Mootorratturid liikluses
-
Külaline
Mootorratturid liikluses
Viimasel ajal on olnud palju õnnetusi mootorratturitega. Mul on neist muidugi väga kahju, aga...
Viimase kahe päeva jooksul olen jõudnud näha lausa kolme räiget rikkumist motikate poolt. Maanteel sõideti kahe sõidurea vahel (muidugi oluliselt kiiremini kui autod), kesklinnas Narva maanteel sõitis motikas lihtsalt täiesti punase fooriga üle ristmiku ja eile õhtul kihutas kohe mitu tükki jubeda lärmiga mööda üsna tühja tänavat (kindlasti mitte 50-ga).
Kas see on mingi reegel, et kui motikas p_rse all, siis mõistus jääb maha?
Viimase kahe päeva jooksul olen jõudnud näha lausa kolme räiget rikkumist motikate poolt. Maanteel sõideti kahe sõidurea vahel (muidugi oluliselt kiiremini kui autod), kesklinnas Narva maanteel sõitis motikas lihtsalt täiesti punase fooriga üle ristmiku ja eile õhtul kihutas kohe mitu tükki jubeda lärmiga mööda üsna tühja tänavat (kindlasti mitte 50-ga).
Kas see on mingi reegel, et kui motikas p_rse all, siis mõistus jääb maha?
-
Külaline
Jube jah. Nende puhul küll õnnetus hüüab tulles. Elan suure tee ääres, minu maja ees on valgusfoor ja alati on neil vaja foori tagant täie rauaga kiirendada, see müra on lihtsalt õudne. Ootan iga aasta sügist, et neid hulle enam liikluses poleks.
-
Külaline
Samad mõtted. Ma ei ela küll Eestis ja üldiselt on siin liiklus rahulik, aga suviti need motikad... No minu mõistus lihtsalt ei võta. Vahel autos viskame nalja, et ju on motikatele mingid teised liiklusreeglid ja meie lihtsalt oleme lollid, et seda ei tea.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 16:41 Kas see on mingi reegel, et kui motikas p_rse all, siis mõistus jääb maha?
Samas aga pole õige üldistada, sest need Harleydega habemikud vanamehed on vastupidi väga viisakad ja kaasliiklejatega arvestavad. Need hullusti käitujad on tihtilugu mõne sportlikuma välimusega tsikli seljas istujad.
-
Külaline
Äkki on neil mingi diagnoos, või diagnoosimata häire. Kui mõelda, et autoga mis hoiab tasakaalu ise, ei lähe ümber on ju ohutum sõita. Ma ise võin rahulikult sõita teiste järel. Mul pole mingit vajadust mööda ka autoga sõita. Aga neil on. Neil on vaja teist tunnet. Rohkem põnevust ja riski.
-
Külaline
Mingi aeg tagasi lugesin uurimust, et paljudel autoga liikluses sigatsejatel (antud grupp oli meestest vanuses 20-30) on ATH diagnoos. See seletab paljutki, näiteks rumalaid riskimisi ja oskamatust tagajärgedele mõelda. Ilmselgelt on sama seltskond ka motika seljas.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:06 Äkki on neil mingi diagnoos, või diagnoosimata häire. Kui mõelda, et autoga mis hoiab tasakaalu ise, ei lähe ümber on ju ohutum sõita. Ma ise võin rahulikult sõita teiste järel. Mul pole mingit vajadust mööda ka autoga sõita. Aga neil on. Neil on vaja teist tunnet. Rohkem põnevust ja riski.
-
mootorratur
Mina arvan, et paljud siin kommenteerivad on eluga pahuksis, õnnetud ja rumalad. Nad ise ei saa selklest aru. Ma loodan, et nii rumalad ei ole, et klui peeglisse vaatavad siis ei mõista,et see koledus mis sealt vastu vaatab ongi tema ise.
-
Külaline
Sa ei suutnud isegi oma nime õigesti kirjutada, ülejäänud tekstist ei hakka rääkimagi. Ja võtad sõna rumaluse teemal.mootorratur kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:33 Mina arvan, et paljud siin kommenteerivad on eluga pahuksis, õnnetud ja rumalad. Nad ise ei saa selklest aru. Ma loodan, et nii rumalad ei ole, et klui peeglisse vaatavad siis ei mõista,et see koledus mis sealt vastu vaatab ongi tema ise.
-
mootorrattur
Aga selle eest on mul raha mootorratas osta. Saan nautida. Mida sina saad nautida?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:36Sa ei suutnud isegi oma nime õigesti kirjutada, ülejäänud tekstist ei hakka rääkimagi. Ja võtad sõna rumaluse teemal.mootorratur kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:33 Mina arvan, et paljud siin kommenteerivad on eluga pahuksis, õnnetud ja rumalad. Nad ise ei saa selklest aru. Ma loodan, et nii rumalad ei ole, et klui peeglisse vaatavad siis ei mõista,et see koledus mis sealt vastu vaatab ongi tema ise.
-
Külaline
autot näiteks?mootorrattur kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:40Aga selle eest on mul raha mootorratas osta. Saan nautida. Mida sina saad nautida?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:36Sa ei suutnud isegi oma nime õigesti kirjutada, ülejäänud tekstist ei hakka rääkimagi. Ja võtad sõna rumaluse teemal.mootorratur kirjutas: ↑26 Aug 2024 17:33 Mina arvan, et paljud siin kommenteerivad on eluga pahuksis, õnnetud ja rumalad. Nad ise ei saa selklest aru. Ma loodan, et nii rumalad ei ole, et klui peeglisse vaatavad siis ei mõista,et see koledus mis sealt vastu vaatab ongi tema ise.
-
Külaline
Ei ela ka Eestis aga olen sama täheldanud. Nii võib tänaval jalutades südari saada, kui äkki gaasi põhja vajutavad. Korra on mul laps kärus selle täristamise peale poole une pealt karjudes üles ärganud. Muidu üldiselt õue liiklusmüra teda ei häiri.
Aga mulle tundub, et mootorratastega sõidavad adrenaliininäljas inimesed. Nooremate hulgas küll.
Minu arust klassikalise Harly Davidsoni seljas sõitvad on rahulikumad.
Mul kevadel, noor(alla 30) tuttav, sai motikaõnnetuses surma. Nii ebavajalik ja kurb õnnetus.
Eriti suure õudusega vaatan neid, kes kannavad vaid kiivrit ja muud varustust pole. Istuvad baikide seljas teksapükste ja kilejopega.
Aga mulle tundub, et mootorratastega sõidavad adrenaliininäljas inimesed. Nooremate hulgas küll.
Minu arust klassikalise Harly Davidsoni seljas sõitvad on rahulikumad.
Mul kevadel, noor(alla 30) tuttav, sai motikaõnnetuses surma. Nii ebavajalik ja kurb õnnetus.
Eriti suure õudusega vaatan neid, kes kannavad vaid kiivrit ja muud varustust pole. Istuvad baikide seljas teksapükste ja kilejopega.
-
Külaline
Selle järgi küll hinnata ei saa. Mul on ka ühtedeks sõidupüksteks teksad. Pealtnäha täitsa tavalised, aga tegelikult aramiidtugevdusega ning kaitsmetega spetsiaalsed sõidupüksid. Kui veel mingi jope ka peal on, võib vabalt tegu olla täiesti korralike sõiduriietega.Külaline kirjutas: Eriti suure õudusega vaatan neid, kes kannavad vaid kiivrit ja muud varustust pole. Istuvad baikide seljas teksapükste ja kilejopega.
Hullud on minu meelest need plätude ja lühkaritega tüübid. Eriti, kui nad veel riskantseid manöövreid teevad.
Ise sõidan ettevaatlikumalt kui autoga, olles täie teadmise juures, et enamus autojuhte ei pruugi manöövritel mootorratturit märgata. Ja eriti plärisevaid Arcapovic summuteid (või peaks neid nimetama pläristiteks?) ei oska ma ka hinnata.
Naine olen.
-
Külaline
Tubli. Eks ma võhikuna ei teegi neil vahet.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 18:18Selle järgi küll hinnata ei saa. Mul on ka ühtedeks sõidupüksteks teksad. Pealtnäha täitsa tavalised, aga tegelikult aramiidtugevdusega ning kaitsmetega spetsiaalsed sõidupüksid. Kui veel mingi jope ka peal on, võib vabalt tegu olla täiesti korralike sõiduriietega.Külaline kirjutas: Eriti suure õudusega vaatan neid, kes kannavad vaid kiivrit ja muud varustust pole. Istuvad baikide seljas teksapükste ja kilejopega.
Hullud on minu meelest need plätude ja lühkaritega tüübid. Eriti, kui nad veel riskantseid manöövreid teevad.
Ise sõidan ettevaatlikumalt kui autoga, olles täie teadmise juures, et enamus autojuhte ei pruugi manöövritel mootorratturit märgata. Ja eriti plärisevaid Arcapovic summuteid (või peaks neid nimetama pläristiteks?) ei oska ma ka hinnata.
Naine olen.
On lihtsalt silma jäänud paljad pahkluud, teksad ja tavaline toss jalas sõitjad.
Kui ikka õnnetus juhtub niisugustel, ei jää mööda asfaltit libisedes midagi alles. Ja selleks ei pea üldse kihutama. Ka normaalsel kiirusel füüsika teeb oma töö.
-
Külaline
Nägin Hispaanias, kuidas mootorrattur kaljusse lendas ning tükeldatult teele lendas. No ei. Olen oma mehele öelnud, et kui kavatseb motika osta, on lahutus.
-
Külaline
Hullemaks pole läinud, nad on kogu aeg hullud. Liiklusreegleid ei järgi keegi, kihutavad teisi surnuks, kohutavad olendid.
-
Külaline
-
Külaline
Tavaliselt kihutavad nad küll ennast surnuks, mitte teisi.
Hiljutine õnnetus kiirust ületanud mootorratta ja ette keeranud kaubikuga on suht haruldane.
Aga rääkida mittesõitjale, miks me sõidame, on sama, mis kirjeldada kurdile Beethoveni sümfooniaid või pimedale Klimti maale...mõttetu.
Jah, me teame, et kõik ei jõua koju, aga sõidame ikka
Hiljutine õnnetus kiirust ületanud mootorratta ja ette keeranud kaubikuga on suht haruldane.
Aga rääkida mittesõitjale, miks me sõidame, on sama, mis kirjeldada kurdile Beethoveni sümfooniaid või pimedale Klimti maale...mõttetu.
-
Külaline
Ahh, et kohe kohutavad olendid. Kas sina oled see hullukene kes igas teemas sõna võtab? Kes ka meeletult mehi sõimab jne, jneKülaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 20:11 Hullemaks pole läinud, nad on kogu aeg hullud. Liiklusreegleid ei järgi keegi, kihutavad teisi surnuks, kohutavad olendid.
-
Külaline
Ja sina oled see nelja-viiekümbiste foobik?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 22:23Ahh, et kohe kohutavad olendid. Kas sina oled see hullukene kes igas teemas sõna võtab? Kes ka meeletult mehi sõimab jne, jneKülaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 20:11 Hullemaks pole läinud, nad on kogu aeg hullud. Liiklusreegleid ei järgi keegi, kihutavad teisi surnuks, kohutavad olendid.
-
Külaline
Jumal küll. Jälle üks noor elu läinud.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 20:22 Üks mootorrattur vähem jälle
https://www.delfi.ee/artikkel/120317179 ... otorrattur
-
Külaline
Et sa tekitad nonstop teistele sitta kanti ebamugavusi, ohtlikke olukordi, infarkte jne, on muidugi köömes. Mine kihuta üksi öösel maanteel, linnas päeval käitu inimese moodi.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 20:29 Tavaliselt kihutavad nad küll ennast surnuks, mitte teisi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kaegu ja 6 külalist