sellist tööd, mis sind 50. eluaastaks on invaliidiks teinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 21:58
Üksikud pensionärid käivad hea meelega tööl ka lihtsalt seltskonna pärast, kui töö ei ole füüsiline. Kas see tõesti on nii mõistetamatu?
Pensionärid muidugi käivad. Aga nemad saavad ka juba pensioni ja teevad eakohast tööd oma lõbuks, kui võimalik.
See kommentaar ei puuduta ju kuidagi üldist pensioniea tõstmist.
Külaline

Kohvi joomise jutt on nii lapsik, naiivne ja eluvõõras. Napi hariduse omanikud heietavad sellist jutukest,
kes ajudega tööd ei saa. Sooviks teada mis on need nn rasked tööd, mida valdav osa teeb?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 21:58
Terve päev kontoritoolil ei ole vanas eas füüsiliselt üldsegi mitte nii jõukohane. Paljuks meil tänapäeval neid läbinisti füüsilisi ameteid? Seltskonna pärast ei käida ikka raha.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 20:45
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 20:23
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 19:52 Ausalt, ma ei arva enam midagi siinsetest inimestest, kes panevad negatiivse märgi liigese vahetuse peale.
Et jumala eest saaks ikka kiruda ja halada, siis on rõõm suur. Aeg abi otsida.
Liigest vahetatakse viimases hädas. See ei ole nii, et ma lähen arstile ja kaeban, et oi mul siit sealt valutab ja kohe pannakse uus liiges.
See peav omadega ikka päris õhtal olema, enne kui vahtust tehakse.
Järelikult sul oli mingi kaasuv haigus, mis tõesti ka kulutas liigese lõplikult ära 🤦‍♀️
Küll oled sina ikka rumal.
Kaasuv haigus :D
Trenni oled iial teinud? Mõnda lonkavat inimest näinud? Arvan et oled suvapaks. Noorim puusavahetaja, keda olen näinud, on 17-aastane sportlane.
Liiges ei maksa palju, 6000 eest saad vahetada paari kuuga. Tänapäeva elu on nii lihtne ning inimesele orienteeritud, ei pea olema invaliid, saad elada täisväärtuslikku elu.
Olen küll. Oma ema lonkas põlve aastaid. Liigese kulumine. Arst(Dr. Tali) ütles, et liigesevahetus on tõesti viimane variant.
Aga enne jõudis ema kahjuks surra, kui liigese vahetuseks läks. Käis seda puhastamas ja sai iga aasta süsti põlve.

Sportlased on hoopis teine teema. Nemad retsivadki tulemuste nimel oma liigeseid + sporditraumad.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:31 Olen 53, käin tööl rõõmuga. Üldse vahet pole, et tõstetakse. Tunnen end sama noore ja energilisena, kui 30 aastat tagasi.
Sind ei lasta veel niipea pensionile ka. Mis rõõmud 15 aasta pärast on, sa täna veel ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 19:51
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 18:51
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:31 Olen 53, käin tööl rõõmuga. Üldse vahet pole, et tõstetakse. Tunnen end sama noore ja energilisena, kui 30 aastat tagasi.
:lol: :lol: aa sina oled see kes huilgab miniseelikus ja nabapluusiga. Ma olen täpselt nii vana kui ma tunnen. Ma olen nii ilus ja seksikas. Eile pani mind 30 a kutt. Juhhheiuu
Näen viisakas välja ega tunne sellist kaadrit. Kus kolkas sa neid näed? Loomulikult tunnen end hästi, kui olen normaalkaalus, teen trenni, teen, mida tahan, käin, kus iganes soovin ning olen õnnelik. Suhtumise küsimus.
Ära tunne end puudutatuna, tal on endal vaimne probleem. Pooltes teemades määrib vastajatele noori elukaaslasi kaela ja aktiveerub kohe kui investeerinutest, varast või nooruslikkusest kirjutad.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 20:45 ei pea olema invaliid, saad elada täisväärtuslikku elu.
Vahetatud puusa- ja põlveliigesega inimese elu pole kaugeltki enam täisväärtuslik lill-elu. Liigeste läbikulumine ei ole põhjus, vaid tagajärg
Tere

Postitus Postitas Tere »

Mulle meeldiks väga töötada raamatukogus, aga peab tõesti tunnistama, et meie alevis on seal kohal 70-aastased prouad. Ilmselt töö konto ei murra ja ongi tore vaheldus ning lisa pensile. Lihtsalt noortel pole sellist ei tööd ega penssi jooksmas.
Külaline

Tere kirjutas: 07 Sept 2024 14:48 Mulle meeldiks väga töötada raamatukogus, aga peab tõesti tunnistama, et meie alevis on seal kohal 70-aastased prouad. Ilmselt töö konto ei murra ja ongi tore vaheldus ning lisa pensile. Lihtsalt noortel pole sellist ei tööd ega penssi jooksmas.
Ma arvan, et raamatukogus võib töötada väga suure lugemusega isik, kes ikka jagab ka natuke kirjanikest ja žanritest.
Sellepärast vanematele pouadele see ehk sobiki, et elu jooksul jõudnud juba lugeda omajagu. Aga jaa, muidugi ei välista noori usinaid lugejaid. On ka neid.
Külaline

Tere kirjutas: 07 Sept 2024 14:48 Mulle meeldiks väga töötada raamatukogus, aga peab tõesti tunnistama, et meie alevis on seal kohal 70-aastased prouad. Ilmselt töö konto ei murra ja ongi tore vaheldus ning lisa pensile. Lihtsalt noortel pole sellist ei tööd ega penssi jooksmas.
Kas teie alevis raamatukogu igasuguseid ringe/üritusi/kirjandusõhtuid jms ei peagi korraldama?
Külaline

Tänapäeva raamatukogudes peab ka üritusi korraldama ja raamatute populariseerimisega tegelema. Seal väikeses alevikus ehk vaiksem on aga selle palgaga noor ei pea peret üleval.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:16 Kas teid teisi ei hirmuta see pensioniea tõstmise jutt? Ma olen 55 ja no tont, nii tüdinud täiskohaga tööl käimisest, et lausa nutt tuleb peale!
See ei puutu asjasse, kas oled tüdinenud või mitte. Loeb see, kas rahval raha on (sinu 1. samba pensioniks) või kas sul endal raha on (sinu 2. ja 3. sammas). Kui ühtegi neist eriti pole, siis tuleb tööl käia. Kui 2/3 sotsiaalmaksust läheb pensioniteks (ehk brutopalgale lisandub 20% pensioniteks), siis 5 inimese sotsiaalmaksust võiks saada 1 pensionäri pensioni ja seega siis pensioniiga võiks olla kuskil seal olla, kus töötavate inimest hulk on 5 korda suurem kui pensionäride hulk. Kui keskmine eluiga on 80 ja tööiga algab 20-selt, siis võiks see tasakaalupunkt olla kuskil 50 aasta staaži peal- ehk keskmiselt 70 aastaselt võiks selle arvutuse järgi pensionile jääda. Praktikas on pensioniga väiksem lihtsalt seetõttu, et ka pensioniks antakse vähem kui keskmine palk, ehk siis 5 töötaja sotsiaalmaksust ei võeta mitte ühe inimese pension, vaid kahe, tänu sellele saab pensioniiga olla 60+ midagi. Aga üldise elukalliduse tõustes tuleb tõsta ka solidaarsuspensionile saamise vanust.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 16:17
See ei puutu asjasse, kas oled tüdinenud või mitte. Loeb see, kas rahval raha on (sinu 1. samba pensioniks) või kas sul endal raha on (sinu 2. ja 3. sammas). Kui ühtegi neist eriti pole, siis tuleb tööl käia. Kui 2/3 sotsiaalmaksust läheb pensioniteks (ehk brutopalgale lisandub 20% pensioniteks), siis 5 inimese sotsiaalmaksust võiks saada 1 pensionäri pensioni ja seega siis pensioniiga võiks olla kuskil seal olla, kus töötavate inimest hulk on 5 korda suurem kui pensionäride hulk. Kui keskmine eluiga on 80 ja tööiga algab 20-selt, siis võiks see tasakaalupunkt olla kuskil 50 aasta staaži peal- ehk keskmiselt 70 aastaselt võiks selle arvutuse järgi pensionile jääda. Praktikas on pensioniga väiksem lihtsalt seetõttu, et ka pensioniks antakse vähem kui keskmine palk, ehk siis 5 töötaja sotsiaalmaksust ei võeta mitte ühe inimese pension, vaid kahe, tänu sellele saab pensioniiga olla 60+ midagi. Aga üldise elukalliduse tõustes tuleb tõsta ka solidaarsuspensionile saamise vanust.
Nii, aga kes tööle võtab seda 65-aastast inimest, kui tal tervis ka enam pole kõige parem? Kui on samasugune seis nagu praegu, et ühe vaba töökoha peale on 50-100 tahtjat? Kes seda vanurit valib, kui on hulgim 30-40-aastaseid kandidaate? Või mis tööd nad peaksid tegema? Seda, mille kõik nooremad kandidaadid on ära põlanud? Aga sellega ei pea neil jälle tervis vastu või ei teeni niigi palju, et söönuks saada. Millist lahendust sellele olukorrale pakud?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 12:13
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 20:45 ei pea olema invaliid, saad elada täisväärtuslikku elu.
Vahetatud puusa- ja põlveliigesega inimese elu pole kaugeltki enam täisväärtuslik lill-elu. Liigeste läbikulumine ei ole põhjus, vaid tagajärg
Põlveliiges pole vahetatud, aga puus küll. Muidugi on täisväärtuslik lill-elu. Midagi ei valuta, teen kõike, mida tahan. Enne oppi olid aeg-ajalt 2 aastat valud, vot see segas. Kui teil on hommikuti jalad kanged, on tõenäoliselt samasugune puusa kulumine.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:58
Sind ei lasta veel niipea pensionile ka. Mis rõõmud 15 aasta pärast on, sa täna veel ei tea.
Õnneks pole töölkäimine kohustuslik, seega vahet pole. Võin kohe jääda koju, kui soovin.
Külaline

Tänapäeval on paljudel mingi üürikinnisvara ka. Ühest viisakast või kahest uberikust saab juba pensioni kätte.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 12:13
Mille tagajärg? Elad normaalset elu. Puusaliiges on kulunud igal viiendal inimesel. Selleks ei pea mitte midagi tegema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 8 külalist