Pooltel meie kuulsustel on vaimsed probleemid

vana hea klassika
taivopalm
Teerajaja

Pooltel meie kuulsustel on vaimsed probleemid

Postitus Postitas taivopalm »

Viimasel ajal on ilmunud artikleid, kus meie kuulsad inimesed räägivad, et nad vaevlevad vaimsete probleemide küüsis. Ma olen neid televiisoris mitmetes saadetes esinemas näinud ja nad on mulle tundunud täiesti normaalsed. Kas see on nüüd mingi uus mood kurta sellise asja üle?
Toon näited, kellest olen artikleid näinud.
Gameboy
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1203 ... esti-elama
Teller
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1203 ... epanuhaire
Johannson
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1203 ... tapselt-on
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mille üle sa imestad? Selge, et avaliku elu tegelaste vaimne tervis on kohati suurema surve all, kui nn tavainimese oma. Minu arvates on väga positiivne, et nad oma kogemustest ausalt ja ilustamata räägivad.
Külaline

3 lugu leidsid ja kohe "pooled"...
Pealegi paned sa ignorantselt kõikvõimalikud psühholoogilised (isegi mitte psühhiaatrilised) probleemid ühte patta, millel pole üksteisega midagi ühist. Ja on ainult hea, et inimesed räägivad sellest, see annab tunnet teistele, et nad ei ole üksi oma hädadega.
taivopalm
Teerajaja

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 20:40 3 lugu leidsid ja kohe "pooled"...
Pealegi paned sa ignorantselt kõikvõimalikud psühholoogilised (isegi mitte psühhiaatrilised) probleemid ühte patta, millel pole üksteisega midagi ühist. Ja on ainult hea, et inimesed räägivad sellest, see annab tunnet teistele, et nad ei ole üksi oma hädadega.
"Pooled" oli minupoolne ilukirjanduslik liialdus. Lihtsalt mina lihtsa inimesena näen seda, et inimene teeb reisisaadet, räägib normaalset juttu ja siis äkki selgub, et tema tervis ei olegi päris korras. Või see Teller. Tema juhtis vist mingit TV3 uudistesaadet vms, ma väga harva sattusin vaatama, andis lisaks veel mingit "rahanõu" ja nüüd äkki selgub, et ka tema tervisega ei ole kõige paremad lood. Kõrvalvaatajana tundub, et kuidas nad siis saadet teha said. Pean tunnistama, et minu jaoks on need ATH diagnoosid üldse kuidagi kauge teema, ma ei ole isiklikult nende inimestega rääkinud, kellel see diagnoos on või äkki oma teadmata siiski olen, kuna see on nüüd laialt levinud? Või siiski mingi moehaigus on praegu selliste avaldustega välja tulla?
Külaline

Johanssoni tean, aga mis kuulsused teised on. On ka arvamusi, et Varro Vooglaiul pole kõik kodus.
Külaline

Ütled, et nende inimeste tervisega pole kõik korras? Mul on samuti ATH, aga mu tervisel pole häda midagi. ATH tähendab lihtsalt seda, et selleks, et erinevad asjad tehtud saaks, pean neid tegema teisiti kui enamus inimesi, end rohkem distsiplineerima, et aeg-ajalt on mul ülesannetega raske toime tulla. Mul on raskem keskenduda, kui just teema väga huvi ei paku ja hüperfookust ei teki. Suur osa ATH-inimestest on aga oma aladel just üsna edukad. See pole mingi hullu-diagnoos.
Külaline

Isegi Roaldile tundub, et neid ATH inimesi on meie ümber hulgim. Vaat et iga kolmas. Mina telesaadet vaadates ei saa aru, et inimesel viga on.
Külaline

Muidu nad poleks kuulsad
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Ma arvan et üsna paljudel riigivõimu juurde ronijatel on ja oli psühhopaatseid või nartsissistlikke jooni keskmisest palju enam. Savisaarel raudselt oli, KaKal on ja Jürgen Ligi käitumine on lausa hirmutavalt ebasotsiaalne ja egoistlik. Psühhopaate iseloomustab ka tohutu keskendumine rutiinile. Ligi on ju tuntud vastupidavusalade entusiastlik harjutaja, selles peab distsipliin olema raudne. Ja paljud on ka rääkinud, et kui treenivale Jürgenile jääb midagi ette, siis lükatakse see kõrvale vihase sõimu saatel, olgu teine sportlane, naisterahvas või väike laps.
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Roaldi puhul või olla tegu ka PR trikiga, et oma uut saadet reklaamida.
Külaline

Vaadake siinset kaadrit. Julgelt 1/3 peaksid olema kinnises asutuses. 1/3 saaks mingi diagnoosi. Ülejäönud on normaalsed. Nagu mina.
Külaline

Simon says: kirjutas: 31 Aug 2024 22:34 Ma arvan et üsna paljudel riigivõimu juurde ronijatel on ja oli psühhopaatseid või nartsissistlikke jooni keskmisest palju enam. Savisaarel raudselt oli, KaKal on ja Jürgen Ligi käitumine on lausa hirmutavalt ebasotsiaalne ja egoistlik. Psühhopaate iseloomustab ka tohutu keskendumine rutiinile. Ligi on ju tuntud vastupidavusalade entusiastlik harjutaja, selles peab distsipliin olema raudne. Ja paljud on ka rääkinud, et kui treenivale Jürgenile jääb midagi ette, siis lükatakse see kõrvale vihase sõimu saatel, olgu teine sportlane, naisterahvas või väike laps.
Seda Ligi agressiivsust olen ka mina kuulnud. Sportiva inimesena tunnen sportivaid inimesi.
Külaline

Äkki mehed polegi nii laisad vaid neil on ka ath või mingi häire? Äkki nad ei osavõtmatud vaid neil on ath või depressioon? Klassika, need sokid või vedelevad asjad. Nad ei märka seda ise. See et mees võib olla terve päev arvuti või teleka ees.... on äkki hoopis häire peas, haigus? Lõõgastus tööst ei toimu neil sulgedes ukse või arvuti vabaks ajaks. Aju töötab ikka tööasju edasi. Ja et tööst oma peas vabaks saada võetakse kätte telefon või ette õlu?
Külaline

Kuidagi peab end ju pildil hoidma. Misiganes moes on, see on ka neil.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 07:46 Äkki mehed polegi nii laisad vaid neil on ka ath või mingi häire? Äkki nad ei osavõtmatud vaid neil on ath või depressioon? Klassika, need sokid või vedelevad asjad. Nad ei märka seda ise. See et mees võib olla terve päev arvuti või teleka ees.... on äkki hoopis häire peas, haigus? Lõõgastus tööst ei toimu neil sulgedes ukse või arvuti vabaks ajaks. Aju töötab ikka tööasju edasi. Ja et tööst oma peas vabaks saada võetakse kätte telefon või ette õlu?
Ei, kus, mehed on laisad, haigused, diagnoosid ja põhjendused on ainult naistel!
Külaline

Kas see käib hooti? 20a tagasi oli paljudel indigolapsed. Siis tuli pildile hüperaktiivsus. Siis räägiti autismist ja selle spektri häiretest. Kõik leidsid endal ka neid sümptomeid. Siis tuli bipolaarsus korraks. Ärevushäired. Toitumishäired. Ja seejärel depressioon pikemaks ajaks. Jälle kõik leidsid et nii just ongi. Nüüd siis ath. Kui ma vaatan neid nn kogemusjagajaid tiktokis- no täpselt mina. Aga sama ma olen leidnud ka nende eelmiste häirete puhul. Ma arvan et ma leiaks endal ka muid diagnoose kui saaks neist rohkem teadlikuks. Lapsepõlvetraumad nagunii, sõltuvused, no kasvõi sport. Nagu kunagi oli tähemärkidega. Nii täpselt! Aga lugedes teisi tähemärke tunned ka et on ikka palju ühist ka nendega.
Külaline

Ps mul polnud mingit reaktsiooni varem kellegi söömishäältele ega mrt-le. Aga lugedes selle kohta ma olen hakanud nüüd kuulma kuidad teised söövad ja kartma mrt-d. Kas rohkem rääkimine ja teadlikkus on ikka hea, ma mõtlen. Kas see ei saa hoopis päästikuks ka teiste puhul, nagu mul on tekkinud. Vanasti keegi ei mõelnud et miks isa võtab ette lehe ja hakkab sööma. Isegi tore tundus lugeda söögi juurde lehte. Aga nüüd-ath.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 08:17 Kas see käib hooti? 20a tagasi oli paljudel indigolapsed. Siis tuli pildile hüperaktiivsus. Siis räägiti autismist ja selle spektri häiretest. Kõik leidsid endal ka neid sümptomeid. Siis tuli bipolaarsus korraks. Ärevushäired. Toitumishäired. Ja seejärel depressioon pikemaks ajaks. Jälle kõik leidsid et nii just ongi. Nüüd siis ath. Kui ma vaatan neid nn kogemusjagajaid tiktokis- no täpselt mina. Aga sama ma olen leidnud ka nende eelmiste häirete puhul. Ma arvan et ma leiaks endal ka muid diagnoose kui saaks neist rohkem teadlikuks. Lapsepõlvetraumad nagunii, sõltuvused, no kasvõi sport. Nagu kunagi oli tähemärkidega. Nii täpselt! Aga lugedes teisi tähemärke tunned ka et on ikka palju ühist ka nendega.
Kas ATH ja hüperaktiivsus üks ja sama pole? Uuesti on sellest rohkem rääkima hakatud, sest nüüd on ka täiskasvanud seda diagnoosi saama hakanud. Mu 40aastane tuttav sai paar aastat tagasi diagnoosi, saab ravimeid ja on kui ümber vahetatud. Endisest pidevalt sahmivast ja pealiskaudsest inimesest on süvenev ja rahulikult olla suutev ininene. Minu arust igati positiivne, et ATHst täiskasvanute puhul on rohkem rääkima hakatud, paljude inimeste elukvaliteet võib paraneda pärast diagnoosi saamist ja ravimite võtma hakkamist.
Külaline

Kas pole eestlaslik, et ei osata käed rüpes istuda? Kõik teavad neid vanainimesi, kes muudkui toimetavad ja enda kohta nii ütlevad. Pidades teisi laiskadeks, kes puhkavad. Tänapäeval siis molutavad. Nüüd aga räägitakse ka molutamise olulisusest. Ma olen mõelnud mõiste- töökas eestlane üle. Millel see põhineb? Kas sellel et meeldib tööd teha või sellel et ilma tööta ei saa raha, et oma elujärge parandada.
Külaline

Simon says: kirjutas: 31 Aug 2024 22:34 Ma arvan et üsna paljudel riigivõimu juurde ronijatel on ja oli psühhopaatseid või nartsissistlikke jooni keskmisest palju enam
Esiteks, sa leierdad üldtuntud arvamust (tee vahet arvamusel ja faktil). Teiseks, ma kahtlen, kas sinust on mingit hindajat, sest sul pole ka endal kõik kodus.
ja ATH on rohkem eripära kui "ma ei näinudki, et ta tervis pole korras"- see ei paista näost välja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass, Google [Bot], kaegu, libakägu, triin112 ja 9 külalist