Ostsin korteri

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Ostsin korteri

Postitus Postitas Külaline »

Ma olen nii rõõmus, et tahtsin lihtsalt jagada. Ostsin omale just korteri Hispaaniasse.
Mina, üksikema kahe lapsega :)
Hiljuti oli siin teema, et kas on mõni naine ostnud ise oma kinnisvara, no vot, mina olen. Olin juba enne, aga mitte välismaale.
Oli pikk ja keeruline protsess, aga hetkel on küll selline tunne, et tahaks lendu tõusta.
Külaline

Palju õnne korteri puhul! Tore, et on rõõmsaid uudiseid ka. Ilusat elu soojal maal.
Külaline

Ma ka õnnitlen ja soovin edu! Uudishimustseks ka kohe :lol: Kas lähete päriseks või on see pigem ajutiseks peatuspaigaks? Kuidas valiku tegid?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 13:31 Ma ka õnnitlen ja soovin edu! Uudishimustseks ka kohe :lol: Kas lähete päriseks või on see pigem ajutiseks peatuspaigaks? Kuidas valiku tegid?
Ei lähe päriseks. Vähemalt mitte kohe. Hetkel on see rohkem suvilaks ja välja üürimiseks.
Valik oli lihtne, sest ma olen sealkandis elanud mõnda aega nii et tunnen piirkonda.
Tundmatusse kohta ma osta ei julgeks, nii kõva ma ka ei ole.
Külaline

Nii tore teema. Mul on kohe mitu küsimust.
1. Kui palju lisandus korteri müügihinnale igasugu muid tasusid?
2. Kas sul oli abiks mõni Eestis asuv firma (soovita, kui oli) või oskad keelt nii palju, et said asjaajamisega hispaania keeles hakkama?
3. Kui suured on iga-aastased kinnisvaramaksud?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 13:39 Nii tore teema. Mul on kohe mitu küsimust.
1. Kui palju lisandus korteri müügihinnale igasugu muid tasusid?
2. Kas sul oli abiks mõni Eestis asuv firma (soovita, kui oli) või oskad keelt nii palju, et said asjaajamisega hispaania keeles hakkama?
3. Kui suured on iga-aastased kinnisvaramaksud?
Maksud olenevad väga paljudest asjadest, eriti muidugi konkreetsest kinnisvarast. Minul peaks aastane tax jääma 1000 euro piiridesse. (Veel pole maksnud, loodan et ei tule üllatusi seal)
Ostmisel pead arvestama vähemalt +10% kõik kokku.
Ma valdan hisp keelt vabalt, nii et ma isegi ei kaalunud ühtegi eesti firmat. Aga abiks oli üks kohalik kinnisvarabüroo ja nendega seotult siis ka kohalik advokaadibüroo. Ilma nendeta ei oleks hakkama saanud kah. Ikka palju jamamist on ja maksuteema ka segane ja karm.
Külaline

Nii lahe! Kuidas lastega tähistate seda suurt sammu? Esimene "suvituskäik" valmis planeeritud?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 14:05 Nii lahe! Kuidas lastega tähistate seda suurt sammu? Esimene "suvituskäik" valmis planeeritud?
Tegelikult ei. Ma korraks küll käin nüüd, aga üldiselt läheb praegu üürile. Pean natuke rasva koguma enne kui saan jälle raiskama hakata :) Las maksab ennast natuke tagasi kah. Perega plaanime minna kevadvaheajal.
Aga tähistan ma ise sellega, et tunnen ennast väga hästi :) Tõeliselt hästi.
Külaline

Palju õnne! Meil korter Portugalis, ka välja üüritud. Praegu suvel nagunii sinna ei käi, ikka sügisel.
Külaline

Hea meel on sellele pidevale kurtmisele ja hädaldamisele vahelduseks ka midagi positiivset lugeda. Väga tubli!
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Väga huvitav! Kuidas sa seda välja üürid, pikaajaliselt või nagu Airbnb tüüpi? Kui ise lähed kevadvaheajal, siis enne seda ei võta üürnikku? Kuidas haldust nii kaugelt korraldad? Nt kui hakkab toru lekkima, pliit läheb katki, üürnik lagastab midagi ära vms, siis peab ju omanik kohal olema ja tegelema. Kas sul on seal mõni manager palgal, kes seda sinu eest teeb?
Külaline

Teadjanaine kirjutas: 19 Aug 2024 14:52 Väga huvitav! Kuidas sa seda välja üürid, pikaajaliselt või nagu Airbnb tüüpi? Kui ise lähed kevadvaheajal, siis enne seda ei võta üürnikku? Kuidas haldust nii kaugelt korraldad? Nt kui hakkab toru lekkima, pliit läheb katki, üürnik lagastab midagi ära vms, siis peab ju omanik kohal olema ja tegelema. Kas sul on seal mõni manager palgal, kes seda sinu eest teeb?
Mul seesama firma, kes osta aitas, majandab. Üsna suur protsent läheb küll neile, aga midagi ikka jääb mulle ka. No muidugi siis kui mu prognoosid on õiged. Ega ma mürki võtta ei tahaks selle peale.
Kui pikajaliselt siis läheb neile väiksem protsent kui lühiajaliselt (a la Airbnb) siis suurem protsent.
Ma ju ise ka veel täpselt ei tea, kuidas see päriselt olema saab.. plaanid on üks asi, aga päriselu võib olla hoopis teine.
Võib-olla ei leiagi üürilist ja hävin hoopis täiega. Aga noh, vast siiski mitte.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kägu369 ja 5 külalist