Vene lapsed eesti keelses koolis

vana hea klassika
Külaline

Vene lapsed eesti keelses koolis

Postitus Postitas Külaline »

Mis on nüüd nende klippide mõte, kus ajakirjanik küsitleb vene lapsi ja saab vastused vene keeles. Ühe poisi käest saab veel eriti palju vastuseid, aga poiss nö vastab hoopis teisel teemal, st ei saa üldse aru mida küsiti.
On see uuriv ajakirjandus? Sai lugeda et laps ise oli pärast seda klippi vaadates kurb ja löödud, et ta idioodina paistis.
Külaline

Kus neid klippe näha saab?
Külaline

see oli väga nõme reportaaz - arvasin Jukkumist paremini ausalt öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 09:00 Kus neid klippe näha saab?
Nt oli see Reporteris ja ma olen näinud tiktokis, samuti on lugeda sellest Delfist ja Postimehest. Vabandust, aga ma ei oska seda klippi ise siia panna.
Külaline

Ei, see ei ole uuriv ajakirjandus. See on reportaaž päevasündmustest.

Laps ei ole muidugi süüdi, aga see ongi karm tõde vähemalt Tallinna koolides. Huvitav, mitut võõrkeelt peab üks algklassiõpetaja Eestis oskama, et kõigi umbkeelsete venelaste, araablaste ja aafriklastega toime tulla? Üks asi on lapsed, teine aga nende vanemad.
Külaline

No mis siin ikka sellest enam jahuda… terve meedia oli eile seda teemat täis ja Jukkum sai kinga. Kuigi ei usu, et selle loo eetrisse paiskamine tema otsustada oli, küllap ikka keegi toimetaja vms vaatab enne üle.
Külaline

Munuarust on see eesti kooli ja keele solkimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 09:32 Munuarust on see eesti kooli ja keele solkimine.
Mis mõttes?
Külaline

Ma ei ole klippi näinud, aga mis põhjusel laps sellisele järeldusele oleks pidanud tulema? Või keegi sisendas seda talle. Ta ju eesti keelt ei oska, nagu ma aru saan. Kuidas ta siis peale klipi vaatamist midagi rohkemat aru sai kui intervjuu ajal? Mulle tundub, et kuna seda kisa ja kära nii palju tehti, siis vaene laps on palju rohkem rambivalguses. See klipike oleks nende peadest, kes vaatasid, juba kadunud.
Külaline

teise ilmasõja ajal riigist lahkunud olid samuti umbkeelses keskkonnas ja uue keele õppimine käis konarlikult. saadi hakkama.
kool on õppimise koht, väga inetu seda diagnoosida solkimiseks.
reporteri jama näitas, et ta ei hooma laste habrast psüühikat, kokku keeras meedia kiusu.
Külaline

Ja nüüd lasti Jukkum lahti! Ääretult ebaõiglane ja nõme. Tegi oma tööd ja näitas asju nii nagu nad on.
Mu vene kolleeg loeb sama asja vene delfist ja kommentaarid on seal muidugi hoopis teistsugused kui eesti delfis.

Äkki oleks aeg lisaks ühtsele haridussüsteemile ka vaid riigikeelsele uudisteportaalile üle minna.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 09:38 Ma ei ole klippi näinud, aga mis põhjusel laps sellisele järeldusele oleks pidanud tulema? Või keegi sisendas seda talle. Ta ju eesti keelt ei oska, nagu ma aru saan. Kuidas ta siis peale klipi vaatamist midagi rohkemat aru sai kui intervjuu ajal? Mulle tundub, et kuna seda kisa ja kära nii palju tehti, siis vaene laps on palju rohkem rambivalguses. See klipike oleks nende peadest, kes vaatasid, juba kadunud.
Arvan sama. Palgalised solvujad jälle platsis.
Külaline

Minu meelest ei olnud asi üldse selles, et laps eesti keel ei osanud, vaid tema umbvenešovinistlikes vastustes. Lihtsalt kohutav oli vaadata ja ilmselgelt sellisest perest laps võib eesti keeleküll ära õppida, aga Eestit armastama ei hakka ta iial. Ülikurb. Selles suhtes väga hea intervjuu, et näitas selgelt, milline on venemeelsete maailmapilt.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 12:03 Minu meelest ei olnud asi üldse selles, et laps eesti keel ei osanud, vaid tema umbvenešovinistlikes vastustes. Lihtsalt kohutav oli vaadata ja ilmselgelt sellisest perest laps võib eesti keeleküll ära õppida, aga Eestit armastama ei hakka ta iial. Ülikurb. Selles suhtes väga hea intervjuu, et näitas selgelt, milline on venemeelsete maailmapilt.
Mida sellist sai see 1. klassi laps öelda, et tema umbvenešovinism kohe arusaadav oli?! Kas te oma šovinismi otsimisega juba vähe liiale ei lähe?
Külaline

https://www.tiktok.com/@trueorfalsetv/v ... 5530566688
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 12:17
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 12:03 Minu meelest ei olnud asi üldse selles, et laps eesti keel ei osanud, vaid tema umbvenešovinistlikes vastustes. Lihtsalt kohutav oli vaadata ja ilmselgelt sellisest perest laps võib eesti keeleküll ära õppida, aga Eestit armastama ei hakka ta iial. Ülikurb. Selles suhtes väga hea intervjuu, et näitas selgelt, milline on venemeelsete maailmapilt.
Mida sellist sai see 1. klassi laps öelda, et tema umbvenešovinism kohe arusaadav oli?! Kas te oma šovinismi otsimisega juba vähe liiale ei lähe?
Ei öelnudki midagi, võttis seda kui mängu ja pärast sai kindlasti vanaema/vanemate käest nii, et tolmas "jätsid endast idioodi mulje". Kust lapse sellise asja peale üldse peaks tulema, eestikeelseid uudiseid või uudiseid üleüldse selles vanuses ilmselget ei vaadata. Aga Jukkumi poolt nõme jah, muudkui edasi pressida, selgelt näha ju, et laps ei jaga eesti keelest veel muffigi. Esimese klassi esimene päev igaveseks jäädvustatud teleajalukku.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 13:11
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 12:17
Ei öelnudki midagi, võttis seda kui mängu ja pärast sai kindlasti vanaema/vanemate käest nii, et tolmas "jätsid endast idioodi mulje". Kust lapse sellise asja peale üldse peaks tulema, eestikeelseid uudiseid või uudiseid üleüldse selles vanuses ilmselget ei vaadata. Aga Jukkumi poolt nõme jah, muudkui edasi pressida, selgelt näha ju, et laps ei jaga eesti keelest veel muffigi. Esimese klassi esimene päev igaveseks jäädvustatud teleajalukku.
No ta küsis seal poisilt mitu korda, et "mis sinu nimi on" lootes sellelego vastust saada, aga seda vastust ei tulnud muidugi. Venelased on selle lapse nüüd erivajadusega lapseks tituleerunud ja hümni ajal istunud tüdrukud olevat üldse ukrainlased ja üleüldse pidi see olema raske vaimse häirega laste kool jne.

Väga ebaõiglane, et ajakirjanikku karistati!
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:40

Ei ole ebaõiglane! Ajakirjanik sai ju aru, et laps ei oska eesri keelt, jätnud ta rahule peale esimest vastust, aga oli vaja ikka edasi suruda. Oleks tegu olnud täiskasvanuga, oleks see veel aksepteeritav, aga 1. klassi minev laps! Jaura ta vanematega siis, miks lapsele keelt pole õpetatud, mis sa lapsest kiusad!
Külaline

No ta küsis seal poisilt mitu korda, et "mis sinu nimi on" lootes sellelego vastust saada, aga seda vastust ei tulnud muidugi. Venelased on selle lapse nüüd erivajadusega lapseks tituleerunud ja hümni ajal istunud tüdrukud olevat üldse ukrainlased ja üleüldse pidi see olema raske vaimse häirega laste kool jne.

See on tavakool, poiss ei ole erivajadusega ja istunud tüdrukud on kohalikud jehoovatunnistajad (need ei tõuse ka eesti koolides). Ajakirjanik peaks aru saama, et tegu on esimest klassi alustava lapsega, kelle jaoks võõrkeeles intervjuu andmine käib selgelt üle jõu. See edasi pressimine jättis küll pigem mõnitamise mulje. Väike laps lihtsalt mängis telekale intervjuu andmist. Ajakirjaniku poolt äärmiselt ebaprofessionaalne.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:04

See on tavakool, poiss ei ole erivajadusega ja istunud tüdrukud on kohalikud jehoovatunnistajad (need ei tõuse ka eesti koolides). Ajakirjanik peaks aru saama, et tegu on esimest klassi alustava lapsega, kelle jaoks võõrkeeles intervjuu andmine käib selgelt üle jõu. See edasi pressimine jättis küll pigem mõnitamise mulje. Väike laps lihtsalt mängis telekale intervjuu andmist. Ajakirjaniku poolt äärmiselt ebaprofessionaalne.
Mis seal nii valesti siis oli? Poiss ütles vene keeles, et "ma räägin eesti keelt väga hästi"
Ajakirjanik ütles, et no ütle seda eesti keeles!
Poiss ajas mingit kelbast vastu.
Ajakirjanik mõtles, et äkki oli alustuseks liiga keeruline ja küsis: mis on sinu nimi?

Ma küll seda kiusamiseks ei nimetaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist