Pensioniea tõstmine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:07
Mandumine :D Mida hekki.
Sportlased lõpetavad oma karjääri, sest neil on vigastused ning noored tulevad peale. Mind ei huvita su jutt, ma räägin seda, kuidas ma end tunnen. Ja tunnen suurepäraselt! See on ainus asi, mis loeb. Jah, jooksen 17 km kehvema ajaga, aga jooksen ja seda rõõmuga. 30 aastat tagasi tegin paki suitsu päevas, praegu ammu mitte. Trenni teen samamoodi 3-4 korda nädalas, depressiooni pole iial olnud, elu on täielikult stressivaba, laene-liisinguid pole, raha on piisavalt, et tööl käima ei peaks. Sõbrad, sõbrannad, lapsed, lapselapsed, armastav mees. No ainult rõõm!
Siit kiidulaulust puudub ainult see, et poest alkoholi ostes küsitakse passi :D
Külaline

Ma varsti 60 ja no tegelikult oman ka õigustatud ootust, et saaks 55-selt pensionile, vähemalt niiviisi oli kui kunagi tööle läksin ja siis kui Eesti vabariik tuli. Kui tõsiselt rääkida, siis 55-selt tundub küll uskumatult vara pensionile minna, aga 60-selt võiks inimestel see võimalus olla. Praegu on vist eelpension ainult võimalik. Praegu ma jaksan veel töötada küll, kas ka 5+ aasta pärast ei oska öelda.
Minu meelest võiks pension olla kasvõi alates 50 eluaastast, sest mõnes ametis või mõni inimene ei suudagi kauem töötada, aga see peaks olema seotud kindlasti keskmise või miinimumpalgaga. No umbes nii, et lähed 50-selt pensionile, aga pensioni saad ainult siis kui sul muid sissetulekuid pole. Lähed 60-selt pensionile ja pensioni saad ainult nii palju kui sinu sissetulek jääb alla keskmise palga. Lähed ükskõik kui vanalt 65+ pensionile, aga pensioni saad ainult niipalju kui sinu sissetulek jääb alla 2 (või ka suurema, ma ei tea kui suur vajadus on pensionäride töötamiseks, ilmselt sõltub see erialast) kordse keskmise palga. Miks n'äiteks riigikogulasest pensionärile on veel pensioni vaja maksta kui ta riigikogulase palka saab?
See ei puuduta igasuguseid pensionifonde, kuhu kõrgepalgalistel on võimalik olnud rohkem panustada vaid pigem meie kõigi poolt sotsiaalmaksuna kogutud osa.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 20:42
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 18:51

:lol: :lol: aa sina oled see kes huilgab miniseelikus ja nabapluusiga. Ma olen täpselt nii vana kui ma tunnen. Ma olen nii ilus ja seksikas. Eile pani mind 30 a kutt. Juhhheiuu
Ma arvan, et ta ei mäleta, kuidas ta end 30 aastat tagasi tundis. Mandumine toimub tasapisi ja ise seda ei märka. Kui 50+ inimene seda ei tea, siis on see märk puudulikust mõtlemisvõimest, ilma irooniata. Väita, et 30 aastaga pole absoluutselt mingit energialangust toimunud, on lihtsalt lapsik. Sel juhul ei peaks igati sportlikud ja terved sportlased lõpetama oma karjääri ammu enne 53. eluaastat. Meie kägu on kindlasti midagi erakordset inimkonna ajaloos, teda võiksid teadlased uurida. Juhul kui ta ei valeta.
Sportlased lõpetavad oma karjääri, sest neil on vigastused ning noored tulevad peale. Mind ei huvita su jutt, ma räägin seda, kuidas ma end tunnen. Ja tunnen suurepäraselt! See on ainus asi, mis loeb. Jah, jooksen 17 km kehvema ajaga, aga jooksen ja seda rõõmuga. 30 aastat tagasi tegin paki suitsu päevas, praegu ammu mitte. Trenni teen samamoodi 3-4 korda nädalas, depressiooni pole iial olnud, elu on täielikult stressivaba, laene-liisinguid pole, raha on piisavalt, et tööl käima ei peaks. Sõbrad, sõbrannad, lapsed, lapselapsed, armastav mees. No ainult rõõm!
Ah et noored tulevad peale, tõsi ka või? Ega neil noortel äkki rohkem energiat ja tervist ei ole kui vanematel sportlastel? Õpi loogiliselt mõtlema.
Tunne-tunne suurepäraselt, aga ära seleta, et täpselt samamoodi kui 30 aastat tagasi, kas või suitsetajana. Ole mureta, pole minagi mingi põdurake, muidu oleksin ammu osalise töövõimega nagu minust hulga nooremaid hulgi on. Minu imestuseks. Teen trenni, kui 17 kilti just ei jookse. Kõva sõna, tunnustan sind. Tõesti arvad, et mul pole sõpru, lapsi ega lapselapsi? On ikka. Mees on küll kahjuks juba ammu surnud, nii et mul mees ei maksa, pean ise raha teenima ja kodus istuda, nagu tahaks, ei saa siiski. Aga mingis vanuses igatahes ei tahaks enam kellegi käsu järgi joosta ja kellelegi meele järgi olla - see on üks väsimuse ja stressi allikas. Sul stressi pole, sest raha on ilma töötagi piisavalt, aga igav on, sellepärast käid tööl kellegi käe all? Tippjuht sa ilmselgelt ei ole. Noh, mina lõin mõne aja eest oma firma ja varsti hakkab see loodetavasti piisavalt sisse tooma, et iseenda peremees olla. Palgalisi ei kavatse võtta, mulle piisab ühemehetööst, kellegi eest vastutada enam ei kavatse. Stressivaba mu elu kindlasti ei ole nagu sul, sest mul on vastutusrikas töö ja nüüd firma ka veel kantseldada. Kuid ma loodan, et see muutub veel enne, kui pensiiga kätte jõuab.
Nii et ära ärple oma mõttetu ja kerge töö ning mehe rahaga, fitnesskaunitar.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 00:13

Ma arvan, et ta ei mäleta, kuidas ta end 30 aastat tagasi tundis. Mandumine toimub tasapisi ja ise seda ei märka. Kui 50+ inimene seda ei tea, siis on see märk puudulikust mõtlemisvõimest, ilma irooniata. Väita, et 30 aastaga pole absoluutselt mingit energialangust toimunud, on lihtsalt lapsik. Sel juhul ei peaks igati sportlikud ja terved sportlased lõpetama oma karjääri ammu enne 53. eluaastat. Meie kägu on kindlasti midagi erakordset inimkonna ajaloos, teda võiksid teadlased uurida. Juhul kui ta ei valeta.
Ah et noored tulevad peale, tõsi ka või? Ega neil noortel äkki rohkem energiat ja tervist ei ole kui vanematel sportlastel? Õpi loogiliselt mõtlema.
Tunne-tunne suurepäraselt, aga ära seleta, et täpselt samamoodi kui 30 aastat tagasi, kas või suitsetajana. Ole mureta, pole minagi mingi põdurake, muidu oleksin ammu osalise töövõimega nagu minust hulga nooremaid hulgi on. Minu imestuseks. Teen trenni, kui 17 kilti just ei jookse. Kõva sõna, tunnustan sind. Tõesti arvad, et mul pole sõpru, lapsi ega lapselapsi? On ikka. Mees on küll kahjuks juba ammu surnud, nii et mul mees ei maksa, pean ise raha teenima ja kodus istuda, nagu tahaks, ei saa siiski. Aga mingis vanuses igatahes ei tahaks enam kellegi käsu järgi joosta ja kellelegi meele järgi olla - see on üks väsimuse ja stressi allikas. Sul stressi pole, sest raha on ilma töötagi piisavalt, aga igav on, sellepärast käid tööl kellegi käe all? Tippjuht sa ilmselgelt ei ole. Noh, mina lõin mõne aja eest oma firma ja varsti hakkab see loodetavasti piisavalt sisse tooma, et iseenda peremees olla. Palgalisi ei kavatse võtta, mulle piisab ühemehetööst, kellegi eest vastutada enam ei kavatse. Stressivaba mu elu kindlasti ei ole nagu sul, sest mul on vastutusrikas töö ja nüüd firma ka veel kantseldada. Kuid ma loodan, et see muutub veel enne, kui pensiiga kätte jõuab.
Mul ei ole mehe rahadega mitte mingit pistmist, me ei ela samas riigiski :D Kõik on enda oma, on alati olnud. Oma firma on samuti, pea juba 20 aastat, aga seal töötab peale minu vaid 4 inimest. Oleks jah ilma töölkäimata igav, töö ning inimesed, kellega töötan, on lihtsalt nii head. Tasu on väga korralik, lisahüved samuti ning milleks ettevõtjana raha maha visata, kui on võimalik see hoopis üles korjata? Nii mind kasvatati ja see on alati ka edu toonud.
Külaline

Eks see tunnetus, kui väsitav on tööl käia jmt, tuleb ju ka sellest, et millist tööd on eluaeg tehtud ja praegu tehakse. Kes on aastakümneid kusagil püstijalu seisnud, siis võib küll 55-aastaselt väsinud olla. Teine on pool elu oma kabinetis istunud, kus võibolla ei pea kellagi vaatama - tema võib rahulikult ka 70-aastaselt tunda, et võib veel edasi teha. Eriti, kui pea ka lõikab.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 08:59 Eks see tunnetus, kui väsitav on tööl käia jmt, tuleb ju ka sellest, et millist tööd on eluaeg tehtud ja praegu tehakse. Kes on aastakümneid kusagil püstijalu seisnud, siis võib küll 55-aastaselt väsinud olla. Teine on pool elu oma kabinetis istunud, kus võibolla ei pea kellagi vaatama - tema võib rahulikult ka 70-aastaselt tunda, et võib veel edasi teha. Eriti, kui pea ka lõikab.
Pikaajalisel kontoritööl on jälle see miinus, et sa ei suuda enam kõigi nende lollustega kaasa minna, mida genereeritakse tööviljakuse tõstmise või kliendirahulolu parandamise eesmärgil. Tuleb uus juht ja karussell hakkab jälle otsast peale käima, kuigi tead juba algul, et see ei toimi, aga ikka pead tegema nägu, et uus ümberkorraldus on "nii lahe!". Mõni aktiivsem juht genereerib neid muudatusi iga paari kuu tagant, endal nägu õhinast punetab peas. Ja sinagi pead kaasa noogutama ja "jee, teeme ära!" huilgama. Lõpuks on see väga väsitav!
Külaline

Pensioniiga tõstetakse seoses eluea pikenemisega, aga jäetakse arvestamata tervelt elatud aastad. Inimeste tervis sellel pika eluea jooksul ei pruugi olla nii hea, et jätkata töötamist.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 09:44
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 08:59 Eks see tunnetus, kui väsitav on tööl käia jmt, tuleb ju ka sellest, et millist tööd on eluaeg tehtud ja praegu tehakse. Kes on aastakümneid kusagil püstijalu seisnud, siis võib küll 55-aastaselt väsinud olla. Teine on pool elu oma kabinetis istunud, kus võibolla ei pea kellagi vaatama - tema võib rahulikult ka 70-aastaselt tunda, et võib veel edasi teha. Eriti, kui pea ka lõikab.
Pikaajalisel kontoritööl on jälle see miinus, et sa ei suuda enam kõigi nende lollustega kaasa minna, mida genereeritakse tööviljakuse tõstmise või kliendirahulolu parandamise eesmärgil. Tuleb uus juht ja karussell hakkab jälle otsast peale käima, kuigi tead juba algul, et see ei toimi, aga ikka pead tegema nägu, et uus ümberkorraldus on "nii lahe!". Mõni aktiivsem juht genereerib neid muudatusi iga paari kuu tagant, endal nägu õhinast punetab peas. Ja sinagi pead kaasa noogutama ja "jee, teeme ära!" huilgama. Lõpuks on see väga väsitav!
Kui oled lammas ja jooksed kaasa, siis oma viga. Äkki teha suu lahti, arutada asja ning teha ettepanekuid.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 10:40
Kui oled lammas ja jooksed kaasa, siis oma viga. Äkki teha suu lahti, arutada asja ning teha ettepanekuid.
[/quote]
Selle peale öeldakse, et ära ole nii negatiivne kogu aeg. Või et kas sa ei olegi meeskonnamängija?!
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 10:47

Selle peale öeldakse, et ära ole nii negatiivne kogu aeg. Või et kas sa ei olegi meeskonnamängija?!
[/quote]

Lisan veel, et meil 2 tükki, kes julgesid suud lahti teha ja otsuseid kritiseerida, juba koondati ära. Olenemata suurepärastest töötulemustest ei meeldi ülemustele, kui nende otsustele kaasa ei hurraatata. Ülejäänud on vait ja kiidavad järgi.
Külaline

[/quote]

Olen töötanud viie erineva tegevjuhiga ning sellised probleemid puuduvad. Pähe endale istuda ei lase, lollusi keeldun tegemast.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 11:30

Olen töötanud viie erineva tegevjuhiga ning sellised probleemid puuduvad. Pähe endale istuda ei lase, lollusi keeldun tegemast.
[/quote]
Ilmselt töötad väiksemates ettevõtetes. Suuremas mitmetuhande töötajaga ettevõttes ei saa tavaline töötaja midagi mõjutada. Kui tipust on otsustatud järjekordselt struktuuri vōi way of workingut muuta, siis nii on. Töötaja asi on leppida, soovitatavalt entusiastlikilt.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 11:42
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 11:30

Ilmselt töötad väiksemates ettevõtetes. Suuremas mitmetuhande töötajaga ettevõttes ei saa tavaline töötaja midagi mõjutada. Kui tipust on otsustatud järjekordselt struktuuri vōi way of workingut muuta, siis nii on. Töötaja asi on leppida, soovitatavalt entusiastlikilt.
[/quote]

Okei, ma polegi tavaline töötaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 00:13

Nii mürgine pole ju võimalik olla :O Kust sina tead, kui kerge töö kellelgi on? Mis õigusega nimetad teise inimese tööd mõttetuks? Pole ime, et sa midagi ei jaksa, energia läheb teiste halvustamisele.
Külaline

see on väga haige ja alatu lüke. eluiga võib ju tõusta, aga peale viiekümnendat eluaastat hakkavad liigesed valutama ja jääb jaksu vähemaks. lisaks annavad erinevad haigused juba märku. muidugi - äraaetud hobused lastakse ju maha. see, et riik niimoodi oma inimestesse suhtub, on inetu ja lühinägelik. kui kamp poliiitikuid ei ole suuteline riiki ära majandama, tuleks kogu struktuur nutikamate vastu välja vahetada, mitte minna lastetoetuste ja vanaduspensionite kallale. hale ja alatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 17:07 see on väga haige ja alatu lüke. eluiga võib ju tõusta, aga peale viiekümnendat eluaastat hakkavad liigesed valutama ja jääb jaksu vähemaks. lisaks annavad erinevad haigused juba märku. muidugi - äraaetud hobused lastakse ju maha. see, et riik niimoodi oma inimestesse suhtub, on inetu ja lühinägelik. kui kamp poliiitikuid ei ole suuteline riiki ära majandama, tuleks kogu struktuur nutikamate vastu välja vahetada, mitte minna lastetoetuste ja vanaduspensionite kallale. hale ja alatu.
Kui liiges on haige, tuleb ära vahetada. Mul on opitud põlv ja vahetatud puus, elu nagu lill.
Külaline

Pensioniea tõstmine ei hirmuta neid, kel on selline töökoht, mis on nagu kohvitamise koht. Igasugused riigipalgalised ametnikud, raamatukoguhoidjad jne. Nad käivad rõõmuga oma klatšitubades surmani ja hääletavad pensioniea tõstmise poolt. Samas on nende igaaastane palgatõus suurem kui neil, kes teevad rasket tööd ja ei suuda tööl käia isegi mitte pensionieani. S
Külaline

Ausalt, ma ei arva enam midagi siinsetest inimestest, kes panevad negatiivse märgi liigese vahetuse peale.
Et jumala eest saaks ikka kiruda ja halada, siis on rõõm suur. Aeg abi otsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 19:52 Ausalt, ma ei arva enam midagi siinsetest inimestest, kes panevad negatiivse märgi liigese vahetuse peale.
Liigest vahetatakse viimases hädas. See ei ole nii, et ma lähen arstile ja kaeban, et oi mul siit sealt valutab ja kohe pannakse uus liiges.
See peav omadega ikka päris õhtal olema, enne kui vahtust tehakse.
Järelikult sul oli mingi kaasuv haigus, mis tõesti ka kulutas liigese lõplikult ära 🤦‍♀️
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 20:23
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 19:52 Ausalt, ma ei arva enam midagi siinsetest inimestest, kes panevad negatiivse märgi liigese vahetuse peale.
Liigest vahetatakse viimases hädas. See ei ole nii, et ma lähen arstile ja kaeban, et oi mul siit sealt valutab ja kohe pannakse uus liiges.
See peav omadega ikka päris õhtal olema, enne kui vahtust tehakse.
Järelikult sul oli mingi kaasuv haigus, mis tõesti ka kulutas liigese lõplikult ära 🤦‍♀️
Küll oled sina ikka rumal.
Kaasuv haigus :D
Trenni oled iial teinud? Mõnda lonkavat inimest näinud? Arvan et oled suvapaks. Noorim puusavahetaja, keda olen näinud, on 17-aastane sportlane.
Liiges ei maksa palju, 6000 eest saad vahetada paari kuuga. Tänapäeva elu on nii lihtne ning inimesele orienteeritud, ei pea olema invaliid, saad elada täisväärtuslikku elu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist