Uus sõna turvatalastu
-
Külaline
Uus sõna turvatalastu
Kas ainult mulle tundub imelik?
https://www.postimees.ee/8075405/sonako ... rvatalastu
Turva - ok, aga mis see talastu on?
https://www.postimees.ee/8075405/sonako ... rvatalastu
Turva - ok, aga mis see talastu on?
-
Simon says:
- Kontakt:
Väga ebaõnnestunud uudiskeelend
Mahalastu
Turvatalastu
Mahalastu
Turvatalastu
-
Külaline
Tegelikult sõna pole ses mõttes uus, et tähenduses turvatalastu - see, kes end turvata lasi, nt artist suurel laval, on ammu olemas.
-
Külaline
julgeolekuarhitektuur
turvatalastu
Palju lühem ei olegi, küll aga raskemini mõistetav
turvatalastu
Palju lühem ei olegi, küll aga raskemini mõistetav
-
Külaline
Täiesti segadusttekitav, tala ei tähenda ju arhitektuuri. Turvatalastu kõlab inetult ka.
-
külaline
Siis oleks ju talatu, mitte talastu.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 13:32 Minu kõrvale tundub, et tala on puudu
-
Külaline
Pole häda midagi. Harjumatu lihtsalt. Kui talasid palju saab, ongi talastu ja võib juba arhitektuuri alla käia. Eiffeli torn koosneb ju ka suurest hulgast metalltaladest.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 14:13 Täiesti segadusttekitav, tala ei tähenda ju arhitektuuri. Turvatalastu kõlab inetult ka.
Vrd järvistu. Ameerikas suisa Suur Järvistu.
-
Külaline
Halb foneetika. Nagu arvuti poolitab puu-teekraan, kui tegemist on puute-ekraaniga, siis mina lugesin ka esimesena turvata-lastu (ehk see, kes end turvata laseb), mitte turva-talastu.
-
Simon says:
- Kontakt:
Kui majast on ainult talad püsti, siis maja on poolik.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 19:12Pole häda midagi. Harjumatu lihtsalt. Kui talasid palju saab, ongi talastu ja võib juba arhitektuuri alla käia. Eiffeli torn koosneb ju ka suurest hulgast metalltaladest.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 14:13 Täiesti segadusttekitav, tala ei tähenda ju arhitektuuri. Turvatalastu kõlab inetult ka.
Vrd järvistu. Ameerikas suisa Suur Järvistu.
Olen nõus. Liiga kahetimõistetava poolitusvõimalusega sõna. Ja tala on ikkagi ainult üks hoone osa, samahästi võiks ju nimetada kõlavalt arhitektuuriks ka põrandat, seina, keldrit, treppi ja katust. Aed võiks siis olla lipistu, vannituba torustu, poiss püksistu, tüdruk patsistu jne.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2024 09:24 Halb foneetika. Nagu arvuti poolitab puu-teekraan, kui tegemist on puute-ekraaniga, siis mina lugesin ka esimesena turvata-lastu (ehk see, kes end turvata laseb), mitte turva-talastu.
Samas, kui mingit uut sõna ikka väga intensiivselt kõikjal peale suruma hakatakse, on võimalik, et rahvas lõpuks harjutatakse sellega ära kah ja pikapeale kaob ajus seos turvata lastuga ära, alles jääb vaid teine variant.
-
Külaline
Tekitab samasuguse ebameeldiva tunde nagu Tartus pargis Raatuse tn otsas "Linnutee". Ei midagi turvalist. Mõttetu üllitis.Katerin kirjutas: ↑12 Aug 2024 17:48Olen nõus. Liiga kahetimõistetava poolitusvõimalusega sõna. Ja tala on ikkagi ainult üks hoone osa, samahästi võiks ju nimetada kõlavalt arhitektuuriks ka põrandat, seina, keldrit, treppi ja katust. Aed võiks siis olla lipistu, vannituba torustu, poiss püksistu, tüdruk patsistu jne.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2024 09:24 Halb foneetika. Nagu arvuti poolitab puu-teekraan, kui tegemist on puute-ekraaniga, siis mina lugesin ka esimesena turvata-lastu (ehk see, kes end turvata laseb), mitte turva-talastu.
Samas, kui mingit uut sõna ikka väga intensiivselt kõikjal peale suruma hakatakse, on võimalik, et rahvas lõpuks harjutatakse sellega ära kah ja pikapeale kaob ajus seos turvata lastuga ära, alles jääb vaid teine variant.
Kui juba jutt imelike tänavanimede peale läks, siis Tallinnas Mähel on Käokäpa tänav. Tahaks kangesti näha seda käppadega kägu, äkki laboris aretatakse juba selliseid?Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 07:46Tekitab samasuguse ebameeldiva tunde nagu Tartus pargis Raatuse tn otsas "Linnutee". Ei midagi turvalist. Mõttetu üllitis.Katerin kirjutas: ↑12 Aug 2024 17:48Olen nõus. Liiga kahetimõistetava poolitusvõimalusega sõna. Ja tala on ikkagi ainult üks hoone osa, samahästi võiks ju nimetada kõlavalt arhitektuuriks ka põrandat, seina, keldrit, treppi ja katust. Aed võiks siis olla lipistu, vannituba torustu, poiss püksistu, tüdruk patsistu jne.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2024 09:24 Halb foneetika. Nagu arvuti poolitab puu-teekraan, kui tegemist on puute-ekraaniga, siis mina lugesin ka esimesena turvata-lastu (ehk see, kes end turvata laseb), mitte turva-talastu.
-
Simon says:
- Kontakt:
Käokäpp on lill, tuntud ka kui nurmenukk ( mis pole ka väga loogiline asi, kui mõtlema hakata)Katerin kirjutas: ↑13 Aug 2024 09:24Kui juba jutt imelike tänavanimede peale läks, siis Tallinnas Mähel on Käokäpa tänav. Tahaks kangesti näha seda käppadega kägu, äkki laboris aretatakse juba selliseid?Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 07:46Tekitab samasuguse ebameeldiva tunde nagu Tartus pargis Raatuse tn otsas "Linnutee". Ei midagi turvalist. Mõttetu üllitis.Katerin kirjutas: ↑12 Aug 2024 17:48
Olen nõus. Liiga kahetimõistetava poolitusvõimalusega sõna. Ja tala on ikkagi ainult üks hoone osa, samahästi võiks ju nimetada kõlavalt arhitektuuriks ka põrandat, seina, keldrit, treppi ja katust. Aed võiks siis olla lipistu, vannituba torustu, poiss püksistu, tüdruk patsistu jne.
-
Külaline
Samamoodi ebaloogilised on kikkapüksid ja taevavõtmed, mis on ka nurmenuku rahvapärased nimedSimon says: kirjutas: ↑13 Aug 2024 09:31 Käokäpp on lill, tuntud ka kui nurmenukk ( mis pole ka väga loogiline asi, kui mõtlema hakata)
-
Külaline
Sõna "talastu" ei tunne isegi kõike teadev Google. Kui mitu tala moodustavad talastu, kas siis selle looikaga mitu aknet moodustavad akenstu
või?
Käokäpp on harilik nurmenukk. Heal lapsel mitu nime
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mortal, Triibu ja 4 külalist