Kuidas kuulujutuga toime tulla?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas edasi? Päris kohtuni ei taha asja viia.
Kas tõesti arvad, et kellegi omavaheliste juttudega hakkaks kohus tegelema?
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Murelik kirjutas: 30 Aug 2024 19:31 Olen hetkel segatud kuulujuttu, mis edasi arenemisel võib mu töökohast ilma jätta.

Asjasse on segatud lisaks minule veel kolm inimest+ üks müstiline tundmatu( mina, A,B ja C+D) A ja mina töötame koos. B ja C töötasid lühidalt koos aga nüüd töötavad põhimõtteliselt samal tänaval. D on tundmatu C sõbranna ja elab väidetavalt minu ja A töökoha lähedal.
-kirjutan siia nii lühidalt kui võimalik milles probleem.

Minule helistas A ja andis teada, et talle tuttav B on minu juttude pärast töö juures direktori juurde kutsutud. Kuna A olevat mulle midagi rääkinud C kohta mida ta olevat B käest kuulnud ja siis mina väidetavalt rääkisin C-le sellest(segane jutt ma tean)
Uurisin siis et mis jutud need on. Enda arust pole ma midagi levitanud. Ma ei teagi seda B-d. Ainult nimepidi.
Siis selgus, et minule tuttav C oli mulle sõnu suhu pannud ja B töö juures draama tekitanud.
Helistasin siis C-le et küsida mida ma talle rääkisin B kohta ja siis C väitis, et ta oli mind ainult natuke maininud ja et oli jutte hoopis D käest kuulnud.
Uurisin siis et miks ta siis minu nime üldse mainis kuna ma pole asjasse ju üldse segatud ja palusin mitte endale sõnu suhu panna. Ja küsisin kes see D üldse on. Ei saanud vastust.

Üritan järgmisel nädalal A ja C-ga kokku saada et asi ära klaarida.( suure tõenäosusega C väldib seda ja mõtleb mingi vabanduse välja miks mitte tulla)

Tunnen ennast väga halvasti. Ma ei ole juttude levitaja ja kõige hullem on see et C on minu jaoks lähedane inimene.
Nagu nuga oleks selga löödud.
Ise mõtlen et kas C arvas et ma ei kuule sellest kuna ta on tööl teises maakonnas

Vabandust! Mul lihtsalt oli vaja ennast kuskil välja elada. Täitsa vihale ajab see asi.

Niisiis.
B klatšis C-d A-le.
A klatšis C-d TA-le.
TA kitus A kaudu kuuldud B jutu C-le ära, aga võib-olla ei kitinunud ka.
C läks B käest küsima, miks sa mind klatšid.
C kitus B ülemusele, B klatšib teda.
A süüdistab TA-d, et sina kitusid C-le.
A süüdistab TA-d, et B-l on nüüd sinu pärast jamad töö juures.
C ütleb, et TA ei kitunud talle, seda tegi hoopis D.

Kas ainult mulle tundub, et susija on selles loos A? Ja nüüd püüab end puhtaks keerutada kõigile kõrva sosistades?
Kas A ja D on ka omavahel tuttavad? Kui jah, siis paneme panuse, et D-le klatšis C kohta samuti A? Olgem ausad, kui A oleks vait olnud ja B jutu enda teada jätnud, poleks kogu ülejäänud südmustik üldse aset leidnudki.
Mina ütlen, otsige A-d!
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 11:37
Mainekahju, mis potentsiaalselt päädib kannatanu vallandamisega - jah, on kohtu tema küll. Miks mõnele tuleb üllatusena, et ei võigi suvalist kamarajura teiste inimeste kohta levitada ning sellel on tagajärjed. Miks ei peaks olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 16:06
Mainekahju, mis potentsiaalselt päädib kannatanu vallandamisega - jah, on kohtu tema küll. Miks mõnele tuleb üllatusena, et ei võigi suvalist kamarajura teiste inimeste kohta levitada ning sellel on tagajärjed. Miks ei peaks olema?
Tuntud lauljanna ju sai seda lausa omal nahal tunda. Kuulujutud olid nii visad, et lõpuks hakkasid korraldajad tema kontserte ära ütlema. Selliselt inimese eraelu ja tööd mõjutav laim on tõesti kohtu teema.
Külaline

Tutvu siis kohtupraktikaga. Mingi potentsiaalne vallandamine ei puutu asjasse, see peab päriselt toimuma. Mingi segase turumutiliku kemplemise pärast ei hakata kedagi vallandama, veel vähem kohus sellele reageerima.
Külaline

Jälle see ilus, rikas noorema mehega seksiv kloun oma lausega MIKS EI PEAKS OLEMA. Ja nagu alati jutt väga rumal
Külaline

Tuntud lauljanna ju sai seda lausa omal nahal tunda. Kuulujutud olid nii visad, et lõpuks hakkasid korraldajad tema kontserte ära ütlema. Selliselt inimese eraelu ja tööd mõjutav laim on tõesti kohtu teema.
Oleks see olnud kohtu teema, oleks ta sinna ka läinud. Paraku pole ja ka temal ei olnud muud teha, kui Pealtnägijasse pisaraid valama minna. Et keegi kuulujuttude pärast koostööst ära ütles, tuleb kõigepealt tõestada. Ei tea kuidas, kui põhjuseks toodi midagi muud? Ta poleks suutnud sedagi tõestada, et mingeid jutte üldse oli, see oli kõik tema jutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 19:40
Jälle see ilus, rikas noorema mehega seksiv kloun oma lausega MIKS EI PEAKS OLEMA. Ja nagu alati jutt väga rumal
Kibestunud naiseta mehenäss teeb jälle meelevaldseid järeldusi. Labane ja loll tekst nagu alati.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kägu369, Lumi, Triibu ja 12 külalist