teie päevade valu

sh kaaluga seotud teemad
Krõõt

teie päevade valu

Postitus Postitas Krõõt »

Milline on teie päevade valu, kas see on ajas muutunud?

Endal on nii, 1 päev tugev valu, 2 päev mõõdukas kuni tugev, 3 kõige kergem voolus ja valu, 4 päev tuleb valu suure vihaga tagasi, sama hull nagu 1 päeval või hullemgi, tahaks voodis keras väänelda, nii valus.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Enne lapsi oli hirmus valu enne päevade algust. Kui pihta hakkasid läks paremaks.
Pärast lapsi pole suuri valusid olnud.
Mutt

Postitus Postitas Mutt »

Pole ealeski mingit väljakannatamatut valu olnud. Kõht hell ja pisut paistes, aeda küll. Mingi tuim valu-ebamugavustunne ka. Aga pole kunagi isegi mitte trennist puudunud seetõttu, rääkimata kehalise tunnist.
Külaline

Minul on esimene ja teine päev maksimaalse paratsetamoolikoguse peal. Ilma selleta oleks voodis kägaras, higistaks, piinleks, süda paha. Valu on nii hull olnud, et olen põrandal kiigutama hakanud edasitagasi, sest valu ei lasknud olla. On olnud nii valus, et käia ei saa.

Selline tunne nagu keegi võtaks emaka ja väänaks seda nagu märga froteerätikut kuivaks. Selline tunne, kuidas toore jõuga tiritakse seda seest.

Kolmas päev on pea ainus talutav päev. 4 päev on valud jälle suured ja maxkogus valuvaigisteid.

Ei kujuta ausaltöeldes ette kui oleksin selliste valudega õpetaja, kirurg, eriliselt tähtsa töö esindaja. Endometrioosi ega midagi ei ole, päevad on valulikud olnud sellestsaadik kui need algasid. Ongi loodus õnnistanud iga kuu 3-4 päeva piinlemisega. Lapsi ei taha, kui päevadevalu on seesugune, milline see sünnitusevalu veel olla võib, õudukas
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 10:48 Lapsi ei taha, kui päevadevalu on seesugune, milline see sünnitusevalu veel olla võib, õudukas
Tegelikult võib olla nii, et sünnitamine on ainus asi, mis neid päevade valusid raviks... Paljudel on nooruses päevad valulikud ja peale sünnitust/i tunduvalt talutavamad või üldse mitte. Garantiid muidugi keegi anda ei saa, aga nii see naise elu on. Või hormoonspiraal, pillid, mis limaskesta ja krampe vähendaks, no-spa jms?
Külaline

Barbara kirjutas: 09 Juun 2024 15:09
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 10:48 Lapsi ei taha, kui päevadevalu on seesugune, milline see sünnitusevalu veel olla võib, õudukas
Tegelikult võib olla nii, et sünnitamine on ainus asi, mis neid päevade valusid raviks... Paljudel on nooruses päevad valulikud ja peale sünnitust/i tunduvalt talutavamad või üldse mitte. Garantiid muidugi keegi anda ei saa, aga nii see naise elu on. Või hormoonspiraal, pillid, mis limaskesta ja krampe vähendaks, no-spa jms?
Päevade valus siiski nii hullus veel ei ole, et sünnitama kipuks. Seal veel tuhat häda mis võib tervisega juhtuda, pole väärt see loterii. Pärast muidugi veel mingi laps kelle järgi 20 aastat oma elu seada.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:16
Barbara kirjutas: 09 Juun 2024 15:09
Päevade valus siiski nii hullus veel ei ole, et sünnitama kipuks. Seal veel tuhat häda mis võib tervisega juhtuda, pole väärt see loterii. Pärast muidugi veel mingi laps kelle järgi 20 aastat oma elu seada.
Minul oli enne sünnitust päevade valu hullem kui sünnitus. Pärast sünnitust kadus päevade valu ära.
Siiski ainult raviefekti pärast ei sünnitaks jah
Külaline

Sünnitis ei pruugi aidata.
Vanasti jah niimoodi öeldi, et sünnita ära ja siis lähevad ka päevad leebemaks. Mäletan, et mu oma emagi nii ütles kunagi.

Mul enne lapsi olid valusad aga kui valuvaigisti õigel ajal sisse sai, siis talutavad. Hulk oli lihtsalt suur.

Peale esimest last hakkasin kohe pille võtma, hiljem oli Mirena, seega valu ja kogus oli minimaalne. Olin siis 25.

Nüüd viimasega ei võta ma midagi ja päevad on kohutavad. Uputab(just 2-3päev) ja valu ajab oksele lausa. Nüüd olen 35.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Mina olen kohe 50 ja valud siiamaani suured, 2 päeva vähemalt vaja tablette võtta.
Kahjuks on ka tütred selle jama minult pärinud.
BJHUMJ

Postitus Postitas BJHUMJ »

Teismeeas oli nii, kui päevad algasid, siis paar tundi oli päris kõva kõhuvalu, aga miskipärast lõi see mul alati kõhu lahti ja kui tualetis ära käisin, läks valu üle. Järgmistel päevade ei olnud aga mingit valu. Varsti sain küll nii targaks, et hakkasin küll seda esimese päeva valu NoSpa-ga ennetama: kohe, kui tundisin, et kõht hakka tuikama, võtsin tableti sisse ja nii sain suurt valu ennetada.
Pärast sünnitust kadus igasugune päevade valu õnneks ära.
Külaline

Mingit valu ei ole. Kõht on punnis ja põhja lööb paariks päevaks alt ära.
Külaline

Kergete päevadega naistele: kas sünnitus vähevalusam, on seos?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 10:11 Kergete päevadega naistele: kas sünnitus vähevalusam, on seos?
Minu kogemuse järgi pole mingit seost. Minu päevad ei ole olnud problemaatilised, aga sünnituse ajal piinlesin üle ööpäeva metsikute valude käes.
Külaline

Minul enne sünnitust olid enam-vähem talutavad, valuvaigistiga oli päris hea olla. Peale esimese lapse sündi tekkis menstruatsioon alles 1,5aastat peale sünnitust (imetasin terve aja ja veel lisaks). Esimesed menstruatsioonid olid hullemad kui enne rasestumist, nüüd olen teise lapse ootel, eks näis, kuidas edaspidi.
Külaline

Esimesed päevad elan üle tänu valuvaigistile. Mina olen ka mõelnud, et kas neid naisi, kes on sportlased, juhid, politseinikud, sõjaväelased jne on õnnistatud kergete päevadega? Mina küll ei kujuta ette, et peaksid sel ajal valges kleidis laval tantsima, tähtsal koosolekul ettekannet pidama või kuulivest seljas ringi jooksma jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 10:11 Kergete päevadega naistele: kas sünnitus vähevalusam, on seos?
Mul pole päevade ajal mingeid valusid ega muid eritunnuseid peale vere.
Sünnitused olid pigem kerged. Valusid vast 2h lapse kohta(mul neid kaks).
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 21:32 Esimesed päevad elan üle tänu valuvaigistile. Mina olen ka mõelnud, et kas neid naisi, kes on sportlased, juhid, politseinikud, sõjaväelased jne on õnnistatud kergete päevadega? Mina küll ei kujuta ette, et peaksid sel ajal valges kleidis laval tantsima, tähtsal koosolekul ettekannet pidama või kuulivest seljas ringi jooksma jne.
Need inimesed kasutavad meditsiini abi, nt beebipille või spiraali.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2024 18:58
Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 21:32 Esimesed päevad elan üle tänu valuvaigistile. Mina olen ka mõelnud, et kas neid naisi, kes on sportlased, juhid, politseinikud, sõjaväelased jne on õnnistatud kergete päevadega? Mina küll ei kujuta ette, et peaksid sel ajal valges kleidis laval tantsima, tähtsal koosolekul ettekannet pidama või kuulivest seljas ringi jooksma jne.
No aga need ei sobi teps mitte kõigile, sest neilgi võivad olla ebameeldivad kõrvalmõjud. Või lihtsalt ei soovi aastakümneid oma organismi kunstlike hormoone manustada.
Külaline

Antibeebipillide tarvitamine üle kümne aasta tõstab sünnitamata naistel rinnavähi riski. Kas siis teatud positsioonidel töötavad naised panevad töö nimel oma tervise panti?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2024 19:35
No aga need ei sobi teps mitte kõigile, sest neilgi võivad olla ebameeldivad kõrvalmõjud. Või lihtsalt ei soovi aastakümneid oma organismi kunstlike hormoone manustada.
Sa sööd söögiga rohkem hormoone, pestitsiite ja väertst sisse, kui oskad ettegi kujutada.või arvad, et valuvaigustid on ohutud?
Beebipill on olemuselt rasedushormoon.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 3 külalist