Kui kulukas on liisinguauto omamine?

vana hea klassika
Külaline

Kui kulukas on liisinguauto omamine?

Postitus Postitas Külaline »

Mul vaja auto osta. Paljud soovitavad liisingut, aga samas mõni ütleb, et ei iial enam ei võta autot liisingusse. Mind hirmutavad liisinguga kaasnevad püsikulud. Seepärast küsingi, et kui kulukas on liisinguauto omamine? Mis auto mark ja mudel teil on? Mis aasta väljalase? Mootori võimsus? Kui tihti peate käima hoolduses? Palju maksate hoolduse eest aastas? Kui palju maksate kaskot?
Külaline

Kõik sõltub ju autost, mille ostad.

Liisingusse võtmise kulud on lepingu sõlmimise tasu, auto transpordiametis arvele võtmise tasu. Ja siis igakuised liisingumaksed. Lisaks kaskokindlustus. Ja ka liikluskindlustus, mida teeksid ju ka siis, kui auto liisingus ei oleks. Kasko- ja liiklukindlustuse makse suurus sõltuvad autost.

Auto hoolduse ja remondi eest sa liisingule ei maksa midagi. See on ikka sinu enda asi. Samamoodi nagu autosse bensiini ostmine.
Külaline

Kasko- ja liiklukindlustuse makse suurus sõltuvad autost.

[/quote]

Ja autoomaniku eelnevast ajaloost ka muidugi.
Külaline

Ma liisingu koha pealt ei oska vastata muud, kui et ega see variant mingi heategevus pole ja finantsiliselt oled sa lõpuks kasumitootja liisingufirmale. Eks laenuga on sama lugu, aga kraad parem selle vahega, et nt kasko vajaduse üle saad ise otsustada. Vanemal autol mingist hetkest pole enam otstarbekas kaskot omada minu hinnangul. Pigem pane sama raha eraldi kontole hoiule juhuks, kui tarvis läheb.

Ise ostsin 9000 maksnud auto laenuga maksimumperioodiks ehk 7 aastaks ja igakuine makse ca 150 EUR on minu hinnangul täiesti normaalne ja jõukohane. Lisandub liikluskindlustus ca 120 EUR aastas. Kaskot pole mul kunagi olnud, juhistaaži 30+ aastat. Kohustuslike kulude koha pealt ongi kõik. Kuna ma igapäevaselt pikki vahemaid ei sõida, siis bensiinile kulub mul ca 70 EUR kuus. Kaks korda aastas 25 EUR kord, et töökojas rehve vahetada. Nii suve- kui talverehvid on velgedel, seega kiirem/soodsam ja talverehvid koos velgedega sain auto ostmisel kaasa. Lisaks siis muud regulaarsed hoolduskulud nagu õli vahetus, piduriklotside vahetus, mõni pirn või muu asi, mida aga isegi igal aastal ilmtingimata pole.

Saan aru, et see on esimene auto sul endal omada, TA? Sel juhul vaataks rahulikult midagi pisut vanemat. Lihtsalt....asju kipub juhtuma alguses. Kas või tagurdad kogemata mõne kivi otsa. Uut autot on ikka kulukam parandada.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 09:41 Uut autot on ikka kulukam parandada.
Eks see ole ka suhteline. Uut autot võib-olla ei olegi vaja kohe parandada. Ehk sõidad enne tükk aega, kuni on vaja kulutusi tegema hakata. Samas, mul laps ostis kasutatud auto ja juba paari kuuga oli parandusele ja juppide vahetusele kulunud paartuhat eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 08:31 Mul vaja auto osta. Paljud soovitavad liisingut, aga samas mõni ütleb, et ei iial enam ei võta autot liisingusse. Mind hirmutavad liisinguga kaasnevad püsikulud. Seepärast küsingi, et kui kulukas on liisinguauto omamine? Mis auto mark ja mudel teil on? Mis aasta väljalase? Mootori võimsus? Kui tihti peate käima hoolduses? Palju maksate hoolduse eest aastas? Kui palju maksate kaskot?
Hoolduse kulu ei ole nüüd küll kuidagi liisinguga seotud. Kui tahad ei pea hoolduse peale üldse midagi kulutama. Kui võtad auto kasutusrenti, siis võiks kõik hooldused ära teha juhul, kui tahad auto autosalongile tagastada. Kui jätad auto omale, siis pole üldse mingit vahet. Ehkki iga mõistlik inimene laseb oma autole hooldust igal juhul teha - olgu see auto siis liisingus või mitte.

Aga tõsi ta on - auto omamine on päris kulukas lõbu. Ka siis, kui see ei ole liisingus. Hooldused, bensiin, kasko- ja liikluskindlustus, ülevaatus, ratastevahetus (kui peres pole inimest, kes ise selle töö ära teeb - mul õnneks on) jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 11:09
Eks see ole ka suhteline. Uut autot võib-olla ei olegi vaja kohe parandada. Ehk sõidad enne tükk aega, kuni on vaja kulutusi tegema hakata. Samas, mul laps ostis kasutatud auto ja juba paari kuuga oli parandusele ja juppide vahetusele kulunud paartuhat eurot.
see kuulub sinna alla - käi autoremondilukksepa keda usaldad juures ära ja lase endal kõik-kõik ära vaadata. Palju varsti tulevad vead tulevad niimoodi välja ja pääsed nendest. Alguseks on auto jah korda tehtud, aga töömees näeb need "parandused" ja üldisest hooldamatusest vead ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 14:39
Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 11:09
see kuulub sinna alla - käi autoremondilukksepa keda usaldad juures ära ja lase endal kõik-kõik ära vaadata. Palju varsti tulevad vead tulevad niimoodi välja ja pääsed nendest. Alguseks on auto jah korda tehtud, aga töömees näeb need "parandused" ja üldisest hooldamatusest vead ära.
Nii vana autot, kus selliseid parandatud vigu rohkelt on, liisinguga niikuinii osta ei saagi. Ma pidasin silmas, et esimeseks autoks tasub osta enne kas või mõne aasta vanune kui päris uus. Sõidad kogemata kivi otsa või rihid põrkerauaga mõne posti ära ja on sul normaalse hinnaga varuosa võtta.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 14:39
Jah, nagu kõigil oleks kohe selline "keda usaldad" lukksepp kuskilt võtta!
Külaline

poeg just vahetas autot ning uuris ka liisinguvõimalust.
Selgus, et kolmeks aastaks liisingu võtmine oleks tähendanud auto hinnale ca 1200eurost lisakulu: lepingu sõlmimise tasu ca 100+, ja juurde siis liisingu intressid ca 350€/aastas.
Kuna see tundus palju, siis ta liisingut siiski ei võtnud, andsime talle natuke ise laenuks juurde ja ta ostis auto kogu täiega välja.
Muud kulud:
auto registreerimine nats alla 100€
Liikluskindlustus + kasko ca 50€ kuu.
Poja automargi aastahooldus peaks jääma ca 450€ kanti + jupid, mis vahetust vajavad
Külaline

võid teha ka nii, nagu paljud noored teevad (pigem nende vanemad).
esimeseks autoks sõitev ülevaatusega pann. nende hinnad jäävad nii auto24-s kui osta-ees ca 500€ kanti keskmiselt.
(praegu just vaatasin, päris mitu sellist sõitvat ja ülevaatusega isendit pakkumisel)
kui see ära väsib, viid romulasse, saad ca 200-250€ tema eest romuklast tagasi ja ostad järgmise 500€se paariks järgmiseks aastaks. kokkuvõttes odavam, kui kallis auto liisingusse võtta ja pole ka kahju, kui midagi ära kriimustad.
ja parandamine on ka oluliselt odavam.
ma ise alustasin 35a tagasi sellise romuga, mu laps alustas sellisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 15:55 võid teha ka nii, nagu paljud noored teevad (pigem nende vanemad).
esimeseks autoks sõitev ülevaatusega pann. nende hinnad jäävad nii auto24-s kui osta-ees ca 500€ kanti keskmiselt.
(praegu just vaatasin, päris mitu sellist sõitvat ja ülevaatusega isendit pakkumisel)
kui see ära väsib, viid romulasse, saad ca 200-250€ tema eest romuklast tagasi ja ostad järgmise 500€se paariks järgmiseks aastaks. kokkuvõttes odavam, kui kallis auto liisingusse võtta ja pole ka kahju, kui midagi ära kriimustad.
Mulle tundub see päris ebaturvalise variandina. Esimene auto võiks pigem just keskmisest turvalisem olla, mitte mingi romu.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 15:55 võid teha ka nii, nagu paljud noored teevad (pigem nende vanemad).
Romu kiituseks peab ütlema, et nii õpid ise kõige kiiremini mehaanikuks. 😁 Paari aastaga on põhiasjad nii selged, et vähe pole.

Mina õppisin niimoodi olude sunnil, kuna elasin nooruses teises riigis, kus varuosad olin odavad, aga töö minu kui vaese tudengi jaoks väga kallis. Nii ma siis olengi auto esiots tänavaääre peal õli vahetanud, samuti tuttava hoovis tungrauaga üles tõstetud autol piduriklotse. Lekkivat radikat olen lappinud, mingid huvitavad mootoriploki tihendist tulenevad häired on üle elatud ja mida kõike veel. Ehk kokkuvõttes mind miski enam eriti verest välja ei löö selles vallas. Mis on ka täitsa tore tunne.

Naine olen.
Külaline

romud on need, mis ei liigu, või ei lähe ülevaatuselt läbi.
500€ kehtiva ülevaatusega ja kehtiva kindlustusega sõitev auto ei ole kindlasti romu,
vaid auto, mida on tõenäoliselt igapäevaselt kasutatud kuni müükipaneku hetkeni.

müügi põhjus võib olla nt see, et pere on suurenenud, lapsevanker ei mahu pagasnikusse või oli lihtsalt tahtmine veel enne automaksu kehtestamist kiiresti uuem ja kallim masin muretseda.
Mõnel ostas müüdaval autol on kuulutuses juures pikk nimekiri töödest, mis selle juures viimaste aastate juures tehtud on. nt kui on just pidurid vahetatud, siis pole vähemalt seda viga vaja järgmisel 5 aasta jooksul karta.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 09:41
Saan aru, et see on esimene auto sul endal omada, TA? Sel juhul vaataks rahulikult midagi pisut vanemat. Lihtsalt....asju kipub juhtuma alguses. Kas või tagurdad kogemata mõne kivi otsa. Uut autot on ikka kulukam parandada.
Pleki- ja värvitööde hind ei sõltu ju ometi auto vanusest.
Kriimustamine on väikseim mure. Ma sellise panni puhul oleks pigem mures, et kuhugi teele jääd või pead pidevalt midagi remontima.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 16:45
Romu kiituseks peab ütlema, et nii õpid ise kõige kiiremini mehaanikuks. 😁 Paari aastaga on põhiasjad nii selged, et vähe pole.

Mina õppisin niimoodi olude sunnil, kuna elasin nooruses teises riigis, kus varuosad olin odavad, aga töö minu kui vaese tudengi jaoks väga kallis. Nii ma siis olengi auto esiots tänavaääre peal õli vahetanud, samuti tuttava hoovis tungrauaga üles tõstetud autol piduriklotse. Lekkivat radikat olen lappinud, mingid huvitavad mootoriploki tihendist tulenevad häired on üle elatud ja mida kõike veel. Ehk kokkuvõttes mind miski enam eriti verest välja ei löö selles vallas. Mis on ka täitsa tore tunne.

Naine olen.
Eks see ongi prioriteetide küsimus. Minu jaoks on esmajärjekorras oluline, et ma EI peaks pidevalt mehaanikut mängima ja mu auto teeks ikka seda, milleks ta osteti - sõidaks. Ja turvaliselt.
Külaline

Eks nii võib teha, aga miinuseks on see, et võid suvalisel hetkel tee peale jääda. Kui on suvi ja päevane aeg, siis elad ehk üle, aga talvel õhtusel ajal kuskil pimedas metsa vahel passida ei ole just kõige meeldivam. Seega ma päris 500 € autot ei vaataks. Veel mõne aasta aitasin osta ühele tuttavale ca 4000 € autot. Sellega pole siiani suuremat muret olnud. Mõne aasta eest soetasin endale ka ühe hobiauto hinnaklassis 3000 €. Sellesse olen panustanud hädavajaliku 600 € ja siis veel ilu pärast teist sama palju (näit. uued vingemad veljed ja midagi sarnast veel, mis ei olnud tegelikult hädavajalik ost). Selliseid autosid ostes peaks olema spetsialist abiks, kes aitab auto üle vaadata.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 16:45

Naine olen.
Huvitav lugemine. Ma ise remontisin oma zigulli ca 35 aastat tagasi samamoodi, aga täna ei soovi ma 15 aastat vanust autot ise remontida. Põhjused. Vaja on diagnostikat, spetsiaalseid mutrivõtmeid, garaazi kus seda teha ja palju asju veel. Kui inimene ei ole just hobimehaanik, siis ise remontimise ajad on kahjuks möödas.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 21:17

Huvitav lugemine. Ma ise remontisin oma zigulli ca 35 aastat tagasi samamoodi, aga täna ei soovi ma 15 aastat vanust autot ise remontida. Põhjused. Vaja on diagnostikat, spetsiaalseid mutrivõtmeid, garaazi kus seda teha ja palju asju veel. Kui inimene ei ole just hobimehaanik, siis ise remontimise ajad on kahjuks möödas.
Tõsi. Nii on. Ega minagi täna enam eriti autot remondi. Noh, lambipirne ikka vahetan ja kui tagaluugi iluliist ära murdus, kruvisin ka ise uue asemele, kuigi selleks tuli terve tagaluuk lahti lammutada. Aga need on sellised lihtsamad asjad. Mingi pidurite roostega ma enam kakelda ei viitsi. Samas lihtsalt hea ja kindel tunne on, kui sa saad asjadest aru ja vajadusel oskad. Aga teemaalgataja liisingukulude uuringule see nüüd kuidagi kaasa ei aita.
Külaline

Mul on 2021 Mercedes GLC, sissemakse 15000, igakuine makse umbes 400 €. Kasko umbes 80 €, liikluskindlustus vist 20-30 €. Igaaastane hooldus Vehos 700-1200 €. Jääkväärtust täpselt ei mäleta, äkki oli 10000.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist