Pensioniea tõstmine

vana hea klassika
Külaline

Pensioniea tõstmine

Postitus Postitas Külaline »

Kas teid teisi ei hirmuta see pensioniea tõstmise jutt? Ma olen 55 ja no tont, nii tüdinud täiskohaga tööl käimisest, et lausa nutt tuleb peale! Paar aastat tagasi vahetasin ametit, et äkki veel tuleb töörõõm tagasi, aga ei - täna olen jälle selles staadiumis, kus juba tööle mõtlemisest hakkab kõhus keerama. Oleks pension lisaks, saaks pool kohta võtta, aga paljalt poole koha palgaga ei ela kuidagi ära: mul veel eluasemelaenu maksta ja kallis hambaravi pooleli, kodus vaja kõpitseda ühte ja teist. Kuigi ma ei joo, ei suitseta, käin palju jala ja olen pigem ala- kui ülekaalus, siis vananemist peatada ei ole õnnestunud, tunnen seda oma keres juba praegu - mis tööd ma siis 65-selt veel teha jõuan, kui ma praegugi ei jõua noortega samas tempos rühmata. See pensioniiga liigub aina eest ära, pole isegi oodata midagi. On ikka jama. Keegi teab, kuidas võita lotoga? :D
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Kui palk on väike, siis tuleb tööviljakust tõsta.
Külaline

Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 14:23 Kui palk on väike, siis tuleb tööviljakust tõsta.
No kui inimene just kirjutab, et ei jõua täiskohaga tööd teha, kuidas ta seda tööviljakust siis tõstab?! Tahaks näha, kuidas sa seda ise 60+ vanuses tõstad.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:02
Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 14:23 Kui palk on väike, siis tuleb tööviljakust tõsta.
No kui inimene just kirjutab, et ei jõua täiskohaga tööd teha, kuidas ta seda tööviljakust siis tõstab?! Tahaks näha, kuidas sa seda ise 60+ vanuses tõstad.
Seda tõstetakse nii, et iga töötunni eest on parem tasu. Töötad vähem, aga palk on parem.
Külaline

Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 15:07 Seda tõstetakse nii, et iga töötunni eest on parem tasu. Töötad vähem, aga palk on parem.
Selge. Sul pole aimugi, mida isegi lihtne mõiste tööviljakus tähendab. Miks keksid sõnadega, millest arugi ei saa?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:16 Kas teid teisi ei hirmuta see pensioniea tõstmise jutt? Ma olen 55 ja no tont, nii tüdinud täiskohaga tööl käimisest, et lausa nutt tuleb peale! Paar aastat tagasi vahetasin ametit, et äkki veel tuleb töörõõm tagasi, aga ei - täna olen jälle selles staadiumis, kus juba tööle mõtlemisest hakkab kõhus keerama. Oleks pension lisaks, saaks pool kohta võtta, aga paljalt poole koha palgaga ei ela kuidagi ära: mul veel eluasemelaenu maksta ja kallis hambaravi pooleli, kodus vaja kõpitseda ühte ja teist. Kuigi ma ei joo, ei suitseta, käin palju jala ja olen pigem ala- kui ülekaalus, siis vananemist peatada ei ole õnnestunud, tunnen seda oma keres juba praegu - mis tööd ma siis 65-selt veel teha jõuan, kui ma praegugi ei jõua noortega samas tempos rühmata. See pensioniiga liigub aina eest ära, pole isegi oodata midagi. On ikka jama. Keegi teab, kuidas võita lotoga? :D
Kui palju nad siis jälle tõsta tahavad?

Ma olen alles 35 aga viimased paar aastat ikka naljatanud, et kui mina üheltmaalt pensile saan, siis vist on üleüldse ära kaotatud see 😃 töötad surmani...
Külaline

Olen 53, käin tööl rõõmuga. Üldse vahet pole, et tõstetakse. Tunnen end sama noore ja energilisena, kui 30 aastat tagasi.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:22
Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 15:07 Seda tõstetakse nii, et iga töötunni eest on parem tasu. Töötad vähem, aga palk on parem.
Selge. Sul pole aimugi, mida isegi lihtne mõiste tööviljakus tähendab. Miks keksid sõnadega, millest arugi ei saa?
Vaatame kas sina tead!
Külaline

Vabandan juba ette negatiivsete toonide eest, aga mina pakun küll, et mul tulebki kuni surmani rühmata. Praeguse süsteemi järgi peaksin veel 20 aastat tööl käima, aga usun, et nii hästi mul ei lähe.

Lapsi sünnib aina vähem, kes neid makse maksab ja pensionäre üleval peab? Juba praegu on mul tuttavaid, kes ea poolest võiks pensioni nautida, aga käivad ikka tööl, sest raha on ju vaja...
Külaline

Tõsteti kuu aega edasi.
Samas ma ei usu, et 10aasta pärast, kui ma saaks pemsionile, siis saangi. Oodatav eluiga tõuseb. Kes neid pensionäre jõuab üleval pidada. Ps 70 on uus 50. On?
Mõtleks,mu vanaema oli 55 nagu ma juba pensionil. Ma siiski olen täiesti võimeline tööl käima ja tööd tegema. Muidugi mulle meeldiks niisama puhata. Aga üldiselt olen ma puhanum kui noored lapsevanematest töötajad. Mu elu ongi vaid töö. See on mu ainus kohustus. Mees saab ise söönuks ja peaks oskama ka koristada. Mul pole enam vastutust last kasvatada. See raske aeg on nüüdseks juba läbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:16 Kas teid teisi ei hirmuta see pensioniea tõstmise jutt? Ma olen 55 ja no tont, nii tüdinud täiskohaga tööl käimisest, et lausa nutt tuleb peale! Paar aastat tagasi vahetasin ametit, et äkki veel tuleb töörõõm tagasi, aga ei - täna olen jälle selles staadiumis, kus juba tööle mõtlemisest hakkab kõhus keerama. Oleks pension lisaks, saaks pool kohta võtta, aga paljalt poole koha palgaga ei ela kuidagi ära: mul veel eluasemelaenu maksta ja kallis hambaravi pooleli, kodus vaja kõpitseda ühte ja teist. Kuigi ma ei joo, ei suitseta, käin palju jala ja olen pigem ala- kui ülekaalus, siis vananemist peatada ei ole õnnestunud, tunnen seda oma keres juba praegu - mis tööd ma siis 65-selt veel teha jõuan, kui ma praegugi ei jõua noortega samas tempos rühmata. See pensioniiga liigub aina eest ära, pole isegi oodata midagi. On ikka jama. Keegi teab, kuidas võita lotoga? :D
Ma olen 57, joon ja olen ülekaalus. Elamist on vaja ka kõpitseda, nagu sinul. Aga ise ka imestan - ma eriti ei oota pensonile jäämist, pigem mõtlen juba praegu, et mida põrgut ma siis tegema hakkan? Lapsed suured, lapslapsi mul pole. Aed on, aga see on suvine rõõm. Talvel hakkab mul ikka väga igav, ma saan depressiooni ja sealt edasi kõik muud hädad külge.
Külaline

Olen 62, juba ammu väsinud. Veel pea 3 aastat täiskoormusega rühmata. Enne viskan vedru, kui pensile saan. Seda riik ilmselgelt soovibki.
Külaline

Ma olen 55 ja ootan täiega pensionile jäämist. Tahaks lihtsalt kodus rahus olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:31 Olen 53, käin tööl rõõmuga. Üldse vahet pole, et tõstetakse. Tunnen end sama noore ja energilisena, kui 30 aastat tagasi.
:lol: :lol: aa sina oled see kes huilgab miniseelikus ja nabapluusiga. Ma olen täpselt nii vana kui ma tunnen. Ma olen nii ilus ja seksikas. Eile pani mind 30 a kutt. Juhhheiuu
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 18:51
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:31 Olen 53, käin tööl rõõmuga. Üldse vahet pole, et tõstetakse. Tunnen end sama noore ja energilisena, kui 30 aastat tagasi.
:lol: :lol: aa sina oled see kes huilgab miniseelikus ja nabapluusiga. Ma olen täpselt nii vana kui ma tunnen. Ma olen nii ilus ja seksikas. Eile pani mind 30 a kutt. Juhhheiuu
Näen viisakas välja ega tunne sellist kaadrit. Kus kolkas sa neid näed? Loomulikult tunnen end hästi, kui olen normaalkaalus, teen trenni, teen, mida tahan, käin, kus iganes soovin ning olen õnnelik. Suhtumise küsimus.
Külaline

Mu vanemad on 65 ja said nüüd mõlemad pensionile. Viimased aastad olid paras piinakamber. Väsimus, valud, kroonilised haigused, aga ikka peab täiskohaga rühmama. Emal oli ühel aastal osaline töövõimetus, aga seda ei pikendatud, mis sest, et ta tervemaks ei saanud. Mul oli juba endal hirm, et emb-kumb sureb veel enne pensionile jõudmist ära :( Nüüd lõpuks on aega hobide, majapidamise ja lastelastega tegeleda, aga vaat võhma enam ei jagu nii palju. Ega see, et inimesed kauem elavad, ei tähenda, et nad kauem noored ja terved oleksid.

Ise olen 36 ja ka juba siit-sealt laguneb. Tööle mõtlemine toob oksemaigu suhu (no mul on õnneks veel aega meeldivamat tööd otsida, sellega ka parajasti tegelen).
Külaline

Ma arvan, et ta ei mäleta, kuidas ta end 30 aastat tagasi tundis. Mandumine toimub tasapisi ja ise seda ei märka. Kui 50+ inimene seda ei tea, siis on see märk puudulikust mõtlemisvõimest, ilma irooniata. Väita, et 30 aastaga pole absoluutselt mingit energialangust toimunud, on lihtsalt lapsik. Sel juhul ei peaks igati sportlikud ja terved sportlased lõpetama oma karjääri ammu enne 53. eluaastat. Meie kägu on kindlasti midagi erakordset inimkonna ajaloos, teda võiksid teadlased uurida. Juhul kui ta ei valeta.
Külaline

Olen 55 ja üliimelik oleks pensionile jääda. Kes siin 63sena hädaldas, saab ju eelpensionile jääda igal ajal.
Külaline

Jah, no tore, et 55-aastaselt oleks "üliimelik" pensionile jääda, rõõm kuulda. Aga ei soovita nii kõrgilt kirjutada, et "kes hädaldab, võib eelpensionile jääda". Hädad ja haigused võivad ka ootamatult tabada ja kas endal oleks hea meel, kui teised kõrvalt siis tänitaksid ja soovitaksid näljapajukile jääda?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 20:42
Ma arvan, et ta ei mäleta, kuidas ta end 30 aastat tagasi tundis. Mandumine toimub tasapisi ja ise seda ei märka. Kui 50+ inimene seda ei tea, siis on see märk puudulikust mõtlemisvõimest, ilma irooniata. Väita, et 30 aastaga pole absoluutselt mingit energialangust toimunud, on lihtsalt lapsik. Sel juhul ei peaks igati sportlikud ja terved sportlased lõpetama oma karjääri ammu enne 53. eluaastat. Meie kägu on kindlasti midagi erakordset inimkonna ajaloos, teda võiksid teadlased uurida. Juhul kui ta ei valeta.
Mandumine :D Mida hekki.
Sportlased lõpetavad oma karjääri, sest neil on vigastused ning noored tulevad peale. Mind ei huvita su jutt, ma räägin seda, kuidas ma end tunnen. Ja tunnen suurepäraselt! See on ainus asi, mis loeb. Jah, jooksen 17 km kehvema ajaga, aga jooksen ja seda rõõmuga. 30 aastat tagasi tegin paki suitsu päevas, praegu ammu mitte. Trenni teen samamoodi 3-4 korda nädalas, depressiooni pole iial olnud, elu on täielikult stressivaba, laene-liisinguid pole, raha on piisavalt, et tööl käima ei peaks. Sõbrad, sõbrannad, lapsed, lapselapsed, armastav mees. No ainult rõõm!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist