Kui kulukas on liisinguauto omamine?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 22:46 Mul on 2021 Mercedes GLC, sissemakse 15000, igakuine makse umbes 400 €. Kasko umbes 80 €, liikluskindlustus vist 20-30 €. Igaaastane hooldus Vehos 700-1200 €. Jääkväärtust täpselt ei mäleta, äkki oli 10000.
Mitmeks aastaks see liising on?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 19:44
Pleki- ja värvitööde hind ei sõltu ju ometi auto vanusest.
Siin on pigem see teema, et peab vaatama, et põrkeraud metallist oleks, kui pleki- ja värvimistöödele lootma jääda. Eriti just uuematel autodel kipub see plastmassist olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 15:55 võid teha ka nii, nagu paljud noored teevad (pigem nende vanemad).
esimeseks autoks sõitev ülevaatusega pann. nende hinnad jäävad nii auto24-s kui osta-ees ca 500€ kanti keskmiselt.
(praegu just vaatasin, päris mitu sellist sõitvat ja ülevaatusega isendit pakkumisel)
kui see ära väsib, viid romulasse, saad ca 200-250€ tema eest romuklast tagasi ja ostad järgmise 500€se paariks järgmiseks aastaks. kokkuvõttes odavam, kui kallis auto liisingusse võtta ja pole ka kahju, kui midagi ära kriimustad.
ja parandamine on ka oluliselt odavam.
ma ise alustasin 35a tagasi sellise romuga, mu laps alustas sellisega.
Pigem lapsele esimeseks autoks selline 3000-5000 maksev auto. Ise tegin nii ja tuttavad ka. Ausalt, ei tuleks eales selle peale, et 500-eurose panniga last liiklusesse lubada.
Külaline

Mina võtaks liisingusse ja normaalse auto, mida ei peaks kohe lappima hakkama. Püsikulud ongi ainult intress, liisingumakse, hooldamised+kindlustused+rehvivahetus jne on vaja teha ka ju väljaostetud auto puhul. Pakkumist võib küsida erinevatest pankadest, olen saanud ka väga okei intressiga pakkumisi. Kaskot ei loeks kuidagi liisingu "püsimakseks", see ikka võiks autol peal olla. Mul on isegi kortermaja ees seisval autol kasko peal, kuigi liikluses selle autoga hetkel ei olegi.
Külaline

see ikka võiks autol peal olla. Mul on isegi kortermaja ees seisval autol kasko peal, kuigi liikluses selle autoga hetkel ei olegi.
Kui ma nüüd enda autokasutuse peale mõtlen, siis 20 aasta jooksul pole elus ühtki avariid teinud, et kaskot oleks vaja läinud. Mõnikord olen teinud, mõnikord mitte, mulle tundub, et pigem enam ei tee, oleks ma selle kaskole kulutatud raha niisama kõrvale pannud, oleks preagu võinud ka mõne avarii juba lubada ja oleks ikka plussis. Nüüd ainult miinus.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Aug 2024 22:13
see ikka võiks autol peal olla. Mul on isegi kortermaja ees seisval autol kasko peal, kuigi liikluses selle autoga hetkel ei olegi.
Kui ma nüüd enda autokasutuse peale mõtlen, siis 20 aasta jooksul pole elus ühtki avariid teinud, et kaskot oleks vaja läinud. Mõnikord olen teinud, mõnikord mitte, mulle tundub, et pigem enam ei tee, oleks ma selle kaskole kulutatud raha niisama kõrvale pannud, oleks preagu võinud ka mõne avarii juba lubada ja oleks ikka plussis. Nüüd ainult miinus.
Eks see kasko ongi rohkem uuemate 20 +tuhat maksvate autode teema. Ostad 3 000 eest auto, siis sulle ei paku keegi kaskot.
Külaline

kaskost on eriti kasu just klaasikahjude korral. meil oli eelmisel autol (nii 12a vana) ühe nädala jooksul kaks klaasivahetust, sest linnas käis mingi pindamise laine ja 2x suht järjest lendas teeparanduskivi aknasse.
klaasikahjude juurde on mõistlik teha linnuke, et omavastutuseta, st et kindlustus maksab uue klaasi ja selle vahetamise 100%
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 10:10 kaskost on eriti kasu just klaasikahjude korral. meil oli eelmisel autol (nii 12a vana) ühe nädala jooksul kaks klaasivahetust, sest linnas käis mingi pindamise laine ja 2x suht järjest lendas teeparanduskivi aknasse.
klaasikahjude juurde on mõistlik teha linnuke, et omavastutuseta, st et kindlustus maksab uue klaasi ja selle vahetamise 100%
Huvi pärast - et palju see klaasivahetus sul muidu maksnud oleks?

Ise mõtlen, et kui peaks olema tarvis klaasi vahetada, siis paneks juba esiklaasi sulatuse ka. Ehk paigaldaks vastava metallvõrguga esiklaasi. Seda lõbu kasko ilmelt niikuinii ei kataks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Aug 2024 22:16
Külaline kirjutas: 18 Aug 2024 22:13
Eks see kasko ongi rohkem uuemate 20 +tuhat maksvate autode teema. Ostad 3 000 eest auto, siis sulle ei paku keegi kaskot.
Minu autod on olnud kõik kallimad kui 20+ tuhat eurot maksvad ja see on olnud ainult raharaisk.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 10:10 kaskost on eriti kasu just klaasikahjude korral. meil oli eelmisel autol (nii 12a vana) ühe nädala jooksul kaks klaasivahetust, sest linnas käis mingi pindamise laine ja 2x suht järjest lendas teeparanduskivi aknasse.
Kasu sul siiski midagi sellest pole. Omavastutuseta kahju korral sul makse tõuseb hiljem, maksad selle ikkagi kinni. Lisaks sul juhtub selline asi ehk kümne aasta jooksul korra, aga aastas maksad 800-1000 eurot kaskot. Selle eest saaksid juba klaasivahetuse niigi, ühe aasta makse eest. Mingit kasu sa sellest küll ei saa. Et teeparanduse kivi sulle aknasse lendas, siis ilmselt sõitsid liiga kiiresti.
taivopalm
Teerajaja

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 10:22
Huvi pärast - et palju see klaasivahetus sul muidu maksnud oleks?

Ise mõtlen, et kui peaks olema tarvis klaasi vahetada, siis paneks juba esiklaasi sulatuse ka. Ehk paigaldaks vastava metallvõrguga esiklaasi. Seda lõbu kasko ilmelt niikuinii ei kataks.
Soojendusega esiklaase kõikidele automarkidele ei pakuta. Fordil on nad tihti olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 10:31
Kasu sul siiski midagi sellest pole. Omavastutuseta kahju korral sul makse tõuseb hiljem, maksad selle ikkagi kinni. Lisaks sul juhtub selline asi ehk kümne aasta jooksul korra, aga aastas maksad 800-1000 eurot kaskot. Selle eest saaksid juba klaasivahetuse niigi, ühe aasta makse eest. Mingit kasu sa sellest küll ei saa. Et teeparanduse kivi sulle aknasse lendas, siis ilmselt sõitsid liiga kiiresti.
meil on molemal autol 27€ kuu , isegi omaniku juhistaazist ei paista soltuvat. Aastas kulu vaiksem kui klaasivahetus.
Külaline

Ma olen see, kellel seisval autol on kasko peal ja sellest on kasu olnud. Parklas sõideti öisel ajal sedasi sisse, et terve üks külg oli täiesti ära kriimustatud, juht muidugi enda kontakte ei jätnud seega sinu sõidukogemus võib olla ükskõik kui suur aga see ei päästa sind teiste hooletute juhtide eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 13:31 Ma olen see, kellel seisval autol on kasko peal ja sellest on kasu olnud. Parklas sõideti öisel ajal sedasi sisse, et terve üks külg oli täiesti ära kriimustatud, juht muidugi enda kontakte ei jätnud seega sinu sõidukogemus võib olla ükskõik kui suur aga see ei päästa sind teiste hooletute juhtide eest.
Õige, aga see juhtus sul ju kahekümne aasta kohta ühel korral. Aga minu autol on näiteks kasko 1000 eurot. Kahekümne aasta jooksul maksan uue auto raha selle kasko peale peaaegu.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 14:13
Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 13:31 Ma olen see, kellel seisval autol on kasko peal ja sellest on kasu olnud. Parklas sõideti öisel ajal sedasi sisse, et terve üks külg oli täiesti ära kriimustatud, juht muidugi enda kontakte ei jätnud seega sinu sõidukogemus võib olla ükskõik kui suur aga see ei päästa sind teiste hooletute juhtide eest.
Õige, aga see juhtus sul ju kahekümne aasta kohta ühel korral. Aga minu autol on näiteks kasko 1000 eurot. Kahekümne aasta jooksul maksan uue auto raha selle kasko peale peaaegu.
Vabandust, kas me oleme isklikult tuttavad või kust selline info? Praegusel autol on mul kasko poole väiksem, auto ostetud 3a tagasi kasutatuna (üsna tavaline 2018 a toyota), seega mul isiklikult kindlasti on ära tasunud. Varasemalt on samuti olnud autodel kasko ja on ka ära tasunud, väiksemaid kriipse-kraapse ikka tekib kas siis teiste või enda vigade tõttu, klaasivahetused vms. Eks igaüks ise peab muidugi kalkuleerima mis see kaskomakse tuleb ning kas tasub ära aga minu seisukoht vähemalt on, et parem karta kui kahetseda.
Külaline

Vabandust, kas me oleme isklikult tuttavad või kust selline info? Praegusel autol on mul kasko poole väiksem, auto ostetud 3a tagasi kasutatuna (üsna tavaline 2018 a toyota), seega mul isiklikult kindlasti on ära tasunud. Varasemalt on samuti olnud autodel kasko ja on ka ära tasunud, väiksemaid kriipse-kraapse ikka tekib kas siis teiste või enda vigade tõttu, klaasivahetused vms. Eks igaüks ise peab muidugi kalkuleerima mis see kaskomakse tuleb ning kas tasub ära aga minu seisukoht vähemalt on, et parem karta kui kahetseda.
Mõnel jah "juhtub" iga aasta kõks, sõidab kuskile otsa, klaasivahetus, sest sõidab killustiku peal kiiresti jne, eks siis tasub ära kindlasti jah. Minul neid niimoodi ei juhtu kogu aeg, siis minul ei tasu ära. Üks kord elus keegi teeb mõlgi, siis selle eest on odavam ise maksta.
Külaline

Oleneb ikka väga asukohast ka see kasko vajalikkus. Kui kuskil väiksema liiklusega kohas elada siis samuti kaaluks aga nt Tallinna kesklinnas on tipptundidel alati selline olelusvõistlus, et õudne. Piisab kui mõni tarkpea ridade vahel hekseldab ja sa piisavalt kiiresti pidurit ei vajuta ja peabki juba kena kopika välja käima. Parklates ustega vehkijatest ei hakka üldse rääkima, aastas korra ikka mõni väike mõlk sisse lüüakse või väiksemad kriipsud-kraapsud. Kui muidugi need ei häiri, siis ei pea korda tegema.
Külaline

Meil auto, mille turuväärtus on hetkel kuskil 8000, välja ostetud.
Selle hooldus õli+filtrid + jooksev remont on kokku aastas 1000€ ringi + kindlustus ca 250.
Igakuine keskmine kulu: 100-150€ + kütus.

Ükski liisinguauto ei saaks olla sama soodne.
Auto enda kohta ei ole ka midagi halba öelda - korralik ja hästi hoitud Volvo.

Tean juhust, kus osteti kasutatult liisinguga/laenuga auto, mille mootor läks vastu taevast ja nüüd maksavad 10k laenu tühjalt kinni ja on autota. Iga kell pigem sõidaks 500€ panniga kui võtaks sellise riski.
Külaline

nt Tallinna kesklinnas on tipptundidel alati selline olelusvõistlus, et õudne. Piisab kui mõni tarkpea ridade vahel hekseldab ja sa piisavalt kiiresti pidurit ei vajuta ja peabki juba kena kopika välja käima.
Kas sa kuskil mujal riigis ka oled elus sõitnud, et Tallinna kesklinna mingiks meeletuks meluks pead? Mis olelusvõitlus, mis avariid? Talllinnas on jumala rahulik liiklus.
Külaline

4 aastat tagasi otsin 1200 maksva 22 a vana auto. Esmane kulu oli ca 200, õlivahetus jms putitamine.
Kindlustus vist 150 a. Kaskot pole. Hoolduse peale on läinud ehk 300, s.h uus aku. Mingi paak tuleks nüüd kah ära vahetada, ca 100.
Romu, mis romu, jäta uksed lahti, keegi ei varasta ära. Mootor 2,4, hobujõude 160, automaat, istmesoojendus, isegi püsikiirushoidja. Ülevaatused siiani märkusteta läbinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Andy, Mammut ja 5 külalist